Sreća – stanje nivoa uma

Objavljeno . Autor: 13petak Posted in Tajna Tags: , , , ,

Ja nikada nisam imao sreće u životu. Nisam ja te sreće. Eh da je sreće bilo…. Ovakve konstatacije govore o stanju čovekovog uma. Na ovom nivou stanja uma čovek ima negativne misli. Zato pozitivne misli mogu promeniti nivo stanja vašeg uma, a te pozitivne misli donose sreću. Sada se pitate šta je to sreća i koji je to nivo uma da bi čovek bio srećan. Neko će reći sreća je suprotno stanje od tuge. Složio bih se sa tim gledano sa filozofske strane. Isto kao što i Sunce izlazi na istoku, a zalazi na zapadu. Međutim, kada ste u univerzumu tamo nema izlazka niti zalaska, Sunce uvek sija.

Sreća je stanje čovekovog uma. Ako imate prijatne i vedre misli, onda ste srećni. Najprijatnija misao je da ste potrebni i važni da pomognete i doprinesete sreći nekog drugog ljudskog bića. Zato sreću treba doživljavati sada, a ne u budućnosti. Biću srećan kad zaradim puno novca… kad obavim nekakav posao… kad se oženim… kad mi se porodi supruga i rodi dete… kada pobedim… kada se zaposlim… kada kupim auto… Ovakvo razmišljanje je život na odloženo. Redovno i često ste razočarani jer nikako da stigne taj srećan trenutak. Zato treba imati mentalni stav i mentalnu naviku da ste srećni i tu naviku redovno primenjivati, negovati i razvijati u sadašnjosti. Vi ste srećni i tačka!

Nekada na sitne nelagodnosti i razočarenja reagujemo mrzovoljno, sa ogorčenjem i razdražljivošću, a to je samo stvar navike. Vozite auto, neko vam zatrubi i vi odmah reagujete ljutito. Neko vam upada u reč dok razgovarate, opet delujete. Sve te reakcije su toliko puta bile u vašem životu da ste na to prosto navikli.  Svi smo mi upleteni u mrežu svakodnevnih navika. Obuvamo cipele uvek na isti način, prvo levu pa desnu… Odlazimo i vraćamo se sa posla ili fakulteta uvek istim putem… Otvaramo cigarete uvek na isti način… Sa ovim morate prestati. Prestanite da dopuštate da stare navike vama komanduju. Ako promenite stare navike promenićete i predstavu o sebi. Kada svesno i namerno razvijamo nove i bolje navike, naša predstava o sebi nastoji da se otrese starih navika i razvije nove i bolje obrasce. Ako vam se ipak desi nekakva nesreća nemojte svojim mislima produbljivati tu nesreću. Kada su ovakve situacije u pitanju, morate imati borbeni stav. Gubitak ne znači i kraj. Ako u tom trenutku preovladavaju pozitivne misli, prebrodićete svaku krizu.

Sreća ne može da vam se desi, već je sami stvarate i određujete. Sreću niste zaradili niti zaslužili. Ako čekate da zaradite ili zaslužite sreću, čekaćete zauvek. Niko osim vas ne može odlučiti kakve ćete imati misli. Ako svesno izaberete prijatne i pozitivne misli, odmah ste sami sebi pomogli. Kroz ceo život moramo vredno sakupljati trenutke sreće i uspeha, a kada naiđu dani krize, sećanja na iste će nam pomoći da prevaziđemo sve probleme. Moramo biti vedri koliko je to moguće, da pokazujemo prijateljstvo prema drugima, da ne budemo kritični već tolerantni. Ne smemo dopustiti da naše misli obuzmu pesimizam i negativnost jer tako pokrećemo negativan proces. Moramo vežbati misli da radimo i da se osećamo kao nova ličnost. Zaposlite svoj um jer sreća je aktivna i kreativna. Izbegavajte ljude koji se uvek na nešto žale ili vas kritikuju. Oni vam uvek oduzimaju energiju i skreću misli sa pravog puta. Sve se svodi na to da ste vi u stvari kreatori vaše sreće. Neka vam sreća bude svakodnevna navika.

Svaki od ovih načina postupanja, osećanja i mišljenja kada vam preraste u naviku imaće blagotvoran i konstruktivan uticaj na vašu predstavu o sebi, a to je da ste SREĆNI.

One Response to Sreća – stanje nivoa uma

  1. dona

    POKUSAVAM AL MI NE IDE BAS….KOJE RECI POMAZU DA SE OSLOBODIM ZAUVEK PUSENJA CIGARETA

Add a Comment