Kako živim svoj san uz Tajnu

Objavljeno . Autor: Leni Posted in Lični primer, Tajna Tags: , , , , , , ,

Danas imam privilegiju da vas upoznam sa još jednom, novom, autorkom na sajtu tajna.rs. Leni mi je napisala email u kome je opisala svoj izuzetan podvig sa željom da svim čitaocima opiše kako je Tajna pomogla da ga ostvari. Ipak, ne očekujte u tekstu činjenice o tom uspehu. One će ostati prikrivene, ali verujte meni da je podvig ravan osvajanju olimpijske medalje. Leni, hvala na ovako divnom i inspirativnom tekstu… Tajna

Obožavam da letim balonom i to redovno radim. Svaki put kada se vinem gore pomislim na jednu planetu, odnosno na Mars i znam koliko je daleko, a put do njega dug i težak. To mi nije bila prepreka da redovno pratim doživljaje i utiske ljudi iz sveta koj su uspeli da dopru do njega.

I tako sam uživala u svojim letovima, pomalo povećavala visinu, ali Mars je Mars, tako moćan i divan, ali i nedostižan. Međutim nisam tugovala zato što je nedostižan, radosna sam što uopšte postoji i može da mi priušti sate i dane zadovoljstva dok ga gledam na slikama, čitam i saznajem o njemu, kao i planetama koje ga okružuju.

Jednoga dana sam još malo povećala svoj let u visinu i tom prilikom se našao neko gledajući me koliko to volim i rekao mi „Ti ćeš ići na Mars“. U zemlji u kojoj sam rođena i živim, gde je prosečna plata tek za 100 metara visinske razlike leta, neko mi to kaže!!! Dobila sam priliku da ostvarim nešto o čemu nisam ni sanjala, nešto što sam mislila da ne mogu, ne samo iz finansijskih razloga, već i da nisam sigurna da sam uopšte sposobna da dostignem baš dotle.

Upustila sam se u svoju avanturu, nekako skrušeno i tiho, ali i sa svešću da nije nemoguće. Ignorišem pomalo pompu oko mene, jer je to nešto lično i samo moje. Otvorio mi se put ka Marsu mada sam svesna koliko je moćan i da je samo njegova volja da li ću stići skroz do njega. Radosna što mi se uopšte i ukazala prilika da se oprobam, bila sam zahvalna činjenicom da čak iako ne stignem skroz, bar ću mu biti najbliže što mogu, bliže nego ikada pre.

Avantura je počela i dok traje, sve vreme ja imam mir u duši. Nisam pošla da bih se nekome dokazivala, pošla sam tamo o čemu sam godinama verovatno nesvesno maštala. Ili je to negde duboko moja podsvest urezala, ali svest toga nije baš bila dovoljno svesna.

Korak po korak, strpljivo sam radila, trudila se da dam sve od sebe i polako bivala sve bliža. Bilo je trenutaka kada je bilo mnogo teško, ali je um taj koji me ohrabruje i kaže mi da nastavim. Ako telo ponekad neće, onda ga um pokrene. Viđala sam i one koji nisu uspeli, jedni su zauvek na Marsu zaspali, a drugi su imali sreće da budu samo razočarani. Nisam se obazirala, sledila sam svoj put, osluškivala svoje mogućnosti, spremna i da stanem ukoliko vidim da Mars nije spreman da nas primi.

A onda se desilo ono uzvraćanje ljubavi. Mars je znao koliko sam mu se iskreno divila i on mi je pored svih teškoća ipak omogućio da stanem na njegovo tlo! Dok lebdim od sreće, kažem sebi: „Vidi ti si tu“. Gledam sa njega ostale planete, divim se našem kosmosu i trudim se da taj trenutak upijem što više mogu. Sećaću ga se ceo život. Evo ga moj san, živim ga, jer je postao stvarnost!! Ne postoje reči koje mogu da opišu taj osećaj. Znam samo da ga i dalje živim, da sam beskrajno zahvalna i bezgranično srećna što mi je doneo i donosi mi tolike trenutke radosti.

Za moj san, od države sam dobila visoki status, odnosno ušla u rang najzaslužnijih. (Nisam se obogatila 🙂 jer već i sami znate ko se uglavnom bogati u Srbiji :)). Mnogi hvale veličinu ovog uspeha, govore mi kako sam hrabra. Naravno da to prija, ali je mnogo važniji onaj unutrašnji osećaj ispunjenosti. Jer ja sam, bukvalno na poklon dobila ostvarenje želje. I ne samo to. Izgleda da sam se dovela u sklad i došla na pravu frekvenciju sa Univerzumom, jer kasnije su mi se ostvarivali i dalje mi se ostvaruju putevi i prema drugim planetama.

Tek posle Marsa, u ruke mi je pala knjiga Tajna i slična literatura. Tada sam počela da se preispitujem kako sam uspela i kako je tekao tok mojih misli, onda kada nisam ni znala da Tajna postoji. Preispitujući se odlučila sam da i vama napišem kako je to teklo. Možda ćete i vi naći neke trenutke u vašem životu koji su se ostvarili na sličan način.

Izgleda kada nešto mnogo i bezuslovno volimo, ono samo nađe put do nas. Ja nisam pravila imaginacije, zamišljajući sebe da stojim na Marsu, ali sam dušom doživljala one koji su bili i pisali o tome. ÄŚitajući njihova iskustva i sama sam se osećala kao da sam bila tamo, a sa svakom novom pričom, kao da sam opet i ja išla. To je kao ono kada ste sa velikim interesovanjem skoncentrisani i uživate u svakoj sledećoj epizodi neke serije, a ni jednog trenutka ni ne pomišljate da ćete i vi jednog dana biti deo te priče. Samo pratite i to vas čini srećnim, a za uzvrat ne očekujete ništa.

I sada ovo ne znači da sam ja pokupila svu mudrost ovoga sveta. Ako sam se ostvarila u jednoj oblasti života, ne znači da mi tako uspeva i u drugim. Ovde sam i ja neko ko želi da dokuči zakone Univerzuma.

Zato što imam lep primer ostvarenja jedne velike želje, osećala sam dužnost da je prenesem i vama, koji niste lenji duhom. Možda će to biti još jedan stepenik više ka razumevanju Tajne. A možda će neki u ovoj priči, koja je stvarna, izvući bolje pouke nego što sam ja sama to uspela.

Add a Comment