Video klipovi za bolju vizuelizaciju

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Lični stav, Zakon privlačenja Tags: , , , , , ,

Do sada sam pisao o tome kako postoje brojne metode koje će nas dovesti do željenog cilja: afirmacije, meditacija, sabliminalne poruke, hipnoza, ali najdelotvorniji i najjednostavniji način je vizuelizacija. Vizuelizacija je zamišljanje cilja kao da je već ostveren, odnosno zamišljanje situacija i oživljavanje emocija koje će se dogoditi kada cilj bude ostvaren. Razne škole predlažu razne načine vizuelizacije, ali se sve svodi na to da mentalno vidimo ostvaren cilj. Međutim, to nije uvek lako. Nekada imamo crno na sopstvenom mentalnom ekranu, ne pojavljuju se slike ni emocije. Nekada nam razne druge misli ometaju naš mentalni film koji pokušavamo da odgledamo. Zato danas pišem o jednom modernom načinu da poboljšamo vizuelizaciju.

Kao mlađi sam imao izraženu sposobnost da vizuelizujem. Stalno sam maštao, naročito pre nego što bih zaspao, ali i ujutru nakon buđenja, u toku dosadnih predavanja kada mi misli odlutaju, u prevozu i ko zna kada sve još. Mogao sam veoma živo da prikazujem slike na svom mentalnom ekranu, toliko živo da sam nekada teško razlikovao vizuelizovani događaj od stvarnog. Međutim, tokom godina to se promenilo. Sve mi je teže da stvaram mentalne slike, pogotovo one koje se nisu dogodile, nego sam treba da ih kreiram. ÄŚesto mi je sve crno pred “očima”, a stalno me ometaju misli o tekućim stvarnim događajima. Ipak, kada je neka želja jaka i kada je neki cilj stvarno čvrsto zacrtan, uspevam da održim pažnju na toj svojoj mentalnoj kreaciji zvanoj mentalni film. Stoga sam shvatio da je neophodno da pojačam želju, ali isto tako i da sebi omogućim da prvobitno stvarno vidim slike svog ostvarenog cilja.

U današnje vreme na raspolaganju su nam razne tehničke mogućnosti da nam olakšaju dolaženje do informacija ili da nam pojednostave život. Zato ne treba bežati od njih plašeći se novih stvari, nego treba težiti ka tome da što više savladamo njihovo korišćenje i pomognemo sebi. A za poboljšanje vizuelizacije veoma lepo mogu da se iskoriste video klipovi koje svako može jednostavno da napravi po želji. U takav video klip treba staviti sve sadržaje koji nas asociraju na ostvarenje cilja, fotografije, kraće video zapise, muziku. Neka se slike smenjuju, a vi dok ih gledate, zamišljajte svoj cilj, osetite kako je već ostvaren, budite srećni i zadovoljni. Ovakva vrsta pomoći pri vizuelizaciji je slična kao album želja, ali ima više mogućnosti da vernije predstavi cilj. Pokretne slike, kratki video segmenti, prateća muzika značajnije utiču na naš um da stvori snažan osećaj ostvarenog cilja.

Evo, daću Vam primer. Pošto su moji ciljevi prilično specifični, odabrao sam jedan cilj koji bi mogao da se primeni na većinu ljudi. Ĺ˝elim da sa suprugom odem na jedan produženi vikend u Pariz. Ali scenario tog događaja nije tako običan: letimo biznis klasom, odsedamo u najboljem hotelu u Parizu (George V), ručamo u luksuznom restoranu sa pogledom na grad. Tokom ručka saopštavam ženi da sam zaradio velike pare i da zato imamo mogućnosti za ovakav luksuzan provod. Pošto sam ja bio u Parizu nekoliko puta, nakon ručka, pokazujem glavna obeležja grada. Ĺ etnja ide sledećom trasom: Ajfelova kula, Trijumfalna kapija, Jelisejska polja, Konkord, Luvr, Notr Dam i na kraju večera i piće na St. Mišelu. Uveče uživamo u luksuzu hotela. Subota je rezervisana za šoping u brendiranim prodavnicama gde kupujemo sve što ranije nismo mogli. Uveče večeramo na luksuznom brodu koji plovi Senom. U nedelju možemo da obiđemo i druge delove grada koje nismo do tada stigli da vidimo, jedemo gde stignemo, kupimo šta god nam se svidi. U ponedeljak se lagano spremamo za povratak uvereni da smo proveli najlepših nekoliko dana u životu i da ćemo se sigurno vratiti ponovo.

Da bih sve navedeno bolje vizuelizovao, na brzinu sam napravio jedan video u koji sam ubacio fotografije koje sam našao na internetu. Tu su fotografije Pariza i hotela, a ubacio sam i slike novca koji mi je potreban, čisto da se podsetim. U pozadini ide muzika koja me uvek motiviše da postignem više nego što mislim da mogu. Video klip sam napravio za nepunih pola sata, ali svaki naredni ću da napravim duplo brže jer sad znam tačno kako se to radi. Ako mislite da je komplikovano, mnogo grešite. Uzmete neki softver za montažu filmova (ja sam koristio Windows Movie Maker), ubacite sve fotografije koje želite na snimku, kliknete na opciju da automatski pomera slike (pan and zoom) i da postavi prelaze između slika, ubacite muziku i to je to. Veoma jednostavno!

Uživajte sada u mom filmu, ali ipak prava stvar je da napravite svoj film. Ako je vaš cilj ovako opšteg karaktera kao što je put u Pariz, možete da ga podelite i sa ostalima ovde na tajna.rs.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Vb1d14tyUco

Ako imate konkretnih pitanja kako da napravite video klip, vrlo rado ću vam pomoći.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

14 Responses to Video klipovi za bolju vizuelizaciju

  1. Melisa

    Dobar savet, zaista… 🙂 Nekada je stvarno tesko zbog svakodnevnih obaveza i dogadjaja prepustiti se vizualizaciji ali ne treba odustati…

Add a Comment