Svi ciljevi da se ostvare!

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Tajna Tags: , , , , , , , , , , ,

Novogodišnje raspoloženje me drži već nekoliko nedelja unazad. Ali, ovog puta novogodišnje praznike vidim u malo drugačijem svetlu. Naravno da se radujem svim “čarolijama”, poklonima i dedamrazovima koji stižu uz ovaj praznik. Sve to izgleda drugačije i lepše kada imate malo dete koje bezrezervno veruje u sve te bajke. Međutim, da li su to stvarno samo bajke?

Zar i mi ne verujemo u Deda Mraza? Nazovite ga kako želite: Tajna, zakon privlačenja, Univerzum, Bog, Deda Mraz… Princip je isti: ako dovoljmo jako nešto želimo, dobićemo. S tim što sada znamo da nije samo dovoljno da jako želimo, već to moramo da radimo na tačno određen način.

Tako sam i ja počeo o Novoj godini da razmišljam kao o prilici da mi Deda Mraz donese poklone koje želim. Moram da se pohvalim da je poklon stigao. Nije bio lepo upakovan, nije imao slatkiše  i nije stajao ispod jelke. Bio je u pocepanoj koverti, ali je izgledao savršeno. Sada, koristeći taj svoj poklon, mogu da kupim sve te igračke, slatkiše i druge poklone koji su mi potrebni. Zar to nije sjajno? Ostvarena novogodišnja želja čak i pre Nove godine.

Radujem se praznicima jer sam u prilici da se odmorim od svakodnevnog posla i da se više posvetim sebi i svojim mislima. Takođe se radujem tome što ću konačno završiti poslove na privatnom planu koji mi stoje na spisku već neko vreme, a nikako ne stižu na red za realizaciju. Radujem se i radu na novim idejama koje sam nedavno dobio. Radujem se igranju sa svojim sinom i svim tim novim igračkama koje će dobiti od Deda Mraza. Radujem se što ću, nakon nekoliko godina, konačno Novu godinu dočekati van kuće uz muziku i slavlje. Radujem se što sam ove godine toliko mnogo napredovao i stvorio mnogo bolju početnu poziciju za novu godinu.

Predlažem svima da uradite danas jednu opštu reviziju protekle godine. Setite se događaja i osećanja koje biste voleli da promenite i promenite ih. Kreirajte drugačiji scenario, učinite da ti događaji budu baš onakvi kakvi bi trebalo da budu, a onda ih potpuno proživite u svojim mislima. Time utičemo da se oslobodimo svih pritisaka i loših osećanja iz prošlosti jer prošlost uopšte nije važna. Jedino je važan sadašnji trenutak, odnosno šta u sadašnjem trenutku kreirate za budućnost. Zato pomozite sadašnjem trenutku da ga ne pritiska negativna prošlost, uradite reviziju prošle godine i ostavite je u divnom sećanju.

Sada sam pročitao i novogodišnji tekst od prošle godine. Gotovo da sam zaboravio na sjajnu ideju koju sam napisao u tom tekstu, da tačno u ponoć izgovorim jednu efektnu afirmaciju. Ja ću svakako u tom veselom raspoloženju, dok budem grlio svoju ženu u ponoć, izgovoriti njoj na uvo: “Svi naši ciljevi se ostvaruju!“, a onda ću odvojiti par trenutaka da uradim kratke imaginacije svojih ciljeva u novoj godini.

Radujem se što se jedan moj cilj, koji je objavljen na sajtu, zamalo i ostvario. Ako pogledate u desnu kolonu sajta, piše da mi je cilj da do nove godine sajt tajna.rs dostigne Alexa rejting koji je bolji, odnosno manji od 999.999. Ako ste pratili kretanje ranga sajta, mogli ste da vidite da se pre samo nekoliko dana rang vrteo oko 2 miliona, isto kao i kada sam postavio taj podatak na sajt pre nekoliko meseci. A onda je naglo počeo da pada, odnosno da se približava zacrtanom cilju. Za samo nekoliko dana popravio se za više od pola miliona! Nije to zato što se toliko naglo povećala posećenost sajta, nego zato što je Alexa program konačno počeo da malo bolje procenjuju sjajnu posećenost tajna.rs sajta. Pošto ova godina još uvek nije završena, ostavljam otvorenu mogućnost da se cilj zaista i ostvari do sutra. A ako se ne ostvari, pomeriću rok.

Svima Vam želim najbolju godinu do sada. Zapamtite da ste sami odgovorni za sve što vam se bude desilo u novoj godini i zato možete da stvarno odlučite da vam se dešavaju samo lepe stvari. Sreća, uspeh, ljubav, zdravlje, novac… to su sve lako dostižne stvari, ali samo ako ih zamišljamo, ako im se unapred radujemo, ako ih doživljavamo i pre nego što se same manifestuju. Budite uporni u svemu što radite. Promenite sebe, a onda će da se promeni i svet oko vas.

Želim vam da ostvarite sve ciljeve u Novoj godini.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

Add a Comment