Pazite čime punite svoju podsvest

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Podsvest Tags: , , , , ,

Na poslednjem sastanku “Tajnaša” sam prepričao jedan eksperiment u kome je pokazano koliko spoljni događaji imaju uticaja na našu podsvest. Pogledajte taj eksperiment u ovom neverovatnom video klipu.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ZyQjr1YL0zg

Kada pogledate nešto ovako zapanjujuće, verovatno se zapitate koliko stvari utiče na našu podsvest u svakodnevnom životu. Ĺ ta to sve utiče na naše stavove i navike? Na forumu je bilo pitanje da li muzika utiče na našu podsvest. Mislim da je odgovor sada više nego očigledan.

Nenad je pisao o spoljnim pojavama koje na nas stalno deluju (appearances) i koliko moramo da ih se čuvamo. Uglavnom pišemo o negativnim pojavama jer se takve mnogo češće dešavaju nego pozitivne. Većina ljudi je najčešće usredsređena samo na loše stvari. Vesti stalno objavljuju izveštaje o ubistvima i nesrećama, a trude se što više da zaplaše ljude sa crnim prognozama za budućnost. Isto, kada se sretnete sa prijateljima, najčešći razgovori koji se vode su opisi nekih loših događaja. Tek retko ko će vam ispričati kako je uživao uz toplu čokoladu u sred radnog vremena ili kako se smejao „ko blesav“ kada je pokisnuo do gole kože.

Zato uvek treba da izbegavamo da gledamo negativne vesti, da se srećemo sa ljudima koji su preplavljeni ovako negativnim emocijama, da učestvujemo u svađama i raspravama, da pridajemo značaj nekome ko govori loše o nama i sl. Ako se ipak nađete u sred takve situacije, dok ste izloženi negativnom uticaju, radite reviziju događaja koji se opisuje. Ako slušate prijatelja koji se žali na svoju malu platu, zamišljajte ga (sa svim ostalim elementima kvalitetne imaginacije: emocije, aktivna sva čula, sadašnje vreme…) kako ima deset puta veću platu, kako je srećan i zadovoljan. Preokrenite situaciju u svoju korist.

Svi mi imamo tendeciju da stvari o kojima slušamo da su se desile nekom drugom, preslikavamo na sebe. Kada čujemo da je neko ozbiljno bolestan, često odmah sebe zamislimo u toj situaciji. Ako saznamo da je neko imao saobraćajnu nezgodu, takođe zamišljamo šta bi bilo da se nama desilo. A onda podsvest to zamišljanje shvati kao neku vrstu komande i prema njoj se dalje ponaša. Zato, nemojte da se upecate na ovakve sadržaje i da omogućavate svojoj podsvesti loše scenarije. Za podsvest važi isto kao i za vatru da je dobar sluga, ali loš gospodar. U stvari, kad malo bolje razmislim, podsvest je nama uvek gospodar jer nam se uvek događaju stvari koje ona odredi. Međutim podsvest može biti dobar i loš gospodar. Sve zavisi čime smo je napunili.

U skladu sa ovim tekstom želim da se pohvalim da smo dobili i prvu plaćenu reklamu na ovom sajtu. Red je da se ovoliki uspeh sajta u vidu dobre posećenosti, stalnih korisnika i aktivnih diskusija nekako i „naplati“. Sa radom je počeo sajta koji će korisnicima nuditi audio snimke sa podsvesnim porukama. Ja sam još ranije pisao o tehnologiji sabliminalnih poruka, a ovo je baš to. Na tim zvučnim zapisima se nalaze afirmacije koje mi svesno ne možemo da čujemo, ali podsvest može jako dobro da ih registruje. I baš je mnogima bitno da se afirmacije slušaju na ovaj način jer se tako izbegava kritička svest koja bi kada čuje afirmaciju npr: „Uvek imam dovoljno novca…“ rekla: „Ma daj bre, koga ti lažeš. Pa nemaš ni za osnovne stvari. Plata ti je bedna. Prošlog meseca nisi imao ni za…“ Ali da ne pričam ja previše o tome, možete da odete na sajt www.podsvest.com i pogledate šta sve ima.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

14 Responses to Pazite čime punite svoju podsvest

  1. skorpija

    Au… Ja ti se neću zahvaliti, plašiš me ovakvim tekstovima. Ne želim da verujem u ovo, ne, ne… 😀 Ĺ alim se, naravno. Veliki pozdrav za autora!

Add a Comment