Kako sam dobio ideju?

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in 10.000€ Tags: , , , , , , ,
Nastavljam pisanje tekstova o ostvarivanju cilja da imam 10.000 evra. Ĺ˝elja mi je da ovom serijom tekstova, opišem kompletan postupak kako se od želje dolazi do realizacije. Pošto sam kasno počeo da pišem o prvim koučing sesijama koje sam imao, u zaostatku sam sa tekstovima nekoliko nedelja u odnosu na sadašnji trenutak. A želeo bih da tekstovi i realni događaji idu paralelno. Zato sam odlučio da pomerim rok za ostvarivanje cilja sa 31. decembra na 31. januar 2013. U narednom periodu ću da tekstovima sustignem sadašnji trenutak, i onda idemo uporedo.

Razmišljao sam dugo o tome da li da pomerim cilj. To mi je delovalo kao neka vrsta priznavanja poraza unapred. Ali, na kraju sam ipak shvatio da će najkorisnije biti svima ako mogu što više da nauče iz procesa.

Dakle, takva je odluka i sada nema kajanja. Rok za ostvarenje cilja je pomeren na 31. januar 2013.

A sada nastavljam da pišem o tome šta se dešavalo u procesu realizacije cilja.

Nakon prve sesije na kojoj smo postavili cilj i nakon druge sesije gde smo radili tehnike za dobijanje kreativne ideje koja će me dovesti do cilja, bio je red da uradim domaće zadatke i konačno dobijem tu ideju. Podsetiću vas, trebalo je da dva puta dnevno primenjujem tehniku slobodnog pisanja na temu “Kako da zaradim 10.000 evra?”, da nastavim da vizuelizujem sebe kakav treba da budem da bih ostvario cilj i da mentalno ulazim u tog “idealnog sebe”.

Jedna stvar koju sam još ranije radio je zanimljiva primena EFT tehnike za privlačenje novca, odnosno za uklanjanje blokada koje nas sprečavaju da privlačimo novac. Pogledajte ovaj interesantan video, koji sam preveo uz lično odobrenje autorke, Margaret M Linč (Margaret M. Lynch), inače jedne od vodećih svetskih imena u ovoj oblasti.

Ipak, želim da izuzmem Zorana iz primene ove tehnike, jer je on iskazao blagu sumnju prema njoj. To sam radio na svoju ruku 🙂

Ali, radio sam i tehnike koje mi je Zoran sugerisao…

Bio sam pun entuzijazma kada je trebalo da pišem o tome kako da zaradim novac. Na početku bih uključio štopericu na 20 minuta i odmah bih krenuo da pišem. Pisao sam bez prestanka i pokušavao da smislim i napišem sjajnu ideju. Nekada sam imao solidne ideje koje je vredelo dodatno razmotriti. Nekada sam imao neke glupe ideje, a nekada nisam mogao da smislim ni jednu ideju. Ali, bez obzira na to, pisao sam neprekidno šta god bi mi palo na pamet.

Slobodno pisanje je sjajan način da obezbedite sebi razmišljanje na jednu temu u određenom periodu vremena. Nekada smo okupirani drugim obavezama ili previše umorni ili lenji da bismo razmišljali o svom cilju. Ako primenjujete slobodno pisanje, tako ćete sigurno odvojiti vreme da razmišljate o cilju i neće vam bežati misao na nešto što je manje naporno.

Osim slobodnog pisanja, primenjivao sam nekoliko puta tehniku koju Brajan Trejsi često pominje kao veoma korisnu kada je potrebno dobiti kreativno rešenje nekog izazova. To je tehnika zvana solitjud (engl. solitude), ili samoća, a ja sam je ranije nazivao i tihovanje. To je nešto slično kao meditacija, osim što po pravilu traje duže i ne zahteva potpuno mirovanje tela i zatvorene oči. Dakle, ideja je da se izolujemo i imamo što manje čulnih nadražaja kako bismo dozvolili svom umu da se fokusira na rešenje. Ali, ne treba da razmišljate o rešenju, nego da pustite svoj um da generiše misli kakve mu dođu u tom trenutku. Nakon nekog vremena, te misli utihnu i dogodi se očaravajući period kada imamo vrlo retke misli ili imamo potpuno odsustvo misli. Svesni smo, ali smo utišali svoj unutrašnji glas i dozvolili svom višem biću (podsvesti, glasu univerzuma…) da dođe do izražaja.

I tako sam 4 dana pisao po 20 minuta ujutru i uveče i sve čekao da mi se ukaže ideja. U ta četiri dana sam dva puta praktikovao solitude u trajanju od jedan sat. Bilo je raznih ideja, ali ni jedna nije bila prepoznata kao “ona prava”. A onda, odmah nakon drugog “samovanja” sam seo za računar da proverim mejl i pročitao sam ponudu koja mi je u tom trenutku delovala magično. To je bila jedna od stotina ponuda za online zaradu koje stalno dobijam putem mejla, ali ovog puta je sve izgledalo drugačije. Bio sam kao u transu. Otvorio sam ponudu, odgledao promotivni video, pročitao opis i shvatio da je to prava stvar za mene. To je ono što sam tražio. To je ta ideja, samo je treba sprovesti u delo!

Odmah sam kupio taj program i krenuo da čitam i istražujem šta je sve potrebno da uradim da bih ostvario cilj. Bio sam oduševljen. Pitao sam se kako je moguće da sam to do sada propuštao. Da li je moguće da do sada nisam video tu ponudu. Kako je moguće da do sada nisam znao za stvari o kojima se govori u programu? I odmah sam krenuo da realizujem to što se predlaže u programu. Super je krenulo. Radio sam nekoliko noći do kasno. Bilo mi je veoma zanimljivo i izazovno. Uživao sam. Ušao sam u flow stanje.

A šta se kasnije desilo, pročitajte u sledećoj epizodi Velikog brata na Tajni 🙂

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

15 Responses to Kako sam dobio ideju?

 1. 14subota

  Postaje sve uzbudljivije 😀 😀 😀

 2. Jovana

  Ja mislim da će biti i dosta više od 10.000 e do 31.1.2013.:)

 3. Nena

  Srećno, Veliki brate, pratim te i želim da uspeš, ne sumnjam u to da si već uspeo, kao da je dans taj 31 januar.

 4. mau

  Ĺ to kaže Subota, ovo je sve uzbudljivije 🙂

  I za razliku od onog Velikog brata, jedva čekam da vidim sledeću “epizodu” ovog 🙂

  Sjajno, i samo napred 🙂

  P.S. – Mene si povukao da radim slobodno pisanje, a tihovanje već radim od pre 😉 I već miriše na promenu, kao na prvi sneg 🙂

 5. nasmijano sunce

  Ja sam se odusevila! Jedva cekam sledeci tekst! I hvala sto ces sve da podijelis ovdje! Sve cu da primijenim:)
  Ovo ce se pretvoriti u Medjunarodnu trku ostvarenja ciljeva 😀

 6. olimpijada

  Ovo mi se stvarno svidja I ja sam na pokretanju nove karijere i dobro mi dodje druzenje sa vama, dobijem volju i mogu biti posvecena cilju koji sam sebi postavila. I naravno njegovom ostvarenju.

 7. SANDRA

  Svaka cast Velikom Bratu!Svi smo sjedinjeni u ostvarenju jednog cilja,a i svako ponaosob radi trenutno na svom snu primenjujuci sve tehnike.I ja naravno primenjujem svaku,imam grande zelju za Novi godinu,pisem Deki Mrazu /zajedno sa decicom/ i sigurna sam da cu uspeti!Svi za jednog…

 8. satori mladen

  Geri Kreg u svom prirucniku za kurs EFT a navodi da kod zavisnosti i teskih stanja preporucuje da se ,,tapka,, na EFT tacke na svakih pola sata ili sat vremena tokom dana od kada se ustane ujutro dok se ne podje na spavanje. Nije losa ideja da se slicna strategija primeni na ovaj odlican video zapis, na kome iskreno zahvaljujem i zelim ti svaku srecu i uspeh u projektu

 9. Danijel

  Jedva čekam 31. januar. Srećno!

 10. ivs

  Tako radi i Jasmina Kovacev, potpuno isto.

  Zelim ti srecu i verujem da ces uspeti!!!

 11. Mila

  Da, da ovo u filmu je sistem i Roya Martine, ili je devojka od njega i naucila mozda… . Steta sto Roya nema na nasem jeziku. Ima ga na mom blogu na engleskom sa prevodom na italijanskom. Ja ga obozavam sto je jednostavan….puno mi je pomogao kad mi je bilo najteze.
  Pozdrav svima i samo verujte u sebe i budite sigurni u ono sto zacrtate. Ja sam vam dokaz na svakom koraku.
  Ljubi vas Mila.

 12. draganak

  Hvala Veliki Brate 🙂 Lepa prica, lep video. bas mi se svideo. Ja do sad nisam imala pojma sta je tapkanje, a verovatno nije ni bilo vreme da to saznam. Sve dodje bas kad nam treba. Sto se tice pisanja, ono je uvek prava stvar, to uvek radi. Tome su nas ucili Ester i Dzeri Hiks 🙂 Primenjujem i h`oponopono i radi. Ali ovaj video mi se bas svideo. Bas cu da ga probam, pa cu vam javit.Hvala vam sto postojite
  Voli vas vasa Draganak¨!

 13. Srce

  Ja nisam u zadnje vreme video bolji video klip za rad na sebi! Zato, koristite ga svi što više.
  Znam da će da donese izuzetno pozitivne rezultate i meni i vama! Hvala Tajna! 🙂

 14. Iskra21

  Samo napred! Trudim se a kopiram korake ….ali nesto mi slabo ide 🙂

 15. slavica ns

  🙂 🙂 🙂

Add a Comment