The Happy End

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Tajna Tags: , ,

Sećam se kada sam kao klinac, na kraju filma, uvek sa oduševljenjem čitao, onako po Vuku, “the end”. To je obično bilo nakon nekog hepi enda kada se sve dobro završi i svi budu srećni. Onda može da se mirno spava jer je sve na kraju ispalo kako treba i tajna je otkrivena. ÄŚini mi se da sam to pravilo hepi enda nekako spontano usvojio i u životu, pa bez obzira šta se trenutno dešava, uvek imam osećaj da će na kraju sve biti kako treba. Eto, jedna korisna stvar od filmova.

Sada bih želeo da podelim sa vama jednu zanimljivu i jednostavnu tehniku za koju sam saznao od Brajana Trejsija (Brian Tracey). Tehnika je namenjena eliminaciji negativnih i loših misli u trenucima kada nam realni događaji baš i nisu naklonjeni. Na blogu i forumu stalno pišemo o tome kako da prekinemo tok negativnih misli, kako da eliminišemo uticaj ometača, kako da živimo uz misli koje su prilagođene našem željenom cilju. Pitali ste se kako da mislite pozitivno onda kada se čini da su vam sve lađe potonule. Koliko god se trudili da razmišljate drugačije, stalno se vraćaju brige i strepnja. Predlažem da pročitate ovu vrlo jednostavnu tehniku i da je probate. Ja sam je koristio nekoliko dana i mogu vam reći da stvarno daje drugačiju perspektivu svim negativnim događajima.

Zamislite kako ste se uputili na bioskopsku projekciju filma, ali ste došli ranije i ušli u salu. U toku je bila prethodna projekcija istog filma, a vi ste došli baš na kraj i videli ste kako se sve završilo. Onda počinje vaša projekcija, a vi možete da sedite opušteno i da mirno posmatrate događaje. Sve što se dešava, ma koliko dramatično ili tragično bilo, ne može da utiče na vas tako da vas potpuno obuzme, da utiče na to da imate negativne misli i brige. Vi tačno znate šta će se desiti na kraju i sve događaje možete da posmatrate potpuno smireno. Ista stvar je kada gledate reprizu neke neizvesne utakmice, a znate ko je pobedio.

Takav stav treba da zauzmemo i po pitanju naših životnih okolnosti. Kraj filma u ovom slučaju predstavlja naša ostvarena želja ili cilj. Mi smo sigurni da se tako završava taj deo naše životne priče. Taj hepi end smo više puta videli u svojim imaginacijama, znamo kako se sve završava, imali smo pozitivan osećaj, videli smo ozarena lica najbližih prijatelja. Takav ishod je 100% siguran i ne postoji mogućnost da ikako bude drugačije.

A zašto biste se onda nervirali zbog nekih trenutnih i prolaznih situacija kada tačno znate kako se sve završava?

Zato predlažem, kad god pomislite nešto negativno o trenutnoj situaciji, ili primetite kako vas neki ometač uzima pod svoje, setite se ove priče sa poznatim završetkom filma i odmah ćete imati potpuno drugačiju perspektivu i mnogo pozitivnije misli.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

Add a Comment