Ugodan san za novi sunčan dan

Objavljeno . Autor: Boja Posted in Tajna Tags: , , , , , , , ,

Nakon jutra i radnog dana, u završnom dijelu teksta “Moja vizija tajne u realnom životu” govoriću o onom periodu kada se vratimo s posla do vremena kada počinje noćni odmor.

Već kada polazimo kući (ako nije bilo nekog stresa na poslu) trebamo još 10-15 minuta obratiti pažnju na sve što smo uradili na poslu i pogledati da slučajno nismo šta zaboravili. Put do kuće možemo iskoristiti svakojako (ako je daleko npr. možemo čitati neku knjigu ili učiti strani jezik) i dok to radimo naš um riješava ostale zadate probleme.

Kućne obaveze su nešto što je neizostavno i one nas uvjek čekaju kada se vratimo s posla. Vjerujem da ih mi TAJNAĹ I rješavamo malo uspješnije od ostalih jer smo pozitivne ličnosti. Pozitivna ličnost je aktivna ličnost i takva ličnost će sigurno u toku popodneva ili navečer naći vremena za sebe i svoj vid zabave i rekreacije. Meni to mnogo mnogo koristi i prija (boravak na čistom vazduhu – trčanje, vožnja bicikla, basket i sl. aktivnosti) jer se osjećam nekako posebno tada. Trčim, igram, skačem… zar to nije lijepo? Sigurno je ljepše i zdravije nego li leći posle ručka uz negativnu afirmaciju „O Bože kako sam umoran, nigdje ne mogu“. To je kritična popodnevna tačka. Niko ne kaže da se ne treba malo odmoriti i u ležećem položaju, ali ne izgovarajte ovu afirmaciju i ne pomislite to nikad.

Dok trčim ja ne razmišljam koliko ću pretrčati (ne stavljam sebi neke bolesne norme) jer ja jednosatvno uživam… Tada ako trčim ja izgovaram one afirmacije koje smo pomenuli iz knjige NULTA GRANICA a to su „Volim te, žao mi je, molim Te oprosti mi i Hvala Ti“ i izgovaram neke moje afirmativne tvrdnje. Kako koji dan odmiče sve manje je i manje unutrašnjih negativnih glasova. Na početku su se ti isti glasovi opirali Bojovom napretku da je to nevjerovatno, pokušavali su da mu objasne kako treba sve drugo više da ga zanima nego on sam sebe i njegov lični napredak i život. Hvala im ali sam ih otpustio kao tehnološki višak i nisam htio da više plaćam njihov rad svojom glavom (bilo bi mi još lakše da sam prije znao za tehniku gumice za negativne misli). Tako je moja rekreacija dobila potpuno novu dimenziju i daje veći i zdraviji efekat što osjećam po sebi. Savjetujem vam da ne propuštate ovu priliku (npr. jedan dan samo šetnja, drugi dan malo više aktivnosti, pa opet šetnja itd,) 30 do 45 minuta je dovoljno za nas iznad 40 godina.

Ko radi solarnu jogu može i tada da iskoristi taj period pred zalazak sunca ako je sunčan dan, a ako nije onda ima rekreaciju. Nemojte da vam malo lošija vremenska prilika bude izgovor (ne kaže niko da idete po oluji na trčanje). Ja praktikujem od prije nekih 20 dana i solarnu jogu i preporučujem je svima iz srca (na mene utiče vrlo pozitivno) i jedva čekam novi sunčani dan. Možda je baš zbog toga i naslovljen ovako cijeli ovaj serijal tekstova.

Ĺ to se tiče noćnog odmora i sna preporuka je da se na spavanje ode najkasnije do 23h i da se odmaramo – spavamo 6 do 7 sati. Kako mogu da primjetim ovi koji se bave solarnom jogom imaju i manje potrebe za snom… Posljednju hidrataciju izvršite najkasnije do 19 h kako ne biste ustajali naveče i prekidali kontinuitet noćnog odmora.
Kada svi odu da spavaju – to je naše vrijeme za večernje afirmacije i vizualizaciju, zatim saldirajte dan ukratko, tuširanje  (bolje i zdravije je malo hladnijom vodom) i zahvalite se Bogu što ostvarujete ciljeve i što vas On svojom TAJNOM podržava… Recite tiho u sebi pred spavanje „Ja volim sve ljude i sva bića na ovom svijetu i sve im opraštam i svima pomažem“ (ja to kažem često – desi se da nekad i zaboravim). Siguran sam da će Vas iz dana u dan dočekivati svakog jutra sve više i više životnog sunca i radosti.

Dakle da sumiramo ova tri teksta u par rečenica:

Ustanite prije izlaska sunca, nakon toga prepustite se vizualizaciji i afirmacijama, malo se protegnite uz pomoć strečinga, tuširanje, ZAHVALITE SE uz molitvu, zdrav doručak i na posao ili na traženje posla…

U toku dana igrajte svoju igru sa osmjehom na licu i uz radost u srcu. Ja sam dodao da radim taping u toku dana – ne kažem da sam stručnjak i da sam bio na kursu, ali sam u okviru studija imao ispite iz Psihologije za koju sam se kasnije posebno zainteresovao (posebno za mentalni trening i kretaivnu vizualizaciju u sportu). Sigurno je da ću vrlo brzo pronaći i put do tog kursa ako ga on ne pronađe do mene (za sad se tražimo). Mnogo mi se sviđa i što je još važnije mnogo mi prija taping metod.

Posle podne ili predveče nađite vremena za sebe po pitanju boravka na svježem vazduhu i rekreacije. I tada se sjetite poente iz knjige Nulte granice „Volim te, žao mi je, molim Te oprosti mi i Hvala Ti“. Krenite sa pripremom za noćni odmor od 22 i 30 do 23 h. Saldirajte dan, tuširanje, pomolite se za sebe i sve ljude svijeta, zahvalite se i utonite u san sa vašim afirmacijama i vizualizacijama.

Ĺ˝elim Vam sve najbolje i ostvarenje svake vaše želje na najljepši i savršen način za dobro svih ljudi ovog svijeta, a prvenstveno vaše…
Boja

Add a Comment