Kako je lepo kad radiš ono što voliš!

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Tajna Tags: , , , , ,

Napisao sam naslov u kome sam rekao sve što sam želeo, pa možda i ne moram dalje da pišem. Napisao sam ono što sam nedavno shvatio kao jednu veliku istinu. Srećan sam što sam shvatio da sam ceo život bio usmeravan raznoraznim okolnostima da se bavim poslom koji sada radim. A kada bi me neko pitao šta bih radio da nisam prinuđen da radim zbog egzistencije, taj posao bi bio veoma sličan sadašnjem.

Pišem ovaj tekst jer znam da među vama postoje mnogi koji ne vole svoj sadašnji posao, mrze svako jutro kada se probude da bi išli na maltretiranje od 8 i više sati. Pišem zbog svih vas koji znate da nešto u životu morate da promenite da biste se osećali bolje, da biste bili srećni. Pišem da bih vas ohrabrio da uzmete “život u svoje ruke” i “budete kapetan svog broda” kako vole da kažu popularni učitelji današnjice.

Ne, ja neću da vam kažem da treba sutra da bacite šefu u lice gomilu dokumenata i date otkaz (voleli biste to, zar ne?). Neću da vam kažem da istog trenutka potpuno napustite svoj sadašnji život, iako je to često dobro rešenje. Ĺ˝elim da vam kažem da je dobra ideja da polako pripremate teren za svoj novi život. Okrenite se ka svojoj strasti. Razmislite o tome šta volite da radite? Ĺ ta vas čini srećnim? Uvek može da se napravi neki posao od hobija ili strasti. Obožavate automobile? Ĺ to se postepeno ne uključite u auto biznis? Volite padobranstvo? Postanite instruktor. Volite pecanje…? Pa dobro, bar ćete imati šta da jedete 🙂

Uključite se u grupe ljudi koji su vođeni istom strašću. Stvarajte kontakte. Razmišljajte o tome kako da počnete da zarađujete novac od bavljenja tom oblašću. Pokrenite blog na kome ćete pisati o svojoj pasiji. Blog će vas učiniti poznatim u tom užem krugu ljudi. Pisanje za blog će vas naterati da stalno učite i istražujete. Postaćete stručnjak. Idite na seminare, čitajte na internetu, čitajte knjige, pričajte prijateljima o toj oblasti, posvetite joj se potpuno.

Zamislite naučnika predanog svom istraživanju. Ima izazov pred sobom. Sve vreme razmišlja o rešenju, pokušava na razne načine da ga otkrije. Odlazi na spavanje razmišljajući o tome, budi se sa novim i svežim mislima o rešenju. Predan je rešavanju i dok se umiva i pere zube, dok putuje na posao, dok pije kafu. Iako ima problem pred sobom, njegov istraživački duh se neće smiriti sve dok se rešenje ne nađe. A rešenje se uvek nađe. Nemoguće je, za nekoga ko je toliko fokusiran na rešavanje nekog kreativnog problema, da ostane bez odgovora. I onda… zar ima lepšeg osećaja od onog kada mu se prikaže odgovor, kada nastane EUREKA, kada shvati da su se isplatili svi njegovi napori?

Ja se često osećam kao opisani naučnik. Gladan sam tog osećaja ispunjenosti kada rešim problem koji me je “mučio” i kada sam ponosan na sebe što sam uspeo da ga prevaziđem. Tada se sve kockice od jednom poklope i često shvatim da je rešenje sve vreme bilo ispred mene, ali ja nisam bio spreman da ga prihvatim. Tada shvataš koliko je sve lako i jednostavno i da je potrebno samo da se fokusiraš. A to važi za sve što želiš. Ako želiš da zaradiš puno para, fokusiraj se na to i zaradićeš. Ako želiš da postigneš duhovne visine, usredsredi se na to i dostižeš ih sigurno. Ali radi baš ono što želiš. Tada nema granica, nema lenčarenja, nema zabušavanja. Tada se radi iz strasti i ljubavi i ceo život je zadovoljstvo. Kada se radi iz ljubavi, sva vrata se sama otvaraju, novac pristiže iako nismo radili samo zbog njega, sve je lepo, sve je onako kako treba da bude. To je onaj čuveni flow koji treba da postignemo!

I neću da vas čujem sada da kažete nešto kao: “ja sam arheolog, a tu nema para…” Svuda ima novca i od svega može da se zaradi i lepo živi. U nekim oblastima je to lakše, negde teže, ali ostavite svoje predrasude iza sebe i napred u iskopavanje! Napred u flow, napred u zadovoljstvo, napred u ljubav, napred u sreću!

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

Add a Comment