Naš makro i mikro svet

Objavljeno . Autor: Mila Posted in Tajna Tags: , ,

Naredna dva pasusa su prepričana iz jedne knjige, a kasnije sledi analiza tog teksta.

Na našu žalost jedan od svetskih problema je da je vrlo mali broj nas u globalu razvio jasan lični život (duhovni lični razvoj). Sve u vezi sa nama izgleda drugorazredno u globalnom svetu – MAKROSVETU, čak i naše emocije. U mnogim slučajevima nas teraju da se oslonimo na drugorazredne informacije da bismo funkcionisali. Prihvatamo na reč ono što nam kaže lekar, naučnik, farmer, sveštenik… Mi ne volimo, ne želimo to, ali kažu da moramo da prihvatimo to, jer se veruje da oni imaju vitalno “znanje“ življenja koje mi ne poznajemo (ovo govori da za sve ipak moramo da postanemo nekako sve jedno lični lekari, lični naučnici, licni farmeri…).

ÄŚak i kada nam u autogaraži saopšte „mane“ naših automobila mi se tako zalepimo za te reči i živimo u tom fazonu, kukamo, žalimo se, tako da realizujemo u našim imaginacijama slike izrečene od strane automehaničara, umesto da unapred vidimo naš auto kao najbolji i naj, naj auto, pre nego što će se uopšte i pokvariti (da dobro ste čuli, mašine „osećaju“). Ĺ ta time dobijamo?????? Odgovor je uvek samo jedan, zna se: sam svoj, u se i u svoje kljuse, pozitivno.
Bez ovakvih drugorazrednih informacija koje se tiču naših bubrega, efekta holestorola ili uzgoja pilića… i slično tome se može živeti, ali kada je u pitanju značaj, svrha i smrt, drugorazredne informacije nisu više dovoljne, iako je drugorazredni bog idealnost za prihvatanje i lako življenje u tralala fazonu (drugim rečima to su prihvatanja tuđe sugestije koja nije po našem ličnom ukusu). Ne može se ostati u takvim slučajevima sa drugorazrednom verom i drugorazrednim bogom (tuđim sugestijama, kao na primer da je kraj, da ništa ne valja, da je nemoguće…). Tu nastupa lična reč odnosno misao (borba), jedinstvena konfrontacija da bi se preživelo (važi za one koji shvate da samo jakom ličnom borbom možeš pobediti samog „trenutnog“ sebe).

Analiziranje gornjeg napisanog teksta:

Ovakvu borbu sam vodila u sebi kada su doktori tvrdili jedno (moji stručnjaci), a ja videla sve na svoj način (iako neškolovana za to), želela sasvim nešto drugo (da živim ipak), dok su me njihove tvrdnje samo kočile da poštujem svoj drugačiji stav dobijen ličnim instinktom i otrgnem se iz njihovih ruku drugorazredne tvrdnje tada.

Pa naravno, da sam ranije umela da tako baratam svojim instinktom i poznavanjem stvari prave svoje „istine“ kao danas, ne bi se sigurno razbolela tada, da ne pričam o ostalim stvarima, a sada to i nije važno. Najvažnije je da sam ja pobedila drugorazredne bogove, tvrdnje stručnjaka koje mi nisu odgovarale i tako dalje.

Moram ovim i da tvrdim da me je to ipak i jako, ali jako ojačalo u današnjem pogledu. Pravilo: ne znaš, ne umeš.. plati, pa imaj, a na koji način, pa to je već opširna tema, a ponekad se plaća životom čak. Ovo je bio razlog zašto nisam bila jača tada od njihovog drugorazrednog boga, jer nas svet u MAKROSVETU uči da verujemo drugima slepo do te mere da mi postajemo samo kopija njihovih tvrdnji i ništa više. Gde smo mi zaista tu u tome?

ÄŚovek se razvija ukoliko traga za zagonetkama i otkriva odgovore na pitanja u njemu samome. Verujem da nije niko slučajno dospeo ovde na zemlju u svom telu, pošto znamo da je sve energija… Ovde ću samo pojasniti šta za mene znače konfuzije, kako se stvaraju i šta mi one donose.

Mi živimo kao jedna MIKRO jedinka u ogomnom MAKRO svetu oko nas. Skup Mikro sveta sačinjava Makro svet, znači nešto veliko u odnosu na mikro malo i znamo da sve je povezano sabiranjem gde dobijamo skup. Matematika je uvek ista saberi i dobijaš veći broj. E sada babe su babe, žabe su žabe, kaže se i ta mudra izreka ima svoj značaj – NE MEĹ AJ različitost!! Znači što više Mikro, veći je Makro. To govori o tome koliko je jedinka važna da bi nastao veći skup. Svaka jedinka dodatno povećava cifru makra. Ova matematika je jako prosta naravno i svako bi sada mogao reći, pa šta onda? Suština je u tome od čega se sastavlja taj skup. Da li je isto imati skup zlata ili skup blata? Naravno da od svega možeš napraviti nešto, ali šta je vrednije i šta ti je zaista potrebno?

U ovom slučaju se konkretno radi o skupu MIKRO, koji stvara MAKRO svet i tu je jako važno kakav smo mi mikro jedinka od koje se sačinjava naš lični skup makro. Znači mi mozemo biti jedinka mikro pozitvnog karaktera i sve oko nas se sakupi u pozitivan MAKRO skup ili pak ono obrnuto tome. Na vama je da odlučite kojoj grupi želite pripasti. Onoj pozitivnoj i birati pažljivo sta ćete i kako ćete u tom svetu živeti, a tu slede potezi Tajne i tako ga i širiti u tom pravcu, ili ćete kritikovati sve oko vas pa dobijati isto takvo društvo, ne prihvatati tvrdnje Tajne koje teži pozitivnom ishodu, već analizirati koliko može da nekome naškodi i odvučete se u tom pravcu negativnog sveta, da škodi, nije dobro…. sve što sledi uz te negativne tvrdnje. Naš život nas tera uvek da se odlučimo, hoćemo zlato, ili blato.

Sada bih dodala da od tog skupa, njegove veličine i konstrukcije zavisi stvaralaštvo i kreacija čoveka, zato je važno stvarati skup, umesto da plačemo kako mi kao jedinka nemamo snage, moć i da komanduje tamo negde neki bog (sudbina), neka veličina sa nama. Da, tom bogu doprinosimo sami sobom upravo u odvisnosti opet od toga kom pravcu težimo, pozitivnom makro, ili negativnom makro svetu. Tu nastaje odgovor na ratove, loše stanje, ekonomske krize, čak i sve prirodne katastrofe. Evo zašto je važno da shvatimo kojoj grupi nam više odgovara da težimo.

Mir u nama, oko nas… u makro i mikro svetu, koje se postiže samo pozitivnošću u pravcu duhovnog razvoja čoveka.

Add a Comment