Zakon Vibracije

Objavljeno . Autor: Nenad Posted in Tajna Tags: , , , , , , ,
Više puta smo pomenuli ovaj zakon, ali da bismo bili sigurni da ga razumemo, razmatraćemo ga u predstojećem tekstu. Između ostalog, jer je jedan od najbitnijih u primeni Tajne.

Zakon vibracije je osnova zakona Privlačnosti. Možemo slobodno reći da bez Zakona Vibracije, potreba za Zakonom Privlačnosti ne bi postojala niti bi on bio moguć.

Sve u univerzumu je energija i sve vibrira. Nivo vibracije se zove frekvencija.

Sve u što sada gledate ima svoj novo vibracije (frekvenciju). Dimenzija u kojoj živimo je veoma gusta, što znači da sve materijalne stvari koje vidite se pojavljuju kao čvrste jer čestice koje čine te stvari vibriraju niskom frekvencijom, toliko niskom da nam se čini da su čvrste i da se ne kreću. Ako bismo uzeli mikroskop primetili bismo sitne čestice energije koje se kreću i sudaraju. Sve je u konstantnom stanju pokreta.

Sve u našem univerzumu je povezano kroz zakon Vibracije. Mi smo povezani sa svim stvarima i sve stvari su povezane sa nama jer mi smo vibraciona (svetlosna) bića. Jedina razlika između našeg tela, stolice ili galaksije je u nivou vibracije.

Dolazimo do toga da stvari koje želimo da posedujemo imaju svoj nivo vibracije. Ako želimo te stvari sve što je potrebno jeste da se povežemo sa njima, tj. da dođemo na određenu frekvenciju i da privučemo sve što se nalazi na toj frekvenciji. Jedna čista bela majica ima drugačiju vibraciju od prljavo bele, izgužvane i pocepane majice. Nedavno sam prošao kroz ulicu u kojoj je bila jedna kuća i jedna otvorena vrata. Unutra mora da je bila neka prljava radionica. Bio je neki alat u pozadini i prljav pod. Stepenice su bile prljave i prašnjave. Na vratima je stajao odrastao crn i nimalo prijateljski nastrojen pas, i pogađate, i on je bio prašnjav i prljav. Sve u toj radionici je u harmoniji (istom stanju vibracije). Nisam video vlasnika radnje, ali znam sa sigurnošću kakav može da izgleda jer njegov pas, radnja, vrata i stepenice su samo ogledalo njegovih ideja koje ima u podsvesti. Mora da je takođe bio stalno ljut i nesrećan jer je i njegov pas tako izgledao…

Druga reč za vibraciju je osećanje. Kako se osećamo tako vibriramo. Ako se osećate uznemireno, potišteno, depresivno, ljuto, besno, tužno – znajte da nikada nećete privući u svoj život lepe, radosne, pozitivne ljude i događaje.

Kako promeniti vibraciju?

Ako se osećate tužno, to znači da je u vašem umu trenutno dominatna tužna ideja. Sve sto treba da uradite jeste da promenite ideju i automatski ćete se osećati bolje. Gledajte bebe i njihov smeh. Ne mozete za dugo ostati tužni ako samo par minuta pogledate u čiste dečije oči i čisti smeh.

Uzmimo sada novac za primer. Ako imate negativne stavove po pitanju novca, to znači da tako i vibrirate, a kako telo vibrira, ono tako i akciju preuzima i dobija takve rezultate. Vi svesno možete želeti novac, ali to neće imati efekta na vaš život jer naša vibracija određuje akciju koju ćemo preuzeti. Vibracija zavisi od ideja koje imamo u podsvesti. Kažu da je ideal u stvari ideja u koju smo zaljubljeni. Idea + Love = IDEAL. To znači u istoj harmoniji smo sa nekom idejom, isto vibriramo. Kako vibriramo tako privlačimo.

Ako želite da budete uspešni, okružite sebe sa uspešnim ljudima. Mešajte se sa njima. Idite tamo gde su oni. Znate za staru izreku da svaka ptica leti svome jatu. Posmatrajte uspešne ljude iz vašeg okruženja. Primetićete da oni nose istu odeću, voze iste modele automobila, žive u istim naseljima, žive u skupim kućama, idu na skupa letovanja i zimovanja. Oni to sve rade jer su odlučili da razmišljaju drugačije. Idite u skupe hotele na kafu, idite u salone automobila i slikajte se za volanom. Zovite agencije i razgledajte stanove i kuće. Probajte skupu garderobu i ne verujte trenutnim rezultatima. Rezultati su eho koji dolazi iz prošlosti i oni su samo dokaz da ste tako nekad razmišljali. Ali od danas vi imate mogućnost da izaberete nove misli i nove ideje koje ćete ubaciti u svoju podsvest – što će vam promeniti vibraciju – uticaće na akciju – dovešće do rezultata – kupovina novog stana, automobila.

A sada, posmatrajte gubitnike. Ne tako retko ćete ih sresti ispred prodavnica. I oni takođe nose istu garderobu, isto izgledaju, stoje sa istim ljudima, ako voze, voze iste stare dotrajale automobile. I oni su u harmoniji (isto se osećaju, tj. vibriraju). Oni imaju zajedničke stavove u svojoj podsvesti koji ih teraju da preduzimaju iste akcije, koje im donose iste rezultate.

Ako je slučaj (a često jeste) da oko sebe imate negativne ljude, bilo to da su vaša uža rodbina ili prijatelji, odvojite se od njih. Nemojte njih uveravati u ove ideje. Vi postanite živi primer ovih ideja. Studirajte ovaj i druge zakone, promenite svoju vibraciju i rezultati će biti automatski, jer je to zakon. Zakon koji je postavljen u univerzumu za sva bića koja u njemu postoje bez izuzetka na rase ili civilizacije.

Bilo bi dobro da zapamtite i ovu važnu stvar. Naš mozak je elektronska stanica koja odašilje, ali i prima električne talase (misli) i da po zakonu perpetualne transmutacije energije (the law of perpetual transmission of energy), kada u univerzum pošaljemo misli mržnje, osude, zlobe i zavisti prema nekome, mi možemo nazad da primimo jednak iznos te iste energije. Zato tamo piše: Ĺ to seješ, to ćeš i požnjeti. Ako ljudima koji nas povrede, pošaljemo ljubav i oproštaj, jedinu energiju koju primimo iz univerzuma biće ljubav i oproštaj. Ako nam neko pošalje mržnju, po ovom istom zakonu, ta mržnja se vraća posaljiocu jer naše ćelije nisu u stanju da prime tu energiju.

Stick person

Stick person – Ĺ ematski prikaz zakona vibracije

20 Responses to Zakon Vibracije

 1. nina*

  HVALA NENADE

 2. Dragi

  Nenade, Hvala.

  Pitanje:
  Je li Nevil razmišljao o svetu u terminima vibracije? Ako jeste, u kojoj njegovoj lekturi se to spominje ako znaš? Volio bi da vidim njegovo gledište na to pitanje? Pozdrav

 3. Nenad

  Nina i Dragi, nema na cemu.

  Ne secam se da je Neville konkretno govorio o vibraciji,bar ne u toj terminologiji.

  Medjutim Neville je dao vrlo precizne savete kako da svoje telo opustimo, sto je preduslov za podesavanje pozitivne vibracije. Kada um i telo umirimo, tada je prilicno lako da zamislimo bilo koji cilj kao vec ostvaren ( ovim se vibracija usaglasava sa vibracijom zeljene stvari )

 4. zorobgd

  Hvala,sve ovo sto pise,svako oseca ali je mnogo lakse shvatiti kad je napisano.Jos jednom hvala za tekst.

 5. laki

  Hvala Nenade 🙂

 6. nevenka

  Hvala Nenade

  dobro je da nas povremeno protresete jer ovo naravno svi koji se bavimo tajnom znamo ali nam se desi da u ludnici koja nas okruzuje zaboravimo

  hvala jos jednom

 7. roksi

  Pozdrav, od kad pratim ZP i pokusavam da zivim po zakonima ZP postala sam dosta osetljiva,lako planem lako zaplacem,pojacana empatija… to je proces ili gresim negde?

 8. Luka

  Nenade veliko hvala.
  Bas sam planirao odvesti sve svoje zaposlene na neki lux rucak, iako smo stari tek mesec dana, saopstio sam im tu vest i sve smo se dogovorili.
  Nekoliko trenutaka kasnije, naletim na tvoj clanak! 😀
  “Oni to sve rade jer su odlučili da razmišljaju drugačije. Idite u skupe hotele na kafu, idite u salone automobila…”

 9. ivan

  Veliko hvala Nenade.Veliko je bogatstvo poznavati vas……

 10. Nenad

  Hvala Ivane.

  Pripremam tekst gde cu opisati vase bogatstvo.

 11. gordana.a

  Citam text,
  I setim se da sam na faxu imala predmet fizicka hemija, gde smo zaista ucili o tome da je sve energija, da se energija ne moze unistiti vec samo da moze preci iz jednog oblika u drugi, i naravno kako postoje i sitnije cestice od atoma koje vibriraju. Kada shvatis da je sve to naucno potkrepljeno onda preostaje samo primenjivati zakon. A to samo zna biti i da nijw bas jednostavno. Licno, pokusavam da olabavim pa da uklanjam barijere koje sam u toku odrastanja sticala, i da manifestiram zeljeno. Kada je posao u pitanju, iako sam zavrsila tehnicki tezak posao, upravo sam i dobijala isto tako teske poslove, mislim narocito za zenu naporne. I tako sam sprecila manifestaciju posla koji me ispunjava jer ga ne mogu u imaginaciji doziveti.
  Help!
  Gordana <3

 12. Bellucci

  Hvala Nenade, moram da kazem da obozavam sve tvoje tekstove, veoma mi se dopada tvoj stil i sve sto pises odzvanja istinom. Otkada sam procatala ovaj tekst o Zakonu Vibracije nesto jako je zavibriralo u meni, nesto se pokrenulo, promenilo (trenutno nemogu da objasnim sta). Beskrajno sam ti zahvalna, veliki pozdrav

 13. Milica Micka

  Pozdrav drugari :). Imam jedno pitanje na koje nikako ne mogu da shvatim/pronadjem odgovor, te bi mi mnogo značilo kada bi mi neko odgovorio na to. Da li postoji vibracija nas kao bića (koja predstavlja naše dominantno raspoloženje u nekom periodu) i u nju se ugradjuju vibracije svih pojava kojima posvećujemo pažnju, a koje svaka za sebe mogu biti niske/visoke? Zbunjuje me kada kažu da, ukoliko dominantno živimo na visokoj vibraciji možemo privući sve, uključujući i ono o čemu generalno imamo negativna uverenja. Da li to onda znači da, podižući vibraciju jedne pojave podižemo sve vibracije, i obrnuto?

 14. pustinjska_lisica

  Odgovor na tvoje pitanje ja sam pronasla u Abrahamovim ucenjima, u necemu novom sto su “izbacili” poslednjih par godina i nazvali to Grid {mreza, resetka).
  Evo kako Oni to objasnjavaju-
  Zamisli neku resetku i zamisli kako se zice ili cevi u njoj ispreplicu. Sada zamisli da su sve zice ili cevi neke tvoje misli o necemu, nesto sto si pokupila dok si posmatrala svet oko sebe, rasla i stvarala uverenja. To je jedan isprepleten kolaz razmisljanja koji sada tvori tvoj GRID ili mrezu o necemu. I to je ono sto stvara tvoja uverenja, a tvoja uverenja stvaraju tvoju osnovu vibracije. Abrahamovo pojasnjenje Grida je zaista uspelo kad mene da napravi najbolje rezultate. Verujem da ti ovo nije najjasnije pa cu sada pokusati da ti dam jedan primer.
  Zamisli da tvoris Grid ili resetku vezanu za partnerske odnose. U taj grid si stavila misli koje tvore uverenja koje si sakupljala tokom zivota. Otkad znas za sebe posmatra si okolinu, ono sto se drugima desavalo, ono sto su govorili ljudi koji su imali uticaj na tebe ili si gledala filmove i serije. Sada nakon nekog vremena ti imas neka uverenja vezana za partnera. To je tvoja misaona resetka koja je univerzalna za tebe i to je sada tvoj Grid, tj. osnova tvoje vibracije. Na osnovu toga ces privlaciti ljude odnosno partnere u svoj zivot. Kada se ovde u tekstovima spomenu vibracije svima nama je jasno da lepe misli o sreci i zadovoljstvu u trenutku menjaju nasu tacku privlacnosti i posto mislima gradimo tacku privlacnosti ka nama dolaze lepe i srecne stvari. Medjutim, ono sto svima stvara problem jeste da nam se cini da se stvari ne pomeraju mnogo i da nam je zivot nekako slican. Mi jesmo uspeli da se vise smirimo, da prihvatimo da se ne nerviramo oko sitnica, ponekad i da napredujemo malo u vezi posla, ali GENERALNO zivot nam je veoma slican i nije se mnogo promenio. Cak i ovi sto odu u drugu zemlju i naprave neke promene u porodici nakon nekog vremena shvate da je sve to u nekim okvirima slicnog, da nema mnogo promene. Stvar je u tome, da smo svoj sablon sveta izgradili i da se sve sta radimo krece u okviru tog sablona. Dakle, mi mozemo na trenutke da izmeditiramo i promenimo trenutnu vibraciju u nama ali ako ne pocnemo da menjamo RESETKU nasih uverenja stvari ce postati poprilicno slicne. A sada odgovor na tvoje pitanje.
  Ne mozemo samim time sto smo promenili vibraciju u jednom trenutku postici mnogo jer kadgod se vratimo na temu o kojoj imamo odredjena uverenja mi cemo MISLITI ISTO KAO PRE. Evo i primer. Zamisli da imas uverenja straha da ce te partner prevariti. Ti mozes da se osecas lepo danas, da udjes u fantasticno stanje sa prijateljima, predivna vibracija, a onda dodjes kuci i primetis da partner svuda sa sobom nosi mobilni telefon. Ako ti je Grid ispunjen tako da imas strah i sumnju u partnerskim odnosima onda ces FIJUUUU izleteti iz dobre vibracije odmah. E sad, ZP kaze da ako se osecas na visokoj vibraciji ti neces ni moci da primetis u tom trenutku taj partnerov gest. Kad smo na visokom vibracijama do nas ne mogu ni da dodju lose stvari, ali zaista, posto zivimo u svetu punom kontrasta ne postoji sansa da cemo non stop biti u dobroj vibraciji. Znaci, sada imamo dve mogucnosti. Prva je da razmisljamo da se konstantno odrzavamo srecnima i kad ugledamo nesto sto nam se ne svidja da se odmah potrudimo da okrenemo glavu u stranu i ponovo postanemo srecni. Druga je da promenimo GRID iz korena tako da nam sreca postane apsolutno stanje oko kojeg ne moramo vise da se trudimo. Evo primer. Umesto da zanemarujemo to sto nam smeta na partneru i da se silimo da se vratimo u stanje vise vibracije kadgod se dotaknemo necega sto nam ne prija mnogo je bolje poraditi na UVERENJIMA koja su nas dovela do straha ili gubitka poverenja. I onda svaki put kad partner nesto sakrije od nas ne osecamo se lose nego smo u miru sa tim. A dolazeci u stanje dopustanja sa necim mi zapravo trajno postavljamo temelj visoke vibracije o odredjenoj temi. Nadam se da sam bar malo uspela da ti objasnim.
  Pozdrav.

 15. Milica Micka

  Hvala puno na odgovoru, ali ako bi mogla još neka smernica :). Nije mi jasno da li u određenom trenutku vibriramo samo jednu vibraciju zavisno od trenutnog fokusa ili non stop vibriramo miks svih visokih i niskih vibracija, tj. svih misli kojima smo tokom života prodavali značaj? Naime, primetila sam da kada sam dobro raspolozena neki duži vremenski period, dolaze mi pozitivne misli i iskustva u vezi sa svim temama kojima se bavim, čak i tamo gde većinom imam negativne stavove. I obrnuto. To bi onda podržalo ideju da u jednom trenutku vibriramo samo jednu vibraciju visoku ili nisku. Ali, kako ona to da nam neke oblasti odlično idu, a u nekima je rasulo. To se kosi sa njihovom idejom da recimo samo fokusom na oblasti koje nam idu u životu, možemo provući i sve ono što želimo, a u vezi sa čim su nam uverenja negativna.

 16. Milica Micka

  Najbolje da navedem konkretan primer. Da li recimo u toku sat vremena koliko radim jogu vibriram samo visoku vibraciju jer sam oslobođena misli ili u tih sat vremena istovremeno vibriram i visoku vibraciju koju imam u vezi posla i nisku koju imam o partnerskim odnosima i solidno visoku koju imam u pogledu prijateljstava?

 17. Carobnjakov segrt

  Hvala Pustinjska lisice za ovo objasnjenje,izuzetno!Cao!

 18. pustinjska_lisica

  Milica Micka,

  Ja sam duboko uverena da u jednom trenutku vibriramo frekvencijom samo jedne odredjene misli. Dok praktikujes jogu verovatno se osecas lepo i to su te vibracije dobrobiti. Tada u tom trenutku mozes da privlacis samo slicne vibracije. Ako bi konstantno gledala u male bebe ili male mace i to bi trajalo neki duzi period otvorila bi “portal” za privlacenje necega sto bi ti prilikom manifestacije pruzilo isti osecaj kao gledanje malenih stvorenja.
  Ali, ziveci u svetu kontrasta nije moguce zabiti glavu u pesak i meditirati po ceo dan. Odnosno, cak i kada bi to sebi omogucili tu bi prestalo nase sirenje, jer zahvaljujuci nezeljenim stvarima mi jasnije trazimo od Univerzuma zeljeno, zar ne?
  Dakle, smatram da je tvoj stav po pitanju vibracije potpuno ispravan. I ja sam to tako shvatila. Kada imas odredjenu misao u tom trenutku odasiljes samo tu frekvenciju.

 19. Milica Micka

  Beskrajno hvala na odgovoru :).

 20. Sanja

  Pitanje: kada pisemo svakodnevno o zivotu kakav zelimo, sta da uradimo sa tim nakupljenim materijalom? Primenjujem ovu tehniku vec duze, pa sam se pitala, posto su reci i misli energija, da li ima nekog stetnog efekta ako sve te lepe reci i misli o svom zivotu bacimo, poderemo, spalimo? Sta je najbolje uraditi sa tim nagomilanim papirima?

Add a Comment