Tajna je u izobilju

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Lični stav, Tajna Tags: , , , ,
Jedna od važnih tajni postizanja uspeha je da shvatimo da svega za šta mislimo da nam treba, ima dovoljno. Ako se mi obogatimo, niko ne mora da osiromaši zbog toga. Nećemo uzeti ničiji novac. Ako ja postignem poslovni uspeh, neće nužno moja konkurencija propasti zbog toga. Nije sramota i nije štetno želeti uspeh i mnogo novca. Loše je previše se plašiti konkurencije i stidljivo štititi ono što smo stekli, plašeći se da ne dođe neko drugi i oduzme nam to. Nećete se potrošiti ako svu svoju ljubav usmerite ka svom partneru. Kada se rodi dete, nećete zbog toga manje voleti svog partnera jer imate samo ograničenu količinu ljubavi. Naprotiv, lako ćete naći dodatnu količinu ljubavi koju ćete usmeriti ka detetu. Isto je kada se rodi i drugo dete. Nećete zbog toga manje voleti prvo. Tajna je u izobilju! Svega što nam treba ima dovoljno, samo je potrebno da ga nađemo.

Ranije sam se mnogo plašio konkurencije. Mislim na konkurenciju bilo kakve vrste. Kada sam se bavio plivanjem i kada odem na takmičenje, više sam razmišljao o tome kako će da se pokažu moji konkurenti, nego što sam razmišljao o svom rezultatu. Mislio sam da je mnogo bolje da budem bolji od njih, makar po cenu da svi otplivamo jako loše. Naravno, sada vidim da svako treba da se bavi isključivo sobom i svojim dostignućima. Ako sami postignemo maksimum u datom trenutku, rezultati će se pokazati. Možda ćemo biti bolji od drugih, možda i nećemo, ali što je najbitnije, bićemo zadovoljni samim sobom. Tada nam neće biti krivo čak iako smo izgubili zato što znamo da je u tom trenutku neko bio spremniji od nas, možda je više želeo pobedu. Znamo da će biti još prilike da se suočimo, a koristeći TAJNU, uspećemo da dođemo do svog cilja.

Takođe sam se ranije plašio i konkurencije u poslu. Ĺ ta ako oni dobiju posao, a ne moja firma? Ĺ ta ako oni uzmu celo tržište nekog konkretnog proizvoda? Ĺ ta ako nas izbace iz posla? I gomila tih i takvih „šta ako“. A u stvari, sve su to izmišljene bojazni, bez ikakve realne podrške.

Kada sam imao svoj prvi web sajt, plašio sam se sličnih sajtova i toga da će oni preuzeti moje posetioce. Potpuno bespotrebno. Sada se ponašam skroz drugačije. Prilikom postavljanja ovog sajta odmah sam kontaktirao webmastere sličnih sajtova i ponudio im da razmenimo linkove. Neki su prihvatili, ali kao što vidite, mnogi i nisu. Smatram to njihovim propustom. Isto, radujem se kada sve više posetilaca preko mog sajta dođe do nekog od sličnih sajtova. Takođe, svako ko ostavi komentar na ovom blogu sa web adresom svog sajta, taj link će biti dofollow, što je naravno neuobičajeno. Ne znam koliko ljudi zna šta sam upravo rekao, ali oni koji imaju svoj sajt će znati. Dakle, kada ostavite komentar ovde sa linkom ka svom sajtu, to će vam se uračunati kao glas u određivanju popularnosti vaše stranice.

Sve je lakše kada shvatimo da stvarno svega ima dovoljno. Time ćemo sebi otvoriti pogled i steći širinu koja nam je neophodna. Zašto sebe ograničavati i glumiti Kir Janju. Ne treba se plašiti, ne treba brinuti. Time se samo fokusiramo na svoju viziju neuspeha. Ako stalno razmišljamo o tome da će nam neko nešto uzeti, da neće biti dovoljno za nas ako je već neko drugi to postigao, onda će nam se to i desiti. Ako želimo loše svojoj konkurenciji, obično se to desi nama. Kad poželimo nešto drugome, kopija te želje obično ostaje kod nas. Zato je mnogo bolje želeti drugima sve najbolje. Nemojte da im zavidite na uspehu. Ugledajte se na njih. Vidite šta su to oni uradili što vi možete da kopirate. Kakav je to njihov stav prema novcu, a kakav je vaš? Učite od uspešnih!

Ako imamo ovako pozitivan stav prema životu i konkurenciji, direktno utičemo da nam univerzum donese pozitivne događaje. Privućićemo lepe stvari. Lepe misli privlače lepe stvari koje opet donose lepe misli, i tako u krug. Ĺ˝ivot je stvarno lep kada se gleda pozitivno na njega!

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

6 Responses to Tajna je u izobilju

  1. Dunja

    Veruj!

  2. satori mladen

    Ako na sve oko sebe gledamo kao na neograniceno, ako na svoje sposobnosti gledamo kao na neogranicene, ako ne ogranicavamo sebe i druge, ako ne ogranicavamo nacin na koji nesto treba da dodje privuceno Zakonom Privlacenja koji pokrecemo, onda lako mozemo da shvatimo koncept izobilja, i da slobodno privlacimo neograniceno, dozvoljavajuci i drugima da isto to cine…

Add a Comment