Upornost se isplati

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Obaveštenje Tags:

Dragi prijatelji, trebalo bi da je sada tajna.rs vraćena na stanje kakvo je bilo pre kraha servera! Znate li kako sam se lepo osećao kada sam se jutros probudio i video dva najnovija teksta, Milin i Nenadov na početku. Svi znamo da imaginacija stvara realnost. E pa ta naša imaginacija da sve bude kao pre je i stvorila ovu realnost!

Napisaću vam samo nekoliko stvari koje su se dešavale ovih dana. Dešavalo se uglavnom NIĹ TA. Dan posle sloma servera, sajt je vraćen na stanje od pre 10 dana. To je za mene bilo potpuno neprihvatljivo. Bili bi izgubljeni svi naši sjajni tekstovi i komentari u tih 10 dana. Stalno sam pisao emailove tehničkoj podršci da saznam šta se dešava, ali sve što sam mogao da dobijem kao odgovor bilo je da će proslediti moje zabrinute izjave administratorima. A administratori ko administratori, ništa ne odgovaraju. Ja sam obustavio rad foruma da nam se ne bi desilo da ako uspeju da povrate skorašnji bekap, ti novi komentari koji su u međuvremenu stigli budu obrisani. I čekao sam. I smarao sam ih emailovima. Jednom sam ih čak zvao telefonom u LA, ali nisam uspeo ništa posebno da postignem. I onda odjednom, juče stiže email da ipak mogu da vrate neke skorašnje podatke, ali ne smeju to da urade bez moje dozvole da ne bi obrisali sve podatke koji su nastali u međuvremenu. I ja sam im sav presrećan dao pristanak da rade. Eto tako nam je jutros osvanuo sajt sa svežijim podacima.

Verovatno su neki postovi na forumu ili neki komentari koji su nastali neposredno pre pucanja servera zauvek izgubljeni. Ja se izvinjavam svima zbog toga i zahvaljujem se na razumevanju. Iz svog iskustva sa pomenutom korisničkom podrškom koja je uvek bila efikasna i predusretljiva, zaključio sam da im se desila baš velika katastrofa. Ali mi smo uspeli da svojim imaginacijama i velikom željom povratimo našu Tajnu! Hvala Vam svima na tome! Rećiću vam samo da sam stalno bio u kontaktu sa prijateljem koji je imao svoje sajtove na istom serveru. Njemu su odmah odgovorili da su podigli najnoviji bekap (onaj što je bio 10 dana star) i on je nastavio da popunjava podatke na svojim sajtovima. Sada je u situaciji da ne zna šta da radi sa tim novoupisanim podacima jer i njemu mogu da vrate sve podatke pre sloma.

Ĺ ta smo iz ovog naučili? Pošto znamo da se ništa ne dešava slučajno, treba da shvatimo zašto nam se ovo desilo. Da li je to neko upozorenje? Da li treba da menjamo stvari? Kako možemo da unapredimo sajt? Kako da svi mi rastemo zajedno sa tajna.rs? Mnogi naši prijatelji su primetili da je promena potrebna. I ja sam to isto zaključio. Tako da želim da vas pripremim na to da će promena na sajtu sigurno biti. Tek treba da odlučimo kakvih tačno promena, ali vi se spremite za to.

Još jednom se svima zahvaljujem na strpljenju i razumevanju. Nastavljamo dalje!

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

Add a Comment