Život je tetris

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Lični stav Tags: , , ,

Uz neznatne razlike, život je isti kao tetris. Svakog dana mi slažemo kockice. Kockice predstavljaju događaje koji nam se dešavaju, a mi se trudimo se da ih što bolje uklopimo u svoj dosadašnji život. Kada nam se potrefi niz figura koji popunjava ceo vodoravni red, taj red nestaje sa ekrana, a to predstavlja one usputne, svakodnevne uspehe koji nas vode dalje. To su stvari zbog kojih još uvek živimo, radimo, smejemo se. To su stvari koje sprečavaju da prerano nastane game over. Ipak, život nam daje mnogo više šanse da se izvučemo i game over se neće desiti baš tako lako.

ÄŚesto se dešava da nam kockice baš i nisu naklonjene. Dođe neka nezgodna figura koja nam nikako ne odgovara, ali mi moramo da joj nađemo prikladno mesto. Moramo da je uklopimo kako god znamo i trudimo se da pripremimo teren za neku sledeću figuru koja će ispraviti situaciju. A ako smo dovoljno vični, moćićemo da neku od sledećih figura uvučemo u rupu koja je nastala nakon prethodne nezgodne kockice. Onda postižemo efekat kao da nikada nije ni stigla ta neodgovarajuća figura jer smo mi potpuno ispravili stanje.

A nekada se dešava da se figure stalno lepo slažu, ali nikako da popune red. Kao da jedan kvaratić uvek ostaje prazan. Mi popunjavamo ostale kvadratiće u redu i čekamo onu najdužu figuru da reši stvar. A kad ona dođe… ooo, kako je samo lep taj osećaj kad odjednom nestanu četiri reda. Takav događaj predstavlja ostvarivanje nekog ranije zacrtanog cilja. To su oni veliki uspesi koje ostvarujemo i koji značajno utiču na dalji tok našeg života. To je onaj događaj kada sam ja dobio 1000€ koji su me izvukli iz finansijske krize. Meni su se naslagane figurice već bile približile vrhu i pretile na nastane game over, ali onda je uletela “dugačka” i nastupilo je značajno olakšanje.

Ako držimo svoj život pod kontrolom i ne dozvolimo da nepredviđeni događaji diktiraju tempo, uvek ćemo igrati na sporijoj brzini i neće se desiti da kockice toliko brzo padaju da ne možemo da ih lepo složimo. U tetrisu će se igra sama od sebe ubrzavati, ali u životu nije tako. U životu uvek imamo kontrolu nad tempom kojim se odvijaju događaji.

Ako smo u prethodnom periodu igrali loše, odlična je stvar što možemo da se popravimo. Znate onu situaciju kada ste loše naslagali figure u tetrisu, pa ima dosta rupa koje sprečavaju da popunimo redove. Sve što je potrebno je da odlučimo da od sada stvari radimo drugačije! Ako od sadašnjeg trenutka počnemo da menjamo način na koji igramo i počnemo da slažemo kockice kako treba, sve više će nam se otvarati rupe koje smo u prošlosti pravili. Vremenom ćemo moći i njih da popunimo i tako ispravimo sve loše što smo uradili ranije.

U tetrisu nam kockice stižu u nekom slučajnom redosledu. Većina ljudi misli i da im se život događa tako slučajno. Ali ako poznajemo Tajnu (zakon privlačenja), mi (u životu) možemo da utičemo na kockice koje nam dolaze. Zamislite kako je lepo kada nam uvek dolaze figure koje su nam potrebne. Redovi bi se slagali sami od sebe. Sve bi bilo lako i jednostavno. Događao bi se uspeh za uspehom. Zato je potrebno da naučimo da primenjujemo Tajnu.

Ipak, najbitnije u celom tekstu je da shvatimo da je, baš kao i tetris, život samo igra. Neki tu igru shvate preozbiljno, pa misle da je neophodno da brinu, da se sekiraju oko svega i svačega, da budu ljuti na život. Naprotiv, kada život shvatimo kao igru, bićemo opušteni i veseli, sve ćemo obavljati sa lakoćom i uz osmeh. Pomislite na dete koje se igra. Deci se ceo život stvarno i svodi na igru i dok to rade su neizmerno srećni. I mi treba da težimo da budemo takvi.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

Add a Comment