Regresija – putovanje duša

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Tajna Tags: , , ,
Ranije mi je bilo teško da poverujem u stvari koje se ne mogu videti očima i iskusiti ostalim čulima. Tokom dugog perioda svog života sam bio apsolutno uveren da ništa osim naše fizičke dimenzije ne postoji, ni Bog, ni duhovi, ni anđeli, ni život posle smrti… Sve su mi to bile priče za malu decu, zavaravanje, bežanje od realnosti. Mislio sam da sve te priče imaju poreklo u našem strahu od smrti, pa da su izmišljene kako bismo se izborili sa tim strahom. Dugo sam verovao u Tajnu, ne umevši sebi da objasnim kako funkcioniše jer sam i dalje negirao sve izvan ovog našeg matriksa koji nam okupira čula i drži nas u zabludi da je to stvarnost. A onda je jedan znak koji sam dobio, jedna knjiga koju sam pročitao promenila moj celokupan pogled na život. Odjednom su se sve kockice složile.

Evo kako je to bilo…

Bilo je to još prošle godine na letovanju. Već nekoliko godina unazad sam tražio odgovore na pitanje koja je moja životna svrha i s kojim ciljem sam došao na ovaj svet. Tražio sam odgovor, a nisam iskreno verovao da dolazimo na svet sa unapred definisanom svrhom. U svakom slučaju, odgovor koji je bilo potrebno da saznam pre otkrivanja svoje svrhe mi je stigao.

Jedne noći, dok sam bio na letovanju, sanjao sam zanimljiv san. Sada se sećam samo fragmenata, ali poenta je da su u snu bili neki nepoznati likovi, otac i sin, a tokom sna se otkrije da je sin u stvari u prethodnom životu bio otac svom sadašnjem ocu. Sećam se da je to saznanje ostavilo ogroman utisak na mene tokom sna. A onda se pojavio jedan natpis za koji sam znao da je veoma važan i da moram da ga zapamtim. Tu sam verovatno bio u lucidnom snu jer sam bio svestan da sanjam i svim silama sam se trudio da zapamtim šta piše na tom znaku koji se niotkuda pojavio u snu. Sto puta sam ponovio te dve reči, sve dok se nisam probudio i zauvek zapamtio ukaz koji sam dobio.

Na znaku je pisalo: “Putovanje duša“. Ja u tom trenutku nisam imao pojma šta je to. ÄŚim sam se probudio, potražio sam na internetu šta to znači i otkrio da postoji knjiga sa tim imenom. Odmah sam pronašao elektronsku kopiju na engleskom jeziku i počeo da čitam. U sledećih nekoliko dana moj svet se okrenuo naglavačke.

Za one koji nisu čitali knjigu, ukratko ću napisati o čemu se radi. Majkl Njuton je hipnoterapeut koji je u radu sa svojim klijentima primenjivao regresiju. Regresija je mentalno vraćanje klijenta u neko prošlo vreme kako bi ponovo proživeo određene situacije i promenio svoj emotivni odnos prema njima. Njuton je zapazio interesantnu stvar, da svi pričaju o sličnim iskustvima koja ne mogu da se povežu ni sa jednim događajem ili mestom na našem svetu. Zaključio je da svi pričaju o svojim iskustvima pre dolaska u fizičko telo u kom se sada nalaze. Istražio je tu pretpostavku i u knjizi piše o svojim saznanjima koja su zasnovana na iskazima više stotina njegovih klijenata dok su bili pod dubokom hipnozom.

Na samom početku knjige, Majkl Njuton piše kako je i on ranije bio “čvrsto na zemlji” ne verujući ni u šta što nauka nije dokazala. On je doktor, psihoterapeut i naučnik. Ali nije mogao da skloni glavu pred činjenicama koje su mu se tako jasno predstavile. Naravno, ja sam pronašao sebe u takvoj izjavi kojom me je potpuno kupio i uticao na to da poverujem u svaku reč koju pročitam. A i kako da ne poveruješ kada prenosi transkripte razgovora sa klijentima dok su u hipnotičkom stanju? Svi klijenti govore istu priču, o smrti u prethodnom životu, gde su posle otišli, šta ih je dočekalo na tom drugom svetu, kakav je to svet, kako se ponovo rađaju (reinkarnacija), zašto se ne sećamo tog sveta dok smo u fizičkom telu…

Kada tako saznate za jedan kompletno novi svet sa kojim smo čvrsto vezani i koji utiče veoma jako na naš život, onda odjednom počnete da o većini stvari razmišljate drugačije. Odjednom je postalo jasno:

 • zašto sve religije govore o zagrobnom životu,
 • zašto postoji neobjašnjiva patnja na ovom svetu za koju ne možemo da shvatimo da bi ijedna naša loša misao mogla da je privuče (o karmi u sledećem tekstu),
 • da li su za malu decu priče o izdizanju duše iz tela nakon smrti, o svetlosti na kraju tunela, o duhovima koji hodaju zemljom, o nefizičkim bićima sa kojima neki ljudi mogu da stupe u kontakt,
 • da li se rađamo sa određenom svrhom koju bi trebalo da ispunimo,
 • da smrt ne bi trebalo da bude tužan, ni tragičan događaj za one koji ostaju ovde, već samo treba da bude shvaćena kao prelaz u neko drugačije stanje.

Pročitajte ovu knjigu ako još uvek niste. Imate je u knjižarama na srpskom jeziku. Takođe postoji još nekoliko knjiga istog autora o toj tematici, od kojih je možda najpoznatija “Sudbina duša“.

Sada više nisam uopšte isključiv kao što sam napisao na početku da sam bio. Sada sam otvoren za nova saznanja i nove poglede na život bez obzira na to kako sada mislim. Možda u budućnosti budem imao neko drugačije shvatanje. Biću otvoren za sve nove znakove koji mi se ukažu, poput onog jasnog natpisa u snu. Naš cilj je da napredujemo i razvijamo se, a to možemo jedino stalnim čitanjem i učenjem. I dalje sam skeptičan prema mnogim novotarijama koje se lansiraju na dnevnom nivou kako bi njihov osnivač i izumitelj zaradio pare. Ali kada je nešto tako lepo i jasno objašnjeno kao u knjizi “Putovanje duša”, u to jednostavno ne možeš da ne veruješ.

U međuvremenu sam dva puta bio na regresiji u prošle živote i saznao sam ko sam bio u nekim od prošlih života. Saznao sam i s kojim ciljem sam došao u ovo fizičko telo, ali o tome nekom drugom prilikom. Neka to za sada ostane Tajna u skladu sa imenom ovog sajta :-).

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

17 Responses to Regresija – putovanje duša

 1. Mima

  Fenomenalno 🙂

 2. Buli

  Odlicno i vrlo interesantno.Pozdrav Tajno i cekamo nastavak.

 3. Snupi

  Svaka cast na ovom fantasticnom postu. Ti si, po mom skromnom misljenju, dogurao veoma daleko na duhovnom nivou i od srca ti cestitam. Nadam se da cu i ja jednog dana moci da se pohvalim sa tim.

 4. Andjelak

  Interesantan tekst. Jedva cekam nastavak tj zagolicalo me sta si bio u redhodnom zivotu?
  Ponekad bas ta ista pitanja postavljam sebi, sta je moja svrha. Nekako ovih dana sam posebno nesigurna i stalno u nekim pitanjima.
  Veli pozdrav Tajni i svim ostalim clanovima!

 5. lili

  Meni je ova tema uvek zanimljiva. Imam tu knjigu,vukla se menju očevim knjigama i dospela u moje ruke,davno je to bilo,pa bih mogla ponovo da je pročitam… Ako nije isuviše indiskretno, da li bista mogli da me uputite na osobu koja je sprovela regresiju, jer ipak ono što ja shvatih po pitanju regresije to bi ipak trebala da bude stručna osoba sa dosta iskustva i sl. Unapred hvala.

 6. mau

  Bravo druže 🙂

  Eto, i ti polako prelaziš na našu stranu, na stranu čudaka i pomalo uvrnutih 🙂

  Najbolje od svega je što te to saznanje i nije promenilo, ti si onaj isti razuman čovek, ali te je i iz korena promenilo, jer si otvorio vrata nečega u sebi što nije samo razum. Jednoga dana će se deca učiti da ta vrata nikad i ne zatvaraju u sebi, a do tada će ovakva iskustva značiti ostalima da polako zaviruju s one druge strane vela stvarnosti, i da prihvataju ideju da ovaj svet na sreću nije samo ono što vidimo i čujemo. Namerno govorim na sreću jer se većina plaši da je to nešto sakriveno loše, strašno. A nije. Sve je to divno i dobro, sve je to izvor lepote i ljubavi. I što pre i što više budemo u kontaktu sa tim izvorom, to ćemo pre biti srećni i ostvareni i u ovom svetu.

  Bravo, i čekam sledeći tekst 🙂

 7. Agapeja

  Ti si moja Dusa, moja Ljubav i Radost…
  Svetli i dalje.

 8. Gaga

  Svaka cast,super zanimljivo.
  Takodje nisam verovala dok nisam “dobila znak”,istrazivala,citala,u svemu se slazem s tobom,hvala na preporuci tih knjiga koje si ti citao.Jedva cekam da ih procitam kao i nastavak teksta na ovu temu.

 9. Feniksica

  Pozdrav Miloše, takođe sam slično doživela Majklove knjige, ostavile su me širom otvorenih usta. Ima I treća, Ĺ˝ivot između života ćini mi se, takođe se može skinuti na internetu, fenomenalna je kao i ove dve koje si pomenuo. Ja sam na sličan način dobila znak samo za jednu drugu knjigu i to je bilo na početku mog bavljenja duhovnošću i alternativom, taj znak koji sam poslušala bio je okidač. Isto je bio naslov knjige u pitanju, moje prve knjige.
  Pratite znakove, slušajte svoju intuiciju, verujte u čuda jer su moguća. Sve je moguće kad se otvori srce i um, najgore je budan spavati.
  Inače, verujem u reinkarnaciju, iako nisam išla ni na jednu regresiju, dobijala sam neke uvide kroz meditacije koji su imali smisla.

 10. Mila

  Zanima me više o autoru teksta kao i sve koji posećuju Tajnu, ko piše sve te divne i inspirativne tekstove? Ĺ˝elela bih da znam ime i lik čoveka koji je svojim znanjem i dobrotom promenio na hiljade života putem ovog sajta…Sve što znam je da se zove Miloš, kako divno ime za ovakvu dušu- Milost, Mio drugima..

 11. Kalina

  Na mene je najveci utisak ostavio period izmedju zivota ili takozvani odlazak “kuci” tokom regresije.
  Moj pogled na svet i posebno na ljude oko mene se potpuno promenio, nekako sve je mnogo lepse, ima vise smisla i niata vise ne deluje tako “strasno”. Jedno od najlepsih iskustava za mene je upoznavanje mojih srodnih dusa iz najblize grupe posebno ato su neke sa mnom i u ovom zivotu i to na pravom mestu 🙂

 12. enigma30

  Ništa se u životu ne dešava slučajno 🙂
  Ja sam ove sjajne knjige pročitala prije 2 god i to malo prije nego je meni draga osoba napustila ovaj svijet, tako da sve to nisam doživjela tragično. Postoji i treći dio koji je vezan a napisala je grupa autora sa instituta koji je osnovao Michael Newton i nosi naziv “Ĺ˝ivot između života” .
  Ono što je zanimljivo da čovjek poslije čitanja ovih djela definitvno oplemeni svoju dušu i promijeni pogled o preseljenju duše na bolji svijet 🙂

 13. Mr Energy

  Bilo je dosta predavanja vezanih za regresiju, karmu i prosle zivote po Srbiji. Asya je odrzala sjajno predavanje na tu temu po ucenju Michael Newtona, pa ko hoce nesto vise da sazna neka pogleda snimak. 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=FPKL_eM7F_k

 14. Alexis

  Mene zanima regrsija I zelim da to uradim. Da li neko zna nekog ko to radi?

 15. Strelac

  Dragi Milose pises predivne clanmke ,zanima me samo da li se covek posle budjenja iz hipnoze seca svojih predhodnih zivota.davno verujem da ima zivota posle smrti u to me je uverila moja baka,koja je dopzivela klinicku smrt,kad sam je posetila u bolnici htela je da mi isprica sta je iskusila prilikom te kl, smrti,je nisam htela da je saslusam bilo me je sramota od ostalih bolesnika u sobi jer sam bila med.sestra na tom odeljenju,ali je videla predivnu svetlost I divnu cvetnu livadu I ja glupaca nisam htela dalje da je saslusam ,ona je davno umrla meni je zao sto je nisam saslusal molim da mi oprosti.

 16. Tragač

  Pozdrav Miloše,

  Odličan tekst zaista. Dugo vremena razmišljam o svrsi postojanja i naišla sam isto na Majklove knjige koje su me oduševile. Imam ogromnu želju da uradim regresiju samo ne znam gde. Pisala sam nekim terapeutima koji su obučeni kod Majkla na institutu ali su regresije preskupe. 200-400 eura.

  Ako nije problem, s obzirom da si velikodušno podelio svoje iskustvo sa nama, da podeliš i kod koga si radio regresiju. Ili ako bilo ko ovde zna nekoga kod nas da to radi, bila bih zahvalna kada bi napisali.Ima nas dosta koji sebi postavljamo ista pitanja, i mogli bismo da opmognemo jedni drugima jer smatram da na taj način pomažemo celom svetu. Ĺ to nas se više probudi, tj što nas više otkrije svoju svrhu, to bolje za sve nas.

  Hvala unapred.

 17. Tajna

  Bio sam kod Danijele Gajić u Požarevcu.
  http://www.danijelagajic.com/

Add a Comment