Univerzum kopira lepa sećanja

Objavljeno . Autor: Mina Posted in Tajna Tags: , , , , ,

Dragi poštovaoci Tajne i Zakona privlačenja, pred vama je jedan sjajan tekst nove autorke na tajna.rs. Ovo je tekst o ličnom uspehu koji opisuje kako je autorka do njega došla i koje tehnike je primenjivala. Mina, hvala ti… Tajna.

Dragi moji,

kako ja to volim: Još jedan uspešan dan se upravo završava i ja sedim u svojoj bašti, pijem kafu sa sladoledom, mirišem lavandu i uživam u svom životu.

Da li sam pre tri godine verovala, da će sve biti ovako? Tada sam „samo“ sanjala o ovakvom životu. Moj muž i ja smo sedeli na obali jezera i sanjarili o velikom svetlom stanu, zanimljivim poslovima, našem detetu, velikoj bašti sa malinama i kupinama i garaži sa automatskim vratima. Tada je to bio petogodišnji „plan“, a naše zamisli su nam delovale smelo i holivudski. Ali smo znali da smo kreatori svog života. I to znanje nas nije napustilo.

Već danas je sve postalo stvarnost. Jagode i maline su upravo sazrele i moj dvogodišnji sin upire prstom u njih i viče „Njam, njam“. Ja se zadovoljno osmehujem i radujem sledećoj nedelji posla, koji radim od kuće. To je luksuz koji pre tri godine nisam mogla ni na onom jezeru da zamislim…

Sve ove opipljive manifestacije me inspirišu, da svakom čoveku u mom životu, poklonim bar neku ideju, odgovor ili inspiraciju, na putu ka njegovom životu iz snova.

Dakle…kako preći taj most između sanjarenja i ostvarenja?
Moj odgovor je: Lako. I iz dana u dan, sve lakše.
Moj način razmišljanja i sanjarenja je postao navika. Kao kad zarolam kamenu kuglu. Na početku se teže kreće, a onda sve brže.

Postoje dva načina da koristim svako svoje sada. Dva načina da se korisno fokusiram. Svaki od ova dva načina, ja koristim, sasvim praktično, da kreiram svoju budućnost. Seti se, da u svakoj sekundi možeš da se fokusiraš samo na jednu stvar. Možeš da misliš samo jednu misao. I odabir te misli je ključ ka uspehu. Mozeš da biraš između misli, koja čini da se osećaš bolje. Ili lošije. A razliku češ znati.

Prvi način za usmeravanje fokusa su sećanja. Koristi lepa sećanja. Za sve što želim da mi se desi, znam pouzdano, da sam bar jednom u životu doživela nešto pri čemu sam osetila tu emociju. Ako želim da se osetim kompetentno, dovoljno je da pomislim na sigurnost kojom zakopčavam dugme na kaputu. Ili pravim kajganu. Ili perem zube. Osećaj je isti, stajala ispred 20 ljudi i držala predavanje ili zakopčavala dugme. Kompetentnost je u korenu oba događaja, i zato su oni u suštini ista vibracija. A ako je vibracija moja čarobna palica kreacije…onda mi je samo bitno da nađem pravu vibraciju.

Evo primera. Recimo da želiš da odeš na razgovor za posao. Razmisli na kratko i zapiši sve svoje osećaje koji su ti potrebni u tom trenutku. Evo osećaja od kojih ja gradim svoj stav za takav razgovor: samouverenost, humor, prijatna komunikacija i osećaj da sam na pravom mestu u pravo vreme. Da bih privukla događaje i okolnosti, koje će na razgovoru pomoći da se osetim baš tako, ja u svojoj prošlošti tražim četiri događaja u kojima sam imala te osećaje.

Samouverenost – Sećanje u kojem objašnjavam mojoj drugarici matematiku pred ispit, koji sam ja već položila.
Humor – Sećanje u kojem se šalim sa prijateljima uz toplu logorsku vatru. Ja pričam viceve, a svi se smeju.
Komunikacija – Sećanje u kojem se srećem sa prijateljima koji me razumeju sa lakoćom
Na pravom mestu u pravo vreme – Sećanje u kojem kupujem nova kola, dan pre nego što su poskupela za 1000€.

Na svako ovo osećanje se fokusiram bar 2-3 minuta. Od svake priče, napravim mali film u glavi i od svih njih, jednu playlistu od nekih 15-tak minuta. Taj film, vrtim bar jednom dnevno u glavi i uranjam u svaki od četiri osećaja. Ti osećaji se pojačavaju i prelivaju jedan u drugi. Telo je sporije od misli, i dok sam misaono već na drugom filmu, moje telo jos oseća vibraciju prvog. Nakon par puta “gledanja” ovog filma, imam jedan veliki, fantastični osećaj koji mogu lako da prenesem na svoj razgovor za posao.

Ja znam da u svakoj sekundi, u kojoj osećam ono što želim, pokrećem energije, koje pokreću događaje u Univerzumu. Univerzum mi donosi, tačno ono što želim. Kakva radost… kad znam da sam u sred procesa kreiranja i da činim nešto za sebe.
A lako je… jer sve što sam već doživela, je za mene lako ponovo oživeti u mašti.

Velika je korist od dobrih sećanja. Jedan manji dobitak na lotou, ako se često vrti kao film u glavi, umnožava osećaj pobede i može dovesti do serije raznih dobitaka.

Koristi svoja dobra sećanja. Piši liste „filmova“. Piši liste osećaja koje želiš da doživiš i traži u svom životu događaje koji odgovaraju osećaju. Prelistaj svoj čitav život i fokusiraj se na najlepše bisere. A ovaj veliki kopir aparat, takozvani univerzum, će vredno kopirati.

A koji je to drugi način fokusiranja misli, koji koristim u kreiranju svog zivota…sledi u nastavku.

2 Responses to Univerzum kopira lepa sećanja

 1. SNEZANA 999

  BRAVISIMO !!! LJUBAV SE UVEK VRACA , ALI , PRAVIM LJUDIMA, JER ONI POSEDUJU ENERGIJU LJUBAVI ZA

  CEO SVET I ONU MALU TRAVCICVU KOJA JE NA IZDAHU, ALI GLE LJUBAV JE PRETVOTI U BELI CVET SA

  SLJOKICAMA , E , DRAGA MINA , TI TO RAZUMES, TO SAMO IZVIRE IZ SRCA TVOGA I OBUHVATA OKOLINU PA

  LJILJANI CVETAJU,OSMESI SE DOGADJAJU I SIRI SE LJUBAV. TO NIJE MALA STVAR , SVIMA NAMA TREBA

  SAMO MALO DOBRE VOLJE I RADOSTI KA LEPOM DANU I VIDJENU SVETA ,DECE,MALE MACE ILI BUBICE , TO

  JE STARA BAJKA ZA KLINCE. E , JA SAM ONO BICE KOJE VERUJE U BAJKE, ONE SU IPAK ISTINITE !!!

 2. NESA TISA

  sustina je u donosenju dobre odluke i sticanje dobre navike

Add a Comment