Kako postići cilj?

Objavljeno . Autor: Nenad Posted in Podsvest Tags: , , , ,

Zašto je u početku svima teško da imaju ono što zamisle?

Stavovi koje imamo u sebi ka spoljnjem svetu određuju taj naš svet. Ne znajući da smo sami kreatori onoga što nas okružuje upadamo u zabludu realnosti. Previše verujemo svojim čulima, tj. svakodnevnim događajima u kojima učestvujemo. Bez obzira što smo saznali za ovu moć koju imamo u sebi, slabo je primenjujemo. Previše smo napadnuti spoljnjim aktivnostima i malo vremena posvećujemo našem miru i razmišljanju. Ne znam kada ste poslednji put osetili tišinu i mir bez mobilnog telefona i uspešno se molili. Kada kažem molili, mislim na meditaciju, vaše maštanje koje je jednako stvarno kao ovaj svet. Reč je o dekoncentraciji. Ĺ˝ivimo često po navici, i većini nas ova materija je došla u vidu male svetlosti. Ali pojave života mnogo jače deluju i ako ne umemo da štitimo ovo svetlo brzo se zrnce gasi i mi odustajemo. Sada pričam o svakoj pojedinačnoj želji. Koliko puta ste radili imaginacije po mesec ili dva meseca, a onda zaboravili i prestali? To ne znači da niste izazvali lavinu iz vaše mašte koja će vas sresti u nekom trenutku vremena, ali prekidajući rad na toj želji usporili ste njen proces prilaska. Dali ste prednost pojavama koje vam moraju ispuniti i vaše sutra. Definitivno je mnogo lakše poverovati u realnost nego u maštu jer realnost u kojoj živimo je jako i duboko oslikana u našoj podsvesti. U našoj podsvesti smo formirali stavove koje smo uneli preko svesti kao naše logične (realne) zaključke posmatranog događaja. Događaj se pretvara u iskustvo i formira obrazac po kome se kasnije ponašamo. Kada kasnije pristupamo nekoj želji mi joj pristupamo sa limitacijama mašte, pristupamo joj kao velikom psu od koga strepimo svakog trena da će nas ujesti. I onda povlačimo ruku i bežimo. A nismo svesni da se taj pas ponaša u skladu sa našom komandom. Ono što osećamo u sebi kao realno možemo lako ostvariti. Evo primera.

Ako neko prima platu od 500 evra, i uz primenu imaginacije poželi da kupi sat od 150 evra, iako nije planirao da novac troši na sat on će vrlo lako dobiti sat. Vrlo lako će nabaviti dodatnih 150 evra ili će pak pre dobiti kao poklon. A ovo se događa jer ova ideja o satu je utisnuta u podsvest kao realna i dostupna. Utisnuli smo je kroz svest, tj. realnost naših pojava i čula da mi imamo dovoljno prihoda da kupimo taj sat. Ali ako bi istoj osobi rekli da poželi sat od 3000 evra? Ta ista osoba može maštati godinama i nikada ne dobiti taj sat. Dakle, mi pokušavamo da primenimo ovaj zakon silom do naše podsvesti ali kroz svest. To je posledica utisnutog stava u našu podsvest koja se ponaša u skladu sa onim što mi verujemo da možemo da imamo, a ne ono što želimo da imamo. Mi osećamo da ne možemo to da priuštimo pa naše molitve u vidu mašte deluju kao nadanje i iščekivanje, pa svi se pitamo kada ce stići zdravlje, kada će stići novac, kada taj stan, taj automobil, ta ljubav.

Ali ako možemo uhvatiti osećanje da imamo to što želimo, postepeno bismo promenili program u podsvesti i plasirali joj kao jedinu realnost našu želju. Ali da biste izbegli zabludu realnosti pa se ponovo ponašali u skladu naših čula tj. onoga što vidimo, moramo biti opušteni i mnogo vežbati. Mnogo, mnogo vežbe je potrebno da se slike i scene iskristališu u našim umnim očima do potpune plastičnosti i manipulacije sa njima.

Ja sam u početku radio imaginacije desetine puta dnevno ali kratko da bih uhvatio taj osećaj, taj impuls emocije koji je neophodan da promenimo ideju u podsvesti. Sada bez problema mogu ostati i duže od sat vremena u mašti. Zanimljivost koju verovatno ne znate. Kada uđete u maštu, mi idemo na spremljen teren. Taj teren je na primer naša želja. Naše letovanje, idealna kuća, idealna ljubav. Mi zamišljamo scenu i ljude kako nam nešto govore, ali ako pokušate da ostanete duže u toj želji, svi akteri iz te mašte postaju stvarni i ponašaju se bez naše kontrole. Na primer, nalazim se ispred svoje vile, kuće i perem auto. Ako ostanem dovoljno dugo u toj sceni ona postaje živa i ponaša se bez moje kontrole pa tako mi iznad glave proleti ptica o kojoj nisam ni razmišljao da je stavim u tu scenu. Ako zamislim svoju verenicu da mi prilazi i saopštava divne vesti, ona će ubrzo početi da se ponaša nezavisno od moje sugestije. Rećiće mi vesti i otići da radi svoj posao. Jedini prekid scene jeste ako se svesno vratim u realnost tj. izađem iz mašte. Uopšte nije teško postići, samo zvuči neverovatno, ali nakon dosta prakse moguće je postići. I zbog toga znam tačno kada sam uhvatio, tj. doživeo to uzbuđenje stvarnosti, kada sam pozvao scenu da krene prema meni. Ovo je ključ na kome sam radio duže od dve godine. Da saznam, kako mogu kreirati iz mašte. Više se ne koristi termin kreacija jer je sve već kreirano.

Do sledećeg teksta, maštajte izvan granica vaših čula i bez trenutne realnosti. To je samo stanje svesti koje ne mora da bude trajno i može se promeniti kroz maštu. Takođe neprestano gledanje u scene iz vaše mašte sugestira podsvesti da promeni naše stanje svesti, pa će preko noći neko osvojiti loto, a neko dobiti na poklon putovanje koje nije mogao da priušti. Nemojte ove stvari prepisivati sreći već sebi. Vi ste nesvesno dodirnuli sliku i učinili je živom i pozvali da krene ka vama.

4 Responses to Kako postići cilj?

 1. Marijan

  Imam31 god i zelim da se profesionalno bavim boksom jer treniram box od svoje 15te god. Ali trenutno nemam para za porodicu i uslove treniranja. Kako da ja ostvarim svoj cilj

 2. Sanja

  Ako dovoljno jako zelis mozes.
  Citaj svaki dan nesto od literature o tome, radi imaginacije i afirmacije ali u opustenom stanju nikako na silu i nikako u losem raspolozenju, nego u alfa talasima skroz opusteno.
  Treba da proizvedes osecaj realnosti. Zatim veruj u to sto si video u imaginaciji, moras imati cvrstu veru.
  Ponasaj se kao da je to vec stvarnost kao da si profesionalni sportista, jer to i jeste stvarnost na nekom visem nivou a ti trebas da se samo uskladis sa njom, da poverujes u to.
  Kad to uspes, okolnosti ce se same namestati, pojavice se dobre prilike, ljudi i sredstva koja su ti potrebna.
  Bitno je da imas kontinuitet (svaki dan radi na tome) i da ne gubis veru.
  Uspećeš.

 3. Carobnjakov segrt

  Pozdrav Marijan,ima jedna izreka ” U zivotu nije vazno sta znas nego koga znas”,kreci se u drustvu trenera i profesionalnih boksera i kada dobijes sansu ti je iskoristi.Cao!

 4. Ptica

  ‘ Na ostvarenju zelja treba raditi bez velikog opterecenja i bez ocekivanja da se desi, jednostavno vizualizujes ili afirmises naravno sa prijatnim emocijama i zaboravis na to i kad se najmanje nadas desi ce se ‘

  Bez dozvole (nadam se da neće zameriti), al ne odoleh, kopirah reci jednog tajnaša. One najbolje pokazuju suštinu.Pozdrav!

Add a Comment