Utisci sa jednodnevnog NLP treninga

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Obaveštenje, Tajna Tags: , , ,

Da li ste nekada imali osećaj da ste sve što ste čuli na nekom predavanju već odavno znali, a opet da ste stvarno naučili mnogo?

Tako sam se ja osećao na jednodnevnom NLP seminaru koji sam najavio prošle nedelje. A taj osećaj je veoma dobar. Shvatio sam da sam sve alate i sva znanja već imao u svojim rukama, ali niko mi nije pokazao kako da ih iskoristim. U ovom tekstu ću ukratko da opišem šta smo sve naučili na seminaru i najaviću novi jednodnevni seminar za nedelju 4. decembra za sve koji su propustili trening prošle subote.

Ovaj jednodnevni seminar je pre svega bio usmeren na veštine efikasne komunikacije. Ako bolje razmislite, sigurno ćete zaključiti da je uspešna komunikacija jedan od ključnih faktora u kojoj god sferi života želite uspeh. Komunikacija je ključna i ako prodajete, i ako predajete, i ako upravljate, i ako pomažete… Kada znate principe efikasne komunikacije, kojima nas uči NLP, odnosno Neuro lingvističko programiranje, onda se svi ciljevi jednostavnije realizuju, uz minimalne konflikte usput.

Na seminaru je bilo desetak polaznika. Nismo puno pričali ni teoretisali, već naprotiv, bili smo upućeni na praktične vežbe i tehnike. Seminarom su dominirale zanimljive vežbe, ili bolje da kažem, igre. Igrali smo se i učili.

Naučili smo kako da sagledamo konfliktnu ili kriznu situaciju iz svih uglova i vidimo da li je naše viđenje ispravno koliko smo to ranije mislili i da li možemo da promenimo svoj stav kako bismo uspešno rešili problem.

Naučili smo da uspostavimo blisku povezanost sa osobom sa kojom komuniciramo kako bismo uspešnije ostvarili svoje ciljeve u komunikaciji.

Naučili smo kako da prekinemo neželjenu komunikaciju.

Naučili smo šta govore oči sagovornika dok nam nešto saopštava. Da li izmišlja ili se samo priseća?

Naučili smo na koji način treba da se obraćamo različitim tipovima osoba, odnosno šta treba da im pričamo da bi nas najbolje razumeli.

Naučili smo kako da kod sebe neutrališemo negativne emocije i kako da razvijemo pozitivne.

Tehnike su praktične i efikasne i mogu da se primenjuju odmah nakon seminara, pa čak i tokom trajanja seminara. Bilo je zanimljivih situacija kada smo na svojim kolegama polaznicima pokušavali da primenimo naučeno. Ipak, čini mi se da je svako bio provaljen jer smo svi naučili tehnike i znali smo šta drugi pokušavaju da urade  🙂

Ovaj seminar je samo “tizer” što bi rekli Amerikanci. To znači da je on usmeren na to da zagolica maštu i znatiželju da naučimo još mnogo više. Iako smo nakon ovog kratkog seminara dobili konkretna znanja, shvatili smo koliko još mnogo sjajnih stvari NLP može da nas nauči. Odmah nakon kursa sam u svoj spisak ciljeva dodao da završim ceo NLP Practitioner kurs jer sam siguran da su NLP tehnike obavezne za svakoga ko želi da bude uspešan u kontaktima sa ljudima i ostvarivanju svojih ciljeva.

Još jednom da ponovim, novi jednodnevni seminar će se održati u nedelju 4. decembra, a ako prilikom prijave kažete da ste za seminar saznali preko sajta tajna.rs dobićete i specijalan popust. Tada će vas seminar koštati 3.900 dinara, ali to je nemerljivo malo u odnosu na vrednost koju ćete poneti sa sobom na kraju. Više detalja o jednodnevnom NLP seminaru pogledajte tako što ćete da kliknete na ovaj link.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

Add a Comment