Kako postići ono što želimo?

Objavljeno . Autor: Jasmina Kovačev Posted in Podsvest Tags: , , , , , ,

Dugo sam se pitala zašto za neke afirmacije deluju fantastično, a za neke ne. Zašto neki vizualizacijom postižu puno toga, a neki ne?

To je trajalo sve dok nisam krenula putem kojim idem u proučavanju moći ljudskog uma, vezu uma i tela, naše realnosti, naših dostignuća. Na tom putu sam već više od dve decenije i saosećam sa onima kojima povremeno ne polazi za rukom da nešto urade sa afirmacijama i vizualizacijijom. To svakako ne znači da ih ne treba koristiti, ali treba biti svestan da ukoliko nešto ne postižemo na ovaj način, poslednje što želimo je nastaviti sa afirmacijama i vizualizacijom. Već osetim da se mnogi bune. Pročitajte do kraja. Možda ste jedan od srećnika koji može više da postigne na ovaj način, ali znajte da to nije slučaj sa svima. Isto tako, prisetite se da li su uvek afirmacije i vizualizacije bile efikasne za vas. Baš uvek?

Da bih objasnila šta tačno mislim, moramo otići malo dublje u ovu temu, na temu funkcije podsvesti i korene nastanka naših problema koji su zabeleženi na nivou podsvesti.

Programi podsveti bivaju formirani kroz sopstvena iskustva, iskustva drugih koje posmatramo i reči autoriteta. To je tako bez obzira na kojoj dimenziji su nastali.

Ĺ ta je svrha ovih programa? Svrha je očuvanje opstanka našeg bića u ovom svetu.

Ti programi deluju na formiranje naših sistema vrednovanja, našeg doživljaja sveta oko sebe kao i doživljaja sebe i drugih oko nas. I sve je to lepo dok su nastala uverenja korisna i u skladu sa onim što želimo na svesnom nivou. Problem nastaje kada mi želimo jedno na svesnom nivou, a podsvest ima potpuno drugačiji program. Program podsveti je kao snimljena traka. Da li možete na nasnimljenoj traci koja reprodukuje snimak promeniti ono što čujete sa trake time što ćete joj pričati dok slušate nasnimljeno? Po istom principu, kada ponavljamo afirmacije, a postoji program podsvesti  koji je u suprotnosti sa onim što afirmišemo, one ne deluju. Da li ste ikada sebi rekli “Ja to mogu”, a mali glasić u vama kaže, “nisam baš sigurna/siguran”. Da li ste možda probali “Svakim danom u svakom pogledu, ja sam sve…” da bi odmah iza toga čuli mali glasić sumnje ili malo glasniji glas koji se buni i kaže, “Ma šta pričaš, znaš to što nije tačno”.

Ĺ ta vi takvim ponavljanjem u stvari afirmišete? Glas programa podsvesti. Možete ga nekad čak i prepoznati kao glas mame, tate, učiteljice… Nadam se da počinjete da shvatate o čemu pričam. Ono što je najbitnije je da program podsvesti uvek nadjača ono što želimo na svesnom nivou. Ponekad, ali retko možemo nešto postići svojom voljom protiv programa podsvesti, ali za to je potrebna ogromna količina fokusa i energije i vrlo brzo odustajemo baš zbog nesklada onog što želimo i ono što se na neki način suprotstvalja tome sa nivoa podsvesti. Ĺ to je program podsvesti glasniji, jači, egzistencijalniji, postaje čak i opasno ići silom protiv njega. Stoga princip oseti strah i suprotstavi mu se je prilično nehuman, a u nekim situacijama veoma opasan.

Kada program podsvesti nije u skladu sa onim što želimo na svesnom nivou, podsvest će nam pomoći da sabotiramo to što želimo na svesnom nivou i nađemo masu razloga zašto je bilo opravdano što nešto nismo uradili. U takvom slučaju ne pomažu ni afirmacije ni vizualizacije.

Iz toga sledi da, kada afirmacije ne funkcionišu, to je siguran znak određenih blokada, koje nam ne dozvoljavaju da afirmacije deluju. Na treningu “Probudite prodajnog genija u sebi” radimo na masi blokada vezanih za novac i uspešnost. Ovo su teme koje mogu imati mnogobrojne blokade, i to je sve individualnog karaktera.

U svakom slučaju blokade treba ukloniti da bi postojao sklad svesti i podsvesti. EFT (Tehnika emocionalne slobode) je po meni najbolji način na koji sam do sada naišla za dubinsko čišćenje blokada. Kažem dubinskog, jer ne samo da uklanja blokade na emocionalnom i mentalnom nivou, nego i na dubokom energetskom nivou. Između svesnog i podsvesnog dela prema NLP učenju postoji kritična linija koju je po nekada teško proći i doći do podsvesti. Sa energetskim pristupom, je to mnogo lakše postići. Pošto sam i sama NLP master, kao i osnivač EFT-a, imam visoko mišljenje o njemu. Međutim, sve ima svojih pluseva i minusa. NLP ima drugih stvari koje EFT nema i koje rado koristim po potrebi, mada za uklanjanje blokada uvek dajem prednost EFT-u, zbog dosadašnjih rezultata koje sam imala u praksi. Puno puta sam pričala sa onima koji su postigli spoznajne promene kroz neke pristupe, ali energetski je i dalje postojala blokada i dalje je delovala. Lično sam prošla kroz 27 edukacija i kvalifikacija različitih tehnika i modaliteta u domenu transformacije, ličnog razvoja, zdravlja, biznisa, uspeha…, radila sa hiljadama klijenata širom sveta, stoga znate da ima debelog osnova to što kažem. Obzirom da se sve veoma ubrzava i novi pristupi se otkrivaju, kada naiđe nešto bolje za uklanjanje blokada, biću sigurno među prvima koja će to znati.

Kada uklonimo blokade na emocionalnom i mentalnom nivou, tada afirmacije mogu delovati i veoma su efikasne. Tada EFT može pomoći da pojačamo efekat afirmacija, da se energetski programiramo.

Kakva je situacija sa vizualizacijom. Suština nije u samoj vizualizaciji nego u emocijama koje imamo dok vizualiziramo. Ukoliko vizualiziramo nešto što je u suprotnosti sa programom podsvesti, biće veoma teško vizualizirati ili ćemo uspevati da vizualiziramo, ali će emocije biti u skladu sa našim programom podsvesti. Npr. ako vizualiziramo neki naš cilj i imamo blokadu koja negde stvara strah da to ne možemo postići, mi kroz vizualizaciju emitujemo strah i privačimo sebi još više dokaza sa strah. Nekada oni koji su izrazito vizuelni ne mogu da održe svoju viziju pa im se meša vizuelno ono što je podsvesna primedba tome što želimo tj što vizualiziramo. Znači, kada vizualizacija ne donosi rezultate, rešenje je ukloniti blokade vizualizaciji i blokade nemogućnosti da osećamo kao da smo već postigli to što želimo na svesnom nivou.

Silva kontrola uma, jedna od mojih prvih i omiljenih treninga ima osnovni postulat – želja, verovanje i očekivanje. Stepen verovanja mora biti 10 na skali 1 -10 da bi bili u potpunosti u skladu sa onim što želimo da postignemo. Ĺ ta ako nemate? To je jasan znak postojanja blokada.

EFT treninzi su sigurno izuzetna investicija za ceo život u sebe. Ostali seminari i edukacije u okviru serije “Okrugla duga” daju komplementarna znanja za dalji i efikasniji rad na sebi ili pružaju direktnu transformaciju. Edukacija u domenu ličnog razvoja je ono što nam niko ne može oduzeti i što nam uvek pomaže da idemo napred u životu.

Uklanjanje blokada podsvesti nije jedini uslov za postizanje onog što želimo, ali je jedan od najvažnijih preduslova.

Pročitajte utiske nekih od dosadašnjih polaznika na www.TehnikaEmocionalneSlobode.com
Za one koje zanima lični razvoj, i napredak u životu, uključite se na neki od naših treninga
http://tehnikaemocionalneslobode.com/homeseminari-okrugla-duga/on-line-prijava/
ili pozovite 063 1608116

Jasmina Kovačev
www.TehnikaEmocionalneSlobode.com
EFT ekspert i sertifikovani trener AAMETa
Coach za postizanje vrhunskih dostignuća
NLP Master, GNM konsultant, Meta Medicine trener
+ još mnogo toga
Autor knjige “Preobrazite svoje slabosti u snagu”

One Response to Kako postići ono što želimo?

  1. zodra011@yahoo.com

    Kada ce se u Bg odrzati trening prvog nivoa i koliko novca to kosta.Pozd.
    tel 065 3565620

Add a Comment