Otvorenost uma je preduslov za sreću

Objavljeno . Autor: Srce Posted in Tajna Tags: , , , , , ,

Ĺ ćućuren u svojoj bezbednoj zoni (komfornoj zoni) ja sam uživao u životu.

Tu mi je bilo bezbedno, nisam mogao da buden voljen, da volim na pravi način, da uživam u životu na pravi način, ali zato, to je bilo najvažnije, nisam mogao da budem povređen. Moja zona je bila bezbedna!

Nisam hteo nikako sa drugima da se menjam za svoju zonu…Nikako!

Kome uopšte može da mi prija takva fizička realnost…?!

Ovde prisutni Tajnaši, sada naoružani s tolikim znanjima, slatko ih primenjujemo, uporni u tome, ali koliko smo stvarno otvorenog uma? Jer ako nije tako, znanje koje posedujemo ne dobija na ceni, ne može da se manifestuje u stvarnosti. Verovanje u ostvarenje cilja nikada ne može da bude potpuno!

Džim Keri, poznati glumac u jednom intervju kaže koliko je važno da otvorenog uma i otvorenog srca priđeš publici, odnosno ljudima uopšte: “Ja stojim pred vama. Ja sam go. I šta sad?!”

Znam, nije lako otvoriti se prema drugome, znam. Treba se osećati bezbedno da se otvoriš prema drugome u ovoj eri digitalizacije. Ali, baš zato, što kažu da fejsbuk, tviter, internet uopšte, udaljavaju ljude jedne od drugih, takođe oni ih opuštaju na neki način da još više izraze svoje najiskrenije misli i emocije, i opet na neki način zbliže.

Mislim da tehniku oko nas treba na svoj način zdušno da koristimo. Pa i ovaj sajt je primer koliko smo otvoreno i iskreno pričali o našim najdubljim i najiskrenijim stvarima našeg života i naše duše. Toliko smo toga rekli jedni drugima, da nas niko toliko ne zna, kao što mi, takoreći znamo jedni druge. A, sve je to što hrabro i bezbedno možemo jedni drugima da se prepustimo!

Uvek sam za to da treba biti otvoren prema novim stvarima u vašem životu, jer nikad ne znaš koliko ti to može doneti dobrobiti u životu!

Mi ljudi smo ponekad majstori za prerušavanje, i posle ne znamo više koju igru igramo. Neka naša kamuflaža sada bude sreća, ljubav, radost, izobilje, bogatstvo, sloboda… To je najbolja moguća kamuflaža!

ÄŚovek nikada do sada u svojoj istoriji nije dobijao više informacija u jedinici vremena, i zato je važnije da ih na pravi način selektuje i odvoji.
Uzimamo samo one informacije iz “Banke informacija” – Univerzuma, koje odgovaraju našem rastu i uspehu.

Ljubav ne može da jurne “unutra” ako nema otvorenosti uma (odlomak iz filma „Jedi, moli, voli“).

A pre toga raščistite sve ono što „magli“ um! Sve nevažne i nebitne informacije odstranite.

“Birajte vaše misli, kao što birate koje odelo oblačite“
“Otvoren um – Otvoreno srce”
“Mera otvorenosti uma- mera ostvarenja cilja”
“Otvoreniji um – Veća Vera u sebe!”

S.R.C.E.

Add a Comment