San koji daje odgovore na pitanja

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Lični primer Tags: , ,

Snovi su veoma ozbiljna tema da bih mogao da pišem o njima bez ikakve pripreme kao što sam krenuo da pišem ovaj tekst. Ipak, moram da vam ispričam svoje iskustvo od noćas. Sinoć sam legao da spavam sa mislima o svom novom poslu koji pokrećem, a takođe mi se provlačila misao o tome kako nisam napisao tekst za blog. Zato sam neposredno pre nego što sam zaspao poželeo da dobijem jasnu sliku o tome gde me život trenutno vodi i da dobijem inspiraciju za novi tekst. I dobio sam oba odgovora.

Obično ne sanjam noću, ili bar ne mogu da se setim snova. Pretpostavljam da je tako jer sam tokom radne nedelje previše umoran, tako da mozak ne stigne da se odmori tokom pet, šest sati koliko mu omogućavam, pa ne stigne da izađe iz svoje duboke faze odmora. Tek vikendom, kada sam odmorniji, mogu da zapamtim neki san. Međutim, noćašnjeg sna se sećam vrlo jasno. Ja vozim auto i zaustavlja me policajac. ÄŚekam da završi posao sa ljudima iz automobila koji je prethodno zaustavio i kada je to uradio, okrenuo se prema meni i počeo zadovoljno da trlja ruke. Pošto nisam napravio nikakav prekršaj, pokušavao je da mi nađe nešto što ne valja, merio je šaru na gumama, kontrolisao svetla, ispitivao me šta po zakonu sve spada u obaveznu opremu automobila. A ja sam posle početne želje da mu odgovorim na sva pitanja postajao sve nervozniji, ali nekako sam se ipak pomirio sa tim da on mora da odradi svoje, bez obzira koliko naporno i bespotrebno to bilo. Svim silama sam se trudio da nabrojim sve delove obavezne opreme, pa sam se setio i dizalice, fluorescentnog prsluka, rezervnih sijalica i oznake njihovog modela i ko zna čega još. Sve to je trajalo prilično dugo, imao sam osećaj da je ispitivanje trajalo nekoliko sati. Na kraju, kada je video da sam uporan i istrajan, odustao je od daljeg maltretiranja i pustio me je. A onda sam se ja narogušio, počeo sam da mu se smejem u lice jer je došlo mojih pet minuta. Pretio sam mu da će sutra svi saznati za ovakvo njegovo ponašanje preko B92 i Blica. Kezio sam mu se u lice pobednički, ali sam u sebi znao da neću da preduzmem nikakvu osvetničku akciju, nego je dovoljno da ga samo malo mučim da oseti kakav je bio prema meni.

I onda sam se jutros probudio sa jasnim sećanjem sna, kao i jasnom idejom šta taj san predstavlja. Dobio sam odgovor i bio sam prezadovoljan.

Proteklog meseca sam nekoliko puta imao posla sa saobraćajnom policijom. Nisam bahat vozač, ali dešavale su se neke negativne stvari za koje znam da mora da postoji jak razlog. Zato sam i prvo pomislio da je moj san rezultat tih prethodnih događaja. Međutim nije tako. Znam, odnosno osećam da sam dobio odgovor na mnogo dublje i značajnije pitanje. Gde me vodi život? Pa taj san je bio slikovito prikazan moj život. Ĺ˝ivot je sada strog prema meni, muči me, pokušava da iz mene isrpi što više može. Ali kad odustane od toga, kad vidi da ne može da me slomi, onda stupam na scenu JA, u naletu uspeha, u naletu pozitivnih emocija. Verovatno ću imati želju da se osvetim takvom surovom životu od ranije, ali ta želja će nestati brzo jer shvatam da sam ja i bio krivac za takav život. Da sam se na vreme pobunio, verovatno me život i ne bi toliko maltretirao. Odustao bi odmah na početku i pustio me da idem svojim putem. Ovako sam morao na teži način da dođem do zaključka da će sve biti kako treba.

Eto tako, jednim udarcem sam ubio dve muve. Dobio jasan odgovor na svoje pitanje i dobio inspiraciju da vam ispričam ovo svoje iskustvo. Sada osećam da sve ide kako treba. Osećam da će novi poslovni poduhvat (u stvari, moj prvi poslovni poduhvat) biti uspešan. Osećam da krećem uzlaznom putanjom. Osećam da izlazim iz ove loše faze svog života. Evo, da bih vam slikovito prikazao šta će se desiti sa mojim životom uskoro, postaviću sliku posećenosti bloga tajna.rs. Pogledajte samo taj uspon! Hvala vam svima koji čitate tekstove i učestvujete u diskusijama. Ova pozitivna energija koja se stvara na sajtu može samo da nam svima donese još pozitivnije stvari!

tajna.rs posete

Posete sajtu tajna.rs do avgusta 2010

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

Add a Comment