Kako se rešavaju problemi?

Objavljeno . Autor: Maja Anđelković Posted in Tajna Tags: , , ,
Dragi Tajnaši, prošli put smo pričali o ÄŚistoj Svesnosti, Euosećaju  kao važnom koraku distanciranja od ega – naših misli, emocija i tela? To je preduslov da iskoračimo iz drame koja nam crpi energiju i počnemo da režiramo svoj film. Vi niste glavna uloga u filmu, vi ste režiser. Vežbu triangulacije vežbajte svakodnevno i dosledno bez očekivanja i bićete zapanjeni.

Drugi važan korak je “deinstalacija nekorisnih programa”. Nekorisni programi su blokirane i potisnute emocije i nekorisna uverenja. Deo su naše dubinske strukture, te ih svest zanemaruje i često vam neće pasti ni na pamet šta vas zapravo tera da radite stvari koje vam uopšte nisu od koristi. U mom osnovnom treningu identifikujemo nekorisna ponašanja, a onda uz pomoć niza tehnika otkrivamo uverenja i emocije koje stoje iza toga, posle čega sledi deinstalacija.  Ovo je ključna tačka u upravljanju zakonom privlačnosti. Ne možete manifestovati ono što vibracijski nije u skladu sa vama. Dok god imate nekorisne programe (misli i emocije su vaše vibracije), manifestovaćete ili kroz teške napore ili nikako.

Veliki deo naših životnih problema potiče od blokiranih i potisnutih emocija. Suočavaćemo se sa istim scenarijima u životu sve dok ih ne integrišemo. Razmislite gde i u kojoj oblasti imate uvek isti problem. Ovo je veoma važno shvatiti – potisnute emocije ne možete razrešiti na intelektualnom nivou, već na emocionalnom nivou.

U NLP-u, wingwave-u postoji nešto što se zove Imprint (otisak). To je po pravilu neki traumatičan doživljaj koji nismo u datom trenutku doživeli u potpunosti, već smo ga potisli. On može upravljati vašim životom na vrlo destruktivan način, a da vi toga niste svesni. Ako želite dublje da se pozabavite sobom, ako ste spremni da zakoračite u svoju podsvest, preporučujem vam knjigu “Proces prisutnosti” Majkla Brauna. Ovo je po mom mišljenju, najvrednija knjiga koja postoji, a tiče se samopomoći. Upozoravam –  nije za svakoga, naročito nije za one koji vole brza rešenja.

Međutim, postoji nešto i za one koji vole “brža rešenja”, kad su emocije u pitanju. To je wingwave, koji se razvio iz EMDR-a,  u medicini priznate terapeutske metode, uz dodatak NLP-a i kineziologije (tačnije, o-ring testa). Naše ministarstvo zdravlja će ovu metodu bukvalno za koji dan uvrstiti u priznate i efikasne alternativne metode.  U Nemačkoj wingwave vam pokriva zdravstveno osiguranje.

Wingwave znači „zamah krila“ i zapravo odnosi se na leptira, koji je metafora za ovu metodu.  Možda ste čuli za teoriju haosa Edwarda N. Lorenza koja kaže da treptaj leptirovih krila na drugoj strani zemaljske kugle može izazvati uragan. Tako zapravo u wingwave metodi mali impulsi kao što su mahanjem prouzrokovani pokreti očiju mogu značajno i pozitivno pokrenuti klimu doživljaja i ponašanja čoveka. Coach mahanjem zapravo stimuliše povezivanje leve i desne hemisfere mozga klijenta stimuliše se REM faza u budnom stanju, što pomaže da se zablokirana emocija na koju klijent misli razgradi, integriše, procesuira. Kao što mozak to na prirodan način radi dok spava.

Ukoliko imate nešto što vas emotivno tišti, bez obzira da li su u pitanju ekstremne emocije poput fobija ili  emocija koje vas konstantno pritiskaju poput tuge, besa, krivice, stresa, ili neka zavisnost (hrana, piće, cigarete…), a predstavlja vam stvarnu patnju, onda wingwave može brže i efikasnije od svih poznatih metoda da pomogne. U sat vremena seanse, obrađuje se jedna emocionalna tema koju izaberete. Coach će vam detaljno objasniti proceduru i bićete zamoljeni da prizovete emociju koja vas muči, a onda će coach stimulisati vašu levu i desnu hemisferu mozga (ne samo mahanjem, već i specijalnom muzikom, lupkanjem po telu…) i počeće procesuiranje te emocije.

Pomoću o-ring testa  traži se Imprint, prvi doživljaj koji je izazvao ovakvu emociju. O-ring test je naučno istražen i potvrđen test mišića – klijent čvrsto drži na primer palac i kažiprst spojene jagodicama. Ukoliko je izjava koja se izgovara nije istinita ili predstavlja stres za klijenta,  energetski nivo opada i coach će lako razdvojiti prste klijenta i obrnuto. Test ne može da se “izlažira”. Ako je klijent gladan, izmoren, žedan, u stresu, energetski nivo će mu biti nizak i test će biti slab na svakoj izjavi, čak i onim istinitim. Tada se klijent osnažuje na nekoliko mogućih načina. Dešava se da se um klijenta u početku upliće u sam test, ali to je toliko transparentno, to prepoznaje i sam klijent. Takođe, coach sam ubacuje izjave i reči koje nemaju veze sa temom klijenta da bi utvrdio njegovu verodostojnost. Na primer, kad se tačno utvrđuje emocija na kojoj se radi, coach pored straha, besa, tuge i sličnih opterećujućih emocija može ubaciti ljubav, radost. Emocije koje su nam stresne daće slab test. Ako test bude slab i na radosti i ljubavi, test ne radi dobro i utvrđuje se šta je uzrok, da bi se otklonio.

Za vreme seanse osećaju se raznorazne vibracije u telu, koje mogu i menjati lokaciju – što ukazuje da je više tema povezano, te je možda potrebno nekoliko seansi. Proces traje dok se “naboj” u telu ne procesuira i dok sam klijent ne oseti rasterećenje. Promena u samoj fiziologiji klijenta je ogromna. Od tuge, suza do širokog osmeha. Sam klijent procenjuje koliko je seansa uspešna.

11 Responses to Kako se rešavaju problemi?

 1. Nena

  Hvala Majo, puno, puno hvala.
  Hvala za knjigu, zaista nije za brza rešenja, još uvek je čitam po malo.
  No, naš narod kaže, što je brzo, to je i kuso, ili požuri polako 🙂
  Hvala Vam!
  Hvala mojim Tajnašima što postoje 🙂

 2. Maja Anđelković

  Nema na čemu Snežana, mislim da ću uskoro napraviti spisak knjiga koje stvarno vrede i zapravo vas vode napred, biće na mom sajtu.
  Hvala vama.:)

 3. sasa5

  Procitala sam knjigu proces prisutnosti na netu i pozelela sam da je imam kupila sam je.Nisam trenutno spremna da pristupin vezbama,to cu uciniticim mi se zavrsi ova trenutna opterecenost.nebih da davim sa tim.E sad gledala sam kako se radi sa oring vezbama jako me to interesuje.Hvala za dobre informacije.volim vas sve

 4. Maja Anđelković

  Većina nas razmišlja o nekom idealnom vremenu kada će imati dovoljno vremena da poradimo na sebi. To je iluzija, tako nešto nikad ne dođe. Nije stvar u idealnim uslovima, nego u spremnosti i rešenosti da se suočimo sa sobom i iznesemo promene. To je ključna tačka, na žalost ostalo su samo izgovori i nemanje namere. Ili jednostavno ne patitmo dovoljno. Kad nam je loše onda nam je najpotrebnije da se okrenemo sebi, a ne obrnuto. 🙂

 5. Danijel

  🙂

 6. sasa5

  Majo hvala na tako dobrim tekstovima cule smose ai videcemo se da odradimo par sesija jako sam zainteresovana,a za dalje vreme ce pokazati.Pomeni mora da sazri namera da se to ito ucini.Dobro sam volim i postujem to sto radis jos jednom HVALA

 7. Maja Anđelković

  Nema na čemu. Najbolji rezultati se i dobijaju kad je čovek 100% rešen na promene. 🙂

 8. nina83

  Postovani, hvala na divnom tekstu. Zanima me gde se moze raditi takav tretman i, ako se moze saznati, koja je cena? Veliki pozdrav!

 9. Maja Anđelković

  Draga Nina, hvala na interesovanju. Možeš se informisati na mom sajtu ili me pozvati telefonom koji je takođe na sajtu. Hvala. 🙂

  Klik na link: http://www.kreirajzivot.rs/index.php/wingwave-coaching

 10. azra

  Jeli neko vec prosao Proces prisutnosti, molim vas za iskustva posle vjezbi kakva se promjena dogodi i imali je uopce pozzzz

 11. pseudonim

  ja ni sa jednom drugom metodom nisam uspevao da resavam probleme dok nisam poceo da se svadjam i bijem tako da oni koji su mi se ranije smejali sada me postuju a slabici koji su mi pametovali nesto me izbegavaju B|

Add a Comment