Povežite se sa onim što zaista jeste

Objavljeno . Autor: Maja Anđelković Posted in Tajna Tags: , , , , , , , ,
Dragi Tajnaši, danas vam predstavljam tekst o temi koju do sada nismo imali na tajna.rs blogu. Drago mi je što mogu da Vam predstavim velikog poznavaoca zakona privlačenja, Maju Anđelković. Ovaj tekst zaista pogađa suštinu primene Tajne, od koje smo možda malo odstupili u novijim tekstovima. Majo, hvala puno… Tajna

Dragi tajnaši i svi oni koji istražuju i eksperimentišu na temu zakona privlačnosti, tačnije procesa manifestacije, danas sa vama želim da podelim suštinu tj. objasnim polaznu tačku svih fenomenalnih manifestacija. U poslednje dve, tri nedelje imala sam priliku da sa nekima od vas popričam, sa nekima sam se dopisivala i kod svih koji su mi se obratili postoji jedna zajednička stvar, a to je da mnogo čitaju na temu zakona privlačnosti, ali afirmacije, vizualizacije nekako “ne rade” onako kako nam obećavaju u filmovima i popularnoj literaturi.

Postoji niz uzroka zašto zakon ne funkcioniše, a danas ću pisati o jednoj glavnoj i suštinskoj stvari. Pored NLP-a, wingwave coachinga, praktičar sam kvantne harmonizacije. Reč je o najjednostavnijoj tehnici za samopomoć koju su jednoglasno prihvatili svi naučnici pre tri godine, a zasniva se na kvantnoj fizici. Ko je čitao moje tekstove o Matrixu, sigurno se sreo sa imenom David Bohm. U pitanju je kvantni fizičar i njegova teorija eksplicitne i implicitne stvarnosti. SVE NASTAJE NI IZ ÄŚEGA. Zapravo Bohm je došao do otkrića “bezgranične rupe” (što nije nulto polje) koja nema energiju i pojasnio je kao “polje koje sadrži stvari koje čekaju da dobiju formu ili postanu energija”. Ovo je suštinska stvar za proces manifestacije, odatle sve počinje – iz implicitnog reda, gde sve postoji potencijalno i kao mogućnost.

U eksplicitnom svetu, svetu materije sve ima svoju formu i energiju. Stolicu koju percipiramo kao čvrst objekat, možemo sigurno razdeliti na molekule, zatim atome, subatomske čestice i na kraju talase. Talasi su u slučaju stolice niskovibratorni, te je preko čula percipiramo baš kao čvrst predmet. Ovde smo prešli model materije, njenu formu kroz redosled energetske hijerarhije. A šta sledi ispod talasa? Nulto polje kao slabo energetsko stanje objekta, a ispod toga je ono što se zove ÄŚISTA SVESNOST- PRAZNINA, PRAZAN PROSTOR, TIĹ INA.

Da li ste se pitali nekad KO SAM TO JA? Da li sam ja svoje telo? Da li sam ja moje emocije? Da li sam ja moje misli? Kad se identifikujemo sa telom, emocijama i mislima, a to počinjemo da radimo odmah po rođenju, formira se naš ego. Preko ega komuniciramo sa Matrixom . Polje ovog crnog Matrixa je polje odakle nam se crpi energija i to preko ega. Dobra vest je da svi imamo mogućnost da napravimo distancu od ega i Matrixa i to u svakom trenutku kad želimo da obnovimo energiju. Svi možemo da uđemo u stanje čiste svesti uz malo prakse – meditacija, alfa nivo, koncentrisano disanje. A šta se onda zapravo dešava? Kad držimo fokus na jednoj stvari neko vreme rađa se jedan fenomenalan osećaj celovitosti u nama, stanje svesti u kome imamo sve i ništa nam nije potrebno. Taj osećaj se zove EUFEELING (euosećaj) – “eu” skraćenica od grčke reči euforija, što znači istinsko osećanje. Sigurna sam da ste to stanje svi doživeli i da samo niste znali da je ono toliko moćno. Ĺ to se više praktikuje, postaje svakodnevnica i magnet je za obilje.

To stanje i za par minuta, pokreće kvantne talase koji zatim deluju na hijerarhiju modela materije (od talasa, preko subatomskih čestica do čvrstih objekata) i ne samo da se onda uspostavlja ravnoteža tamo gde je nema u eksplicitnom redu, već ovo stanje pokreće manifestaciju naše namere.

Kada euosećanje postane naša svakodnevnica, u praksi je za to potrebno 3 meseca (zato moj trening traje četiri – tek u četvrtom mesecu krećemo sa vizualizacijama i afirmacijama) , onda bukvalno svaka naša namera koja se pojavi (a ne potiče iz identifikacije s egom – ove traže čišćenje), postaje realnost, često munjevitom brzinom. I ne samo to, već vizualizacije i afirmacije neće biti ni potrebne. Vizualizacije i afirmacije su samo mentalna gimnastika, vrh ledenog brega kad je zakon privlačnosti u pitanju. Dosegnuti taj nivo, pored ovladavanja euosećanjem, traži još da radimo na sebi, naročito na nekorisnim programima – potisnutim, blokiranim emocijama i nekorisnim uverenjima. A o tome neki drugi put.

64 Responses to Povežite se sa onim što zaista jeste

 1. satori mladen

  Interesantan tekst i tehnika, izgleda kao odgovor na moje pitanje zasto nismo u stanju da materijalizujemo istom brzinom, snagom, preciznoscu i sigurnoscu i pozitivne, kao sto materijalizujemo negativne misli, ideje, strahove. Sada polako postaje jasno da i to moze da se ostvari, i jedva cekam nastavak ovog teksta…

 2. pero

  Pozdrav za sve koji ovo čitaju.

  Negativne misli strahove ideje materijalizujemo brzo samo zato što oni predstavljaju naša podsvesna predubuđenja . Takva podsvesna predubeđenja, podstaknuta tim mislima ,izazivaju sve ono što je potrebno(osaćanja , vibracije ili šta već.. ) da bi se takve misli , misli koje su u skladu sa podsvesnim ubeđenjima i ostvarile.

  Ĺ˝elim da Vam kažem i ohrabrim, ako je neko pomislio drugačije, da je:

  USMERITI RAD ZAKONA PRIVLAČNOSTI KA OSTVARENJU SVOJIH CILJEVA MOGUĆE SAMOSTALNO I ONIMA KOJI NE MOGU DA SEBI PRIUŠTE SEMINARE TRENINGE I SL.

  Odredite cilj koje je potpuno u skladu sa vašim stvarnim željama. Koji određje ono što zaista želite.

  Verujte u njegovo ostvarenje , verujte zato što je i sve drugo što Vam se desilo došlo na isti način . Mislili ste o tome i manifestovalo Vam se u skladu sa vašim predubeđenjem o tome.Dok niste o tome dovoljno mislili nije ni bilo manifestacije.Dobra strana ovoga je što je ovo pokazatelj da i Vi raspolažte sa ZP i da ste ga i do sada usmeravali šta da radi.

  Manifestovalo se samo zato jer ste mislili o tome.Misli uvek i nepogrešivo pokreću akciju usmeravanja rada ZP . On će uvek odgovoriti na misli . Ĺ to su misli intenzivnije i što im se poklanja više pažnje rad ZP na tim mislima je sve jači.Ne treba nam ništa više od bavljenja mislima da bi usmerili rad ZP u tom pravcu.Ali….

  Misli koje odaberemo su samo pokretač , inicijator i putokaz koji Zakonu privlačnosti ukazuju na šta da usmeri svoj rad, a Rezultat…..

  Rezultat ovako svesno izazvanog i usmerenog rada ZP nije ono što želimo nego ono što zaista u vezi sa tim verujemo , ono što u vezi sa tim podsvesno “znamo” odnosno onako kako smo podsvesno ubeđeni.

  U suštini mi uvek imamo nekakav stav mišljenje , predubeđenje u vezi onoga o čemu mislimo , jedino je problem što to šta stvarno verujemo nije uvek i onako kako želimo kako smo postavili cilj.(najčešće nismo ni svesni da su ta predubeđenja drugačija veoma često suprotna od onoga što što nam se čini da jesu)

  Za početak je najvažnije shvatiti da smo i mi isto kao i svaki drugi čovek obdareni ovom “moći” i da smo tu moć već bezbroj puta upotrebili i usmerili. Jedino što nismo bili svesni te moći i da smo je pokrenuli baš izborom teme o kojoj ćemo misliti tj. izborom naših misli.

 3. olimpijada

  Bravo Majo odlicno si nam objasnila kvantni uspeh a ja sam to iskustovo i doživelea u radu sa doticnom personom. Lepo je raditi sa njom odlicna je.

 4. Tina07

  Draga Majo ja nesto nisam razumjela, kad kazes da meditacijom postizemo osjecaj cjelovitosti i nakon otprilike 3-4 mjeseca mozemo vizualizirati cilj dali to znaci da samo meditiramo ili da ta 4 mjeseca i meditiramo i vizualiziramo cilj?

 5. Maja Anđelković

  Tina, to zavisi od samog cilja i da li imamo negativne programe i otpor prema cilju. To je lako uočiti, samo posmatramo kako se ponašamo. Ako hrlimo ka cilju i puni smo entuzijazma, onda možemo i da vizualizujemo. U suprotnom, da bi manifestacija bila kvalitetna, bolje je da se čovek pozabavi radom na zameni nekorisnih programa sa korisnim. Kad kažem programi, mislim na negativna uverenja i blokirane emocije. O tome ćemo u narednom tekstu. 😉

 6. Tina07

  Hvala Majo na trudu, mada je to za mene nesto novo i trebam vise informacija da bi se s time potpuno razumjela. Ja sam nekad puna entuzijazma i hrlim prema cilju i onda najednom kao da me nesto zakoci i govori: ” ma nije to bas tako lako, cemu se radujes, nije ni to idealno, i sl….” to bi treble biti te negativne emocije i blokade iz djetinjstva, jesam li ja to dobro shvatila?

 7. Maja Anđelković

  U NLP-u, a i wingwave-u to se zove IMPRINT- otisak. Otiske najčešće primamo u detinjstvu, ali i kasnije. Baš te poštapalice koje nas sputavaju, sabotiraju, blokiraju u vidu unutrašnjeg glasa ili emocija poput straha, tuge, niskog samopouzdanja, krivice itd. Sigurna sam da če ti posle narednog teksta biti sve jasnije. A i na mom novom i starom blogu ima mnogo tekstova na tu temu. 🙂

 8. love

  Pozz Majo, jako mi se dopao tvoj tekst, upravo sam procitala tekst o matrixu i kvantnoj na tvom sajtu. Zanima me da li je tehnika triangulacije tehnika za postizanje kvantne harmonizacije, iskreno nisam najbolje razumela kako se radi. Ako se na primer radi o emocionalnom problemu ili nekom drugom, a nije fizicke prirode da li ga isto radimo na telu?
  Kada drzimo kaziprst na tacki B da li ga u tom trenutku sklanjamo sa tacke A, pa onda stavljamo na obe tacke?
  I sta znaci defokusirati pogled?
  Hvala unapred!

 9. Maja Anđelković

  Love, tehnika triangulacije jeste tenika za postizanje kvantne harmonizacije. Potrebno je da stavimo dva prsta (kažiprsta) na sebe ili partnera na kome radimo i da se koncentrišemo na te dve tačke dodira. Tačka A stoji za problem, tačka B za rešenje. Sačekamo da se pojavi euosećaj koji je zapravo treća tačka i sad istovremeno mislimo na te tri tačke. Kad se radi nekom na daljinu, onda možemo da zamišljamo da držimo dva prsta na leđima te osobe, a i sebi kad radimo možemo zamišljati da sebi sami držimo prste na leđima. Ovo sa prstima samo služi kao pomoćno sredstvo da se fokusiramo na jednu stvar, u tom slučaju nestaju druge misli i postiže se stanje čiste svesnosti. Osećaj koji je automatski prati je eufeeling. U svakom slučaju se osećamo dobro, spokojno, celovito, ispunjeno, radosno, opušteno. To je suština. Defokusirati pogled znači da se ne gleda u konkretan predmet, nego u prazan prostor između dve stvari, u ovom slučaju između dva prsta. Mada može i da se žmuri. 🙂

 10. love

  Hvala Majo!

 11. mezenin

  Draga Majo, u tvom tekstu konacno nadjoh rec za to fantasticno osecanje : EUFILING ja sam ga nekako poistovecivala sa FLOW ali to su potpuno razlicite stvari. Elem, kad osetim taj eufiling ja pomeram planine, cak nekako sam i dosla do tog stadijuma (potpuno samouko) da se nekako ubacim u taj osecaj nekad manje nekad vise uspesno, mogu da kazem da kad mi se desi nesto lose treba mi dosta vremena da se oraspolozim.Ali to za sada premoscujem strpljenjem. Mnogo bih volela da sa tobom uradim tvoj trening na temu brisanja negativnih programa jer mi je to i te kako potrebno, mozda treba celo detinjstvo da se izbrise :(, ali trenutno nisam u mogucnosti. Do bolje prilike, preostaje mi samo iscitavenje tvojih tekstova. Podrzavam i pozdravljam 🙂

 12. Tina07

  Draga Majo, ja sam opet puna pitanja:))) zanima me dali se nekim brisanjem negativnih programa moze pomoci kod nekog tko boluje od manicne depresije? I dali postoji ikakava tehnika koja moze pomoci kod takve bolesti (radi se o mojoj sestri)?
  Zahvaljujem puno,puno unaprijed!!

 13. Tina07

  Majo, jos sam nesto zaboravila pitati,kada koristimo tehiku odbrojavanja od 100 prema 1, da udjemo u alfa stanje, dali vizualiziramo cilj istovremeno ili neko vrijeme treba samo vjezbati taj ulazak u alfa stanje pa poslije vizualizirati cilj, ili kad uspijemo brzo uci u alfa stanje dali onda tek nakon nekog vremena vizualiziramo cilj? Jer mi je nekako tesko zamisliti da odbrojavam od 100 prema 1 i da istovremeno mogu vizualizirati svoj cilj. To me malo zbunjuje.

 14. Maja Anđelković

  Moram da naglasim da se ne radi ni o kakvom brisanju, metaforički se kaže deinstalacija programa, zapravo ono što radimo je da menjamo taj “program” da nas više ne opterećuje i gradimo nove neuronske veze za nove korisne oblike ponašanja. To je NLP, a wingwave nam pomaže da nam mozak brzo i efikasno određenu emocionalnu temu koja nas opterećuje procesuira, jer je iz određenog razloga ostala neprocesuirana i opterećuje nas- strahovi, panika, insomnija, svi oblici zavisnosti itd. U jednoj seansi!
  Mezenin, zašto ne iskoristiš to osećanje da manifestuješ šta ti je potrebno? Prijavi se za moj newsletter na sajtu, posle nove godine ću prijavljenima poslati audio vežbu za harmonizaciju finansija. 🙂
  Tina, coaching nije zamena za terapiju, niti smo mi bilo koja vrsta terapeuta. Ako hoćeš da detaljnije popričamo o tvojoj sestri, piši mi na e-mail. 🙂
  Odbrojavanje od 100 do 1 služi kao i one dve tačke da se na njih fokusiramo, jer onda se misli smiruju, što je preduslov za alfa stanje. Naravno da ne vizualizuješ nikakav cilj dok odbrojavaš. Inače, treba posvetiti malo vremena onome što vizualizujete, a predstavlja vaš ostvaren cilj i to nek bude uvek ista slika, film.
  Prvo se vežba dok se alfa ne usidri uz pomoć tri prsta, pa kad to naučite onda možete odmah da vizualizujete. To ne mora da traje dugo, ali je dobro da se ponavlja više puta u toku dana.I opet da napomenem, da mentalna gimnastika, a to su i afirmacije i vizualizacija i dream boards, jesu deo svesne manfestacije, ali nikako ne smeju biti temelj za nju. 🙂

 15. mezenin

  Naravno da ga iskoristim koliko je to moguce, i stvarno sve sto sam postigla do sada je doslo odatle. Ali ne traje dugo i nemam vestinu da ga koristim za vise stvari odjednom. Molim vas za link ka newsletteru, ne mogu da ga pronadjem na vasem sajtu 🙂

 16. Maja Anđelković

  Samo što više prakse, dva, tri puta dnevno 10, 20, 30 minuta i tako bar 60 do 90 dana. Vežbaj triangulaciju dok ne postane kao dobar dan. Na sebi i na drugima, biljkama, životinjama…:)
  Na naslovnoj mog sajta, sa desne strane kolona, piše SPREMNI ZA AKCIJU?, pa je ispod polje za unos imena i e-maila. 🙂

 17. satori mladen

  Imam jedno pitanje. Ako nije u redu da kao cilj potavimo novac, a recimo zelimo da zivimo kao, i budemo milioneri, ako ne postavimo kao cilj doci do milion, bilo koje valute, Dolara, Evra, sta postavljamo kao cilj?

 18. Maja Anđelković

  Mladene, nije stvar u tome da li je u redu ili nije u redu, već da li nam je korisno ili nam nije korisno. 🙂 Novac je sredstvo, ako jurim za sredstvom nikad neću stići na cilj. A cilj nije novac, već ili sigurnost, uživanje, sloboda… Tako oni koji jure za novcem, mogu mnogo i da ga imaju, ali i dalje da nemaju osećaj sigurnosti, uživanja, slobode.
  Odovor ti je u videu, koji ako si već odgledao, prevideo si ga:

  http://www.youtube.com/watch?v=YfrpM-a9wNw

  Privlačimo obilje isključivo kad ga nosimo i osećamo u sebi. Ako ne nađeš odgovor u videu, ispisaću ga ovde.
  Ti meni odgovori, zašto ti je važno da budeš milioner, šta time dobijaš?

 19. satori mladen

  Dobijam sve ono sta sada nemam a zelim, Luksuz, Putovanja i boravak u Rizortima,i hotelima sa 5 zvezdica, Egzoticne Destinaciije, Luksuzni Automobili, Luksuzne Kuce i Stanovi, obilazak Svetskih Metropola i izlazak po Elitnim Mestima, itd.

 20. Maja Anđelković

  Ok. A šta dobijaš sa svim tim luksuzom? 🙂

 21. satori mladen

  Dobijam osecanje ispunjenosti i daovrsetka onoga sta sam otpoceo kada sam pozeleo to da imam i iskusim. Dobijam osecaj ispunjenosti i uspeha, zadovoljstvo.

 22. satori mladen

  Pardon nisam lepo napisao, ispravka
  Dobijam osecanje ispunjenosti i zavrsetka onoga sta sam otpoceo kada sam pozeleo to da imam i iskusim. Dobijam osecaj ispunjenosti i uspeha, zadovoljstvo

 23. satori mladen

  Jednostavno volim Luksuz, voleo bih da imam iskustvo i da dozivim osecaj boravka u Rizortima i Hotelima sa 5 zvezdica na Egzoticnim Destinacijama, Iskustvo posedovanja i voznje u Luksuznom Automobilu, ili Jahti, Zivot u Luksuznim Stanovima ili Kuci, itd.

 24. Maja Anđelković

  Vidiš, u gornjem postu si napisao “nemam, a želim”. Problem sa željama je što predstavljaju svest o nedostatku nečega, pa ih prati i takvo osećanje. Ne osećaš se potpunim bez toga što nemaš. Iz tog razloga tvoja sreća je uslovljena, potiče iz Matrixa. Još ako sebi odgovoriš sa “da” na pitanja- “kad bi sve to imao da li bi sebi i drugima dokazao nešto, da li želim da sve to posedujem da bih bio prihvaćen i voljen?”, onda je tvoja namera niskovibratorna i čak i da ti se sve to manifestuje nećeš osetiti osećaj ispunjenja i zadovoljstva. Gomila je nesrećnih milionera na planeti.
  Ĺ ta te sprečava da se odmah i sad osećaš ispunjeno? Ĺ ta te sputava da praktikuješ euosećaj u koji se ulazi za par sekundi?
  Drugo, šta si ti spreman da daš svetu da bi uživao taj luksuz? Ima li nešto što mnogo voliš da radiš, u čemu si izuzetan i što će služiti drugima?
  Naravno, odgovori sebi, ne meni i fokus usmeri tamo gde treba. Ne na ono što nemaš i što bi da dobiješ, nego na ono što ti možeš da daš. 🙂

 25. satori mladen

  Hvala na odgovoru. Pozz

 26. Nena

  Imala sam zadovoljstvo da pričam sa majom preko skype.
  Hvala Majo, verujem da ću biti polaznik tvoje radionice.

 27. Maja Anđelković

  Hvala vama, Snežana na interesovanju. Sigurna sam da čitate knjigu koju sam vam poslala. 😉

 28. Mirjana

  ja sam jedna od “polaznika” – Majin sledbenik, da ne kažem učenik. Kad sam krenila u avanturu sa Majom, pojma nisam imala gde idem, verovala sam Maji i opustila se …. to je bio pravi potez (najbitnije je opustiti se i verovati). Maja me vodi, a znate do koga me je dovela??? Do mog Autentičnog Ja, zaboravljenog i odbačenog od mog “bezobraznog” Ega. Wingwave me je naučila i sad ga sama sebi radim/primenjujem. Upravo učim i kvantnu 😉 Pozdrav svima, naročito Maji

 29. Maca

  Dosta nas ima problem sa negativnim uverenjima, evo ja nikako ne mogu da se oslobodim toga, šta god da probam preplave me negativna osećanja “to neće uspeti” ili recimo bilo koji cilj da postavim ja unapred razvijem šta to loše može da se desi. Jako je teško(bar meni) da razmišljam pozitivno, i trudim se ja, ali šta vredi kad ne verujem u to.Sve ja to razumem i prihvatam ali kad treba da promenim-problem. E sad treba se izboriti sa tim.

 30. Astrogirl_94

  Hvala, Majo, na ovom tekstu. Odlicna rec- eufiling,doduse visejezicka kovanica. Grci inace koriste prefiks ‘eu’ za razne dobre stvari – eudaimonia (eudemonija) je dobar duh, blagostanje, sreca. A dobar duh i dobar osecaj se svakako vide u ovom tekstu i generalno na ovom sajtu. 🙂 Volim taj osecaj, u poslednje vreme je cest. On me i pokrece i smiruje 🙂 Zelim i svima vama da vas prozima eufeeling tokom cele ove godine!

 31. Maja Anđelković

  @Mirjana Kakav crni “sledbenik”, ne propovedam ja ništa. :)))
  @Maca Sad ti izgleda promena uverenja teško i poput borbe, jer si identifikovana sa mislima i emocijama vezanim sa iste. U suštini je jednostavno promeniti uverenja, meni je najviše u tome pomogao wingwave, ta metoda razgrađuje emociju koja je u vezi sa nekorisnim uverenjem i za jednu seansu može mnogo toga da se promeni i što je najbolje klijent uviđa promenu odmah.
  @Astrogirl Euosećaj treba da dominira tokom celog dana, svakog dana. Od kad sam otkrila ovaj naziv, sad umesto onog LET THE FORCE BE WITH YOU!, kažem, nek je eufiling sa tobom!
  SREĆNA NOVA GODINA SVIMA! 🙂

 32. Charolija

  Veoma zanimljiv tekst, kao i komentari. Drag Majo, meni tako malo nedostaje da doprem do toga nečega što želim. Nisu to luksuz, sloboda, savršen posao, porodica, zdravlje… ništa od toga, jer sam svesna da sve to imam i mogu da imam i da sve zavisi isključivo od mene, da je dovoljno samo da se usredredim na bilo šta od toga navedenog i da ću to zaista i imati. Ne znam kako, tako funkcionišem celog života i pre nego da sam bilo šta pročitala o svemu ovome o čemu se može čitati na ovom sajtu ili na bilo kom sličnom. Još kao malo dete sam znala da je Tajna u meni i vremenom sam rešavala taj pazl, sklapala svoje kockice na neki svoj način. Verovatno u tome i jeste taj problem, da ne znam dokle sam to stigla i koliki je tek put ispred mene. Zbog toga retko i komentarišem na ovom blogu, kad pročitam šta sam napisala izgleda kao da sam malo švrć. 🙂 Ipak nekako znam da ćeš ti tačno znati o čemu ti pričam. Znaš onaj osećaj kada znaš da je to nešto tu, gotovo opipljivo, da samo pružiš ruku i dosegneš ga, ne bojiš se, kao slatka uznemirenost, neizvesnost, ali ne umeš da pružiš ruku i uhvatiš to nešto. Znam da kada to učinim osetiću prosvetljenje. Opet ništa nisam rekla, ali se nadam da i nisam bila mnogo konfuzna, neću ni da pročitam. 🙂 Pozdrav i sve najbolje u Novoj Godini.

 33. nasmijano sunce

  Majo,mozemo li ovu tehniku triangulacije da uradimo i kad smo u Alfi? Dok radimo vizualizacije,prije,poslije?

  Super tekst! Bas mi se svidjela negova jednostavnost. Da,da bila i na blogu! :))))

 34. Maja Anđelković

  @ÄŚarolija
  Razumem te u potpunosti. Verovatno nedostaje samo precizna staza kojom bi se kretala da pokreneš sve to o čemu pričaš. Većina ljudi mi dođe i kaže, ja u sve ovo verujem i svašta znam i čitam, ali nikako da se nešto desi. Nama ljudima je potreban sistem da bismo duboko razumeli nešto ili plan akcije da bismo pružili tu ruku.
  @nasmijano sunce
  Vežba triangulacije je jedna od tehnika za postizanje euosećaja, za istu stvar služi i alfa nivo. Takođe, na blogu je opisana osnovna vežba, a svakako kad se postigne euosećaj mogu se dodavati i vizualizacije i raditi s namerom. Kvantna je pogodna kad hoćemo da radimo na drugima. 🙂

 35. nasmijano sunce

  Jasno :)!Hvala puno na odgovoru 🙂 !

 36. Tao

  Htijeo bi upozoriti na nešto.
  Nikada nemojte htijeti nešto materijalno jer ako želite materijalno ovisite o tome.Ako ovisiš o autu i tvoja sreča je u njemu ako ga polupaš polupao si sreču.Budite odvojeni od materijalističkog.Jedino što bih čovijek trebao htijeti je saznati istinu koja je u nama.Tako da traženje nečega , privlačenje nečega nije potrebno.Znam da bi svatko od vas htijeo auto, kuču ili milijun eura međutim razmislite jako dobro dali ste sigurni da to želite ?Počet čete ovisiti o tome ,a kada nematerijalno počne ovisiti o materijalnome postaje jako gadno jer nematerijalno se počinje pretvarati u materijalno.Zar želite sebe pretvoriti u auto ? Svoje sposobnosti svoju svijest pretvoriti u predmet ?
  ÄŚovijek je energija zvana qi u toj energiji nalazi se naša svijest ona upravlja tom energijom.Tijelo je predmet odnosno to tijelo ovisi o našoj energiji unutarnjoj odnosno o nama.Zašto bi vi ovisili o novcu ? Ili autu ? ÄŚovijek nije tijelo čovijek je nešto nematerijalno.Samo u obliku nematerijalnog ste neuništivi i besmrtni ako želite postati smrtni slobodno ovisite o autu , kuču ,novcu.Sve je u prirodi ona je naš pokazatelj.O tome se može pisati danima ja samo ukratko objašnjavam da privlačenje nečega nije potrebno.Nemojte ništa privlačiti jer ako privlačite nešto budite spremni da privlačite i negativnu energiju jer jedino ona ovisi o materijalnome.Ako privučete ogromnu svotu novca dobit čete neprijatelje , pljačkaše ako privučete kuču isto vam je.
  Ovo nije moja filozofija ovo su zakoni taoizma odnosno učenja taoizma.Taoizam je filozofija prirode i čovijeka.Koja kaže da sva istina koju tražimo i svijet je u nama sve izvan nas ne postoji !
  Onaj tko se drži toga i načela prirode bit če besmrtan.Nemojte protiv prirode jer možete sagraditi branu na rijeci ali voda kako bude rasla s vremenom če probiti branu.Vi plivajte niz rijeku nemojte uz.
  Ovo kažem u najboljoj namjeri jer ja odkat se držim učenja taoizma moj život cvjeta iako nemam auto niti svoj stan ni račun u banci ja privlačim pozotivnu energiju i meni se nude i auti i stanovi i novci ali ja to neželim !
  Ja uzimam onoliko koliko moram da bih preživio jer naravno još nisam došao do tog duhovnog stanja da ne ovisim gotovo o ničemu.

 37. satori mladen

  Tao, procitaj Abrahamovo ucenje i bice ti dosta toga jasnije. Mi nismo ovo fizicko telo, tacno, mi smo usli u materiju i rodili se u ovom fizickom telu, ali ne da ne bi imali materijalna iskustva, vec naprotiv, da bismi ih IMALI, zbog toga i jesmo tu i nema od toga nikakve opasnosti. Slobodno citaj Abrahamovo ucenje od autora Ester Hiks

 38. Tao

  Meni je jako puno toga več jasno.Ja čitam samo taoistička učenja jer je ono najbliže istina ostala učenja.Mi smo nastali procesom yina i yanga odnosno nastali smo od dvije energije.Mi nismo nastali iz nicega nego smo nastali od majke i oca njihovih dviju energija.Očeva energija naziva se yang ,a majčina yin.Mi živimo u svijetu materijalnom i to je neizbježno , u redu je veseliti se , družiti živjeti ali ne OVISITI o materijalnome.Znači nitko tebi ne kaže da se treba odvojiti potpuno od svijeta koji te okružuje nego da ne ovisiš o svijetu.Ali živi u dva svijeta.U duhovnom i materijalnome jer definitivno bez duhovnog svijeta nema tvog svijeta.
  To je kao da baciš tigra i kavez.To nije njegov svijet i on nemože funkcionirati prirodno kako bi funkcionirao u prirodi.

 39. satori mladen

  Lepo, ja citam Abrahama, i zadovoljan sam sto sam ovde, u fizickom telu, u mareijalnom univerzumu, savrseno mi je dobro sto mogu da privlacim sebi Zakonom Privlacenja sve ono sta mi u materijalnom svetu odgovara, bez straha da cu se pretvoriti u to sta privlacim, ili da ce to da me ogranici ili spreci da privlacim sve sto zelim, i imam ispunjen, lep i kvalitetan zivot, i sto nemam potrebe da se odricem bilo cega u ovom fizickom univerzumu…

 40. Tao

  Lijepo je da čitaš, svatko ima svoju filozofiju koje se drži.Ja smatram da su sve filozofije usko povezane samo drugačije protumaćene.Kako god ti si sretan kad imaš nešto materijalno ,a ja kad i imam i kad nemam uvijek sam sretan.Moja sreća je nenarušiva ,a tvoja je.Ja privlačim stvari pomoču pozitivne energije ali nenamjerno.Svatko ima svoj princip privlačenja.Samo smatram da je čovijek koji želi nešto privuči materijalno i to namjerno zatočenik materijalnoga svijeta i on bi poslije svoje smrti mogao biti zatočenik materijalističkog svijeta.Tvoj život je lijep ali pitanje je u dubini duše dali si ti zaista sretan ? Na to mi nečeš moči odgovoriti.Zakon prirode ne spriječava čovijeka niti kaže da je grijeh privlačiti nešto ali je u pitanju nešto drugo.Nešto što je u našoj prirodi ,a ne izvan nas.
  “Ĺ to više želiš više češ izgubiti” stara kineska.Tebi je sad lijepo no pitanje je dokle če ti biti lijepo jer privlačiš negativnu energiju.Svatko tko ima auto , kuču ili brdo love ovisi o nečemu ,a ja neovisim o ničemu u tom je sloboda !

 41. Tao

  Htijeo bi još nešto zaključiti.
  Godinama čitajuči i proučavajuči razno razne filozofije.,metode poput kabale,ji đinga,mistike brojeva,azteca došao sam do jednog zaključka.Postoji puno filozofija i metoda ,a svaka filozofija ima za cilj čovijeku pokazati istinu i dovesti ga do božjeg stanja.Stanje konačnosti.Stanje u kojima možemo odgovoriti na sva pitanja koja postoje.Gdije smo , zašto smo tu koja je svrha svega ovoga i zašto sve postoji.Znači svaka filozofija ima isti cilj ali drugačije protumačeno.Ĺ to je dokaz da smo svi mi povezani kao i te filozofije.Svi mi težimo istom cilju.U mnogim filozofijama i njihovim metodama spominje se meditiranje.Meditacijom do konačnosti i istine.Ako svaki dan meditiramo i u meditiranju zamišljamo sebe u različitim situacijama ali na način da smo u tim svjetovima koje zamišljamo mi ti koji su stvoritelji koji su bogovi i koji imaju moč i energiju tada te misli počinju djelovati i na vanjski svijet pravi.Mi putem meditacije i stalnog zamišljanja počinjemo pokretati pravu energiju koja u istinu postaje stvarna u pravom životu.Ako naprimjer zamislim jedno ljudsko pleme bezpomočno i siromašno i paalelno s time zamislim sebe kao promatrača te kao silu koja če tom plemenu pomoči da ustane tada se u stavljamo u kontekst onoga koji ima moč i energiju.Ako svaki dan zamišljam to tada ta energija počinje biti sve jača i ona je spremna za djelovanje u stvarnom svijetu.Jer ja smatram da izvor svega su naše misli i svijest.Ono što mi zamislimo to če biti tako.Ista stvar je sa ovim zakonom privlačenja.Vama ne trebaju knjige koje če vam reči njihovu metodu stjecanja nečega.Dovoljno je pronači u sebi to nešto.Jer vjerujte mi lakše je tražiti i prakticirati ono što ste sami pronašli nego nešto tuđe.Meditirajte i zamišljajte svaki dan da imate recimo auto , kuču ili novac zamišljajte načine kako ste došli do toga ujedno zamišljajte kako zračite energjiom koja privlači to sve tada če se zaista u vama stvoriti takva energija jer su misli te koje stvaraju.Kao i sve ove filozofije sve su to naše misli stvorile.One su stvorile pitanje tko smo i odakle ako one mogu stvoriti takvo pitanje onda mogus stvoriti i odgovor na njih zar ne ?
  Eto moje tumačenje svega ovoga.

 42. satori mladen

  Sada si opisao proces materijalizacije svega sta zalimo da privucemo sebi po Zakonu Privlacenja, isto kako to objasnjava i Abraham

 43. satori mladen

  I sada ja Tebe pitam, sta ima lose u tome?

 44. Tao

  Ne objašnjava samo abraham takav proces privlačenja nego sve filozofske metode koje postoje samo što svako na drugačiji princip.Međutim cilj tih metoda u pojedinim filozofijama poput taoizma nije privuči materijalno nego pozitivnu energiju oko sebe.
  Loše je to što čovijek kad teži materijalnome počinje ovisiti o tome.Kada ovisi o nečemu njegova sreća je ograničena poput tog nečega što želi.
  Ljudi moji kako ne shvačate da čovijek nije materijalno biće ne smije se zadovoljavati materijalnim jer to je zlo.Pritom mislim na namjerno privlačenje nečega.Kako ja imam sve iako ne privlačim ništa namjerno.To je cilj ja privlačim nenamjerno i neovisim o materijalnome nego materijalno počinje ovisiti o meni jer ja ga privlačim pozitivnom energijom.A vi privlačite materijalno snagom uma.
  Ja smatram da današnje viđenje svijeta realnosti nas udaljava od stvarne istine.Ljudi ovise i imaju za cilj imati materijalno.Materijalistički svijet je ono zbog čega ne možete vidjeti nevidljivi svijet istine.ÄŚovijek teži istini ali dokle god bude povezan sa ovim svijet pomoču 5 osijetila nikada neče rezviti 6 čulo ili osijetilo koje osiječa onaj nevidljivi svijet.
  Ako malo bolje proučiš visoko razvijene filozofije poput taoizma ,kabale ili azteca svaka filozofija jasno šifrirano kaže “Makni te se od materijalnoga kada želite spoznati duhovno” živi u ovom svijetu kao promatrač materijalnoga ,a ne onaj koji utječe i raspolaže s time jer to donosi i sve ono što danas zovemo: Tuga , patnja,bol ,depresija itd..Pročitaj si knjigu tao-puta.
  Kabala kaže da ako čovijek ostane do kraja života zatočenik materijalnoga njegova unutarnja energija se raspada i on nestaje zauvijek ,međutim ako spozna unutarnju svijest o duhovnom tada i poslije smrti on svjesno živi i bira što če dalje.
  Ja ipak nevjerujem da se ljudska svijest može raspasti poslije smrti bezobzira dali je bio duhovno razvijen ali smatram da njegova duša ide ponovno u tijelo dok ne shvati neke stvari i postane besmrtan.

 45. satori mladen

  Prijatelju, sta ce biti posle smrti, videcemo kasnije. Ajde sada da vidimo dok smo zivi i ovde sta mozemo da imamo. Slazes li se?

 46. Tao

  Ĺ to če biti poslije tvoje smrti o tome ovisi ono što napraviš u životu.
  Možeš imati sve što želiš, zakon privlačenja nije filozofija več si mnogo puta nešto privukao u životu.Ali dobro namjerno ti kao prijatelju i ljudskom biću kažem treba imati granice.Ne treba s tom silom privlačenja koju imamo i ja i ti pretjerivati.Meni i tebi dovoljni su skromni uvjeti života uz to da u dubini podsvijesti znamo da ne ovisimo o tome.Ali ići privlačiti milijune , kuče , aute je pretjerano.Da bi to sve dobio treba puno i dati ,a ja mislim da je to riskantno jer ako privučem milijun eura privuko sam i lopove koji če na mene gledati kao na neprijatelja.

 47. satori mladen

  Ako tako goovoris, tako ces i da privlacis. Ja privlacim samo ono sta zelim, i to bez straha. U tom strahu od toga sta ces da privuces i sta ce biti posle i lezi tvoj problem. Prijateljski savet, procitaj ti ipak Abrahamovo ucenje. Prijateljski pozdrav

 48. Tao

  Zato pazi što želiš.Nemožeš ti biti pohlepan i privlačiti više nego što ti treba jer i pohplepa ima svoju frekvenciju koja se odašilje kroz tvoje želje ,a to djeluje negativno privlačiš negativnu energiju.Nemam što proičitati abrahomovo učenje jer to je isto kao mojsijev kod, kabala, the secret , koje kakve knjige tajne privlačenja sve je to ista filozofija drugačije objašnjena.
  Tebi ja toplo preporučam knjigu od Dr.Waynea “Promjenite misli , promjenite život” .
  U knjizi se spominju osnovni zakoni života odnosno zakoni prirode.Dok ne naučiš osnovne zakone života nemoj se upuštati u privlačenja moj savijet.
  Pozdrav.

 49. Tao

  Evo jedna taoistička filozofija iz knjige:
  Ĺ to vam više znaći-
  vi ili vaša slava?
  Ĺ to vam više donosi-
  vi ili ono što posjedujete?
  Kažem da je ono što seknete
  veći problem od onoga što izgubite.
  Zadovoljan čovijek nikada nije razočaran.
  Tko zna kada stati,sačuvan je od propasti,
  samo tako čete drugo trajati.
  Evo jedna taoistička filozofija iz knjige:

 50. satori mladen

  Kazi to nekome ko treba da plati ratu za kredit, kada mu deca idu u skolu, treba da ih posalje sa drustvom na more, a dize sprat na kuci i treba da kupi namestaj, pa da vidim kakv ces odgovor da dobijes od njega. Pozdrav…

 51. satori mladen

  Imam jedan predlog za tebe i sve one koji imaju isti problem kao ti. Ne moras vise da se bojis i da odbijas veliki novac i materijalno bogatstvo koje ti se ne svakom koraku nudi. I za tebe i za sve ostale koji imaju takvih ,,materijalnih,, problema, ja sam spreman da se zrtvujem, i dacu ti moj broj ziro racuna, i sav novac koji ti predtstavlja problem, ili nekom ko ima takav problem, prebaci na moj racun, i brzo, lako i efikasno mogu da resim, i to trajno, i koliko god puta i u kom iznosu da je rec. Ako bi ti to resilo problem, ja sam spreman da se zrtvujem. Javi mi se pa da se lepo dogovorimo… Veliki Pozdrav

 52. mau

  Posle ovoliko vremena na ovoj našoj Tajni, ali i slušajući i gledajući “duele” mnogih drugih pametnih i učenih ljudi u raznim sferama, zaključila sam da je jedini razlog zbog kog ne mogu da uvide i da prihvate da su obojica u pravu – sujeta. Pardon, to se u “našem” žargonu kaže – ego.

  Još zanimljivija stvar koju sam primetila je da toga nema kod ljudi koji su zaista željni da nauče još. A to su nekako uvek oni najbolji, u svakoj oblasti, pa i u ovoj.

  A po čemu je ova oblast posebnija od ostalih “naučnih” ili “duhovnih” disciplina? Upravo po tome što je približavanje cilju približavanje istini koja je – ljubav. Beskrajna, nesebična, univerzalna. Ĺ to će reći prema svemu i prema svima.

  I tu dolazimo do onoga što je još davno u Bibliji primećeno: da če carstvo nebesko pripasti krotkima. Onima bez mnogo znanja, ali sa mnogo ljubavi.

  Mislim da se oko ovoga slažu i Taoisti i Abrahamovci. Ali ako nisam u pravu, slobodno me demantujte. Ali onako kako to dolikuje ovom mestu, koje je za veliku većinu koji ga posećuju izvor znanja, ali najpre izvor ljubavi, prijateljstva i podrške.

  Budite nam prijatelji, draga moja učena gospodo. Pokažite nam kako se voli i onaj ko ne misli kao mi. Pogotovo što smo upravo ušli u godinu koja označava početak nove ere. Pokažite nam, svojim primerom, ne citatima, kako to doba treba da izgleda.

  Ja bih zaista volela da čujem oba primera, jer znam da su oba ispravna. Jer znam da ste ipak od onih koji još žele da uče. A sigurna sam i da možemo mnogo da naučimo od obojice.

 53. Tao

  Mladene tko je kriv za taj kredit ?
  Osim toga ja sam rekao da možeš privuči onoliko koliko če ti biti dovoljno dakle njegova želja može biti otplačen kredit.I tu nema pohlepe jer jednostavno on je podigao novac da si pomogne.Zašto bi on dizao kat ? Dok on podiže katove i kupuje namještaje nekim ljudima kojima je novac potrebniji ruši se i to prizemlje što imaju.Spavaju na krevetima na kakvim su logoraši spavali prije 70 godina.
  Ja se ne bojim ničega i nemogu da ti pošaljem novce jer ja imam tek toliko koliko meni treba onaj višak ne primam.Jučer su mi ponudili posao na moru za plaču od 7.000kn odbio sam ga zbog vojske u kojoj ču primati 4.000kn.
  Ako hočeš ja ču ti dati broj nazove ljude pa idi radi na more kod nas pa zaradi.Ako misliš da je sreća u novcu i kuči te autu onda slobodno ali spoznat češ nesreću vrlo brzo.

 54. Tao

  Mau dobro zboriš.Ljubav i pozitiva na prvom mjestu.Biti dobar i pozitivan je ključ našeg pravilnog života.Pozitiva je ključ koji otključava i najzlobnija vrata.Svatko ima svoj put ako mladen smatra da u životu treba privuči što više materijalnoga to je njegov put ja smatram da čovijek ne treba ovisiti o materijalnome jer on taj novac ga neče pratiti poslije smrti.Jedino što če ga pratiti je ono što razvije tijekom ovoga života.Svatko ima svoje mišljenje i zakone.ÄŚovijek se zapita što je od svega ovoga istina.Ĺ to je ono konačno.Vode se rasprave i to vrlo mudre i pametne ali traži se božje riješenje.Ja ga tražim čitav svoj život dok neki traže aute, kuče i novce.
  Svako dobro ti želim.

 55. satori mladen

  Sve vreme pokusavam da ti objasnim, ali od tog tvog ucenja ne dopirem do tebe. Nema potrebe da mi ti bilo sta saljes, univerzum je bezgranican i ima dovoljno za sve, koliko god sticao za sebe, ima dovoljno za sve, sto je osnova u Abrahamovom ucenju. Da li me sada razumes? I nema potrebe da se ogranicavas, ili da ogranicavas, bilo koga u bilo cemu…

 56. satori mladen

  Mau potpuno si u pravu, ne treba ulaziti u raspravu, i treba dopusiti da privlacimo sebi ono sta zelimo, bez otpora na ono sta ne zelimo i sa cime se ne slazemo. To i Abraham savetuje kao najbolje

 57. Tao

  Nema smisla naš razgovor zato što to imaš svoj put ja imam svoj.Ako misliš da je u redu privuči što više možeš recimo(milijune,kuču,vikendicu,dva auta)to je tvoje , ako smatraš da je to ispravno zbog neke knjige u kojoj to piše razmisli malo.ÄŚovijek je mnogo puta u životu pogriješio.ÄŚovijek od svog postojanja ima moč da radi što hoče ,a on tu moč zloupotrebljava.Ajde barem privuci milijune i daj nekome tko nema na taj način češ opravdati želju sve se mjeri u frekvencijama koje odašilješ ,a priroda ne oprašta ako osijeti da šalješ krivu frekvenciju ubit če te.

 58. Siniša

  Meditacija, molitva, meditacija …
  Pored posla uglavnom mi popodneva dišu u skladu sa taktom gornje rečenice.
  Sve se nekad lepo normalizuje, a onda odjednom niotkuda pristigne ta najgora “pošast” zvana SUMNJA !

  Should I stay or should I go … The Clash i Joe Strummer sa nebesa tutnje u mojoj glavi, … sada !

  “Najbolji lek za sumnju je da učiniš, a ne da ne učiniš!” sjajnooooooooooooo

  Zamisli da stojiš sam na ulici i da si zažmurio …

  Zamisli da odjednom, jedva u daljini načuješ bat nečijih koraka…

  Oseti klasični Color Doppler efekat koji se upravo odvija pred tobom …

  Talasna dužina zvučnog talasa je sve kraća, a amplituda, koja je sve veća, šapuće …

  Najavljuje nečiji dolazak … i prolazak …

  Da …

  Opijum, Ĺ anel 5, Samsara, Tresor …

  Sumnjam …

  Joe Strummer ne bi imao dileme … otvorio bi konzervu i popio crno pivo !

  Punk’s not dead

  Za inspiraciju … KVANTNA FIZIKA

 59. Zaratustra

  Lepo sam skratio vreme citajuci sve komentare, ali neke stvari mi i dalje nisu jasne, mozda zato sto zivim jako losim zivotom(nije bitno zasto mislim da je los). Ja shvatam da smo mi duhovna bica u materijalnom svetu, shvatam da materijalni svet vibrira na razlicitim frekvencijama, shvatam da treba razviti svoj um da bi imao zdravo telo..ali nikako ne mogu da shvatim da ja mogu da procitam nesto sto je napisao neko, a taj neko ima uverenja da je to nesto zaista tako jer je opet procitao od nekog koje napisao da je nesto zaista tako. Dakle sve zakone prirode je ustvari postavio covek, i svako ih je protumacio na razlicite nacine, sta ako nikedan od tih zakona ne radi tako, sta ako smo mi samo ubedili sebe toliko jako da nam se cini da sve to radi?

 60. Zaratustra

  Ako ja poslusam nekog da razmisljam na neki nacin, da radim nesto na neki nacin, onda ja zapravo pocinjem da zivim zivot po ideji tog nekog, i onda to vise nisam ja. Neki cak umeju ceo zivot da posvete razmisljanju o tome da li je religija ili nauka tacna, da li je sve nastalo od velikog praska ili je sve stvorio bog.. A ustvari mozda ni jedna ni druga teorija nisu tacne, kako covek moze da zna kako je sve nastalo kad covek to sve nije ni stvorio?

 61. Zaratustra

  Ako ja verujem da je svemir beskonacan, ja verujem, znaci poverovao sam nekom ko je to rekao, a taj nije otisao do beskonacnosti i nazad da bi to mogao prvo sebi dokazati. Tako da bukvalno sve sto je iko ikada rekao otvara mogucnosti za analiziranje i razmatranje, a opet razmatracemo na osnovu onoga sto smo u zivotu naucili, opet naucili od drugih. Ne znam zaista da li jedino ja ovako razmisljam i da li ce se neko nasmejati svemu sto sam napisao i reci ”ma ovaj je lud”, ali ja samo sebi otvaram mogucnosti da na ovaj jedinstven nacin pronadjem sebe u vremenu i prostoru bez da poslusam bilo koga bilo sta. Hvala na razumevanju ako ga ima 🙂

 62. Zaratustra

  I da..pre nego sto mi se postavi pitanje zasto sam uopste onda dosao ma ovaj sajt kad nikom ne verujem. Trenutno sam kod devojke u salonu, cekam da zavrsi sa poslom, pa sam procitao u novinama nesto o meditaciji, neke povezanosti sa zemljinim jezgrom, pa sam hteo da procitam nesto vise o tome…zvuci glupo ali ja sam ubio vreme 😀

 63. Zaratustra

  Sta ako je ceo nas svet i sve sto je na njemu i oko njega samo masta nekoga ili necega, ako smo mi samo kreacija neceg sto moze svakog trenutka sve da zaustavi, i sta ako kreator kroz mene pokusava da vam objasni da je nas nesto stvorilo i da to nesto moze u svakom trenutku da nas unisti, da prekine sve ovo jer mu je masta ili kreacija izmakla kontroli, kao sto i jeste, sve je izmaklo kontroli, narednih 10000 godina nebi uspeli da vratimo prirodi sve sto smo jos uzeli, nebi li bili uspesni. Svakog dana vazduh je sve zagadjeniji, voda sve prljavija, sume posecene, zivotinje istrebljene, i to sve da bi covek sebe zadovoljio..mocni ljudi kontrolisu velike grupe ljudi ubedjujuci ih da je sve onako kako oni kazu da jeste, sve kroz medije, kroz religiju i nauku, knjige i novine.. Sta je uspesan zivot? Imati pare, imati materijalno, imati znanje koje dobijamo od ljudi koje niko nije proverio da li su mozda mentalno oboleli…ko smo mi da odlucimo da li ce umesto sume biti grad, ko smo mi da odlucimo sta ce neko drugi da radi..dobili smo smo planetu savrseno izbalansiranu za zivot svih zivih bica, a za uzvrat joj dali smrt,bol i patnju..

 64. Apocalypto

  Za početak tišina bi bila dovoljna.Puno pričate ,a sve je u tišini.Nema ništa u vašim pričama sve je to prazno kad bi svi ljudi šutjeli na zemlji više bi znali.Postavljajte si pitanja u sebi ovo vam je gubitak vremena.
  Zaratustra nije ovo mašta niti ičija kreacija.
  Najlakše češ doći do odgovara ako si uvijek postaviš protu pitanje , pitanju nekom.Kako može biti ovo ako je ovo ovako.A kako ovako može biti onako itd..Ĺ to više ideš unazad dolaziš do izvora odnosno do odgovora.

  Svi odgovori nalaze se u jednom izvoru!Ĺ to si više pitanja postavljate ta pitanja vode vas jednom izvoru.Kada dođete do izvora bit če te svemoguči.Svijet postoji samo u ljudskom mozgu.Svatko od nas ima svoj svijet.Nemožete govoriti objektivno kao da svi živimo u jednom svijetu kad to nije tako.
  Htijeo bi napomenuti da sljedite prirodu i držite se prirodnih zakona i principa.Priroda nam je i mater i otac.Svako stablo na ulici je moj brat i ja to osiječaj.Ja i on smo povezani.Ta stabla žive i oni su u vrhuncu , oni znaju istinu i oni su svemogući.Mi moramo biti poput naše braće stabala.Moramo biti kao stabla.Poustite neka vas priroda vodi vi samo stojite i ne pružate otpor.

  Nemojte voditi diskusije , pokušavate svoj svijet nametnuti drugima.Trošite vrijeme kada raspravljate to je potpuno ne bitno.Sve je nebitno u životu.Vi previše živite bitno.

Add a Comment