Zakon privlačenja i akcija

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Zakon privlačenja Tags: , , , , , , ,
Kada je u pitanju zakon privlačenja, postoje dva tipa akcije koja nas dovode do ispunjenja snova i ciljeva. To su fizička i mentalna akcija. Ja sam dugo vremena tumačio zakon privlačenja tako da sam zanemarivao fizičku akciju, međutim, polako shvatam da je pravi balans između ova dva tipa izuzetno važan.

Mentalna akcija je ono o čemu skoro stalno pišem na blogu. Ona podrazumeva razne mentalne radnje koji utiču na to da naše misli privuku događaje koje želimo. U ovaj tip akcije spadaju:

  • meditacija
  • vizuelizacija
  • iskazivanje zahvalnosti
  • sanjarenje
  • pretvaranje, odnosno glumljenje osobe kakva želimo da postanemo…

Fizička akcija je ono što se najčešće preduzima radi dolaska do cilja. To je ono što radi neko ko uopšte ne poznaje zakon privlačenja, a nije mu “urođen”. Fizička akcija je ono što moramo da uradimo u realnom svetu da bi se zacrtani cilj ostvario. Primer preduzimanja isključivo fizičke akcije je kada neko želi da obezbedi solidan standard svojoj porodici, pa radi prekovremeno, ili ima dva posla, a pritom sve vreme nailazi na prepreke i izgleda kao da ništa ne ide kako treba. To je ono što sam ja pokušavao da uradim proteklih godina dok nisam otkrio Tajnu.

U početku svog istraživanja zakona privlačenja, pa i nakon odgledanog filma Tajna, imao sam utisak da je samo dovoljno da mislim pozitivno o svom cilju kao da je već ostvaren i da će se on zaista i ostvariti. Međutim, kako sam ulazio dublje u priču shvatio sam da čak i ako uspem da praktikujem idealne mentalne vežbe, ali samo sedim u sobi, želja će mi se teško ispuniti. Samo u retkim slučajevima ćemo imati bogatog rođaka iz inostranstva za koga nismo ni znali i koji nam je ostavio svu svoju imovinu. Uglavnom ćemo morati da se potrudimo da svoje želje i fizički realizujemo.

A kada kažem fizička akcija, mislim na to da radimo u skladu sa svojom vibracijom. Mislim na to da radimo ono što osećamo da je ispravno. Na primer, kada dobijemo ideju za neki posao, onda treba odmah da preduzmemo akciju radi njenog ostvarenja. Odmah treba da preduzmemo prvi korak. Taj prvi korak je najbitniji. Ako se on ne napravi odmah, vrlo verovatno će ta, potencijalno odlična, ideja otići u zaborav. Vrlo brzo će vaš razum naći milion razloga zašto ne biste to mogli da uradite. Tada ćete verovatno biti pod jakim uticajem svojih loših programa iz podsvesti koji će vam reći da se ne zanosite jer nije to za vas. Smislićete najgluplje razloge, samo da ne narušite svoj komfor, mrzeće vas, biće skupo, biće nemoguće, biće glupo i ko zna šta još. Ali ako načinite prvi korak, onda je mnogo lakše odmah za njim napraviti i drugi, pa treći i tako redom sve dok vaša zamisao ne pokaže svoje obrise. Onda već nećete moći da se zaustavite lako, a biće vam mnogo lakše da zaista poverujete u tu ideju.

Nekada ideja koju ste dobili i neće biti baš najbolja, ali to ne možete da znate odmah. Zato je bitno da se uvek preduzme prvi korak, pa čak i neki naredni i tek kada budete imali više informacija o ideji, onda možete znati da li je ona ispravna ili nije. A kako da uopšte znate da li je ideja dobra? To je bar jednostavno. Pratite svoje emocije. Vaš osećaj će vam biti najsigurniji pokazatelj da li treba da nastavite sa realizacijom ili ne. Ako imate pozitivan osećaj, to znači da je vaša ideja u skladnoj vibraciji sa vama. Ako se osećate nelagodno i nemate dobar predosećaj, to je najverovatnije pokazatelj da treba da odustanete od ideje. Ali tek nakon preduzimanja nekoliko početnih koraka!

Navešću svoj primer na koji sam ponosan, a u pitanju je nastajanje ovog bloga. Naime, vraćao sam se kući sa posla i odjednom mi je pala na pamet ideja da napravim blog u kome ću da pratim svoju primenu zakona privlačenja i realizaciju svojih ciljeva. Do kuće sam već razradio ideju u mislima, razmislio o potencijalnim imenima domena, o idejama za tekstove. ÄŚim sam došao kući, kupio sam domen tajna.rs. To je bio prvi korak. Usledila je priprema sajta, instalacija, podešavanje izgleda i sve ostalo što je bilo potrebno. I već nakon pet dana blog je počeo sa radom, odnosno objavljen je prvi članak, a sajt je još tada isto izgledao kao i sada. Da sam tada odugovlačio sa realizacijom, verovatno bih posle nekoliko dana zaključio kako će me mrzeti da pišem tekstove, kako to oduzima puno vremena itd.

Na putu realizacije ideje ćemo sigurno otkrivati kako se univerzum trudi da nam pomogne dajući nam nove ideje i omogućavajući nam sve one pozitivne “slučajnosti” koje nas guraju napred. Takav put, put inspirativne realizacije ideje nosi sa sobom fantastično osećanje. To je čudesan osećaj da se nalazimo na pravom putu! Sve što treba da uradimo je pratimo taj put, odnosno da idemo sa tokom (go with the flow) i da uživamo! A kada neki osećaj prija, kada uživamo, onda je to sigurno ono što treba da radimo!

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

Add a Comment