Uspeh – početak puta

Objavljeno . Autor: Anee Posted in Lični primer, Tajna Tags: , , ,
Danas Vam predstavljam autorku čiji tekst željno iščekujem već neko vreme, upravo zato što je ona živi primer kako izuzetno željeni i pravilno postavljeni cilj, redovna primena Tajne i konkretna akcija omogućavaju postizanje izuzetnih rezultata. Ona je napisala svoj prvi roman i uspela da nađe izdavača koji ga je objavio. Ja sam ga pročitao “u dahu” i siguran sam da je u rangu romana drugih, svetski poznatih autora. Sledi priča o njenom uspehu, podeljena u dva teksta. Hvala ti Anee… Tajna

Bio jednom jedan peh, kakav peh, dobar peh i imao je srećnog sina koji se zvao Uspeh…

Tako počinje jedna od najlepših bajkovitih priča na svetu, a da li tako počinje i vaša priča? A zašto ne bi? Ne bi bilo loše da počne otvaranjem šampanjca, pampura koji puca i katapultira se u vazduh. Zamislite taj zvuk pampura, taj trenutak sreće, osetite tu toplinu, milinu koja se širi grudima, vlažnost u očima i veselu krivulju na usnama. Osećate li to? Kladim se da ste sigurno bar jednom osetili takvo zadovoljstvo u životu, a ako niste onda je vreme da se potrudite da dođete do njega.

Dođite po njega, krenite ka njemu.

Ono što sam kroz svoj dosadašnji mladački život naučila je da se sreća i uspeh ne čekaju. Oni se grabe. Ali se ne grabe na uštrb drugih, nego se grabe grleći ih kao svoje najmilije. Grlite ih i ljubite, osvestite nesvesno i živite svoje snove. Ĺ ta možete izgubiti? Ĺ ta sam ja mogla da izgubim, ništa loše, sem par kilograma 🙂 šalim se.

Moja priča je sasvim obična, i ja sam obična, ali moj susret sa srećom je bio zaista neobičan…

Kao i svi počela sam od nule. Ono što sam na početku imala je obična sveska i olovka, što je sasvim dovoljno za jednog pisca. Ali i nedovoljno.

Mislite li da svako ko ima olovku i papir može da bude pisac?

Može li svako ko ima klešta i šrafciger da bude majstor?

Naravno da ne.

Svako od nas je predodređen za nešto, svako u sebi nosi svoj lični kod, urođeni talenat i nasledni gen.

Ali da li je to dovoljno za uspeh?

Naravno da ne.

Najbitniji sastojak svakog uspeha su ljubav, osmeh i volja. Ali oni nisu samo osećanje želje, već i akcije. Dugo sam se preispitivala u sebi šta želim biti, šta je to što je meni potrebno da budem srećna, šta zaista želim od života?

Da li želim da živim ili da životarim?

Posle niza pitanja i intimnih testova nije bilo teško pogoditi šta želim biti.

I dok su drugi „kukali“ na krizu, na nemanje, krivili državu, ja sam se usredsedila na sebe i donela jednu od najvećih odluka u životu – da sam pisac (ne da budem, nego već jesam). I ponašala sam se tako kao da to već imam, kao da sam napisala bar jedno deset romana. Osećaj je fenomenalan, čak i kada zamišljate da nešto imate što trenutno nemate. I upravo tu je caka – u vašoj emociji prema želji, u vašem poravnjanju sa Univerzumom.

A moja priča počinje ovako…

Uspeh kao dobar peh

Roman „Operacija Eros“ počela sam da pišem 2009. godine, kada sam se vratila iz Grčke. U Grčkoj sam provela dve sezone radeći u Leptokariji i na Kritu. Za to vreme obišla sam kontinentalni deo oko Soluna i severo-zapadni deo ostrva Krit. Radila sam i putovala i to je bilo zaista zanimljivo iskustvo. Imala sam želju da to iskustvo prenesem u knjigu. Tada sam mislila ako znam da pišem poeziju da ću moći lako da iznesem i jedan roman – u stvari tako je mislila moja svest dok se moja podsvest sukobljavala sa tim.

Operacija Eros

Operacija Eros

Na početku je bilo više verzija „Operacija Eros“. Bio je putopisni roman, bio je ljubavni i nije nosio ovaj naslov. Moj prvi roman je bio sve, samo ne moja želja. Vrlo često su mi se dešavale mentalne blokade, pa bih zbog toga po par meseci pauzirala u pisanju. Posle duže pauze u meni se probudila glad pisca i ja sam donela tu „famoznu“ odluku da već jesam pisac i sastavila sam priču:

Kada se bog Eros spusti na zemlju da bi usrećio mlade ljubavnike poklanjajući im ljubav, onda to postaje lepo. Sviđa vam se! Dobro zvuči, zar ne? Ali kada postepeno, gotovo neprimetno, počne da se menja i da baš ta ljubav prerasta u nešto mračnije, onda to postaje jako čudno?

Sofija Kovač, naizgled, krhka devojka sa čeličnim prezimenom, mlada je studentkinja kriminalistike nemirnog duha. Ona voli posao detektiva, ali šta je nateralo da krene u potragu pre završenog fakulteta? Da li možda slučajni susret sa prošlošću i saznanje da je njena bivša i jedina ljubav u opasnosti, ili da je to u stvari pitanje života i smrti.

Dok pokušava da dopre do istine, Sofija se bori sama sa sobom da izađe na kraj sa izazovima u egzotičnoj zemlji antičkih bogova. U otkrivanju misterije pomaže joj profesor Pavle Miletić sa fakulteta, čije neobično i neposredno ponašanje zbunjuje mnoge beogradske inspektore, kao i njen prijatelj Dimitris, koji postaje deo ove avanture.

Mirisi mora, peskovite plaže, ljubavnih vrtloga, uvlače Sofiju u događaje kroz koje nije ni pomislila da će proći… Od misterioznog nestanka njenog Jovana, preko Egejskog mora, do polja ljubičica trnovit je put do cilja, čije ključeve nerešene misterije zločina nosi samo jedna osoba. Eros!

Dakle, ko je Eros? Vazduh koji miriše na jod i školjke, ispunjava se krvlju pronetim otrovnim česticama, zaverom, krijumčarenjem, masakrima…

Ovo je priča o uzbudljivoj misteriji zapleta u lepoti tajanstvenog Balkana. Podići će vas jeza, jer iznenađenja vrebaju na svakom koraku… možda, čak i iza vas. Okrenite se!

Tako zvuči siže mog romana i pretpostavljam da vam je već sada interesantno.

Tako sam i ja mislila.

Natavak sledi…

About Anee

Ĺ˝ivotni stil mi je, definitivno, optimizam. Sasvim nepretenciozno i ponosno tvrdim o sebi da sam dosledna svojim ciljevima i da ih ostvarujem na najplemenitiji mogući način – isključivo svojim trudom i radom, poštenjem i iskrenošću, usavršavanjem, originalnošću i dobročinstvom. Volim muziku, more, Mini, cappuccino, prijatelje, narandžasto i svog psa Cezara. Hobi su mi astrologija, slikanje i fotografija, a pasija old tajmeri i kuvanje. Ako me budete pitali za političko opredeljenje reći ću vam kratko – ja sam silvanac. … i kao što svaka krimi priča sa sobom nosi poruku da na kraju uvek dobro pobedi zlo, tako i ja nepresušno verujem u to dobro. http://anaberbakov.wix.com/anee; http://anaberbakov.wordpress.com

3 Responses to Uspeh – početak puta

 1. Leona Felix

  Bravo draga moja Anee!!!

 2. Carobnjakov segrt

  Cestitam i puno uspeha ubuduce i mnogo novih romana,siguran sam da si bila u Paljohori ili Platanasu(severozapad Krita,okolina Hanje)!Cao!

 3. Srce

  Sjajno Anee, ovo si savršeno napisala!
  Sviđa mi se tekst!
  Mogu da mislim koliko je samo sjajna knjiga…
  ÄŚestitam što si se upustila u književne vode, to je tek pravi izazov!

  Pozdrav od <3

Add a Comment