Savršeni trenuci

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Tajna Tags: , , , , ,

Mislim da sam odabrao savršen trenutak da čitam knjigu Ekarta Tola “Moć sadašnjeg trenutka”. Naravno, zakon privlačenja mi je poslao jednu gospođu koja je, dok sam u knjižari birao knjigu koju ću čitati na letovanju, objašnjavala svojoj drugarici kako on piše savršene knjige, sve jasno i jednostavno objašnjava i kako ona obožava da ga čita. Pre toga sam imao nameru da kupim knjigu “Tajna magneta srca”, ali mi nije delovala kao da nudi neko novo znanje. Sličnog je formata kao i Tajna i čini mi se da ponavlja njene ideje. Mislim da bih takvu knjigu sada mogao i ja da napišem koristeći znanje koje imam.

Kako god bilo, sada, na odmoru čitam knjigu koja objašnjava koliko je sadašnji trenutak bitan. Oduševljen sam nekim konceptima, ali ima stvari koje još uvek ne shvatam. Kada je budem pročitao do kraja, nadam se da će i te nejasne stvari postati jasne. Već posle nekoliko pročitanih strana sam naučio da cenim ono što se dešava sada. Rekao sam da sam izabrao savršen trenutak za čitanje baš zato što sam na letovanju koje obiluje trenucima za uživanje. Plavo more, plavo nebo, palme, tišina, cvrkut ptica, zarazan smeh mog sina dok se zajedno igramo u moru, opuštena atmosfera… Ima toliko prilika za uživanje, uostalom kao i svaki put kada sam na letovanju. Ali imam utisak da ove godine mnogo više cenim trenutke uživanja nego ranije.

Nadam se da znate o kakvim savršenim trenucima želim da pišem. To je ono kada ostanete zatečeni lepotom prizora koji doživljavate. To je ono kada zastanete, opazite šta osećaju sva čula, kada i misli ostanu zatečene lepotom savršene scene i zato prekinu svoj tok. A kada se tok misli povrati od silne lepote, prva će biti nešto kao: „Bože, kako je lepo!“.

Savršen trenutak je nešto što nikome ne može rečima da se opiše. U tom trenu nema problema, nema brige o novcu, o računima, nema problema na poslu, nema zdravstvenih problema, nema bola, nema misli, nema ničega, osim vas i vašeg savršenog trenutka. Tada smo u skladu sa celim univerzumom oko sebe, i što je možda bitnije, u skladu sa samim sobom.Naravno, nisam ja sada doživeo neku senzaciju. Pišem o trenucima koji se događaju svakodnevno, na primer tokom “blejanja” u kafiću pored reke, tokom vođenja ljubavi ili nakon toga, pri fantastičnom noćnom provodu i mnogo toga još. Poenta je samo da što više vremena budemo svesni trenutaka koje proživljavamo, makar oni ne bili savršeni. Potrebno je da budemo prisutni celim svojim bićem tome što nam se trenutno dešava, a ne da mislimo o nekim prošlim ili budućim događajima. Znate i sami pravilo: zakon privlačenja će nam uvek priuštiti ono o čemu razmišljamo. Dakle, ako smo “osvestili” jedan savršen događaj, doživeli potpuno zadovoljstvo i predivnu emociju, onda će se zakon privlačenja potruditi da nam obezbedi još više takvih savršenih trenutaka.

Samo da vam kažem da se taj zakon oko koga se vrti ceo blog potrudio da pronađemo jednu usamljenu, savršeno mirnu i lepu plažu na kojoj uživamo skoro svakog dana. Scena je slična onoj koju zamišljam kao svoje idealno mesto za relaksaciju. Potpuno čisto more, providno u plićaku, a plavo u daljini, najčešće kao staklo ravno; potpuno harmoničan odnos sa dve osobe koje najviše volim; nikog osim nas na celoj plaži; borova šuma u pozadini kao koncertna arena za gomilu cvrčaka; velike stene da nas zaklone od radoznalaca koji se pitaju zašto je parkiran auto pored puta u nedođiji; i tek poneki udaljeni brodić da ne zaboravimo da osim nas postoje i drugi ljudi na ovom svetu. Savršenstvo!!!

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

Add a Comment