Ljubav, tajna i zakon privlačenja

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Tajna Tags: , , , , , ,

ÄŚesto su mi posetioci tajna.rs sajta tražili da tema nekog teksta bude ljubav i zakon privlačenja. Ja o tome do sada nisam pisao zato što mi ljubav jednostavno nije preokupacija. Ne razmišljam o ljubavi jer je imam dovoljno i srećan sam zbog toga. Zato su mnogo češće teme na ovom blogu novac, samopouzdanje, motivacija, poslovni uspeh i sl. Ali u ovom tekstu želim da se malo posvetim i ljubavi jer shvatam da je mnogim čitaocima to karika koja nedostaje.

Setio sam se danas kako sam tokom gimnazijskih dana stalno razmišljao o ljubavi, uglavnom zbog toga što mi je nedostajala. Mislim, naravno na to što nisam tada mogao da budem sa devojkama koje sam želeo. Sada mi deluju smešno razlozi zbog kojih je to bilo tako, ali nedostatak samopouzdanja i uverenje da ja ne mogu da imam devojke koje sam idealizovao, su tada bile nepremostive prepreke. Eh da sam tada poznavao Tajnu na nivou na kom sam sada.

U tom periodu sam stalno vrteo razne scenarije u mislima u kojima sam ja bio omiljen u društvu, veliki zavodnik, sve devojke me žele, ali samo ta jedna posebna može da me ima. O tome sam mislio uvek kada mi misli nisu bile okupirane nekom drugom temom. To, naravno, nije bila ispravna primena metodologije o kojoj Tajna govori. To što sam tada radio je bilo obično maštanje jer nikada nisam očekivao da će se tako nešto i ostvariti. Međutim, sada kada razmišljam o tome, izgleda da je kvanitet tih misli potukao kvalitet, pa je moje maštanje o ljubavi rezultiralo time da nakon gimnazijskog perioda, uglavnom budem srećan u ljubavi. A na kraju tog putovanja (siguran sam da je kraj) sam „dobio“ ženu koja je ostvarenje svih onih mojih dečačkih snova. I volimo se, stvarno se volimo.

Nakon ove moje intimne ispovesti, želeo bih da svima kojima je to potrebno, napišem par saveta do kojih sam došao razmišljajući na temu ljubavi i Tajne.

Mnogi od nas kada razmišljaju o ljubavi imaju jednu konkretnu osobu koja je personifikacija te ljubavi. Ta osoba je predmet svih želja, žudnje, ali i patnje. ÄŚini nam se da bi se svi problemi rešili kada bismo bili sa tom osobom. Mnoga pitanja su bila i na forumu o tome da li treba da zamišljamo da smo sa tom osobom koju želimo ili ne bi trebalo da preciziramo s kim želimo da budemo. Meni je sada odgovor na ovo pitanje kristalno jasan. Uvek je potrebno da imamo krajnji cilj u mislima. A krajni cilj je idealna ljubav. Mi svesno ne posedujemo sve informacije o tome ko je taj ko će nas usrećiti. Mi ne znamo s kim ćemo najviše biti srećni. Mi ne znamo da li je ta osoba koju želimo stvarno dobra za nas. Ali znamo da ako mislimo o krajnjem cilju, ako zamišljamo da smo ga ostvarili, ako osetimo da smo već sada ostvarili osećanje sreće zbog ostvarene ljubavi, tada će se takva ljubav i dogoditi.

Takođe, moramo da shvatimo da se taj čuveni ego mnogo meša u naš ljubavni život. Međuljudski odnosi se uvek odnose na interakciju različitih karkatera, interesa, iskustava… Tako smo i u ljubavi prinuđeni na neku vrstu kompromisa i trgovine. Razne trzavice u vezi, reči izgovorene u afektu, mešanje drugih osoba i slično mogu da dovedu do toga da naši podsvesni mehanizmi prorade i čine da se osećamo loše, zapostavljeno, nevoljeno. Međutim, ako imate krajnji cilj u glavi, vi ćete tačno znati šta treba da uradite u takvim situacijama. Kada znate da zaslužujete pravu ljubav i da ćete je sigurno imati, onda nema mesta za previše loših osećanja. Onda se nećete vezivati za jednu osobu koja vam može doneti samo patnju, nego ćete takve osobe ostaviti za sobom kao dragoceno iskustvo i nastavićete dalje. Takođe, ako prolazite težak period sa osobom za koju znate da je prava, umećete da prevaziđete trenutnu situaciju i zaboravite loše reči jer je ono što vas čeka mnogo lepše i vrednije – savršena ljubav.

Ovi principi se odnose i na osobe koje su u vezi. Ako osećate da vas ljubav ne ispunjava potpuno, da vaša veza nije onakva kakvu ste zamišljali, da se ljubav izgubila, slobodno primenite iste principe. Fokusirajte se na to da mislima privlačite stanje koje želite. Stvorite osećaj da imate beskrajno mnogo ljubavi svuda oko vas. U realnosti možete da očekujete dva ishoda. Prvi je da se vaša veza popravlja, vraća na stazu ljubavi, nežnosti i razumevanja. Vi se menjate prema partneru, a samim tim i partner prema vama. A druga mogućnost je da shvatite da u postojećoj vezi ne možete da ostvarite ono što želite, a onda ćete lakše krenuti dalje. Mnogo lakše je da se usudite na taj korak kada imate jasnu viziju onoga što želite od svog života.

Da zaključim, u svim oblastima života morate imati krajnji cilj kao viziju, a ne sredstvo za koje mislimo da će nas do tog cilja dovesti. Dakle, treba da želite da budete srećni u ljubavi. Ako to još niste, kreirajte sebi mentalnu sliku i osećanje da je ljubav prisutna u vašem životu. Nemojte da zamišljate nikoga konkretno ko bi zadovoljio tu vašu potrebu. Samo ćete bespotrebno patiti ako Univerzum ima druge planove za vas. Ljubav vam dolazi lako i na razne načine. Otvorite se da je prihvatite. Možda već iza ćoška nailazi neko ko će vam pružiti sve što ste zamišljali.

 

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

4 Responses to Ljubav, tajna i zakon privlačenja

 1. Boban

  nadam se da ce sve da bude ok.. 😉

 2. Glumica

  Dragi tajnasi,znam da ovo nije sajt za ljubavne probleme…ali imam problem…verujem u zakon privlacenja jer se bezbroj puta pokazao kao tacan.Najvise mi muka zadaje u ljubavi,jer jedino tu ne mogu da iskljucim sumnju brige i strah od povredjiva i zamislite desi se bas onako kako sam se i plasila 😀 Kad ggod uhvatim sebe da razmisljam negativno trudim se da preokrenem misli,ali nekako bude kasno. Tako sam skoro pronasla osobu koja mi bas odgovara skoro u svemu izgledalo je da su osecanja uzajamna,ali bum desilo se bas ono cega sam se plasila i to bas onako kako sam i mislila :\ Ali ja nekako i dalje verujem da nije trebalo tako da bude,i krivim sebe,a kriva nisam i eto patim i to sto me najvise nervira jeste da mi ovo strasno utice na samopouzdanje,a to mi je najbitnija stvar u zivotu.. pozdrav :*

 3. Srecna :)

  Draga Glumice,
  imam slican problem.Uporno se trudim da pustim,da zaboravim,da podjem dalje.I pokusavam da prodrem u dubinu problema,da vidim sta to nije valjalo.
  Mada,mislim da to nije poenta.Da samo dubljom analizom uvlacimo sebe u neki krug – vrtimo iste price,filmove,pitanja u glavi,ne nalazeci odgovor.A cemu to ? Nikako necemo da izbrisemo proslost ako se pitamo “Sta da sam..” i stvaramo nove scene u glavi.
  Najbolje od svega toga jeste da,dakle,kliseozni saveti(ali korisni) – izbrises sve sto te podseca na njega ,i kad god te nesto podseti na to,preusmeris brzo misli na nesto drugo,stavljajuci one prethodne u tzv.kutiju “Uspomena” koju treba da zamislis u svojoj glavi i tamo ih ostavljas.
  Ako ti je potrebno,napisi pismo.Ne moras da ga saljes,ali iznesi sve iz sebe i sve ono sto bi njemu rekla,i zavrsi s tim.
  Na kraju,pogledaj sve ono pozitivno sto je ostalo.Vidi sta si naucila – sve one lekcije koje si dobila i koje ce ti pomoci da se sledeci put bolje snadjes i ne napravis gresku tamo gde si je prethodno napravila(ako jesi) 🙂
  A za novu ljubav uvek ima mesta.Ona ce da dodje,a ti budi spremna da je primis.
  Vizualizacije su bitne.Zamisljaj kako ces se osecati kada ga nadjes.
  Nemoj da se gubis u ocaju misleci da si izgubila coveka svog zivota,jer da je to bio,sada ne bismo pisali ovo ovde. Dakle,koristi savete sa ovog foruma,vizualizuj,prepusti se,otvori se i budi spremna da primis ljubav.Jer,koliko novog prostora ostavis u srcu,toliko ce ti ga nova ljubav ispuniti.Pusti proslost da prodje i zivi sada:) Srecno!

 4. skorpija

  13petak, svi smo mi lepi, bogati i pametni! 😀

Add a Comment