Postizanje vrhunskih dostignuća – Jasmina Kovačev

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Tajna Tags: , , , , ,

Veliko mi je zadovoljstvo što danas imam priliku da predstavim jednu izuzetno uspešnu ličnost, osobu koja je uveliko ispred većine nas u primeni koncepata Tajne. Ne samo da živi Tajnu za sebe, već i druge uči kako da dostignu blistavu budućnost koju žele. Njeno ime je Jasmina Kovačev, a ja sam se malo postideo zato što sam tek nedavno saznao za nju. Zato je ovaj intervju za sajt tajna.rs prava prilika da se mnogobrojni čitaoci upoznaju sa njom i njenim delom.

Draga Jasmina, hvala Vam što ste nam učinili tu čast i dali intervju za sajt tajna.rs. Da li možete da nam opišete u nekoliko rečenica čime se bavite?

Hvala na pozivu i zadovoljstvo mi je da vam predstavim u najkraćim crtama čime se bavim.

Jasmina Kovačev
EFT ekspert i sertifikovan trener
Coach za postizanje vrhunskih dostignuća
www.TehnikaEmocionalneSlobode.com

Suština se svodi na to da edukujem druge kako da postignu što više od svog prirodnog potencijala ili bar da se osećaju dobro u svojoj koži jer je i to za mnoge veliki uspeh. To radim kroz edukacije kao i kroz individualne sesije. To su naravno sasvim dve različite vrste edukacije i rada. Najbolje je edukovati se kako bi sami mogli do određenog stepena da pomognemo sami sebi, a naravno ima i oblasti u kojima ne možemo sami sebi pomoći, delom zbog nedovoljno znanja a delom zbog toga što nam treba “dobro ogledalo”. Ĺ ta to znači “dobro ogledalo?” Kao što dobar frizer ne može sebi napraviti dobru frizuru kao što može drugi dobar frizer, i kao što zubar ne može sam sebi popraviti zube a može dijagnostikovati problem , tako ima oblasti u kojima nam treba pomoć iskusnog Coacha i praktičara koji će nam pomoći da postignemo ono što želimo. E tako sam ja dobro ogledalo sa puno iskustva koje može da pomogne osobi da prevaziđe mnoge izazove, posebno one koji su krenuli od emocija i uverenja koja nas ograničavaju u postizanju onog što želimo da postignemo. Glavna alatka u mom radu je Tehnika Emocionalne Slobode  tzv. EFT koju volim da zovem Tajna za postizanje Tajne. U svom radu naravno koristim mnogo šira znanja koja mi omogućavaju uspešan rad u širokom spektru oblasti, prvenstveno u oblasti emocija, zdravlja, biznisa i sporta. Možda vam se to može činiti nemoguće, ali verujte mi, da je moguće ako vladamo dobro tehnikama i imamo komplimentarna znanja koja nam omogućavaju taj rad.

Ovde će verovatno neki pitati zašto Tajna iza Tajne. Ima puno onih koji su pratili savete iz Tajne i nisu daleko odmakli jer ima stvari koje nisu rečene u Tajni ili nisu naglašene, a bez njih nema pomaka. Radi se o tome da kada imamo emocionalne i mentalne blokade tada ne možemo primenjivati Tajnu u našu korist. Ako smo, recimo, u brizi i strahu, a vizualiziramo ono što želimo da postignemo, tada poruka koju šaljemo univerzumu je  strah da to nećemo postići, a energija straha samo može da privuče slične frekvencije tj. događaje koji će nam dati još više dokaza za taj strah. Mi prvo moramo ukloniti taj strah ili bilo koju drugu emociju koja je u suprotnosti sa onim što želimo da postignemo. Te emocije su jasan pokazatelj naših blokada sa nivoa podsvesti. U tome nam EFT moze biti od neprocenjive važnosti i zato kažemo da je EFT tajna iza postizanja tajne.

Vi imate i mnogo stečenih zvanja i sertifikata?

Sebe smatram večitim studentom. Ne, nisam se zaglavila ni na jednoj godini studija, kako je to jednom prilikom protumačeno na mom predavanju. Možda je bolje reći da sam student života i stoga su sva stečena znanja, edukacije i sertifikacije prirodan rezultat te moje crte i potrebe da uđem u suštinu mnogo čega. Moj otac i danas rado priča o tome kako sam kao mala neprestano pitala “đašto ovo” i  “đašto ono”, bezbroj puta na dan. Valjda je to deo moje prirode da tragam za pravim odgovorima i ne prihvatam ništa zdravo za gotovo. To me je i opredelilo da se okrenem neformalnoj edukaciji nakon završenog fakulteta i to biranoj, i vođenoj sopstvenom intuicijom.

Moć uma me je uvek fascinirala, posebno nakon svih mogućih treninga Silve kontrole uma i treninga radiostezije. Odlazak na Zeland pre nepunih 18 godina  mi je otvorio paletu mogućnosti u koje sam se odmah uključila. Prvo što sam završila na Zelandu je bila Herbalna Medicina. Da bih mogla da dijagnostikujem zdravstvene probleme završila sam potom primenjenu iridologiju, zatim holističku iridologiju koja analizira emocionalno spiritualne aspekte preko irisa. Ĺ˝ivot me je sticajem okolnosti usmerio na emocionano mentalni nivo rada i edukaciju. Tu je bio najveći preokret u mom radu. Otkriće Tehnike Emocionalne Slobode je za mene bilo ne samo otkrovenje i spasenje na ličnom nivou, nego me je usmerilo u potpunosti u drugom pravcu. Ne samo da sam rešila da savladam sve što se novo pojavi u ovoj novoj oblasti Energetske Psihologije, nego sam se usmerila na širi spektar disciplina koje pomažu maksimiziranje sopstvenog potencijala. Na tom putu sam postala NLP Master i trener, Life Coach, Wealth Coach, završila primenjenu kineziologiju u okviru Dodira za zdravlje, PSYCH-K, Nemačku novu medicinu, Meta medicinu, brojne biznis treninge i još niz komplimentarnih treninga. Dobijate sliku… Da ne nabrajam dalje jer sam završila do sada 27 različitih tehnika i modaliteta mimo brojnih biznis treninga, suština je da je, znanje moć. Ulaganje u sebe je najbolja investicija jer nam je niko ne može oduzeti. I sada vam pišem iz Austrije gde sam na treningu u trajanju od 17 dana koji ja pohađam. Uvek želim da učim od najboljih u njihovoj oblasti i naveća stavka mog ličnog budžeta, a i poslovnog je edukacija. Znam da je to novina na našim prostorima jer su mnogi još uvek sa navikom da država plaća edukaciju, ali verujte to nije tako u svetu. U svetu ljudi podignu dugoročni kredit za edukaciju ili čak založe kuću da bi dobili kredit. I sama sam to povremeno radila.

Koje kurseve i seminare vodite i gde se oni održavaju?

Pre pet godina sam počela sa prvim treninzima EFTa kao pionir ove edukacije na našim prostorima ispred renomirane profesionalne organizacije iz Engleske. Od tada sam osnovala Studio za edukaciju i vrhunska dostignuća u okviru kog je kreirana serija edukacije Okrugla Duga u okviru koje je EFT okosnica kao tehnika, a ostale komplimentarne edukacije nam daju komplementarna znanja, ne samo za primenu EFTa nego i bilo koje druge tehnike. Tako imamo Holistički Pristup Zdravlju (dvodnevni seminar), zatim Svesno roditeljstvo (dvodnevni seminar), zatim transformaciono edukativna radionica Probudite prodajnog genija u sebi (dvodnevna radionica i seminar), kao i vrlo polularna celodnevna forma grupne radionice ili kako volim da kažem, godišnje veliko spremanje uma.

Kada radim sa korporativnim sektorom, to je drugi spektar edukacije, ali opet ima za cilj poboljšanje performansi i maksimiziranje potencijala pojedinaca, a time i timova i shodno tome i same kompanije.

Jednom do dva puta godišnje dolazim na naše prostore i držim edukaciju. Najviše edukacija držim u Beogradu, ali održavaju se i u drugim mestima. Ove godine su održavani u Beogradu, Nišu, Subotici, Novom Sadu, Zagrebu, Ptuju.

Uskoro idem u Skoplje, zatim u Beograd, Novi Sad, Suboticu i Zagreb.

Ĺ˝eleo bih i da predstavimo seminar koji ćete uskoro održati u Srbiji.

Prvi put predstavljamo seminar – radionicu “Dobrodošli u svoju budućnost” koja ima za cilj da više upoznamo sebe, otkrijemo svoju svrhu u širem ili užem smislu, napravimo plan aktivnosti u skladu sa tim… Mnogi na našim prostorima žive tuđe živote ili se bave onim što ih ne ispunjava, ne doživljavaju rad kao zadovoljstvo, ceo život se kako kažemo penju na merdevine koje su naslonjene na pogrešnu zgradu… ovo je prilika kojom želim da pozovem sve koji prate vaš sajt da nam se priključe ovom promotivnom i izuzetnom seminaru. Održaće se u Beogradu 24.- 25. septembra i pozivom na 063 1608116 možete doći do moje saradnice Zorice koja je zadužena za organizaciju i tako obezbediti svoje mesto. Kao deo promocije, smimila sam više edukativno promotivnih videa i možete ih dobiti preko ovog linka.

O čemu ćemo govoriti u nastavku intervjua?

Sa radošču ću vam reći više o EFT-u tj. Tehnici Emocionalne Slobode koja će sigurna sam postati deo svakog domaćinstva do određenog stepena. Ima puno razloga zašto je to tako. Više u nastavku intervjua, a do tada vas sve pozdravljam i uživajte u svakom novom danu i svakom dahu koji udišete.

 

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

Add a Comment