Posle kiše uvek dođe sunce

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in 1000€ Tags: , , , ,

Priznajem. Kasnim sa ovim tekstom i izvinjavam se zbog toga. Ali imam dobar razlog. Očekivao sam da ću danas uspeti da objavim lepu vest kako je novac koji očekujem konačno stigao. Ali pravne zavrzlame su došle do izražaja, pa ću morati da pričekam još neko vreme što se tiče tog novca. Naravno, možda pare stignu i iz nekog drugog izvora, nikad se ne zna.

Zakon privlačenja mi još uvek nije doneo očekivani novac, ali mi je zato doneo još više razloga za brigu i nerviranje. Univerzum neće da popusti sve dok ne istera svoje. Još uvek preživljavam svoje “želje”, odnosno negativne misli koje su mi bile dominantne do pre godinu dana. Umesto da dobijem novac, imao sam neplanirane troškove, pa sam dostigao najveću finansijsku krizu do sada. Bio sam prvi put u životu prinuđen da pozajmim novac. Ne mislim od banke, nego od prijatelja. Nagomilalo se toliko glupih troškova da nisam mogao da se iščupam. Racionalno gledano, nemam pojma kako da izađem iz ove situacije. Ne znam ni kako ću da vratim novac koji sam pozajmio. Ali jedno znam… posle kiše uvek dođe sunce!

Juče sam se setio filma “The Pursuit of Happyness” i Krisa Gardnera koji je bio u tolikim finansijskim problemima da ja ne bih mogao sebe ni da zamislim u sličnoj situaciji. I tonuo je sve dublje i dublje. Nije bilo kraja njegovom propadanju. A onda, baš kada je mislio da ne može da bude gore, odjednom, jedna rečenica, jedan događaj menja celokupan život. I sve kreće u pozitivnom smeru. Tako sam i ja siguran da će se desiti u mom slučaju. Trenutno mi život ide nizbrdo, ali biću strpljiv i čekaću taj ključni događaj. A on dolazi sigurno. Jedino što ne znam koliko će dugo i dokle će da me tera u provaliju. Nadam se da je tome kraj jer ne mogu ni da zamislim šta može da bude gore od sadašnje situacije.

Znate li šta je najbolje u celoj toj lošoj situaciji? Najbolje je što se ne nerviram, ne brinem, nisam u depresiji. Furam svoja razmišljanja o kući sa bazenom i parama koje ću da dobijem i lepo mi je. Ako i pomislim u kakvim sam problemima, odmah se setim kako uživam u svom budućem dvorištu odmarajući se pored bazena u hladu borova. I mnogo mi je lakše. Doveo sam sebe do situacije da zaista verujem svim srcem u to da je ovo samo privremeno i da bolji dani samo što nisu stigli. U stvari, mislima sam već u tim boljim danima. Budućnost odmah, zar ne!?

Kad malo razmislim, uvek mi se u životu dešavalo da kada nemam, dobijem. Ili da kad sam tužan, dogodi se nešto što me razveseli. Istina je da od kada sam počeo nezavistan finansijski život, sve do sada nisam imao težu situaciju. Ali isto tako je istina da se nikada nisam manje nervirao i sekirao. Znam da će da se ono što želim stvori, nastane, rodi. Ne može drugačije. Ne može protiv mene. I ova loša situacija nije protiv mene. Sve je za mene, a ja sam odlučujem svojim mislima da li će to biti dobro ili loše. Mislim pozitivno, ali ne na silu ili uz neki veliki napor i trud. Pozitivno razmišljanje mi sada dolazi samo od sebe. Sve je stvar vežbe, a ja vežbam pozitivno mišljenje više od godinu dana. I sada stvari polako idu automatski. Samo je pitanje trenutka kada će taj vremenski bafer koji se događa u periodu između misli i realizacije da prođe i da mi omogući manifestaciju mojih pozitivnih misli.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

Add a Comment