Zašto se ciljevi još uvek ne ostvaruju?

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Tajna Tags: , , , , ,

Tajna deluje i nemojte nikada da sumnjate u to. Ako do sada niste uspeli da realizujete neki svoj cilj, u ovom tekstu ću pokušati da navedem nekoliko mogućih razloga. Ako prepoznate da neki od navedenih razloga može da se odnosi na vas, onda znate na čemu treba da radite i šta treba da menjate.

Prvi razlog je da možda niste uspeli da ispoštujete principe Tajne: niste radili dovoljno imaginacija, niste bili dovoljno fokusirani, niste potpuno verovali, imali ste negativne misli… Mnogi tvrde da su sve to radili kako treba, ali čovek nikada ne može da bude siguran da je sve uradio što je do njega. Razmislite malo o tome da li ste bili dovoljno disciplinovani, pa ćete možda shvatiti šta treba da radite drugačije.

Drugi razlog može da bude da još nije vreme za realizaciju Vašeg cilja. Ako ste sprovodili sve kako treba, Univerzum daje najbolje rešenje za vas. Možda sada mislite da je pravo vreme za realizaciju cilja, ali kasnije, za koju godinu, ćete shvatiti da je mnogo bolje što se cilj ostvario kasnije. Mi svesno nemamo sve informacije, ali Univerzum ima i tačno zna koje rešenje je najbolje za nas.

Možda se pitate kako to Univerzum zna šta je bolje za nas? Ja to shvatam na način da smo svi mi deo jedne univerzalne inteligencije. A ta univerzalna inteligencija zna i šta je bilo i šta će biti, zna šta se dešava na drugom kraju planete, zna gde se nalazi ispunjenje naših želja… Mi svesno ne možemo da pristupimo znanjima univerzalne inteligencije. Ali postoje načini da steknemo neke uvide: preko intuicije, kroz san, kroz “eureka” uvide kada nam neke stvari padnu iznenada na pamet i sl. Podsvest je deo te inteligencije i radi u skladu sa njom. Pošto je osnovna funkcija podsvesti da nas zaštiti i očuva u životu, otuda su moguća takva “inteligentna” ponašanja Univerzuma koja, pre svega teže da nas zaštite.

Treći razlog može da bude da cilj koji ste sebi postavili iz nekog razloga nije dobar za vas. Isto kao i kod prethodnog razloga, Univerzum bolje zna šta je dobro za vas i moguće je da vas štiti od nečega. Primeri za ovo su brojni. Ima puno slučajeva kada neko želi da bude sa nekim u koga je zaljubljen i onda radi stalno imaginacije, veruje, oseća, ali ništa… A onda se kasnije ispostavi da je mnogo bolje što nisu ni otpočinjali vezu jer se ta veza nikako ne bi dobro završila.

Univerzum pokušava da nam stavi do znanja putem znakova i simbola koji nam se prikazuju na putu. To su znakovi koji potvrđuju naš cilj i upućuju nas da radimo na njemu, a mogu da budu i znakovi koji nas odvraćaju od cilja. ÄŚesto se dešava da mi stalno ignorišemo te znakove i posle se pitamo zašto cilj nije ostvaren.

Jel znate onaj vic kada je bila poplava u selu i Mujo se popeo na krov kuće jer mu je kuća skoro do vrha bila pod vodom. I dolazi Haso čamcem do njega i zove ga da pođe sa njim. Ali Mujo odbija pomoć, kaže da će njemu Alah da pomogne i nastavlja da se moli. I tako je voda rasla sve više, Haso dolazio ko zna koliko puta po Muju, ali ovaj stalno ponavlja da će njemu Bog da pomogne. I pošto je bio mnogo tvrdoglav, Mujo ode direktno kod Alaha jer mu je poplava presudila. Kada je stigao tamo, on pita Alaha: “Pa zašto mi nisi pomogao, a toliko sam te molio za pomoć?” A Alah njemu odgovara: “Pa čoveče, zar ti nisam slao Hasu deset puta da ti pomogne?!” 🙂

Koristite Tajnu, ali pratite znakove koji se ukazuju. Razmislite da li je taj cilj koji ste sebi postavili stvarno dobar za vas. Možda njegovim ostvarenjem ugrožavate nekog drugog? Možda niste načisto kako ćete se osećati nakon ostvarenja? Možda je vaš cilj u suprotnosti sa vašim podsvesnim programima koje još niste promenili? To su blokade o kojima nam je Jasmina pisala.

Na primer, ako želite da budete sa nekom lepom devojkom, možda duboko u sebi i dalje verujete da niste dovoljno dobri za nju? Morate prvo da eliminišete te negativne podsvesne programe, a onda će rezultati doći sami po sebi. Za to je potrebno vreme. I zato nemojte da se nervirate i da gubite veru, nego radite na svojim ciljevima i oni će vremenom doći. Ako se neki cilj ne ostvari onda kada ste planirali, samo produžite rok. Ako nije moguće da se produži rok, onda naučite lekciju iz toga što tada niste uspeli i postavite novi cilj.

Evo još jednog očiglednog primera. ÄŚovek je želeo da ostvari materijalno blagostanje i stalno je radio na tome, ali ipak je nesvesno sebe sabotirao. Kad god bi mu dobro krenulo u životu, on je radio stvari koje bi to pokvarile. Nije znao šta je bilo u pitanju. To je bilo jače od njega. Kada bi stekao više novca, on se kockao, ulazio je u rizične transakcije i sve gubio. A onda je tokom rada sa svojim koučom došao do zaključka da u svojoj podsvesti ima usađen program koji ga sprečava da bude bolji od svog oca. Naime, njegov otac je mukotrpno radio da bi prehranio svoju brojnu porodicu. Radio je kao fizički radnik i tragovi tog teškog rada su se videli na njegovom telu, ali i u njegovim stavovima koje je prenosio na decu. Stalno je govorio da “bez muke nema nauke”, da je život težak, da mora teško i naporno da se radi da bi se preživelo i slične fraze. Takvi stavovi se brzo ugnjezde u podsvest deteta koje poštuje svog oca i njegove napore. Kada je to dete odraslo, uslovi su se promenili. On je mogao mnogo manje (fizički) da radi i da pritom ostvari mnogo veću zaradu i stvori sebi i svojoj porodici dobre uslove za život. Međutim, tada su su na scenu stupili podsvesni programi koji su još u detinjstvu učitani. Sve dok sam nije bio u mogućnosti da shvati šta mu se dešava i šta ga to sprečava da postigne ono što svesno želi, nije mogao da prevaziđe tu prepreku.

Ono što mislim da je ključno da svi shvate je da Univerzum ne radi u skladu sa našim svesnim mislima, već u skladu sa našim podsvesnim uverenjima. Zato je veoma retko da se želje ostvare odmah jer su često u suprotnosti sa onim što podsvesno očekujemo. Zato je potrebno da često radimo imaginacije ostvarenog cilja kako bi u našu podsvest ubacili takav novi program. Imaginacije treba raditi dok smo u alfa stanju svesti jer tako lakše i brže utičemo na podsvest. Prvo moramo da očistimo podsvest od negativnih programa tako što ih menjamo pozitivnim. Vreme koje je potrebno za taj proces zavisi od mnogo stvari, a najviše od naše polazne tačke, odnosno od jačine negativnih podsvesnih programa. Ako imamo negativne podsvesne programe koji su duboko usađeni, onda će biti potrebno duže vremena da ih promenimo.

I zapamtite da ne postoji neuspeh. Postoji samo događaj koji će nešto da nas nauči na putu do uspeha. Neuspeh mi tako definišemo, ali na njega treba gledati baš kao na priliku da promenimo nešto, da naučimo nešto, da vidimo kako ne može, pa da nađemo način kako može.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

8 Responses to Zašto se ciljevi još uvek ne ostvaruju?

 1. Darinka iz Bosne i Hercegovine

  Dragi tajnaši,čitajući ove postove, koji mi se jako dopadaju, poželjela sam da s vama podijelim jedno, u nizu mnogih mojih iskustava, a vezano je za ZP pa i postavljanje i ostvarenje cija. Iskustvo datira iz vremena kad nisam znala o zakonu privlačnosti, ali o temama o pozitivnom mišljenju već sam se zanimala.Odem ja da uradim ultrazvuk bubrega i mokraćnih kanala,zbog čestih upala, kad tamo, s tim je sve u redu, ali radiolog kaže kako imam na desnom jajniku cistu veličine dinara i objasni mi da je moguće i da pukne. Kad sam prenijela informaciju mužu, on je na to šaljivo dodao, da je dobro što nije kao dolar,da bi malo “rastjerao” naše neugodno iznenađenje i naravno potvrdio da to moram pratiti.Ja sebi utuvim u glavu da će puknuti i jednostavno, kako sam imala običaj raditi,počnem ignorisati tu činjenicu do te mjere da nisam ni išla na kontrolu sve dok nisam počela osjećati blažu težinu na desnoj strani.Kontrola i radiolog mi onako pišući dijagnozu kaže imate tumor veličine naranče, nužna operacija što prije.U redu kažem ja, i ne znam odkud mi dođe,da kažem – pa znate DOBRO JE DA JA IMAM NJEGA, A NE ON MENE I SVAKAKO ĆU GA SE RIJEĹ ITI.On se samo nasmijao, pomalo se čudeći. Taj stav sam imala cijelo vrijeme, na iznenađenje svih onih koji su mi se obraćali u smislu izražavanja saosjećanja.I odem ja u bolnicu u Zagreb 1998.g. gdje saznam da će mi operaciju uraditi laparaskopski i saznam ko će to uraditi. ÄŚetiri dana niko me ništa ne pita niti prilazi, ja gledam one kirurge koji dolaze u vizitu i odjednom mi padne na pamet kako bi ja voljela da me operira baš taj i taj i to ne laparaskopski nego rezom ispod stomaka, nek on vidi sve.TO JE MOJ CILJ. Peti dan dolazi napokon kirurg koji je bio određen za moju operaciju i saopštava mi da me on neće operirati, jer mu iz političkih razloga ne daju da dođe na odjel i da ja moram sama potražiti kirurga.Sačuvaj Bože situacije.Nisam se uopće zabrinula, jer sam Boga molila da on upravlja operacijom pa ko god da je uradi, i naravno VJEROVALA da će bti tako. Sutra dan poziv na pregled uz pitanje da li bi mi smetalo da me operira,Ĺ TA MISITE KO ?, baš kirurg kojeg sam ja poželjela i saopštenje da on ne praktikuje operaciju laparaskopski. Sve se završava,a ja se držim svog stava DA JA IMAM NJEGA, A NE ON MENE i tad kad mi doktor saopštava da čekaju nalaz biopsije, izražavajući neizvjesnost naravno, a ja pozitivan stav, MA TO JE SIGURNO U REDU, i BILO JE TAKO, Bogu hvala. Volim vas sve.

 2. imperialcompany

  Ja moram da potvrdim da sam u životu imao nekoliko iskustava koja nesumnjivo i nedvosmisleno povrđuju Zakon privlačnosti. Vjerovanje u iznos željene mjesečne plate se obistinilo sa tačnošću od 99,94 % !!!. Doduše u periodu od 5 godina, ali u momentu kada se vjerovanje formiralo taj iznos je bio više nego nerealan. Napominjem da se sve to dešavalo prije nego što sam uopšte saznao sa Zakon privlačnosti. Iskoristio bih ovu priliku da postavim jedno pitanje koje se odnosi na prethodni teks. Naime, primjetio sam jednu protivurečnostu u samom tekstu pa bih molio objašnjenje ako je moguće. Autor u jednom dijelu kao razlog neispunjenja želja navodi: “Drugi razlog može da bude da još nije vreme za realizaciju Vašeg cilja. Ako ste sprovodili sve kako treba, Univerzum daje najbolje rešenje za vas. Možda sada mislite da je pravo vreme za realizaciju cilja, ali kasnije, za koju godinu, ćete shvatiti da je mnogo bolje što se cilj ostvario kasnije. Mi svesno nemamo sve informacije, ali Univerzum ima i tačno zna koje rešenje je najbolje za nas.” Prema mom shvatanju Zakona privlačnosti ovo je neodrživo. Naime, Univerzum nam daje ono o čemu razmišljamo bez obzira na to da li je to dobro ili loše. Npr. saobraćajni udes nikako ne može biti dobar događaj, ali ga mi privlačimo poklanjanjem pažnje sličnim događajima ili strahom od udesa- i udes se desi. U tom slučaju Univerzum ne vodi računa o tome da li je to dobro za nas nego nam daje ono o čemu razmišljamo i što izaziva emotivnu reakciju kod nas. Kao što gravitacija djeluje na ljudsko tijelo bez obzira da li je čovjek dobar ili loš, tako i Zakon privlačenja djeluje na misli, bez obzira da li su one dobre ili loše. U tom dijelu mi je prethodni tekst ostao protivurečan. Molim za pojašnjenje.

 3. Carobnjakov segrt

  U vezi pitanja koje je postavio imperialcompany,moram priznati da bih i ja zeleo da cujem pojasnjenje od autora teksta,jer ovo je totalno protivrecno,kada univerzum zna sta je dobro za nas a kada nije?U nekom mom svetu ,Univerzalni zakon nije zivo misaono bice, vec jednostavno zakon(kao na primer zakon zemljine teze,),nadam se brzom odgovoru.cao

 4. Tajna

  Hvala vam na pitanjima. Naveli ste me da dobro razmislim o tome što sam pisao, da se setim na šta sam tačno mislio i da vidim da li sam zaista u pravu. Verujem da jesam u pravu, a sada ću pojasniti na šta sam mislio.

  Ovde se govori o tome da vi radite na nekom cilju, mislite o njegovom ostvarenju, želite najbolje, očekujete najbolje, preduzimate sve što znate da bi se on ostvario. Dakle, tu nema negativnih misli, nema saobraćajnih nesreća i sličnih negativnih događaja. Pitanje je samo zašto se cilj koji želimo još uvek ne ostvaruje.

  Dakle, naša želja je da se ostvari nešto što je najbolje za nas. Univerzum to i ispunjava, ono što je najbolje za nas. Ali, mi svesno ne znamo da li je nešto najbolje baš u ovom trenutku ili nekada kasnije. Svesno ne vladamo svim informacijama. A Univerzum zna tačno kada je najbolje vreme za realizaciju. On samo ispunjava našu želju. Ostvaruje nam cilj na najbolji mogući način i u najbolje moguće vreme.

  Nadam se da je sada jasnije na šta sam mislio?

 5. Carobnjakov segrt

  Dragi Tajna,hvala na brzom odgovoru,slazem se u tvom obrazlozenju,medjutim razilazimo se u jednom,za mene je Univerzum :prostorno -vremenska cinjenica u kojoj(da bi ona opstala i bila u harmoniji) vladaju univerzalni zakoni(ZP,zakon gravitacije,posledice i uzroka i svi ostali zakoni) a ne neko inteligentno misaono bice i ja ne verujem da univerzum ima moc da odlucuje sta je najbolje za mene(jer da on ima tu moc ne bi bilo patnje,boli i itd. i sve bi nam dolazilo automatski ,ko na tacni,tacnije ,onda kad univerzum proceni da je pravo vreme a ne kada je nama potrebno), a moje objasnjenje zasto ostvarenje nasih zelja kasni, pa zato sto jos uvek postoje odredjene blokade,ciji je uticaj jos uvek jak.I na kraju da kazem da sam mozda ocekivao (kao odgovor) potvrdu ,(dokaz) da univerzum moze(ima tu moc) da odlucuje sta je najbolje za nas,ali i sam znam da je to prosto nemoguce dokazati.Hvala na diskusiji i sve najbolje.cao

 6. imperialcompany

  Hvala na odgovoru.

 7. Mila

  Ocigledno jos uvek nije shvaceno kod nekih ljudi, da Univerzum daje iskljucivo ono sto iz nas vibrira i da zato svakako imamo zadatak da vidimo trenutno sve samo najbolje, u najboljem svetlu, na najbolji nacin i osecamo se dobro u datom trenutku, da bi uvek dobijali PRVO sopstveno, kvalitetno stanje i bas to stanje je najvaznije, a po tom stanju onda ostvarujemo ono sto zelimo, jer imamo savrseno stanje za savrsenstvo iz Univerzuma koje uskladjujemo u nama i tu je Univerzum naj, naj darovitiji <3 na takav nacin .

  Znaci: NIJE SVE JEDNO KAKVE SU NAM MISLI… i to je PROIZVOD OVOGA PREDHODNO GORE NAPISANOG OD MENE… ali razumem svakoga, jer ako ja nisam prosla kroz GUNGULU, niko nije… samo mirno sve jedno volim i uzivam danas iz svega toga, jer danas znam kako i drzim zacin u sopstvenim mislima..

 8. Aleksandar LSC

  Pre svega želim sve da vas pozdravim. Biću slobodan da se priključim diskusiji. Vezano za ZP, Andrju Karnegi koga još uvek mnogi smatraju za najbogatijeg čoveka koji je postojao je rekao: “Bilo koja ideja koju držimo u svom umu, koju stalno ponavljamo, bez obzira da li je se plašimo ili je poštujemo (želimo), će odmah početi da se ostvarjuje u naprikladnijem mogućem obliku.”
  Da bi nam bilo jasno zašto se po nekada naši ciljevi ne ostvare onda kada mi to želimo moramo biti svesni da Univerzum ima svoje zakone koji su nepromenljivi, uvek deluju i koje treba da naučimo i da se ponašamo u skladu sa njima, ukoliko želimo da živimo onakav život kakav priželjkujemo. Jedan od zakona Univerzuma je i zakon inkubacije, tj. zakon rasta koji glasi: “Svako seme ima svoje vreme rasta.” Naša misao je seme i ona ima svoje vreme rasta, tj. vreme manifestacije na fizičkom planu. kroz istoriju ljudi su pratili koje je vreme rasta raznog semena, žita, kukuruza, cveta i svega drugog, ali na žalost vreme rasta misli ne. Zbog toga niko ko poseje zrno pšenice neće očekivati da “sutradan” žanje žito.

Add a Comment