Zakon privlačenja – temelji Abrahamovog učenja

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Lični primer, Zakon privlačenja Tags: , , ,
Moram da priznam da sam bio neinformisan. Do skoro nisam ni slutio da je knjiga “The Law of Attraction: The Basics of the Teachings of Abraham“ prevedena na naš jezik. Naše izdanje nosi naziv “Zakon privlačenja – temelji Abrahamovog učenja”. Stvarno nisam imao utisak da su teme o kojima se piše na tajna.rs tražene u Srbiji. Prevedene su sve značajnije knjige Ester i Džerija Hiksa, a postoji i prevod knjige “Tajna” Rhonde Byrne. Pohvala za izdavače!

Kupio sam knjigu o zakonu privlačenja, međutim, kada sam je prelistao, malo sam se razočarao. Ne zbog kvaliteta, nego zbog toga što sam sve to već slušao u istoimenoj audio knjizi. Ipak, pošto znamo kako se audio knjige nabavljaju preko interneta, drago mi je da sam plativši ovu knjigu skinuo sa sebe teret “kradljivca intelektualne svojine”.

Pošto sada imam knjigu ispred sebe, pretpostavljate da ću u narednih nekoliko članaka pisati o temama koje ona obrađuje. Pre svega, sada ću da navedem i kratko opišem tri univerzalna zakona.

Najbolje je da počnem sa današnjim ličnim primerom. Danas sam nekoliko puta zahvaljivao zakonu privlačenja jer mi sve teklo glatko i kako sam planirao. Najzanimljiviji primer, koji me je apsolutno oduševio, se dogodio jutros prilikom odlaska na posao. Dok sam se spremao da krenem, videvši da kasnim, poželeo sam da stignem na posao najkasnije do osam i deset. Izašao sam iz kuće znajući da su mi jako male šanse da stignem do tog vremena. Pogotovo kada sam se nekoliko stotina metara od kuće setio da sam nešto zaboravio. Vratio sam se, pa ponovo krenuo ka autobuskoj stanici. Do stanice se dolazi poprečnom ulicom, tako da nikako ne mogu da vidim autobus koji nailazi ili stoji na stanici. Jedino mogu da ga vidim kad već prođe. Međutim, nešto mi je “kvrcnulo” u glavi i poslednjih tridesetak metara sam potrčao kroz tu poprečnu ulicu iako to nikada ne radim. Možete da zamislite moje iznenađenje kada sam video autobus, koji inače ne ide baš tako često, kako odlazi sa stanice. Na moju radost, vozač me je video i stao iako mu ja nisam ni na koji način signalizirao. Bio sam potpuno oduševljen, zahvalio sam se zakonu privlačenja i čekao da vidim da li će mi saobraćajna gužva omogućiti da stignem do željenog vremena. Bile su male šanse, ali, pogađate, nije bilo gužve i ja sam stigao na posao u osam i pet minuta.

A sada da se vratim na univerzalne zakone. Ima ih tri:

 • zakon privlačenja,
 • zakon svesnog stvaranja i
 • zakon dopuštanja.

Ovi zakoni su univerzalni zato što deluju svuda i uvek. Dok, na primer, zakon gravitacije deluje samo u našoj fizičkoj realnosti, prema Abrahamu, univerzalni zakoni deluju i u fizičkoj i u nefizičkoj dimenziji.

O zakonu privlačenja sam već dosta pisao i još ću pisati. On je osnova na kojoj se temelje ostala dva zakona. Ako nismo svesni da zakon privlačenja deluje, onda ćemo živeti po automatizmu, bez mogućnosti da svesno delujemo na okolnosti koje nas okružuju. Kratka definicija zakona privlačenja u mojoj neobaveznoj interpretaciji bi bila: slične stvari privlače jedna drugu. Ako neko želi da prevede originalnu Abrahamovu definiciju “That which is like unto itself is drawn”, voleo bih da je pročitam u komentarima.

Zakon svesnog stvaranja kaže da smo sami kreatori svoje stvarnosti. Pošto na nas deluje zakon privlačenja, naše misli privlače ono o čemu pretežno razmišljaju i time oblikuju našu realnost. Uvek dobijamo ono o čemu razmišljamo. Abraham je u naziv ovog zakona dodao reč “svesno” zato što je glavna preporuka da mi treba da svesno utičemo na svoje misli kako bismo uticali na stvaranje situacija koje želimo. Ako ne primenjujemo svesno ovaj zakon, stvari će nam se dešavati po automatizmu.

Treći univerzalni zakon, zakon dopuštanja ne može da se shvati bez shvatanja i svesne primene prva dva zakona. Njega je i najteže shvatiti. Ovaj zakon podrazumeva da shvatimo da smo mi različiti od svih drugih i da treba da dopustimo drugima da budu ono što jesu. Ali nećemo im dopuštati time što ćemo tolerisati ono što nam kod njih ne odgovara, nego time što ćemo se fokusirati samo na one stvari koje nam odgovaraju. Dopuštanje podržava razlike među svima nama tako što nam omogućava da pronađemo način da stvari posmatramo tako da smo i dalje u skladu sa svojim unutrašnjim bićem, odnosno da su nam emocije prijatne.

Shvatanjem i primenom ova tri univerzalna zakona ćemo postići život koji želimo. Sve želje će nam biti uslišene ako poštujemo principe zakona privlačenja. Naše misli su magneti i privlače sve na šta se fokusiraju. Naravno, u sledećim člancima ću pisati detaljnije, a izneću i neke svoje sumnje u ove zakone. To su primeri o kojima sam razmišljao i na koje, čini se, ne deluje zakon privlačenja. Moja misija je da shvatim kako zakon deluje i u tim sumnjivim situacijama ili da oborim čitavu teoriju o zakonu privlačenja 🙂

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

15 Responses to Zakon privlačenja – temelji Abrahamovog učenja

 1. Lena

  “Ovaj zakon podrazumijeva da shvatimo da smo mi razliciti od svih drugih i da treba da dopustimo drugima da budu ono sto jesu. Ali, necemo im dopustati time, sto ce mo tolerisati ono sto nam kod njih ne odgovara, nego time sto ce mo se fokusirati samo na one stvari koje nama odgovaraju!”
  Ovo je velika stvar! Meni, cini da ostajem mirna i ne trosim energiju nepotrebno, a osobi preko puta mene ostavlja prostora da bude to sto jeste. Kad budem uspjela u potpunosti da ovladam ovom cudesnom tehnikom, javicu vam.
  Ne prestajem da tragam i da se popravljam, i u tome mi mnogo i vi pomazete,svi vi ovdje.
  Grlim vas snazno.

 2. jlntomic

  Prijatelji moji, moj muz i ja smo pre par dana zapoceli razgovor vezan za ove teme, otvorili internet stranicu i slucajno/namerno dosli na ovaj sajt… Odusevljeni smo, verujemo i sigurni smo sada da su nam se mnoge stvari u zivotu desile bas po ovom principu.
  Htela sam da vam se obratim odmah po otvaranju stranice ali nisam znala o cemu da pisem tj. znala sam ali nisam znala odakle da pocnem jer ima toliko toga :).. Razlog zbog kog se sada oglasavam je nesto sto smo nas dvoje doziveli pre 15 minuta… Da vas uputim malo u pricu: vencali smo se u julu a posto moj muz zivi u inostranstvu (inace, moja velika zelja jos od ranog detinjstva je da i ja zivim u inostranstvu, uvek sam cvrsto verovala u to i zamisljala sebe kako zivim tamo negde sa osobom koju volim a ne da sam udata samo za papire kako mnogi i danas to misle za ovu moju situaciju – ostvarilo se 🙂 zivim u inostranstvu i udata sam iz veeelike ljubavi 🙂 <3)trebalo je da predamo dokumentaciju da bih dobila vizu.. Posto smo tako malo zamlaceni i on i ja 🙂 davno pre vencanja smo spremili sve ali smo zaboravili da izvadimo jednu potvrdu, pa smo sa predajom kasnili oko mesec dana, sto i nije bilo tako pametno.. Elem, nadala sam se, zelela, jedva cekala i zamisljala momenat kad cemo u postanskom sanducetu naci bas takav koverat (jos se i rimuje) :).. I malopre je moj muz krenuo na posao, posle par minuta me zove i kaze da je slucajno gvirnuo u sanduce i izvukao bas taj koverat, dobili smo odobrenje za dobijanje moje vize 🙂 🙂 🙂 sad cekam da dodje s posla i da vidimo sta dalje… Inace, preskocih glavnu stvar, od kako smo iscitali sve moguce tekstove na ovom sajtu, pocela sam intenzivnije da zamisljam prethodno navedeni momenat, znate onaj gde otvaramo taj koverat 🙂 tri dana, i za tri dana eto ga, danas 🙂 jako sam srecna i zahvalna, i vama i univerzumu i sebi sto sam tako uhh jeaaa puna pozitivne energije, i mom muzu koji je u svemu ovome uz mene, u stvari ja sam uz njega jer je on prvi poceo da prica o tome.. Poceo je da mi prica o nekim detaljima iz knjige 'Moc podsvesti'koju sam ja samo jednom davno pocela da citam i to sam procitala samo neke delove jer mi tada, pitaj Boga sto, nije bilo tako zanimljivo… Zatim smo odgledali film 'Tajna' i samo komentarisali 'pa da.. jeste… logicno… o cemu mislis sada :))..' :), onda smo preslusali snimak onih binauralnih zvukova i srecni i opusteni krenuli na spavanje.. A da, moj muz je na loto listicu od prosle nedelje napisao cifru sa sest nula i da su ti brojevi izvuceni, on je milioner, a i ja sam sa njim 🙂 pa videcemo sta ce biti u sredu, subotu, sledece srede i tako dalje :). Mi smo uspeli, mi smo uspesni i hvala vam 🙂 i oprostite na mojim mnogobrojnim smajlicima, znam da nekog to nervira, ali srecna sam i delim to sa vama :).. Ima jos mnogo toga sto bih vam ispricala ali posto sam vec dovoljno smorila za danas, ostajte mi najbolji do sledeceg puta 🙂 Jelena i Bojan

 3. Adiemus

  Odgledala sam dokumentarac “The Secret”. Oduševljena sam. Kada počnem da se osećam očajno, da razmišljam o lošim stvarima, uvek pustim ovaj film. Naredna 3-4 dana budem u redu, ali posle sve po starom. Mlada sam i treba da uživam u životu, svesna sam toga. Stalno mislim negativno, da nema šanse da se bilo šta dobro desi (nebitno šta je pitanju). Većina ljudi me poštuje i ceni, i prija im moje društvo, ali ja sebe ubijam u pojam, da to nije tako i pronalazim sebi bezbroj mana. ÄŚitam sve vaše objave i nemam komentara. Svaka čast! Volela bih da mi pomognete na neki način. Hvala vam puno unapred! Veliki pozdrav! 🙂

 4. JM

  “Ovaj zakon podrazumijeva da shvatimo da smo mi razliciti od svih drugih i da treba da dopustimo drugima da budu ono sto jesu. Ali, necemo im dopustati time, sto ce mo tolerisati ono sto nam kod njih ne odgovara, nego time sto ce mo se fokusirati samo na one stvari koje nama odgovaraju!”
  Hmmm, da li to znaci da, ako nase zelje obuhvataju jos neku osobu, a ta osoba ne zeli isto, zakon privlacnosti ne funkcionise? Ili se samo treba fokusirati, zeleti, zamisljati i ne brinuti?

 5. Sarovski

  kad ce clanak o sumnjivim situacijama

 6. nasmijano sunce

  Meni su
  Abrahamova ucenja toliko olaksala zivot i uzivam u svakom trenutku.. Nista mi vise nije potrebno
  :))

 7. Silvija

  Zdravo svima. Vec dve godine znam za Tajnu, gledala sam film. Isprva mi se cinilo kao ludost, ali kada sam resila da se izvucem iz tuge i cemera, pocela sam da verujem. U pocetku se nista nije desavalo. Ali nisam se obeshrabrila, za vrlo kratko vreme, tj. za 4 meseca sam polozila 9 ispita. Inace, nisam napomenula da sam student. Sada mozete da vidite koliko su pozitivne misli jake i sta sve mozete da imate.

 8. sofija

  Gde imaju u Novom Sadu da se kupe knjige Vortex i ostala Abrahamova ucenja?
  pozdrav

 9. Sani

  Volim da istrazujem po internetu i da citam razna iskustva kada je moc privlacenja u pitanju. Ja sam neko ko cvrsto veruje. U prilogu jedan moj blog na tu temu. Blog je jedan pokusaj motivisanja svakog ko ga procita. Kako zracis tako privlacis 🙂 <3

  http://www.thinksmartmarketing.rs/kako-zracis-tako-privlacis-velika-zivotna-istina/

 10. Veljo

  Procitali ste knjigu.. promenila vam zivot, vauu, fantasticno.. nema to veze sa kosmomsom privlacenjem.. Ne stvara vam kosmos lagodan zivot, vec je covek taj koji pravi put, naravno ako je pod stresom, imaginarnom nervozom od imaginarnih problema jasno je da nece postici uspeh jer je u psihickom stanju kom ne treba put u zivotu.. ako sto kazu ,,misli pozitivno,, on koristi mozak, resava problem, zeli da napreduje radi ce na sebi i ucice o sebi, uloziti trud i eto rezultata..:D

 11. natasa

  gledala sam Tajnu nekoliko puta, i odusevljena sa. potpuno su u pravu za sve sto kazu u njoj. provereno.

 12. olja

  dali moze neko da mi posalje knjigu TAJNA
  HVALA

 13. Marko

  Dobro večer dragi moji svi koji ovo koristite

  Da Vam ja kazem svoj dio priče o zakonu privlačnoati…

  U brak sam ušao jako brzo s 20 godina
  Imao sam veliku želju pronaći suprugu s kojom cu uživati u životu i naravno imati djecu obitelj.

  Knjigu oprostite al život vas čeka sam pročitao jos 2011 godine…i tek onda sam
  Počeo da živim onako kako želim shvatio sam d sve al doslovno sve što želite mozete privic
  U svoj život . Imam dvoje prekrasne djece i u braku sam vec 9 godina i samostalno živimo i sretni smo u životu.

  Vortex i zakon privlačenja je zakon vaše budućnosti onako kako je vi dragi moji zamišljate . Volite volite poštujte jedni drug i želite svima sve najbolje. Jel ako vi želiye da svima bude dobro u vašoj okolini i pomognete svome bližnjemu onda ste vi u visokoj
  Vibraciji.

  Hvala

  Vam

  Lp?

 14. jole

  Pored ove knige, koja je fenomenalna i knjige od istih autora “Trazi i dobices”, preporucio bih svima da odgledaju na internetu “Manifestacije” Srdjan Roje i tehniku “Hoponopono”. Verujte mi da smo ja i moja supruga u ovom “fazonu” Zakona privlacenja od maja meseca ove godine. Za proteklih 5 meseci smo “eksplodirali” u najpozitivnijem smislu. Sve ovo “radi” verujte. Pocnite to da primenjujete, a netreba puno ni vremena ni energije i zivot ce vam postati bajka. A sve je pocelo od videa Ane Bucevic i “Safari Duha”. SRECNO i uzivajte u pozitivnim promenama u svom zivotu !

 15. Luci

  Citao, upijao, adaptirao, samo Kada se covek prepustiti tada ga stvari menjaju brzim tokom. Al Kada kazu is Boze Daj mi Ono sto mi pripada, a ne sta zelim. Al kako privlacimo Tako I sami radimo. Savete neke za jos nekih knjiga. Pozdrav

Add a Comment