Poštujte leptire

Objavljeno . Autor: Kaizen Posted in Tajna Tags: , , ,




Danas želim da predstavim novog autora na sajtu koji u ovoj kratkoj priči želi da nas podseti koliko je potrebno da cenimo život i sadašnji trenutak u njemu. Kaizen, hvala na ovoj poučnoj priči… Tajna

Bila je to hladna januarska noć. Pahulje su navirale sve jače, vetar ih je nosio na sve strane, kao da nije želeo da im dozvoli da prestanu da plešu, tako lagano, graciozno, u ritmu. Jarka svetlost je obasjavala nebo praćena zvukom pucnjeva; boje su postajale sve sjajnije. Nekada su isto tako posmatrali vatromet, srećni, nasmejani, otvorenih usta od uzbuđenja; seća se nisu disali, bile su to čarobne zimske noći, osetio se opet kao kada je bio nejaki dečak, bezbrižan, nevin, željan samo ljubavi.

Psssttt!!! ÄŚujes li ih? Dolaze. Osećam ih.

Ko dolazi? Nema nikoga, sami smo…

Ma šlusaj bolje, evo ih… reče nasmejani momak i pogleda svog prijatelja pravo u oči. Prelepi su. Tako mali, tako nežni, a tako savršeni. Sletite na mene lepotani, ne bojte se.

Ma ko da sleti? Izdrži još malo molim te, znaš ko te čeka kod kuće, znaš ko će te zagrliti, ko će ti ime spomenuti prvi put, koga ćeš učiti da vozi biciklu…

Ohhhh, kako su lepi, nikada ih nisam video u ovolikom broju, nikada dosad nisam primetio kako savršeno plešu.

Ma ko pleše? Plašiš me.

Hah, pa zar ne vidiš, sleću ti na lice, kao da izlaze iz tvojih očiju; puno ti ih je lice, kao da teku niz njega. Ohhhh ti prelepi leptiri! Setio se osunčanih polja i kako su bezbrižno trčali bosi preko njih, setio se kako ga je trava dodirivala, osetio je opet onaj čist vazduh, kapi kiše koje mu dodiruju lice, setio se leptira. Pitao se kako je moguće da nikada nije stao u tom trčanju da ih pogleda, da izbliza i u miru vidi ta divna bića. O, pa da li je moguće da je to tek sad shvatio? Znao je da leptiri žive samo jedan dan. Sada je znao i zašto. Toliko su bili savršeni, da, toliko su savršeno plesali svoju igru života. Imali su sve u tom jednom danu što mnogi ljudi nemaju celoga života; život im je bio lepota, igra i ljubav.

Drugar ga je sve jače stezao, glava mu je bila u njegovom krilu. Setio se majke, detinjstva ranog, tog nežnog zagrljaja, tog osećaja bliskosti, čiste ljubavi koju samo majka moze da nesebično pokloni. Još snažnije ga je zagrlio i poljubio u čelo. Setio se žene, prvog poljupca, setio se svoje prve ljubavi, njenih vrelih usana. Uplakan, dok ga je još jače stezao, gotovo da ga je davio rukama koje se tresu, prolomio se vrisak iz njegovog uplakanog grla. Setio se dana kada ga je prvi put ugledao, kada je video rađanje jednog novog života, setio se sina jedinca; bio je spokojan, znao je da su tu, da ih beskrajno voli, znao je da će leptiri da odlete do svih njemu bitnih osoba, da im kazu da ih voli, da ne brinu, da je dobro, da je sa njima i da će uvek biti.

Pogledao je još jednom one oči, dobro poznate, oči njegovog druga iz detinjstva. Zaboravio je da je otišao na front, zaboravio je na hladnoću, zaboravio je na bol; jako ga povukao ka sebi, poljubio i po poslednji put spokojno i sa mirom u srcu rekao “Brate, oprosti mi, molim te, hvala ti, volim te!!!

Pouka: Poštujte život, poštujete svaki dan u njemu jer samo od vas zavisi da li će taj dan biti lepota, igra i ljubav; poštujete sebi drage osobe, poštujte prijatelje, porodicu; poštujte “leptire”!!!

Afirmacija: Poštujem život, poštujem svaki dan u njemu jer samo od mene zavisi da li će taj dan biti lepota, igra i ljubav; poštujem meni drage osobe, poštujem prijatelje, porodicu; poštujem „leptire“!!!

10 Responses to Poštujte leptire

 1. Carobnjakov segrt

  Dragi Kaizen cestitam na “prvencu”(prvi tekst) i hvala,vrlo poucno!Cao!

 2. Ivs

  Jako lepo!

 3. Kaizen

  Drugari, hvala na pohvalama i kao sto sam obecao “Tajni” potrudicu se da naredni tekst bude vezan za neko pozitivno zivotno iskustvo.

 4. prepelica

  Divno

 5. cojkica

  uh brate, pretesko… pokusavam sa ovim afirmacijama, ali suze same teku.

 6. nena

  Odlicno i poucno, najezila sam se! Svaka cast!

 7. TANJA S.

  OPROSTI, MOLIM TE, HVALA ,IZVINI, VOLIM TE!
  PREDIVNO I JOĹ  JEDNOM HVALA!

 8. Mila

  Cestitam i HVALA.

  HVALA i SVIM TAJNASIMA koji su bili na mojoj promociji. Bili ste divni. Hvala jos jednom i hvala svima i na PORUKAMA ODUSEVLJENJA POSLE PROCITANE KNJIGE. VOLIM VAS.

 9. Kaizen

  Hvala vama ljudi, divni ste. Zajedno kreiramo nesto mnogo veliko, pozitivno i od opste koristi.

 10. Marina

  Wow!!Prelepo je stvarno,divan je tekst i bas poucan.. 🙂

Add a Comment