Kontrola unutrašnjeg govora

Objavljeno . Autor: Nenad Posted in Lični primer, Podsvest, Tajna Tags: , , , , , , , , ,

ÄŚesto razmišljam o tome zašto za nekoga primena svesnih mentalnih slika radi, a za nekoga ne radi. Ideje moraju biti naša opsesija. Jedina ideja u našem umu ka čijem razvitku ćemo da težimo.

Naš sadašnji trenutak je razvijen iz prošlosti i to nije novost. Jedan od najvećih problema je distrakcija naše pažnje. Možemo promeniti malo ili ništa jer nakon povratka iz budućnosti mi nastavljamo da se igramo u dnevnim obavezama. Ako bismo zamenili period pažnje u obrnutom smeru, promene u spoljašnjem svetu bi bile brzo i drastično vidljive. Samo mali broj ljudi je spreman da se odrekne trenutne realnosti i da uplovi u imaginaciju, a to je zbog dnevne navike, zbog nepoverenja i zbog lenjosti.

Bob Proctor je 26 godina proveo čitajući knjigu Misli i Obogati se (Napoleon Hil) da bi pronašao Tajnu koja je pomenuta preko 100 puta u toj knjizi. Ćitao je ponovo i ponovo da bi pronašao tu tajnu. Tajna je napisana tako uočljivo da niko ne obraća pažnju prilikom čitanja. Na 16. strani prevedene knjige priča se o susretu Edvard Barnsa i Edisona. “RAÄŚUNALO SE ONO Ĺ TO JE MISLIO. KADA BI ZNAÄŚAJ OVE IZJAVE MOGAO DA SE PRENESE SVAKOJ OSOBI KOJA JE PROÄŚITA, NE BI BILO POTREBE ZA OSTATKOM KNJIGE”.

O čemu misite? O čemu mislite u toku dana dok se krećete u svom svetu? Gde su vaše misli? Sigurno nisu na dobrom mestu ako sada imate puno želja. Umesto misli ispunjenih želja tu su vam misli nedostataka kao i misli odvučene pažnje u bespotrebnim dnevnim situacijama. Svaki čovek unutra priča o svom spoljašnjem svetu. Kao što Nevil kaže, naš unutrašnji govor je zamrznut u spoljašnjem svetu oko nas. Odnosno, unutrašnji govor je naš spoljašnji svet.

Nevil je to objasnio kao kontrolu unutrašnjeg pričanja. To je tajna. To je zakon privlačenja. Privlačimo, kreiramo, vidimo spolja ono o čemu mislimo unutra. Kada mislimo unutra mi vidimo slike. Svaka misao ili slika ima određeno značenje u našim životima. To značenje je emocija prikačena za određenu sliku. Emocija se nalazi uz sliku usled prošlog iskustva. A to je program. Tajna je već odlično objasnio program pa nema potrebe da ponovo pišemo.

Mi uvek pričamo unutra iz ugla trenutnog stanja svesti ili realnosti u kojoj živimo. Najbolje bi bilo ako bi dok zivimo u 50 kvadrata, pored imaginacija o luksuznoj vili, mogli da pričamo po ceo dan iznutra, kao da zivimo već u toj vili. Dakle, umesto što razmišljamo o stanu i šta u njemu treba sve da uradimo kada dođemo kući trebalo bi razmišljati o obavezama u toj novoj kući. A verujte obaveze sigurno neće biti iste. Imate bazene, travnjake, bašte, voćnjake, maslinjake i još mnogo mnogo stvari u kući iz snova.

Verovatno se pitate kako je moguće kontrolisati svoje misli svakog trena. Nevil je priznao da on to ne uspeva, ne uspevam ni ja svakog trena ali priblizavam se granici perfekcije i verujem da je 100% moguće kontrolisati unutrašnja pričanja. Problem je što često sebe uhvatim sekund posle gotove priče, a pokajanje ne vredi jer sam strelu već odapeo prema određenoj životnoj situaciji, tj. prema sebi. Zato su nam često govorili, pomeri se smesta, jer je SLIKA, MISAO VEĆ KRENULA PREMA NAMA, tj. eksternalizaciji.

Uz ovaj tekst imate mogućnost da vidite jedan grafikon (kliknite na njega za uvećanje). To je još jedan lični dokaz tajne. Njegova namena je da bude svima vama podsticaj i ohrabrenje da nastavite da zalivate svoj bambus (ako ne znate priču o bambusu, nađite na googlu). Konačno period inkubacije je prošao i sada mogu da se razvijam kroz svoju maštu u bezbroj puteva a to želim i vama. Za one koji pomisle negativno (zbog programa, svoje unutrašnje vojske i odbrane stanja svesti u kome se nalaze) o primeni tajne za sticanje materijalnih dobara, setite se da ste trenutno u materijalnom svetu i da je sve oko vas materija.

Praktična demonstracija Tajne

Praktična demonstracija Tajne

2 Responses to Kontrola unutrašnjeg govora

  1. ivan Frans

    Hvala Nenade na odlicnom tekstu,i kao sto kaze vladika Nikolaj Velimirovic:
    “KAKVE SU TI MISLI TAKAV TI JE ZIVOT”
    mislimo dobro da bi nam se dobro i vratilo

  2. Lena

    Nenade tvoji su tekstovi pravo bogatstvo za mene. Vracam se stalno na njih. HVALA TI PUNO.

Add a Comment