Snaga emocija

Objavljeno . Autor: Srce Posted in Lični stav Tags: , , ,

Još kao klinca, svakodnevno su me učili da ne pokazujem preterano emocije i osećanja, “jer je to slabost”! Smiri hormone, spusti loptu, šta se pališ, šta se ložiš, olabavi i sl. Emocije i osećanja su bile nešto nepotrebno, nešto suvišno.

Jak je onaj muškarac koji se “prsa o prsa” odupire i bori u životu, a pokazivanje osećanja je bio znak slabosti u društvu. Odmah si se slabije kotirao, nisi bio na ceni.

Ja, sam oduvek duboko u sebi bio veliki emotivac. Otkad znam za sebe. Ali objektivan svet oko mene  i subjektivan svet u meni se nije slagao. A ja tada nisam nikad do kraja dozvolio emotivcu u meni da dođe sasvim do izražaja.

Emotivac, kada kažem mislim na osobu koja lako i otvoreno pokazuje svoja osećanja, naročito ona nežna, suptilna osećanja, kao i osećanja sreće, radosti i ushićenja.

I, kada nešto postigneš u životu, uspeš u nečemu, ubrzo splasne taj tvoj osećaj oduševljenja – istreniran si u fazonu; “Oladi, iskuliraj, jaka stvar i sl.” Geni, roditelji, društvo, nevažno zbog čega je to tako.

A o zahvalnosti da ne pričamo. Nije je bilo “previše”. A, znamo koliko je ona važna. Zahvalnost priziva novu zahvalnost, i to je začarani krug, unedogled.

Ĺ krtarilo se na nekim dobrim osećanjima, plašiš se da se ne istroše, da ih više nema…?!!!

I, kada ti nešto dobro krene, bilo je u stilu: „To mora da nešto ne valja“. Koja glupost!

Ĺ to više trošimo dobre misli i dobra osećanja, sve ih je više, na njihovo mesto dolaze još bolje misli, i još bolja osećanja. Sve ih više dobijamo na trošenje, kao da se oštre, i tu su uvek kad nam zatrebaju.

A, kada su komplimenti tu, kao da ih se plašimo! Umesto da ih čista srca i drage volje primamo i dajemo drugima, mi se zatvaramo za taj dar.

K sebi smo nekako lakše primali neke nepotrebne i suvišne stvari i osećanja, godinama, i sada kada treba da ih se otarasimo i očistimo, to može da potraje. I zato budimo uporni i istrajni.

Primajmo k sebi i k srcu samo ono najbolje!

Budimo ludi za životom i ludi od sreće!

Pustite da emocije nesmetano struje!

Ĺ˝ivot je najlepša pesma i ples.

Oslobodite svoja najsnažnija i najdublja osećanja i emocije, daće vam novu snagu.

Neka vam uvek zaigra srce od radosti i sreće dok uživate u životu!

Neka sve u vašem životu pršti od emocija!

Osmeh i šala neka bude vaš svakodnevni ritual!

Budimo posvećeni i dosledni sebi!

Jer to je naš život!

Zaslužuje najbolji tretman!

ALL INCLUSIVE LIFE!!!

Prepustimo se snazi emocija i osećanja, nek naš život dobije novi tok!

Samo sa emocijama, naš život dobija novu dimenziju, nov smisao i novu snagu!

“Poznajem samo emocionalnu korupciju”

30 Responses to Snaga emocija

  1. Pozitiva

    Mozda se pre mesec dana ne bih slozila sa ovim da se treba prepustiti emocijama,itd. Ali sada znam kolika je istina,svi smo bili povredjeni milion puta,zar ne :: i STA smo onda uradili,pa zatvorili se u sebe i nismo se tako lako predali sledeceg puta. E to je jedna velika greska. Pa sta ako nas neko povredi,izneveri. Osoba za koju smo najmanje mislili,osoba koju toliko volimo::: PA STA_____ Necu zbog nekog idiota da prestanem da volim,da prestanem da disem.Pa nije jedini na svetu. Shvatila sam ,zahvaljujuci novom nacinu razmisljanja,da je to samo znak da ti treba neko drugi neko ko ce te postovati,ceniti i voleti. Volite,osecajte,dajte sve od sebe,i ne ocekujte nista od drugih za uzvrat. Budite zapanjeni i zahvalni sto ste dobili tako jednu lepu emociju u sebi 😉

Add a Comment