Tajna za početnike i podsetnik za iskusne

Objavljeno . Autor: 13petak Posted in Podsvest Tags: , , ,

Univerzum nam je podario prirodu, a ljudska priroda je da se stalno kreće napred. ÄŚovek koji pozitivno razmišlja ima toliko energije da je za njega brzina presudna stvar, brzo napredovati, razvijati se i konstantno mentalno napredovati do kraja života.

Mentalni razvoj je najbitniji zarad čovečanstva, zatim zarad kvaliteta tih misli i ideje pojedinca, odnosno spremnosti pojedinca da se upusti u akciju da bi sproveo te misli. Moramo biti svesni da nam je najvažnije proučavanje sopstvenih misli i dosledna primena istih. Kreativna misao ubrzava i unapređuje evoluciju ljudskog uma od koga najviše zavisi napredan ljudski život.

Dobro znate da političari gledaju na ljude ili kao na svoju polugu ili kao na prepreku. Zato su i uspešni. Zato i vi na vaš um morate da gledate kao na polugu sa kojom obilazite prepreke, dostižete uspeh, bogatstvo, moć i druga dostignuća. Budite uspešan političar svog uma koji zna da koristi polugu koju ima. Snažni misići, bilo da ih imate ili nemate, ne mogu vas dovesti do bogatstva, uspeha i moći, već svest da misli kreiraju vaš put do cilja. ÄŚitajući sve ove tekstove sa bloga, literaturu vezanu za ovu oblast razmišljanja, dan za danom shvatićete da je vaša inspiracija beskonačna, vaši planovi će vam biti sve jasniji i razumećete da svet nije samo ono što vidite, već da je sačinjen od finih vibracija čovečanstva. Bićete inspirisani novom silom i svetlošću pravog samopouzdanja, osetićete veliku snagu i shvatićete da vam se snovi ostvaruju, a život pre toga ćete prosto zaboraviti.

Kada u Univerzum pošaljete misao da želite mnogo, to ćete i dobiti; nasuprot tome, ako želite malo, i to ćete dobiti. Vaše želje su vaše navike iz prošlosti, a vašu prošlost kreirali su uslovi i okruženje u kome ste odrastali. I tada je vaš um bio kreativan kao i sada.Misli koje su kreirane u vašem umu odražavaju vaš mentalni stav. U zavisnosti od toga koliko ste koristili umnu snagu, to se odrazilo na vaš imetak. Ovo je notorna činjenica, jer da ste do sada koristili ovu skrivenu snagu u sebi, danas biste imali mnogo više. Sada kada znate da je posedujete i kada shvatate da ona dolazi iznutra, upotrebite je. U vašoj unutrašnjosti postoji čitav univerzum lepote, izobilja, moći, zdravlja i bogatstva. Sile Univerzuma su moćne, bez obzira što ih ne vidite, one su tu u vama. Kada ovo otkrijete, otkrićete i sva rešenja na vaše probleme, jer su svi odgovori na sva pitanja u vama.

Spoznajom ove unutrašnjosti, sve u spoljašnjem svetu će dobiti jasan odgovor. Spoznajom ove istine otkrićete jednu beskrajnu mudrost, beskonačnu snagu sa kojom možete upravljati u spoljašnjem svetu. Otkricete harmoniju u unutrašnjem Univerzumu, a ona je odraz vaših dostignuća i sveobuhvatnog uspeha.

Naša mentalna aktivnost upravlja našim umom, proizvod te aktivnosti su misli, a one dopiru iz svesti i podsvesti.

Svesne misli imaju različite funkcije, ali najbitnije su da svest razlikuje, rezonuje i sedište je naše volje. To je oblast našeg uma na koju mnogi utiču. Svi ti uticaji ponekad stvaraju konfuziju, a ona direktno utiče na naš napredak. Međutim, saznanje da posedujemo podsvest i da je ona pod našom ingerencijom, donosi nam olakšanje da ipak samo mi upravljamo ovim delom našeg uma i da utičemo i možemo uticati na sopstveni uspeh. Otkrićem ove oblasti uma kao da ste otkrili dobronamernog stranca koji je radio, radi i stvara okolnosti koji idu nama u korist. Sve što ste do sad stekli možete zahvaliti ovom strancu. Dakle, ako niste zadovoljni šta ste sve do sad stekli u oblastima zdravlja, bogatstva i ljubavi, znajte da ovog stranca niste poznavali. Sada kad ste ga upoznali, iskoristite ga, jer je on uvek dobronameran i milosrdan.

Svi veliki naučnici, umetnici, sportisti i poslovni ljudi koristili su proces u podsvesnom umu. Njihove misli su bile velike, plemenite, briljantne, i svesnim umetanjem ovih misli u podsvest, doživeli su uspeh.

Bogatsvo podsvesnog je ogromno, ono je instiktivno, inspiriše nas. Podsvesni um uvek izvlači pravedne i precizne zaključke iz rezervoara svesnih misli. Svesno utisnite lepe, plemenite, briljantne misli u svoju podsvest, a ona će vam doneti bezgrešan zaključak. Svesno čuvajte i štitite svoju podsvest, jer nezaštićena podsvest podleže uticaju i postaje potpuno otvorena za različite, pa i negativne sugestije. Ako je podsvest nezaštićena, tada je otvorena za izuzetno opasne okolnosti. Pod njeno okrilje može ući bes, strah, ljutnja, mržnja, pohlepa, sebičluk, a ove negativne sile direktno utiču na vaše mentalno i fizičko zdravlje. Oči podsvesnog uma su intuicija, i zbog toga su njegovi procesi brzi. Podsvesni um nikada ne spava, nikada se ne odmara baš kao ni vaše srce.

Svako ko je naučio da veruje svom podsvesnom, otkrio je da pod svojom kontrolom ima neograničene resurse.

Posle svega napisanog neko će reći: ”A kako podsvest može promeniti moje okolnosti?” Podsvest je deo univerzalnog uma, prema tome deo mora biti istog tipa i kvaliteta celine. Univerzalni um je kreativan, i jedini kreator koji postoji, pa je i naš um kreativan. Um poseduje jednu jedinu aktivnost, a to je misao, i iz toga zaključujemo da je misao kreativna. Kada svesno, sistematično i konstruktivno usmerimo svoje misli, tada dovodimo svoj um u sklad sa Univerzalnim umom, u sklad sa beskonačnim. Pokrećemo najsnažnije sile koje postoje, i tada upravljamo prirodnim zakonom, Zakonom privlačenja, koji kaže da je um kreativan, i da će automatski doći u odnos sa predmetom razmišljanja, a zatim ga ispoljiti.

Praktična primena se ogleda u tome da opuštanjem ostvarite kontrolu nad fizičkim telom. Kada ste u tome uspeli, predjite u drugu fazu, i započnite s kontrolom svojih misli. Budite savršeno mirni i sprečite sve misli. Ova mirnoća uma i tela će vam omogućiti kontrolu nad svojim mislima o brizi, strahovima i dozvoliti vam da gajite samo onu vrstu misli koje želite.

Nastavite ovako dok ne steknete potpunu nadmoć.

26 Responses to Tajna za početnike i podsetnik za iskusne

  1. Vesna

    Hvala vam na predivnom tekstu!U mojoj podsvesti je bilo da pronađem ljubav svog života,želela sam da pronađem osobu sa određenim profilom ličnosti.Imala sam zapisano sve na papiru.Išla sam toliko duboko da sam zapisala šta voli da jede.Prestala sam da razmišljam o ljubavi i pronalaženju osobe,skoncentrisala sam se na sebe.Počela sam da budem zadovoljna sa sobom.Nisam bila opterećena nekim svojim nedostatcima,ljudima sam počela da zračim.Privatno,i na poslu svi su me pitali dal sam zaljubljena.Bila sam ali u sebe.Tada se pojavio on,moj nekadašnji prijatelj družili smo se oko tri meseca,često je dolazio po neke knjige,filmove…pretvarala sam se da ne primećujem da se nešto dešava!On mi je samo bio drug to je nemoguće!Toliko smo znali jedno o drugom,i nikome ništa nije smetalo!To je bilo to,shvatila sam jedne večeri kad je otišao.Venčali smo se nakon godinu dana a pre toga smo već počeli da živimo zajedno.Imamo dve preslatke devojčice,živimo lepo i slažemo se dopunjavamo se.Videla sam neki komentar da napišete nešto oljubavi,pronalaženju partnera pa me to podstaklo da napišem svoju priču.Svi koji nešto traže će naći ali pre svega moraju znati šta traže!Veliki pozdrav!

Add a Comment