Lopovi u mojoj podsvesti

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in 10.000€ Tags: , , , , , ,
Nakon dve koučing sesije sa Bradatim i Bogatim, nisam znao šta bih još mogao da dobijem na tim sesijama. Imao sam osećaj da smo sve uradili što treba da se uradi i nekako me je mrzelo da idem na novu sesiju koju smo imali 20. decembra. Ali, kako sam se samo prevario! Ta sesija je bila apsolutno briljantna, čini mi se, najbolja do tada.

Na početku me je Zoran pitao šta ćemo da radimo danas, a ja nisam prethodno ni razmišljao o tome. Ipak, i dalje mi je smetalo to što se svakog dana borim da bih počeo da radim na svom cilju, odnosno ne radim lako, poletno i uz puno entuzijazma. Svaki put kada treba da počnem da radim, vodi se borba u mom umu oko toga da li da radim ili da odustanem i odem da spavam ili gledam TV.

Onda smo utvrdili kako se dešava taj proces odlučivanja da li ću da radim ili ću da odustanem: zaključio sam da imam unutrašnji dijalog koji vodim. Dešava se da mi jedan glas kaže: “Ma idi da spavaš”. A onda drugi glas kaže: “Ne mogu. Moram da radim”. Onda vode tako oni i dalje neki svoj dijalog (napred-nazad) i na kraju jedan od njih pobedi. Ili odustanem i odem da spavam ili sednem za računar i počnem da radim. Ali i jednu i drugu odluku prati osećaj zadovoljstva. Dakle, nakon donošenja odluke da odustanem, imam osećaj olakšanja jer ne moram da radim. To je onaj osećaj kao kada učite za ispit, pa imate frku, a onda u jednom trenutku odlučite da ne izađete na ispit u tom roku i odjednom osetite ogromno olakšanje. Nema veze to što ništa korisno niste uradili i što ćete opet morati da učite za sledeći rok i da imate istu takvu frku, ali u ovom trenutku osećate ogromno olakšanje. A ako odlučim da radim, opet osećam veliko zadovoljstvo jer sam pobedio slabost u sebi i odlučio da krenem da radim i da budem koristan. To je osećaj kao kada ipak odlučite da izađete na ispit, i položite ga 🙂

Bio sam srećan što smo definisali taj moj unutrašnji dijalog koji sam vodio jer ga do tada nisam bio svestan. Sada sam razmišljao o tome i shvatio da se tačno tako dešava uvek. Svako veče ja vodim taj dijalog u sebi. Kao jedan loš i jedan dobar policajac. Koji od njih dvojice će da pobedi zavisi od mnogo faktora: da li sam umoran, da li imam obavezu da odradim neki posao, u kakvom sam raspoloženju,…

Dakle, kada smo definisali taj moj unutrašnji dijalog, onda smo se malo igrali. Zoran mi je predložio da glas tog “lošeg policajca” zamenim glasom npr. Olive ili Miki Mausa. Prošli smo kroz taj dijalog na taj način da me je neki glas Miki Mausa ubeđivao da odem na spavanje. Bilo je smešno. Nikad ne bih uzeo za ozbiljno takav neki glas. I onda sam znao šta ću da radim sledeći put kada budem imao takav dijalog: pretvoriću ga u Miki Mausov glas i biće mi vrlo jednostavno da odlučim koji glas u meni će da pobedi.

Posle smo se opet malo šetali po vremenskoj liniji. Odredili smo vremensku liniju u prostoriji u kojoj smo bili, tako da smo stavili sadašnjost negde na sredinu te linije, iza mene je bila prošlost, a ispred mene budućnost sve do trenutka postizanja cilja. Iz sadašnjosti sam se šetao do trenutka ostvarivanja cilja i usput sam posmatrao sve što se dešava na tom putu, a pogotovo prepreke koje se dešavaju. Kada sam došao do cilja, posmatrao sam i osećao šta se dešava u tim trenucima. Gledao sam i u budućnost nakon ostvarivanja cilja. Onda sam sišao sa vremenske linije i posmatrao prepreke koje sam zapazio da se dešavaju na putu do cilja. Razmišljao sam o tome u kom resursnom stanju treba da budem da bih lako prevazišao prepreke. Zaključio sam da je stanje “izrazito jake želje” ono što mi omogućava da lako prevaziđem bilo koju prepreku. Onda sam posmatrao prošlost na svojoj vremenskoj liniji. Tražio sam to stanje izrazito jake želje koje sam imao bilo kada u prošlosti. Naravno, setio sam se perioda kada sam imao cilj pred sobom i izrazito jaku želju da ga ostvarim. Nakon toga sam se ponovo vratio u budućnost i zamišljao kako prevazilazim prepreke kada imam takvo stanje jake želje. U tim trenucima mi je pala jedna sjajna ideja na pamet koja može veoma lako da reši sve moje dileme oko toga da li treba ili ne treba da radim. Napraviću plan, tačan plan aktivnosti koje treba da uradim da bih ostvario cilj. Kada imam plan, onda će sigurno onaj glas dobrog policajca da prevagne jer ima veliku obavezu da ispoštuje plan.

Uradili smo još jednu sjajnu stvar koja me je potpuno oduševila. Do te sesije sam imao još jedan problem koji nisam uspevao da rešim. Naime, kad god bih radio imaginacije da imam tih 10.000 evra i kada zamišljam da ih uzimam iz banke ili da ih nosim u banku da uplatim, uvek sam imao tu negde neke lopove koji bi me opljačkali. Onda sam ja pokušavao da se oslobodim takvih misli, ali što bih se više trudio da to uradim, bilo je sve gore. U imaginacijama sam se stalo okretao oko sebe da vidim da li ima lopova, krio sam novac u najskrivenijem džepu, pravio planove kako da najbolje sakrijem novac, crveneo u licu dok sam nosio novac, kao da nešto loše radim i sl. Ali, Zoran je imao drugu taktiku. Rekao mi je da popričam sa lopovom. Tako sam ja zamislio situaciju koju sam inače vizuelizovao u svojim mentalnim vežbama, i tu se pojavio lopov koji je hteo da me opljačka. Onda mi je Zoran sugerisao pitanja koja treba da mu postavim. Pitao sam ga zašto to radi i šta dobro meni donosi time što me pljačka. Odgovorio je da želi da me zaštiti jer kada imam novac, onda mogu da budem opljačkan od strane drugih, a ako mi on uzme novac, onda drugi ne mogu da me opljačkaju. Zanimljivo 🙂 Kakve samo blokade isplivavaju na površinu kada počnete da razmišljate o njima. Još smo malo popričali i lepo se dogovorili da će on mene da štiti od drugih ako ja njemu dam određeni procenat svog dobitka. Dogovorili smo se oko procenta, lepo se rukovali i zagrlili. I eto, sada imam zaštitu od svih lopova koji bi mogli da me napadnu i opljačkaju. Zar to nije sjajno?

Kako je bila dobra ova sesija! Definisao sam unutrašnji dijalog koji vodim kada imam dilemu da li ću da radim ili ću da odustanem. Naučio sam kako da uvek u tom dijalogu pobedi dobra strana. Konačno sam se setio da napravim plan aktivnosti koji će mi omogućiti da lakše obavljam aktivnosti na putu do cilja. I treće, oslobodio sam se “lopova” koji su me proganjali kad god sam imao neki novac kod sebe i zbog kojih verovatno podsvesno nisam ni hteo da zaradim. Zašto bih bilo šta zarađivao kada će neko to da mi otme? Ali sada, ne samo da sam se oslobodio lopova, nego sam dobio i zaštitu od bilo kojih drugih lopova koji bi hteli da mi otmu ono što sam stekao. Sjajno!

Na kraju opisa ove sesije bih hteo da se ovako, javno, zahvalim Zoranu za sve što je učinio za mene na ovim koučing sesijama, za sve NLP tehnike i “trikove” koje me je naučio i za sve moje blokade koje mi je pomogao da uklonim. Iako i dalje imam osećaj da nemam šta više da naučim, siguran sam da sam daleko od toga 🙂

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

4 Responses to Lopovi u mojoj podsvesti

 1. mau

  “Pitao sam ga zašto to radi i šta dobro meni donosi time što me pljačka. Odgovorio je da želi da me zaštiti jer kada imam novac, onda mogu da budem opljačkan od strane drugih, a ako mi on uzme novac, onda drugi ne mogu da me opljačkaju. Zanimljivo Kakve samo blokade isplivavaju na površinu kada počnete da razmišljate o njima. Još smo malo popričali i lepo se dogovorili da će on mene da štiti od drugih ako ja njemu dam određeni procenat svog dobitka. Dogovorili smo se oko procenta, lepo se rukovali i zagrlili. I eto, sada imam zaštitu od svih lopova koji bi mogli da me napadnu i opljačkaju. Zar to nije sjajno?”

  HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ! 🙂

  Kako je ovo bilo fenomenalno! 🙂

  Sjajno, i dijagnoza i lek 🙂 Sve čestitke Zoranu, ali i tebi. Učitelj je tu kad je učenik spreman, zar ne?

  Bravo, i hvala što deliš ovo sa nama, svaki put naučim još po nešto 🙂

 2. Nina

  Draga “ekipo pozitivaca”,
  duugo pratim šta se ovde dešava i nikako da se nakanim da konačno nešto i napišem.
  Jako sam radosna što u našoj dragoj zemlji postoji sajt posvećen Tajni. Možda najviše, jer nas “tera” da ne ispadnemo iz kontinuiteta i podseća na sinhronicitet i sve ostale magične događaje/stanja koje Ĺ˝ivot nudi.
  Raduje me svaki napredak i spoznaja ljudi kojima sam okružena (i elektronski) jer konačno počinjem da shvatam da sve što čujemo/vidimo/saznamo je određena frekvencija koja nas spremno čeka da se na nju priključimo. (:
  A izbor je naš. I sad, koliko god to poznato i jednostavno bilo (a istine su uvek jednostavne, samo nose svoju težinu) volela bih da pomenem moć odluke. Odnosno moć koju čovek u sebi pokrene kada donese odluku. ÄŚvrsto na zemlji.
  ÄŚuda se događaju. Ali prvo ta odluka.
  Ja za Tajnu znam već par godina. I razna mala čudesa mi je donela u život. Međutim, nisam dovoljno otvorena do sad bila da bih primila ono što više od svega želim. Sada sam spremna i svim silama se trudim da počistim i pročistim sve što me udaljava od cilja.

  Mnogo hvala na svemu što pišete i delite sa nama. Svi redom. (:

 3. Tina07

  Mene zanima dali se ta vremenska metoda inace zove Time line methode? I dali si nekad isprobao Wingwave? I ako jesi sta si osjetio, promjene, poboljsanja ili nista?

 4. Sandy

  Divno napisano! Sve me ovo podsetoilo na “Price o moci”- Kastaneda

Add a Comment