Kako naše emocije utiču na naše materijalno stanje

Objavljeno . Autor: Jasmina Kovačev Posted in Podsvest Tags: , , , ,

Emocije vezane za materijalno stanje su uglavnom rezultat sukoba i nesklada onog što želimo na svesnom nivou i onog što je zabeleženo kao informacija na nivou podsvesti.

Poznato je da naš um kreira našu realnost. Bez obzira šta želimo na svesnom nivou, ukoliko su mentalni programi naše podsvesti u suprotnosti sa onim što želimo na svesnom nivou, podsvest gotovo uvek pobeđuje. ÄŚak i ako podsvest ne pobedi u jednom momentu, već u sledećem momentu snaga volje (svesnog dela) popusti i mentalni program podsvesti izlazi kao pobednik. Mi to doživljavamo kao sindrom odlaganja i pronalaženja “izgovora koji para vredi”

Koji su to mentalni programi koji nas sabotiraju?

Primere ovakvih programa možemo naći čak i u izrekama našeg naroda. Sigurno ćete prepoznati neke od njih kao deo programa koji kreiraju vašu realnost:

 • Nema hleba bez motike.
 • Samo teškim radom se može nešto steći.
 • Ko danas ima para, mora da je lopov.
 • Uspešni u biznisu su sigurno ojadili druge.koji rade pošteno.
 • Kriza je, ne mogu očekivati da ću nešto postići dok to ne prođe.
 • Materijalno obilje može imati samo onaj ko dobije veliko nasledstvo.

Ovakve mentalne programe zovemo limitirajućim, tj. ograničavajućim i oni određuju naše iskustvo realnosti i samu realnost. Kada imamo neki od njih, gotovo je nemoguće postići materijalno obilje. Ako bismo uspeli da dodjemo do obilja, vrlo brzo bismo ga izgubili. Poznato je npr. da čak 95% onih koji dobiju na loto izvlačenju, u roku od 5 godina su u lošijoj situaciji nego pre loto dobitka. Podsvest se pobrinula da budemo u skladu sa samim sobom.

Rešenje je u menjanju takvih programa. To je mnogo lakše reći nego učiniti. Mnogi neće ni da krenu u taj proces, jer kada imamo neki od ovih programa, to je naša apsolutna istina i nismo ni spremni da menjamo ovakvo uverenje.

Zamislite na primer da neko ima u podsvesti program koji kaže “Ko danas ima para, mora da je lopov” da pokušava da ostvari materijalno obilje. Podsvest mu neće dozvoliti da radi na ovom uverenju jer bi to automatski značilo za takvu osobu da menjanjem uverenja “Ko danas ima para, mora da je lopov”, ona automatski postaje lopov. Suština je sasvim drugačija. Kada se oslobodimo limitirajućeg verovanja, tada stičemo veći stepen mudrosti i vidimo stvari iz drugačijeg ugla.

Sećam se kada sam imala sličan slučaj u praksi, osoba je reagovala vrlo gnevno i na ideju da se promeni jedno takvo limitirajuće uverenje. Pošto uvek ima načina kako da se postigne željeni rezultat, nakon oslobađanja ovakvog verovanja, osobi je bilo smešno što joj je uopšte palo na pamet da to automatski znači da je i ona lopov. Iz tog razloga promene nekih verovanja ne mogu se odraditi samostalno čak i sa posedovanjem znanja kako to uraditi. Jednostavno, neće nam podsvest dozvoliti da priđemo. U takvim uslovima je neohodna pomoć osobe koja zna šta radi i može vam pomoći da identifikujete vaša ograničavajuća uverenja kao i da postignete taj sklad svesti i podsvesti. Ima i uverenja koje možete sami promeniti ukoliko uspete da sagledate koja su to ograničavajuća verovanja koja imate, ukoliko ste spremni da ih prevaziđete i ukoliko znate kako. Tehnika Emocionalne Slobode (EFT) je odličan način za prevazilaženje ograničavajućih verovanja. Na EFT nivou dva se uči rad sa limitirajućim uverenjima.

ÄŚesto je materijalno obilje asocirano sa nečim lošim, koliko god da gotovo svi priželjkujemo obilje. Obzirom da živimo u materijalnom svetu i da smo izloženi novcu i materijalnom obilju (mnogo češće materijalnoj oskudici) svakodnevno, mi od malih nogu stičemo podsvesna ograničenja vezana za novac. Jedno od njih je i izreka “Novac je izvor svog zla.” Ovo je pogrešno tumačenje biblije koja kaže da je ljubav prema novcu izvor svog zla, a ne novac sam po sebi. Novac nam omogućava izbore u životu u bilo kojoj situaciji. Sa ovim uverenjem nećemo daleko stići u materijalnom obilju. Sigurno je da nemamo čime da pomognemo siromašnima ako im se pridružimo. Od mnogo veće koristi smo ako možemo pomoći.

Pogledajmo još neki primer. “Mi to sebi ne možemo priuštiti.” Da li ste čuli to u toku svog života? Malo je onih koji to nisu čuli puno puta i danas žive takvu realnost.

Srela sam osobe npr. sa mentalnim programom, da onaj ko je materijalista ne može da bude plemenit. Istovremeno ne mogu sebi da priušte ni najosnovnije uslove za život i traže od onih koji nešto nude, da budu plementi i njima poklone. To je isto kao i tražiti od pružaoca usluga i robe da se priključe siromasima ovog sveta jer u suprotnom nisu plemeniti. To ne znači da oni koji imaju više ne prebacuju to na one koji imaju manje u momentu kada to mogu, ali i tu je pitanje da li nekom dajemo “ribu ili ga naučimo da peca” i tako ga obezbedimo za ceo život. Svet u kom živimo koristi novac kao merilo vrednosti onoga što se nudi i stoga je novac neophodan da bi došli do te vrednosti. Zato je važno da u svom životu i profesiji konstantno gradimo sopstvenu vrednost kako bi je unovčili i mogli da razmenimo novac za druge željene vrednosti.

I mnoga limitirajuća uverenja o nama samima isto tako mogu doprineti našem materijalnom stanju i kako kažemo, samo sabotaži.

Mi živimo u materijalnom, fizičkom svetu i nema ništa loše u tome da posedujemo materijalna dobra. Sve može ići u ekstrem, pa i to posedovanje koje može preći u potrebu za posedovanjem zbog ličnih potreba koje nisu na zdravim osnovama, kao na primer lečenje sopstvenih kompleksa.

Kad god su u konfliktu naša uverenja, dolazi do emocionalne reakcije. Ne samo da nam naša uverenja određuju naš život i naše reakcije, nego sve emocionalne reakcije doprinose da nismo u stanju da donosimo najbolje odluke u takvom momentu. Kod svake emocije nama zakažu dve najvaznije funkcije – logično analitička i intuitivna. I šta nam tada ostane? Ne mnogo, jer smo prepušteni stihiji i vodenim strujama koje će naš brod odvesti ko zna gde, možda na bezbedno mesto, a možda razbiti o kamenitu obalu.

A šta ćemo sa krizom?

Nije slučajnost da u vreme krize nekim ljudima ide bolje nego drugima. Ovo je vreme kada je posebno važno ukloniti sopstvene blokade na emocionalnom i mentalnom nivou. U kriznim vremenim se pokrenu mnogi strahovi i nesigurnosti koji nam privlače još više dokaza za isto takvo stanje. Ako ste pod stresom zbog trenutne situacije u svetu i ekonomiji, vreme je da nešto preduzmete na tu temu. Kada ste smireni, tada ćete i u vreme krize mnogo bolje funkcionisati, a i intuicija će vas bolje voditi.

U vreme krize je veća konkurencija za posao, treba nam više samopouzdanja da sebe uspešno predstavino, grubo rečeno da se prodamo budućem poslodavcu ili svoju uslugu ili proizvod poslovnom partneru.

Dođite da zajedno uklonimo neke od blokada vašem samopouzdanju na jedinstvenoj radionici Probudite prodajnog genija u sebi, koja nikoga ne uči kako da prodaje, nego pomaže uklanjanju blokada na nivou podsvesti.

Prijavite se jos danas na 063 1608116 ili online

Svi ostali treninzi i edukacije iz opusa “Okruga Duga“ su na www.TehnikaEmocionalneSlobode.com

20 Responses to Kako naše emocije utiču na naše materijalno stanje

 1. julka

  Trenutno citam knjigu Preobrazite svoju slabost usnagu i evo bas vas tekst na mom omiljenom sajtu koji sam veceras posetila da bi se napunila pozitivne energije jel moj sin sutra ima jednu ortopedsku operaciju.Ali ja znam da ce sve biti uredu i da ce se dobro zavrsiti.
  Sto se tice EFT-a puno sam citala onjemu i sigurno cu uskoro ici na jedan trening iz razloga sto vec duze vreme primenjujem ZP al mislim ipak da trebam da ocistim neke emocialne blokade u svojoj podsvesti koje svesno pokusavam da otklonim al ne uspevam u potpunosti.Srecna sam sto znam da postoji nacin a to je EFT. Pozdravljam vas i hvala vam.

 2. Srce

  Poštovana Jasmina,
  Svaku vašu reč upijam i cenim visoko vaš rad.
  Osetio sam i sam blagodeti vaše tehnike EFT.
  Ali, pouzdano znam da bi interesovanje Tajnaša bilo mnogo veće ukoliko bi po povlašćenoj ceni održali seminar samo za nas.
  Da li je moguće da se jedan takav seminar organizuje u budućnosti?

  Srdačan pozdrav,
  Srce 🙂

 3. Nena

  Moje uverenje je da ja nemam ni jedno od tih uverenja navedenih kao primeri.
  verovatno tu grešim.
  Ne mislim da nema leba bez motike, ali ne mogu, ni posle toliko vremena na ovom sajtu da poverujem u to da će mi novac pasti s neba, samo ako verujem u to čudo.
  Verujem da sako nešto radi, i da svojim stavovima možemo privući lakši i lepši , za nas privlačniji, zanimljiviji, a znatno bolje plaćen posao.
  Tačno je da neke stvari ne mogu sebi priuštiti, to je moja realnost, a nije pogrešno uverenje, no, ja verujem da mogu, verujem da imam dovoljno novca, pa recimo, tražim bolje od onoga što sam videla i poželela, da za to dam novac koji imam.
  Jasno je da ne možemo očekivati da nam oni koji su bogati poklanjaju i da zato postanu siromašni, no, oni neće postati siromašni, jer sam uverena u ono što se stalno provlači na ovom sajtu i na forumu:daj i daće ti se 🙂
  Za mene lično nema većeg zadovoljstva nego kad vidim radostan osmeh osobe kojoj sam nešto poklonila.
  Moja ćerka ide na jednu vrstu terapije gratis.
  Da li će nejna terapeutkinja postati siromašna zbog sat vremena nedeljno koje joj posveti pro bono, a time usrećuje i moju ćerku i celu našu porodicu.
  Mislim da ona postaje bogatija, mnogo, mnogo bogatija duhovno i da joj unuverzum za uzvrat šalje još mnogo klijenata koji mogu da plate, pa tako zarđuje više.
  Lepo je biti bogat i imati dovoljno novca, lepo je raditi mnoge stvari ne razišljajući o tome koliko ćemo novca zaraditi.

  Ovaj sajt i forum su fenomenalni,ovde sam gotovo od početka, obožavam sve ljude ovde, sve ljude na svetu, ali ne volim reklame. Ovaj izvanredan članak promašio je svoj cilj jer je na kraju reklama seminara.
  Ko želi da seminar, našao bi Jasminu na neki drugi način.

  Ne mislim na one prave reklame na sajtu i forumu jer znam da prostor za forum treba od nečega platiti, pa namerno otvaram te reklame, jer svako otvaranje donosi novac za plaćenje sajta.

  Praštajte mi na otvorenosti.

 4. Nena

  P.S. Naravno da je važnije naučiti pecati nego uzeti poklonjenu ribu, ali treba preživeti i dok ne naučimo, zar ne?
  Dakle, ja bih i jednu ribu, jer sam ovog momenta gladna i da naučim da pecam, da sutra sama upecam.
  Ja hoću i mogu sve, ispred mene je ..ne polupuna, već puna čaša 🙂

 5. julka

  Neno svaka ti cast na iskrenosti tacno je sve sto si napisala i prosli teket Jasmika nam je napisala kad je trebao biti neki od seminara pa je izazvala veliki broj komentara.Slazem se da sa drugima treba podeliti znanje al ovo vec prerasta i u licne interese sto svakako ovaj sajt nije.Svi su to uglavno cinili iz ljubavi i zelje da pomognu drugima.Smatram da svima trebamo ukazati na nacine kako da obogate svoj zivot a na svakom od nas je da izaberemo nacin na koji cemo to ciniti. Pozdrav.

 6. Tajna

  Draga Neno,

  otvorila si, po meni, jedno suštinsko pitanje oko kog sam do skoro i sam imao veliku dilemu. A pitanje je: ako su već namenjeni da pomognu ljudima da postanu bolji, zašto ti proizvodi (seminari, programi…) nisu jeftiniji ili besplatni!? “Neko kaže da hoće da mi pomogne, a onda mi traži (veliki) novac za to”.

  Kažem da sam do skoro imao dilemu oko toga, ali sam uspeo da ispravim svoja uverenja oko tog pitanja. Energija mora da kruži. Nešto morate da date da biste mogli da dobijete. Nije uvek u pitanju novac, ali nešto morate da date (žrtvujete) da biste mogli da primite energiju u nekom drugom obliku.

  Ti ljudi koji uče druge da “pecaju” uglavnom žive od toga čime se bave. Njima je potreban novac za organizaciju seminara, za hranu, za kiriju, za druge seminare na kojima se i sami usavršavaju. Meni je sasvim normalno da neko za svoje usluge naplaćuje onoliko koliko misli da to vredi. Ako ljudi misle da to stvarno vredi toliko, platiće, a ako ne misle neće. Matematika je jasna.

  Ne mogu ja da se ljutim na Brajana Trejsija što naplaćuje 300 evra kada nekoliko sati drži predavanje u Beogradu. Ne mogu da se ljutim na njega što mu ni jedan elektronski program ne košta ispod sto dolara. Uveren sam da vrednost koja se dobija na taj način višestruko prevazilazi cenu. I to ne samo kod Trejsija, nego i kod predavača o kojima pričamo na tajna.rs. Nisam išao da gledam Trejsija i nisam ni malo bio ljut ni na njega, ni na sebe zbog toga. A sala je bila puna.

  S druge strane, Jasmina je na početku serije seminara svima nudila priliku da dobiju besplatne seminare i to sam takođe objavio na sajtu i putem mejla. Mnogi su dobili besplatne seminare i grupne tretmane.

  Prostoji tu i drugi aspekt. Kako se ponašate prema automobilu koji ste platili 10.000 evra? A kako biste se ponašali prema istom tom automobilu da je besplatan? Da li biste ga isto čuvali, servisirali, pazili od udaraca? U našoj glavi se uglavnom nalaze programi da kada je nešto besplatno, to i ne vredi.

  Evo šta Joe Vitale misli o pitanju koje je Nena pokrenula: http://blog.mrfire.com/a-curious-question/ Inače, on je držao email kurs koji je naplaćivao 2000 dolara po osobi. Kurs u kom je slao ukupno 5 mejlova je koštao toliko. Ali, očigledno je bilo ljudi koji su videli da to toliko stvarno i vredi. Za njih je vredelo.

  Takođe mislim da nikoga ne bi trebalo da pogađa to što se neko promoviše na sajtu za koji smatra da pruža besplatne informacije. Ovaj tekst je takav, sledeći će da bude drugačiji. Uvek imamo mogućnost izbora. Uvek treba da razmišljamo svojom glavom i da kada nam se nešto ne sviđa “promenimo kanal”. To nikako ne znači da ja bilo koga teram sa sajta. Naprotiv! Ne menjajte kanal 🙂 Ali ne može sve uvek svima da se sviđa. Siguran sam da je mnogima baš bila potrebna informacija iz ovog teksta. Neno, zašto misliš da kome treba Jasmina, može da je pronađe na drugi način? Zašto tajna.rs da ne bude taj način?

  Ako vas je ova promocija navela da negativno emotivno reagujete, zapitajte se koje negativno uverenje leži u pozadini? Zašto sam uvređen time što neko promoviše svoje usluge za koje ja smatram da im nije mesto ovde? Da li to otkriva moj “mentalitet siromaštva” koji uvek govori da je sve skupo i da nemam novac da sebi omogućim ono što želim? Da li želim da se oslobodim tih loših uverenja? Ja znam da želim da se oslobodim toga i zato ću da idem na seminar. Znam da se isplati.

  Ovo sve sam napisao jer sam se do nedavno i ja osećao ovako kako je Nena opisala. Zato niko ne treba da lično doživi ovo što sam napisao, već isključivo kao način da prevaziđe svoja negativna uverenja. Bio sam tamo, prevazišao sam to. Ako sam ja to uradio, to znači da može svako da se promeni na bolje.

 7. Nenad

  U potpunosti se slazem sa Tajnom u njegovom obrazlozenju. Verujem da je Jasmina provela sate i sate , godine i godine ucenja i citanja dok su vecina koja sada trazi pomoc trosili svoje vreme na beskorisne nepovratne stvari.

  Tajna.rs vec dugo godina radi za sve nas besplatno a koliko nas/vas je dosada se setilo da nesto plati za ovu vrstu usluge ? Wikipedija radi po principu donacija oa zasto tajna.rs najveci sajt u oblasti duhovnog razvoja u regionu ne bi funkcionisao po istom principu ?

  Ovde su napisani neki od najlepsih i najdragocenijih tekstova koji su uvek bili besplatni i verujem da su mnogim ljudima pomogli da promene svoje stavove. Da li smo ikada platili za to ? Koliko je novih prijateljstava sklopljeno zahvaljuci ovom sajtu ? Mi kao narod navikli smo da sve dobijemo besplatno i cim nam neko trazi novac za svoju energiju mi pomislimo da je nepravda,prevara i td.

  Jasmina vam je dala jako dragocene tekstove i time vas poziva na seminare.Onaj koji je spreman da prepozna priliku , odazvace se . Bob Proctor daje seminar za 6 000 usd za 6 dana licno, mislite da je to skupo ? To je neprocenjivo.

  Mislim da bi trebalo da sajt tajna.rs dobije sekciju za dobrovoljne priloge u cilju unapredjenja citavog izgleda sajta i organizovanijeg komuniciranja izmedju korisnika.

 8. Jasmina

  1. Svi mi sami kreiramo svoju realnost. Kako?
  Nas mentlani sklop odredjuje nas nacin razmisljanja. Taj nacin razmisljanja nas dovodi do odredjenih odluka, te odluke nas vode u aktivnosti, od tih aktivnosti zavise nasi rezultati i nasa realnost.
  Svaki komentar na tajni govori o mentalnom sklopu osobe koja ga je pisala. Kakva je vasa realnost? Pitanje za one koji i dalje traze da budu hranjeni ribom a ne bi ribaru dali pravo ni da kaze drugima da on tu ribu prodaje i to nakon sto im je dao priliku da probaju tu ribu – Kako vam koristi takav nacin razmisljanja koji imate? Ako niste zadovoljni svojom realnosti, mozda bi bilo vreme preispitati svoje stavove i sta u njima menjati da bi na kraju kreirali drugaciju realnost.

  2. Postoji nesto sto se zove ekologija donosenja odluka i ekologija u aktivnostima. Sustina ekologije je da niko nema stetu, po mogucstvu da svi imaju koristi. Sta mislite da li to sto klikate oglase po necijoj strani bez iskrenog interesovanja, predstavlja ekolosku odluku? Sta mislite da li onaj ko ocekuje da dobija kvalitetne clanke besplatno, a buni se ako u na kraju kvalitetnog clanka stoji i informacija o edukaciju, ima ekoloski validan zahtev i ocekivanja? Mnogi su zahvalni kada znaju gde mogu doci do kvalitetne edukacije. Za one koji taj deo ne interesuje, i dalje imaju kvalitetnu edukaciju u clanku. Moguce da taj kvalitet i ne prepoznaju, ali to je vec nova tema.

  3. Svuda mora postojati energetska razmena. Bez razmene energije se zaustavlja tok. Bez toka nastaje susa i nema zivota. Zahtev za ribom nije razmena energije. Filantroficki rad je sasvim druga prica i on se obavlja po izboru onog ko daje. Moja filantropija ovog proleca u Srbiji- 6 besplatnih celovecernjih predavanja u Beogradu, besplatan grupni tretman od 5 sati zenama sigurne kuce, 13 besplatnih treninga i grupnih tretmana preko fejs book nagradne igre, brojne besplatne i kvalitetne clanke. I sve to me je kostalo i vremena i novca. Stoga, za one koji vicu – hocu besplatno ribu ali nemas pravo nikom da kazes da prodajes ribu, tako se riba ne dobija, niti je to podrzavajuci mentalni stav.

  4. Svoja limitirajuca uverenja cesto tesko uocavamo. Drugi ih vide lakse, a posebno oko eksperta.Kad resite da promenite nesto od svojih blokada kojih niste ni svesni, bar imate informaciju gde to mozete uraditi. Petak je ceo dan grupni tretman, a za vikend radimo na blokadama i edukaciji u okviru Probudite prodajnog genija u sebi – nikoga ne uci da prodaje, nego uklanja emotivno mentalne blokade i pomaze u menjanju odredjenih blokirajucih mentalnih stavova.

  5. Raduje me sto cu videti neke od vas! Puno pozdrava, Jasmina

 9. pero

  Ovaj put ću se držati uzdržano po pitanju reklamiranja u tekstovima.:)

  Dragi moji tajnaši,moram napisati sledeće

  Budite sigurni da je moguće samostalno bez pomoći gurua ,predavača ,koucha itd. postići rezultate i svesnom privlačanju željenih stvari pomoću ZP.

  Podsvesne blokade ili programi, paradigme, nazovimo ih kako god želimo,koje eventualno imate su prepreka u svesnom usmeravanju rada ZP.
  Te blokade , podsvesni programi , emocionalani sistem za navigaciju nazovimo ih kako god želimo ,shvatimo ih kao blokade ili alarme u vidu negativnih emocija koje se javljaju kao posledica misli SU REĹ IVI.

  REĹ IVI SU IZBOROM NOVIH MISLI, misli kojima će se eskivirati, izbeći, usmeravanjem pažnje na ono što želimo, a ne na ono što ne želimo.
  Izborom misli koje neće izazvati loše osećanje ,loše emocije već naprotiv, koje će izazvati dobar osećaj mi možemo postići ono što želimo.
  Osećanja i emocije su jasan i dovoljan signal da su misli koje smo izabrali kao sredstvo za postizanje cilja dobre ili loše.

  Loša osećanja koja ćemo dobiti kao posledicu loše odabranih misli su signal da te misli treba menjati birati druge .

  Bilo da su ta loša osećanja izazvana zbog suprotnosi sa PODSVESNIM PROGRAMOM ILI NAĹ IM SISTEM KOJI ZNA Ĺ TA JE ZA NAS DOBRO, moramo birati nove misli.
  Nove misli će takođe biti uzrok novih osećanja koja će sada, ako smo nove misli dobro odabrali, biti dobra.
  ÄŚini mi se da je podsvesno ubeđenje u stilu
  Ja sam nesposoban da sam bez nečije pomoći uspem u primeni ZP sama po sebi veoma nepovoljnO za onoga ko ga usvoji.

  Pozdrav svima sa željom da svesno usmeravanje rada ZP ne bude tajna.

 10. Nena

  Uopšte ne mislim da ti ljudi ne treba da naplaćuju svoje usluge i prenošenje svog znanja, jer oni od toga žive, a nama to treba.
  Naravno da treba nešto da se da da bi se dobilo, i ja sam to napisala.
  Kako doći do Jasmine, a da to nije poziv u njenom članku….mi ovde svi znamo da koristimo internet.
  Zašto da izvor te informacije ne bude Tajna? .O.K. zašto da ne?
  Neki od Vas znaju da ja radim nešto lepo. Imam mnogo prijatelja na fejsu, ovde, na blogovima, jer imam dva bloga, na Linkedinu, tweetwru. Ja se ipak tamo ne namećem reklamama. Kome je potrebno, naći će me.

  Draga Jasmina, zašto imam utisak da ste Vi ovo shvatili lično?
  Ja sam veoma zahvalna za Vaš tekst.
  Na sve Vaše teze Vam ne mogu odgovoriti, jer nisam toliko edukovana kao Vi. Mogu i iz Vašeg odgovora da učim.

  No, napisaću samo ovo: tačno je da je potrebno razmenjivati energiju, i da treba dati da bi se nešto dobilo. Prvi oblik nabavke dobara koje nemamo, u ljudskom rodu bila je trampa, pa neka opšta vredna stvar kao zamena za novac, i tek dosta kasnije nastao je novac.
  Naravno da je novac pre svega. Vi od novca da kupite ono što Vam treba.
  No, ne mora uvek biti novac ono što ću Vam ja dati (pišem hipotetički). Ja Vam mogu dati kutiju za nakit u dekupažu, mogu Vam dati pomoć u okviru svog posla, mogu Vam dati osmeh 🙂
  Taj osmeh, nekada je mnogo, mnogo više vredan od sveg novca na svetu.

  Ja imam pogrešno uverenje da Vašu radionicu ne mogu priuštiti. Da bih otklonila to uverenje, treba da dođem na Vašu radionicu.
  Kako na mom tekućem računu realno nema ni pare, do plate, a onda prioriteti, ja mogu samo da radim imaginacije, afirmacije da te pare imam, da sedim i slušam Vaše predavanje, da vidim sebe u svim tim ulogama i da se osećem srećnom zbog toga. Tu se krug zatvara, ja izlaz i drugi način nemam.
  Verujem da ćemo se videti na nekoj radionici jednog dana.

 11. Mila

  Koji lep dan. Koje divno caskanje divnih ljudi ovde. I dok pijem kafu mislim na vas sve u fazonu uspeha. Najveci uspeh je “neodvajanje” u mentalnom sklopu, vec ujedinjavanje. Vi to upravo cinite u mom shvatanju.
  Ljubim vas sve…

 12. Jasmina

  Draga Neno,
  Ja odavno mnogo toga ne dozivljavam licno.Uopstalom, imam odlican alat da prevazidjem i ono sto me dodirne, jer ocigledno ima sta da dodirne. Istovremeno kada je dat komentar na nesto sto sam pisala, dacu svoj komentar ako smatram da je to potrebno. Ono sto pisem nisu hipoteze, nisu ni moja misljenja, nego zakoni univerzuma, kao i zakon privlacenja, slagao se neko sa tim ili ne. Verujem da bi za neke tajnase koji ne poznaju kako funkcionise svest i podsvest bilo uputno da to nauce. Ovo zadnje se ne odnosi na Nenu.
  Puno pozdrava svima iz predivnog Zemuna i jos lepseg dvorista sa orahovom hladovinom gde imamo pauzu za rucak.

 13. nika

  Bravo za Peru!

  Sve sto je potrebno za uspeh u zivotu sazeo si u nekoliko redova!Zaista mislim da je kljuc:”REĹ IVI SU IZBOROM NOVIH MISLI, misli kojima će se eskivirati, izbeći, usmeravanjem pažnje na ono što želimo, a ne na ono što ne želimo.
  Izborom misli koje neće izazvati loše osećanje ,loše emocije već naprotiv, koje će izazvati dobar osećaj mi možemo postići ono što želimo.
  Osećanja i emocije su jasan i dovoljan signal da su misli koje smo izabrali kao sredstvo za postizanje cilja dobre ili loše”.

  Za ovo je potrebno da postanemo SVESNI SVOJIH MISLI U SVAKOM TRENUTKU! da stražarimo nad svojim mislima sve dok nam ne postane navika da mislimo samo pozitivno,!… čak iako je realnost drugačija, da je prihvatimo i na neki način ignorišemo, tj. da ne dajemo snagu lošim stvarima tako što stalno razmišljamo o njima!

  Npr. da bi kontrolisali svoje misli potreban je MIRAN UM, a zatim JAKA VOLJA…

  Za ovo postoje razne tehnike…svako može da ih savlada… samo razliciti su putevi…Za vecinu ljudi ovo nije uopste nimalo jednostavno. Nekom je pomoc ili edukator potreban manje, nekom vise ..

  Obozavam sve tajnase! Pozitivne energije nikad dosta, tako da bez obzira na sve što sam pročitla, naučila i što primenjujem zahvalna sam što tajna postoji!

 14. Suza

  Tajnasi, divni ste! Evo i ja vam se prikljucujem. Mislim da kontrola sopstvenih misli uopste nije jednostavna i da su potrebni dobri alati (tehnike) za to. Ja bih svakako uvek pristala na to da naucim nesto mnogo brze ako neko moze da mi pomogne, nego da sama pokusavam, pa da odustanem kao sto mi se sto puta u zivotu desilo.

 15. Nena

  Mila, hvala ti 🙂
  Ja sam htela samo jednu ribu i učenje, htela sam oboje po malo, to sam i dobila.
  Hvala, Jasmina!
  Hvala, dragi moji Tajnaši!
  Sve vas volim.

 16. Djole

  Hvala na odlicnom tekstu!
  Hvala na odlicnom sajtu!
  Oseca se erupcija pozitivne energije 🙂
  Pozdrav svim tajnasima! Uzivajte u predivnom danu!

 17. Renata

  Izuzetno mi je zadovoljstvo sta sam Vas “otkrila” i to bas dan posle posto sam pocela citati knjigu Hila “Zlatna pravila ” 🙂
  Pozdravljam sve !

 18. fiore

  bog stari,mene licno interesuju sve radionice,a za koje neko od vas sa :tajne”,zna ili je ucestvovao,a spreman je da podeli svoje iskustvo,a svako od nas ce se odluciti za sebe.svaka dobronamerna informacija bi mi pomogla i znacila.Hvala.

 19. Panda

  Pozdrav svima!Jako mi je drago sto sam otkrila ovaj sajt…
  Ova tematika mi je poznata i sve sto je u ovom tekstu napisano je ziva istina.Radeci kao prodavac knjiga na terenu,mnogo toga sam se naslusala i uverila koliko nase misli i uverenja mogu da nas sabotiraju po pitanju materijalnog.Skoro svakodnevno mi neko postavi pitanja tipa:”kako uspevas da prodajes knjige kad je kriza i ljudi nemaju para ni za hleb?” ili “Ko jos cita,i daje pare za knjige?”…itd..Ima tu jos glupih uverenja sa kojima vas ne bih zamarala.Na pocetku sam se trudila da ljudima dam do znanja da ja nemam nista od toga sto je kriza,da mene to ne zanima i ne dotice puno…Onaj ko cita i koga knjige zanimaju svratice do mene…Danas posle skoro sedam godina kometari pomenutog tipa su mi smesni…
  Licno nemam uverenja pomnutog tipa.Verujem da kolicina novca koji cemo privuci u nas zivot zavisi iskljucivo od nas samih.

 20. Lili

  Oh …
  Vidite, imala sam tu srecu da rano saznam da imam talenat za pisanje poezije i proze. Igrom slucajnosti, imam nesto objavljeno u dve knjige i ponosim se time iako to nije nesto veliko, za pocetak i za te godine koje sam imala savrseno 🙂
  Godinama sebe vidim kao nobelovca, kao nekoga poput Ive Andrica. Znam da je to ljudima smesno, neka se smeju. Zivim za trenutak kada cu ugledati svoje knjige u izlogu knjizare, a znam da hocu jer to zalim celim srcem i citavom dusom. Mislila sam da je to mozda neka prolazna faza u mom zivotu i da ce vremenom poceti nesto drugo da me interesuje. Iako me zaista interesuje jos dosta toga vezano za umetnost, ovaj zar i plamen se nisu ugasili 10 godina. Ljubav prema knjigama i pisanju je prevelika i mozda ce biti jako tesko da bi postalo lako, ali neka. Samo radom, voljom i verovanjem ljudi osvajaju svet. Covek nije ni svestan koju snagu ima u sebi dok je ne upotrebi.

Add a Comment