Plaćen sam za sve

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Zakon privlačenja Tags: , , , , ,

Koliko puta mi se samo desilo da imam fantastičnu ideju, a ne realizujem je iz ko zna kojih razloga: mrzi me, nađem neko bezveze opravdanje, navike mi nadjačaju volju… Ne mora to čak ni da bude ideja za nešto novo. Ova mentalna lenjost može da se pronađe i u ostalim akcijama za koje nam je neophodna snaga volje. Znate i sami koliko je teško da se redovno trenira ako nemate neki jak motiv, koliko je teško da se poštuje režim umerene ishrane ili bilo šta drugo što ide protiv naše navike da uvek radimo onako kako nam je lakše, a ne kako je bolje za nas.

Pisao sam već o tome kako je za zakon privlačenja, odnosno korišćenje njegovih prednosti, bitna akcija. Samo sedenjem u sobi i primenjivanjem ma kakvih mentalnih tehnika, tj. samo zamišljanjem ostvarenog cilja, sigurno ga nećemo ostvariti. Ali često je problem baš u toj akciji, odnosno u tome što smo lenji ili uplašeni da preduzmemo potrebne korake. Skoro sam na internetu našao preporuku kako da se prevaziđe ta mentalna lenjost ili kako bi moglo u žargonu da se kaže, “slab karakter”. Počeo sam da primenjujem taj savet i stvarno sam primetio bolje rezultate. Savet je usmeren ka tome da poveća našu motivaciju za obavljanjem poslova koji nisu uvek prijatni ili koji zahtevaju od nas da izađemo iz komforne zone.

Postavite sebi pitanje šta može da vas motiviše da odradite neki posao? Da li je to novac? Da li na poslu obavljate neke poslove koje baš i ne volite, ali ih radite zato što ste plaćeni za to? Da li biste radili neki dodatni posao ako biste bili dobro plaćeni? Koliko biste se tada trudili? Da li je novac dovoljna motivacija da uradite ono što se očekuje od vas?

Ako su odgovori DA, onda je rešenje vašeg problema jednostavo: zamišljajte da ste plaćeni za posao koji morate da obavite.

Zamislite kišno jutro, a vi ste planirali da idete na trčanje. Mrzi vas da se pokrenete jer vas niko i ništa ne tera na to. Većina nas je spremna da odustane u takvoj situaciji. A zamislite sada isto tako kišno jutro, a vi imate ugovoren posao za koji ćete zaraditi 1000€. Da li ćete ustati?

Ako vam možda novac nije dovoljna motivacija, možete da potražite drugu motivaciju. Ako zamislite da vas je neki bliski rođak zamolio da to uradite, pa ne biste želeli da ga izneverite, da li biste tada odradili posao? Da li biste uradili nešto da biste pomogli bratu ili majci? Da li biste uradili nešto kako biste izbegli bruku ili sramotu? Postoje različiti motivatori, a sve što treba da uradite je da odabarete onaj koji vama najviše odgovara. Kada saznate šta je to, onda treba da se pretvarate i glumite.

Tako ja za svaki članak koji sam objavio na ovom sajtu dobijam po 1000€. Još uvek se nisam obogatio zbog toga, ali još mi malo nedostaje da kupim neki lep stan u Beogradu. Za kuću sa bazenom ću možda da povećam sebi platu. Razmisliću još.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

One Response to Plaćen sam za sve

 1. Radoznalac

  Prijatelju,

  interesuje me da li si kupio stan ili kuću sa bazenom?

  Iskreno se nadam da jesi, a pod tim mislim da ni banci ne duguješ ništa, jer je onda i samo onda tvoja.

  Sve najbolje,
  Vladimir

Add a Comment