Privlačenje po segmentima

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Zakon privlačenja Tags: , , ,

Da li znate da više nemam problema da nađem parking mesto ili da mi se više ne dešava da čekam autobus po dvadeset minuta? To mi je omogućio zakon privlačenja, tačnije jedan njegov vid primene koji sam preveo kao “privlačenje po segmentima“, a u originalu, kako sam čuo od Abrahama, glasi “segment intending”. U ovom članku ću da opišem šta je to privlačenje po segmentima, kako ga ja primenjujem i šta sam postigao.

Neophodno je imati velike, krupne ciljeve. Oni su naši pokretači, zvezde vodilje. Prema njima ravnamo sve ostalo što postignemo u životu. Krajnji ciljevi su nam verovatno novac, bogatstvo, ljubav, sreća, zdravlje i sve tako lepe stvari. Ali do velikih ciljeva se stiže ispunjavanjem mnogo malih, usputnih, svakodnevnih ciljeva. Privlačenje po segmentima je upravo namenjeno ispunjavanju kratkoročnih ciljeva, odnosno preuzimanju kontrole nad stvarima za koje smo mislili da su van našeg domašaja.

Svako od nas svoj dan može da podeli na mnogo segmenata. Na primer, dok ležimo u krevetu nakon buđenja je jedan segment našeg dana koji se nastavlja segmentom koji provodimo spremajući se za posao. Nakon toga sledi segment putovanja do posla, pa više segmenata koje provodimo na poslu, pa putovanje nazad do kuće i tako redom. Naravno, svako će imati različite segmente koje treba da prilagodi svom životnom iskustvu. Takođe, segmenti neće biti stalno isti, već će oni biti posledica onoga što proživljavamo svakog konkretnog dana.

Svakom segmentu treba da dodelimo cilj, odnosno da odredimo šta je njegova svrha. Na početku svakog segmenta treba da zastanemo i zamislimo kako se ispunjava svrha tog segmenta. Uz to možemo da dodamo i afirmativnu rečenicu kojom sebi naglašavamo da će nam se cilj tog segmenta ispuniti.

Evo primera kako ja to radim. Najizraženiji primeri su u vezi sa saobraćajem jer često mislimo da mi nemamo nikakvog uticaja na to da li će biti slobodnih parking mesta ili da li će biti zastoja u saobraćaju. Zato kada uđem u auto i pokrenem motor, napravim pauzu i zamislim sebe kako sam bez ikakvih poteškoća stigao na cilj u planiranom vremenu. Zamislim kako lagano prolazim ulicama bez gužve, stresa i nerviranja. Uz sve to i izgovorim ono što želim, a to je da želim da stignem na vreme tamo gde treba i da želim da sve protekne u najboljem mogućem redu. Ovde je posebno bitno da se koriste afirmativne rečenice i pozitivne reči. Dakle, treba da kažemo “da sve protekne u redu” umesto “da sve protekne bez problema”. Jasno je da ako razmišljamo o problemu, prema zakonu privlačenja ćemo i privući taj problem, bez obzira što ne želimo da se dogodi.

Ovom procesu ja dodam i tehniku “tri prsta” koju sam naučio u Silva metodu. Naime, kada sam išao na Silva metod seminar, u stanju duboke meditacije mi je izvršena veza između spajanja tri prsta i ulaska u alfa stanje. Znate za uslovni refleks i Pavlovljeve pse koji su lučili pljuvačku kad god bi im zasvirala sirena. Tako bi trebalo da bude i kod mene, odnosno ja bi trebalo da uđem u alfa stanje kada spojim tri prsta slično kao da hoću da se prekrstim. Ovom tehnikom ja još više pojačavam svoju želju za ispunjavanjem cilja segmenta jer je zamišljam dok sam u alfa nivou, kao da meditiram.

Po ugledu na prethodni primer treba da radimo za sve segmente koje identifikujemo u toku dana. Na primer, kada stignemo na posao poželećemo da imamo uspešan poslovni dan; kada treba da obavimo važan telefonski razgovor poželećemo da prođe kako treba i da utičemo na sagovornika kako smo želeli; kada imamo prezentaciju, poželećemo da svi budu pažljivi i da shvate suštinu izlaganja.

Privlačenje po segmentima smatram vrlo logičnim i zdravorazumskim. A veoma je delotvorno! U to sam se uverio iz sopstvenog iskustva više puta. To je isto kao kada se košarkaš koncentriše da pogodi slobodno bacanje. On tada zamišlja kako lopta koju je bacio pogađa tačno u koš, zamišlja njenu putanju, radost nakon postignutog koša. I njega ne sme ništa da omete, ni publika, ni protivnik, ni važnost tog trenutka na utakmici. A ako misao skrene na negativnu stranu, pa počne da se pribojava ili samo na trenutak pomisli kako neće pogoditi, to se najčešće i dogodi. Eto vidite, po tome se razlikuju vrhunski košarkaši od prosečnih. Razlikuju se po tome ko bolje primenjuje zakon privlačenja i utiče da radi u njegovu korist.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

3 Responses to Privlačenje po segmentima

 1. satori mladen

  Odlican uvod u nameravanje po segmentima i objasnjavanje Abrahamovog ucenja. Svaka cast na tekstu

 2. Neno

  Pozdrav svima, eto skupih i ja hrabrosti da se javim. Imam 18 godina, tako da mislim da sam od mladjih korisnika tajne. Naisao sam na tajnu trazeci nacin da promenim svoj zivot., za sada sam zapustio tajnu jer sam se koncentrisao na motivacione govore Lesa Browna i Positivity program Paula Mekene, mada uz pomoc tajne uspevam da osiguram sebi svaki put prevoz do skole. 🙂 Zivim 5 km od skole tako da meni spremanje za skolu pocinnje sat i po sata pre pocetka casova . Danas sam krenuo u 12 25 na pretcas koji je pocinjao.za 20 minuta.

 3. Neno

  Spremio sam se, izasao na put zamislio kao i svaki dan da mi staju kola, nisam presao ni 1oo m kad vuala! 😀 Staje mi covek koji ide po svoju zenu koja radi u mojoj skoli. 🙂

  P.S.

  Ovo je razdvojeno zato sto pisem preko fona pa sam pogresio i prvi deo poslao prerano. 😉

Add a Comment