Sabliminalne poruke – uspostavljanje pozitivnih uverenja

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Podsvest Tags: , , , , , ,

U prethodnom članku sam pisao o osnovama sabliminalnih poruka koje mogu da utiču na našu podsvest. Sada bih pisao o iskorišćavanju te tehnologije da bismo uticali na podsvest da promeni negativne programe koje je ranije usvojila. Korišćenjem sabliminalnih poruka možemo da napravimo promene u raznim oblastima života, od korenitih unutrašnjih promena, do promena na svom telu. Na primer, možemo da poboljšamo samopouzdanje, unapredimo motivaciju, promenimo odnos prema novcu, izlečimo razne psihičke probleme, promenimo odnos prema hrani, pa samim tim smršamo ili se ugojimo ako je to cilj. Mogućnosti su neograničene.

Da ne bih o sabliminalnim porukama pričao napamet, lično sam isprobao nekoliko proizvoda koji omogućavaju ovaj način uticanja na podsvest. Ono što sam pronašao na internetu su dve grupe proizvoda:

  • vizuelni i
  • audio.

Probao sam i jedne i druge. ÄŚak štaviše, dok ovo pišem, koristim jedan vizuelni i jedan audio program.

Vizuelni programi se zasnivaju na tome da se odabrane afirmativne rečenice ispisuju na ekranu kompjutera tako brzo da jedva svesno možete da ih primetite. Ako ste se dovoljno udubili u to što radite, nećete ih sigurno ni primetiti. Ali vaša podsvest hoće. Probao sam nekoliko takvih programa (Subliminal blaster, Subliminal Mind 1.1, Subliminal Visualizer Pro, a sada koristim Subliminal Power). Sva četiri programa omogućavaju da sami definišemo svoje afirmativne rečenice, tako da možemo da napravimo skup od nekoliko pozitivnih rečenica koje su usmerene na to što želimo da postignemo ili promenimo i onda redovno dok radimo za računarom, naša podsvest menja svoje usvojene šablone.

Dok vizuelni programi jednostavno ispisuju rečenice na ekranu (ja nisam naišao na drugačije programe), audio albumi korite više različitih tehnologija da bi putem čula sluha direktno u našu podsvest utiskivali afirmativne rečenice. Pre nekoliko dana sam kupio tri takve audio sekvence koje su usmerene na promenu stavova u vezi sa novcem. Ono što se čuje su neki pomešani zvuci (talasi, kiša, cvrkut ptica, topot konja…), a afirmativne rečenice se ne čuju, odnosno ne možemo svesno da ih registrujemo. Nažalost, za sada ne znam kako bih utvrdio šta se sugeriše u tim zvučnim programima, tako da postoji mogućnost i da proizvođači manipulišu nama. Ipak, proizvođači daju garanciju da su programi napravljeni u skladu sa najnovijom tehnologijom i da sadrže sledeće karakteristike:

  • Wave Repose Technology TM (WRT) – pomažu prilikom relaksiranja i uspostavljanju pravilnog disanja da bi se pospešilo prihvatanje sabliminalnih poruka.
  • Matrix Dimensional Binaural Beats TM (MDBB) – nova tehnologija binauralnih zvuka koja je naprednija od običnih ili dualnih binauralnih zvuka. Inače, binauralni zvuci utiču na frekvenciju rada mozga i dovode ga na niže frekvencije (najčešće u alfa stanje) i tako omogućavaju kvalitetniji pristup podsvesnom umu.
  • Dual Subliminal Scripting – aktiviraju obe hemisfere mozga da bi se postigli bolji i ubrzani rezultati.
  • NLP Optimized Messages – afirmativne poruke su optimizovane u skladu sa NLP pristupom u psihologiji čiji je jedan od osnivača Ričard Bandler o kome sam već pisao.
  • Reverse Messaging – poruke su kodirane inverzno da bi  se zaobišla kritička sposobnost našeg svesnog uma i da bi se postigli dugotrajni pozitivni rezultati.

Ostaje mi da se nadam da proizvođači nisu ubacili i neke poruke tipa: “Kupiću sve sabliminalne audio programe od tih i tih” 🙂

Za primenu ovakvih audio programa kod nas, vidim jednu veliku manu, a to je da su oni usmereni na englesko govorno područje, tako da su i poruke na engleskom jeziku. Postoji i sajt koji u ponudi ima sabliminalne poruke na srpskom jeziku i ja vam preporučujem da pogledate.

Eto toliko o sabliminalnim porukama. Meni ostaje da vidim kakve će rezultate da mi donese njihova primena, ali nisam siguran da ću to ikada moći tačno da utvrdim jer ih koristim u kombinaciji sa svim tehnikama koje mi dođu “pod ruku”.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

One Response to Sabliminalne poruke – uspostavljanje pozitivnih uverenja

  1. NekoKoJeDaleko

    @Tajna_Da li si kupovao ove programe ili si ih nasao negde besplatno?

Add a Comment