Ključevi uspeha

Objavljeno . Autor: Mr Energy Posted in Lični primer, Tajna Tags: , , , ,
Da bi pojedinac uspešno počeo da koristi Zakon privlačenja ili ti “Tajnu” u svom životu, mora da preduzme određene korake i da poštuje određene principe. Pa da počnemo:

 • Zakon vibracije i život u sadašnjem trenutku (sa čime smo se upoznali u prošlom tekstu)
 • Način da se oslobodimo ograničavajućih verovanja i emocionalnih blokada
 • Svesnost šta se dešava kada počne promena i na koje prepreke može da se naiđe
 • I na kraju kada smo odlučili šta želimo i kada smo postavili ciljeve, koje su to akcije, koraci i tehnike koje moramo da primenjujemo

Naravno da je i ranije bilo dosta reči o ovim stvarima, ali iskreno mislim da mnogi od nas ponekad zaborave neki od ovih koraka i onda na kraju završe konfuzni i razočarani što nisu uspeli da ostvare ono što su želeli. Svaka od ovih stavki je od PODJEDNAKE VAĹ˝NOSTI i MORAMO RAZVITI SVESNOST o njihovom postojanju i načinu na koji deluju, jer baš ova kombinacija predstavlja ključeve uspeha.

Način da se oslobodimo ograničavajućih verovanja i emocionalnih blokada

Tehnike za koje ja znam da mogu da nam pomognu u ovom koraku su EFT, NLP, Binauralni zvuci sa pozitivnim afirmacijama, Reiki i tehnika Pozitiv.

Za neke od ovih tehnika ste čuli, za neke niste. Neke su priuštive, neke su manje priuštive. Iz tog razloga pošto je već ranije bilo diskusije o tome kako većina ne može sebi da priušti zadovoljstvo da završi neki od ovih kurseva potrudiću se da Vam objasnim drugi način na koji ovo možemo da uradimo 🙂

Pre nego što dalje nastavim sa tekstom, želeo bih da se zahvalim Nenadu jer je napravio fantastičnu podlogu za ono što ću podeliti sa Vama.

Kao sto je Nenad rekao da bi postali drugačiji čovek i uživali sve blagodeti života, potrebno je osvešćivati sebe kroz nekritičku samoanalizu. Potreban je pošten i iskren razgovor sa samim sobom, kako bi utvrdili šta je ono što Vas sputava ka uspehu. Najlakši način da uvidite koje ograničavajuće verovanje imate je da pogledate koje rezultate ste do sada u životu dobijali i da na osnovu toga izvučete zaključak. Još jedan važan razlog da osvestimo neko nesvesno uverenje objasnio je i poznati švajcarski psihijatar Karl Gustav Jung koje je rekao:

“Dokle god ne osvestiš nesvesno, ono će upravljati tvojim životom i ti ćeš to nazivati sudbinom”

U osnovi svih naših negativnih uverenja o samima sebi nalazi se naše osnovno negativno ubeđenje “Ja nisam dovoljno dobar” za to i to. Kada ste uspešno konstatovali koje loše uverenje imate nikada ne treba da osuđujete sebe zbog toga, jer Vam je takvo verovanje nametnutno kroz neke okolnosti ili situaciju. Ali sada kad ste uspešno shvatili o čemu se radi imate 100% odgovornost prema sebi da to promenite.

Da damo za primer da mislite da niste dovoljno dobri i da ne zaslužujete uspeh. Možete sebi postaviti neka od sledećih pitanja.

 • Da li ja zaslužujem da budem uspešan?
 • Ĺ ta ako ja jesam uspešan, da li mogu to da prihvatim?
 • Da li ja to zaslužujem bogatstvo koje želim da privučem u svoj život, da li sam vredan toga?
 • Razmišljajte o svojim osećanjima vezanim za uspeh, za neuspeh. Zamislite da sada ispred sebe imate ono što želite, da li bi mogli to da prihvatite?
 • Takođe propitujte sebe. Da li ja verujem u to, da li verujem u suprotnosti?

Kada ste ovo uspešno uradili vaše najjače oružje u prevazilaženju negativnog uverenja će biti odluka da ćete da ga promenite, pozitivne afirmacije i naravno svesnost jer sada znate šta se dešava i u kom pravcu idete. Morate da počnete da poštujete sebe i da vidite sebe kao uspešnu, sposobnu i osobu vrednu uspeha, ljubavi i svega onoga što želite jer:

“Da biste privukli privlačne ljude, morate i sami biti privlačni i tako se osećati. Da biste privukli uticajne i posvećene ljude morate i sami biti takvi, jer mi privlačimo ono što jesmo. Zato konstanto radite na sebi i bićete ono što ste izgradili”

I još jedan savet 🙂 Budite stalno u pokretu, pretražujte internet, razne sajtove i blogove vezane za lični razvoj i uspeh, jer postoji dosta besplatnih radionica i seminara na kojima možete dosta toga da naučite i čujete. Nekada nećete dobiti sve informacije, ali ćete možda upoznati neku osobu od koje ćete nešto više saznati i koja Vam može pomoći da krenete u pravcu vaših ciljeva.

Svesnost šta se dešava kada počne promena i na koje prepreke može da se naiđe

Pre otprilike mesec dana sam dobio fantastičnu poslovnu ponudu. Otišao sam na sastanak, saslušao prezentaciju, bio jako ushićen i srećan, jer to je bila prilika koju sam jako dugo vremena čekao. To je bilo ono za šta sam toliko dugo radio afirmacije, vizualizacije i primenjivao sve moguće tehnike i filozofije uspeha koje sam znao. Sve je na prvi pogled izgledalo bajno i sjajno ali tu je postojao jedan mali problem. To je bila moja stara paradigma, moj stari program.

Vrativši se kući, počeo sam da istražujem malo više na internetu o ovoj poslovnoj mogućnosti, kako bih se uverio o čemu se radi. U početku sam nailazio na pozitivne informacije, ali ubrzo i na neke negativnije. Pričao sam sa nekim prijateljima i poznanicima i na kraju se sve svelo na to da od onolikog entuzijazna i oduševljenja završim sav razočaran i obeshrabren. U glavi su počele da mi se vrte sve moguće ideje i razlozi zašto ne bi trebalo da uđem u ovaj posao, da je to prevara, da je to previše dobro kako bi bilo istinito, prosto kao da je moj “mozak” počeo da vrišti: NE NE i NE. I onda se nešto fantastično dogodilo.

Setio sam se mog dobrog prijatelja Boba Proktora i njegovog učenja i malo sam razmislio.

 • Hmm.
 • Uplašen sam i loše se osećam.
 • U glavi imam 101 razlog zašto ovo ne bi trebalo da uradim.
 • ÄŚudno mi je sve ovo kad sam toliko dugo uspeo da održavam svoju vibraciju na visokom nivo i sve radio kako treba?
 • PAAA EUREKAAAA, doživeo sam onaj AHA momenat!

Pa ja sam se nalazio u “teror barijeri” i iskusio sam iz prve ruke “prepreku užasa”. U ovoj fazi smo istovremeno i uplašeni i uzbuđeni. Naš um se šeta između straha i entuzijazma. Ova faza nije ni malo zabavna. Jedino ako tačno znamo šta nam se događa, možemo da preskočimo tu granicu užasa i da dospemo u najlepšu fazu kojoj svi težimo, a to je Sloboda.

Desilo se bukvalno sve ono o čemu sam toliko čitao. Kreirao sam neku novu stvarnost, koja je bila drugačija od svih mojih starih uverenja i stavova, išao u pravcu svojih ciljeva i sve moje stare navike i programi su krenuli u napad na mene. Osećao sam se slabo, umorno i uplašeno, ali i pomalo uzbuđeno. Zbog svesnosti koju sam razvio, znao sam šta mi se dešava, i odlučio sam baš zbog tog straha istrajem i prihvatim poslovnu ponudu.

Nastavak priče je jako zanimljiv. Onog dana kad sam došao na još jedan sastanak kako bih dobio odgovore na još neka pitanja i prihvatio ponudu, nekoliko minuta sam čekao u kancelariji poslovnog saradnika. ÄŚekajući ga, vrteo sam se na stolici i razgledao kancelariju i onda mi je za oko zapala knjiga koju sam video na polici. Možete i sami da pretpostavite o kojoj je knjizi reč. Ni manje ni više nego “Misli i obogati se” – Napoleon Hil. U tom trenutku preplavile su me emocije oduševljenja i osmeh mi se razvukao preko celog lica. Kada je saradnik došao u kancelariju pitao sam ga da li je to njegova knjiga i da li ju je pročitao i on je rekao da naravno. Ispričao sam mu celu ovu priču koju ste Vi do sada pročitali i sa oduševljenjem smo se slatko ismejali. Kasnije se ispostavilo da i on i ja imamo slične ciljeve i da koristimo slične tehnike. Najzanimljivije od svega je što kada sam nešto kasnije upoznao i ostale članove, shvatio sam da su mnogi upoznati sa ovom filozofijom uspeha i konačno sam znao da sam na pravom mestu. Bio sam fasciniran količinom pozitivne energije i okruženja.

Moj savet Vam je sledeći. Kada god se nađete u prilici gde se kolebate i premišljate da li da probate nešto novo, učinite to i setite se ove priče. Jer sve što će Vam se desiti u životu, desiće se iz razloga da postanete bolji i da izvučete neku pouku iz date situacije.

Ĺ to se tiče negativnih mišljenja i komentara Vaših prijatelja ili nekog iz okruženja, seti se se ove fantastične rečenice.

“Ako kupite (prihvatite) tuđe mišljenje, kupili ste i njihov životni stil” Tako da pazite od koga kupujete 🙂

Ako bih pokušao još nešto više da Vam o situacijama koje se dešavaju kada počnete da se menjate ogrešio bih se o Nenada koji je stvarno odradio fantastičan posao kroz njegove tekstove. Ja sam samo hteo malo da Vas podsetim i da Vam prenesem lično iskustvo, a na Vama je razvijete svest i da se podsetite ovih fantastičnih tekstova

http://tajna.rs/misaoni-procesi-na-putu-uspeha/
http://tajna.rs/navika-za-postizanje-uspeha/
http://tajna.rs/zlatne-price-1-deo
http://tajna.rs/zlatne-price-2-deo
http://tajna.rs/programi-paradigme/

P.S Ako je neko zainteresovan za posao i želi nešto više da sazna o tome može slobodno da me kontaktira 🙂 bozalav@yahoo.com

19 Responses to Ključevi uspeha

 1. Danijel

  🙂

 2. Buli

  Bravo svaka ti cast sve je tako lepo objasnjeno a i primer za posao ti je fantastican.Cestitam za novi posao!!!

 3. Buli

  Ovo je vrlo znacajna recenica “Ako kupite (prihvatite) tuđe mišljenje, kupili ste i njihov životni stil” Tako da pazite od koga kupujete!!!

 4. ljiska

  Hvala na podsecanju.

 5. love

  Sjajan tekst! Hvala ti!

 6. Mila

  Bravo za tekst.
  Ono sto sam u zadnje vreme mog uspeha govorila: BITI ISKREN SA SAMIM SOBOM. Bez toga dzaba sve. To sam naucila pre 2 godine od jedne doktorke, koja je i sama “Tajnas” i koja me je i osvestila i dokazala meni koliku ja moc imam. Nisam bas bila svesna pre toga sebe.

  Drugo, Nenadove podloge su uvek sjajne i cula sam jutros da je vec izdao knjigu. MOJE CESTITKE!!!!

  Trece, kada sam se oslobodila nesvesnog u sebi koje sam nosila od detinjstva, uz svesnost i Bozijeg ( POZITIVNOG) u sebe sam postala slikar, a to sam zelela jos prvog dana ovde, kada sam pocela da dolazim na Tajnu. Sada, za koji dan, srecno i radosno otvaram vec svoju drugu samostalnu izlozbu, a u januaru 2013 trecu.
  Cetvrto, Nenadu sam dala rec da cu napisati svoju knjigu i ispunicu i tu nasu zajednicku zelju. Nenad je sjajan momak koji je uvek bas iskren sa samim sobom i jasno kaze ono sto misli, a njegova misao bas pomaze da te osvesti, ili mozda cak i u njemu nesto promeni i poraste i sam..ali je on SJAJAN i tacka. ON SE USUDJUJE, KAO JA, naravno i mnogi od vas isto.

  Ovaj tekst je isto sjajan i svi ste vi sjajni ljudi, samo je Nenad morao biti na mom tapetu danas, jer zasluzuje zbog svega sto je ucinio za sebe i ovaj sajt i sve sve nas, velike pohvale. Jos jednom se pokazalo da nesebicnost stvara cuda,( ali nikada ne otici u krajnjost po svaku cenu i skoditi samom sebi da bi nekome ugodio). Ipak smo mi kao pojedinci najvazniji prvo sebi, da bi uopste bili vazni okolini-dokazano.

  To sam naucila od Nenada i hvala Nenade, nek ti se knjiga proda u vise-milijarderskom broju od srca ti zelim. U nadi da ces ovo procitati i sam HVALA TI.

  Voli vas Mila sve.

  I za kraj potvrdjujem receno: PAZITE OD KOGA KUPUJETE.
  Ovo me podsetilo na situaciju kada su me neki prodavci slika ubedjivali da nemam sanse da ja prodajem svoje slike, pa da zato moram da zavsim bolonjsku skolu prvo, da bi moje slike bile uvazene… ahaaaaaahahahahaa……. Samo ne verujte u svacije reci, jer cesto su uglavnom tudje reci samo izazov da dokazete suprotno, jer nije kako neko kaze, nego kako cete vi sami odraditi posao. Ja sam vam primer da je sve moguce. Kako sam dokazala u samoisceljenju, tako sam dokazala uspehe u raznim navratima i dokazujem redovno. Sledeci izazov je knjiga o izlecenju od raka i knjiga sa pesmicama. Znate da ja sta obecam sebi, ostvarim. Ljubim vas sve.
  Hvala i Nenadu i piscu ovog teksta. Tekst je sjajan i nesebican. Bravo!

 7. Carobnjakov segrt

  Hvala na tekstu .Vrlo prakticno i poucno.

 8. Nena

  Hvala !
  Zagrljaj svima 🙂

 9. Buli

  Mila!!!
  Pozdravljam te puno i zelim ti sve najbolje u daljem zivotu i da ti se sve ispuni onako kako ti zelis.Nego me zanima rece da je Nenad izdao knjigu.Kako se zove i gde moze da se nadje?

 10. ivs

  Jako lep i poucan text. Cestitam na sjajnom poslu!!!!

 11. Mila

  Bull,
  objavice ti Tajna sigurno ovde. Vidis da je Tajna objavio i plakat moje izlozbe. Mi smo svi dobri drugari, volimo se i podrzavamo svaciji uspeh. Doduse uspeh je uspeh i podrska ej sporedna stvar Nenadu, on je naumio i napisao. To je njegov uspeh, a i trziste je obezbedio, jer je pun znanja i umeca. On je moj veliki pokretac i ako je pokrenuo mene u mnogo tome, znaci da moze da pokrene svakoga. To govori o tome automatski koliko su njegove reci moc.

  Zelim i tebi Bull isto puno uspeha i da ga i licno podrzim ovde i ja. Vasi uspesi su i moji uspesi. Nenadov uspeh je i moj uspeh. Moj uspeh je i njegov uspeh i vas. Mi smo jedno i stvaramo da bi nam Zemlja bila mocnija. Duga je to prica, ali mi jesno kreatori, samo malo je onih jos uvek izgleda, koji se usudjuju da izmaginiraju zaista zivot. Nenadova knjiga je prilika da se oslobodite ljudi koji vas sputavaju i koji vam tvrde suprotno. Ne oslobadjate se vi telesnog kontakta i druzenja sa njima, vec se oslobadja u vama situacija, to jest blokada koja privlaci takve ljude da vam izbace iz takta. Ja zivim uglavnom sa istim ljudima, ali je moj prisup i moje ponasanje sa samom sobom drugacije. Ne palim se na tudje reci i na tudje reakcije. Cak i ne reaguju vise kao pre. Znam koliko vrednosti u meni ima i znam da je svakome samo gubitak odvajanje od mene, a meni uvek sve velika korist, jer JA JESAM danas ovo sto jesam i bicu i jos vise… Oko vas postaje sve cisto i kristalno mocno kada izbacite iz sebe one drugacije programe. Tvrdim da lose ne postoji za mene, a ko zeli nek izvoli. Nenad je shvatio sustinu i mi smo udruzili snage. Cinjenice ovog sveta su za zaborav i odbacivanje, da bi ostvarili mocna stanja.

  Ja sam od Nenada direktno i indirektno saznala za knjigu, a i preko nekih zajednickih prijatelja, onako ispod ruke. Necu da ga sada dosadjujem, sam ce nam on izneti sve. Upravo je u fazonu stampanja bas. Samo budite strpljivi jos koji dan. Nisam mogla a da ne podelim moje ushicenje o toj lepoti. Pa to je SJAJNOOOOOOOO!!!!!!!!
  Pozzzzz… Bull i hvala ti.

 12. Carobnjakov segrt

  Veliki pozdrav svima , moram nesto da podelim sa vama.Juce citam ovaj teks i jos jedan stariji tekst”Da li smo obicni foliranti” i naravno komentare .Dva posebno od “avgust ” i “Modesty Blaise” i tako se ja bacim u razmisljanje jer prepoznam moje zivotne situacije u njihovim . I tako pocnem u sebi razgovor izmedju mene i univerzalnog zakona i zazelim da mi se ispune zelje koje su stvarno bitne i maju uticaj na mene na duze staze a ne smo trenutno stanje a ujedno zatrazim i pomoc za trenutnu situaciju.Dok sam vodio taj unutrasnji razgovor u sebi poceo sam da osecam neko blazenstvo u meni i neki lep osecaj opustenosti.To je bilo juce a danas (13/11) tacno u 10″ imao sam zakazan sastanak u opstini zbog nekog ekstra poreza koji treba da platim(da dodam da ja zivim u skandinaviji).Nisam mnogo brinuo oko toga jer sam bio siguran da cu morati da to platim pa zasto da se nerviram bez razloga a i bio sam nekako cudno opusten i gle cuda ne samo da ce opstina da plati taj racun nego jos i da mi uplate 80% od te sume zbog ekonomske situacije u kojoj sam trenutno .Ja bez teksta, gledam oko sebe u kancelariji da nije mozda skrivena kamera ili tako nesto,izadjem iz opstine sav u cudu ,jednom recju neverovatno.Ja bih ovo moje iskustvo iskoristio da osobama koje su u sumlji dali ” zakoni privlacnosti ,vibracije ili pozitivnog razmisljanja ” postoje i da li deluju,da se zapitaju da li su to mozda jedini zakoni u ovom nasem univerzumu. Svi Tajnasima veliki pozdrav i drago mi je sto postojite.

 13. Mary Poppins

  “Jedino ako tačno znamo šta nam se događa, možemo da preskočimo tu granicu užasa i da dospemo u najlepšu fazu kojoj svi težimo, a to je Sloboda…”

  Kroz ovu fazu JA SADA prolazim!

  To je “poslednja” faza u mom duhovnom razvoju, nakon svega… SAD je doslo, spremna sam da preskocim i TU GRANICU UZASA jer znam da iza zive ograde JESTE SLOBODA!!!

  Poslednji ispit na koji izlazim. Spremna sam!!!… 🙂

 14. sasa5

  pa sta da vam napisem,ja sam nova na ovom sajtu ali odusevljena sa svima vama.Citam zakon privlacnosti i UZIVAM .Potvrdujem mnogo toga sto sam vec proslana radionicama kod nekih prijatelja,samo sa jednom cinjenicom sadmi je jasnije kako raditi na sedi da ti zaista bude onako kako zelis.Menjam sebe slusam afirmaciju RADOST osecam da ni je to najprece a dalje vec imam planova koje cu ostvariti.Jako je prijatno saznanje da postoji mesto gde mozes izneti svoje i lepo itesko i dobiti pomoc od ljudi koji ovde pisu i ove redove citaju.Volim vas tajnasi od srca

 15. Buli

  Mila pozdrav jos jednom i hvala ti na lepom odgovoru!

 16. Happy Maya :)

  Tekst je sjajan, a takođe i prethodan. Hvala puno, ljubim vas sve 🙂 :*

 17. sampanjac

  Moye li mi neko pomoci! Trebaju mi afirmacije za posao! 🙂

 18. Blue Jay

  Kada sam procitala text i komentare bukvalno mi je doslo da zagrlim racunar! 🙂 Hvala vam, divni ste!

 19. vera

  Puno pozdrava za sve,ja sam nova na ovom sajtu i zelim da vam se pridruzim.Nekada sam ovaj zakon primenjivala a da nisam bila svesna toga a sada mi ne polazi za rukom.Nadam se da cu ovde naci nesto sto ce mi pomoci.

Add a Comment