Kako eliminisati uticaj ometača

Objavljeno . Autor: Nenad Posted in Tajna Tags: , , ,

Od ometača se nije bilo lako odbraniti jer oni sačinjavaju 99% našeg vremena kada ne spavamo.

Ja sam u početku imao jednu audio knjigu koja traje oko 3 sata. U pitanju je specijalno izdanje ”Misli i obogati se” sa prelepom uvodnom muzikom, sa autentičnim govorima autora. Dnevno bih slušao po dva puta taj CD. Kada nisam slušao onda sam čitao po ceo dan drugog autora. Ostalo svoje vreme koristio sam tako što sam pokušavao da ne upadam u zamke. Ovo se postiže sa razvitkom svesnosti koliko su ometači opasni. Opasni su jer ako reagujemo emotivno na sadržaj koji vidimo i osećamo, mi kreiramo još tog sadržaja i samim tim usporavamo imaginacije i želje za naše sutra.

Misli su konstantno upaljene, spremne za kreiranje našeg života. Ako šetate ulicom i vidite natpis na zidu i u momentu ako vam se po inerciji asocijacije javlja u glavi sadržaj vezan za tu sliku koju ste videli, vi ste tog trenutka napadnuti od strane ometača jer vam je uzeta pažnja. Ĺ˝iveti imaginacije, živeti tajnu podrazumeva neumorno življenje scena u mislima koje su predmet vaših želja.

Primer. Vozite automobil i na semaforu pešak prelazi na crveno svetlo gde ste prinuđeni da ukočite. Ako se tog trena iznervirate, reagujete, (u sebi opsujete), kreirali ste još takvih scena ili scena gde će biti prinuđena ista takva emotivna reakcija da se oslobodi iz vas. Prisustvovali ste ometačima. Ako ste odali impulse energije, zamislite da ste takvom snagom kreirali pozitivnu želju, a ometače ignorisali. Onda bi sve vaše želje stizale u roku od jednog zemaljskog dana i živeli biste kao u bajci.

Primer broj 2. Vozite se autobusom i gledate u osobe koje su oko vas. Ako još pratite šta radi vozač, ako pratite kretanje tog autobusa, onda ste potpuno predali svoju pažnju jer automatski vaše misli će biti vezane za trenutnu scenu koju vidite i asociraće vas na niz vaših ranijih iskustava kojima ćete pribeći nesvesno u mislima. I ovo su ometači.

Ometači se moraju ignorisati. Morate imati pastira vaših misli koji ih čuva. Zamislite da imate čarobni štapić, a vi ga predate nekome drugom da kreira vaš život onako kako vi nesvesno tražite. To je ironija. Tu leže svi problemi kako smo naučili da životne zadatke nazivamo.

O štetnom nametnutom uticaju medija zbog ispiranja mozga i pravljenju savremenih robova ne bih da govorim jer verujem da ste svi svesni. Ako se u vašem domu još ore vesti i dnevnici onda vi ne živite tajnu već živite lažnu nadu. Nadanje je oivičeno sumnjom, kada postoji sumnja, nema vere. Bez vere i sopstvenog ubeđivanja nema manifestacija svojih želja. Samo postoje manifestacije koje prate sumnju i rađaju strah.

Prijatelji, poznanici

Koliko im verujete? Koliko učestvujete u ogovaranju i svoju pažnju uzalud trošite? Posle se žalite da ne možete više da izdržite život koji živite. Morate biti svesni da pre nego što ste upoznali tajnu, vi ste bili konstantno pod uticajem ometača i lepo ste se družili. Sada želite da ih izbacite iz vaše umne kuće i oni se ljute, mole vas, pregovaraju i maskiraju se pod vašim roditeljima, rodbinom, supružnicima. Ono što vam odvuče pažnju, a nije pozitivna stvar, naziva se ometačem. Vreme provedeno u ometačima može uvek da se provede u vašem idealnom scenariju.

Morate da ignorišete pojave ako mislite da živite ono što želite da živite.

Pomenuo sam jedan eksperiment ranije i ovde ću mu dati prostor jer je odličan primer figurativne jačine ometača. Uzmite led i stavite na bilo koji deo tela. Sačekajte par trenutaka i javiće se bol. Pokušajte taj bol da ignorišete tako što ćete zamišljati suprotnost leda, a to je vatra. Zamislite toplotu umesto te bolne hladnoće. Ĺ to duže idržite, vaša misaona toplota nadvladaće ledenu realnost i mozak ce postati jači jer će dobiti drugačije imuplse. Toplota će istopiti led. Ovo je jako teško izvesti, ali je moguće.

Istim ovim bolnim intezitetom mi danas prisustvujemo u realnom životu. Ako uspemo da ga ingorišemo i da u tom trenutku zamislimo idealnu scenu suprotnu od te neidealne, postaćemo umni gospodar. Pretvorićemo ometača u saveznika.

Ako u trenutku nemate novca vi ste pod uticejem ometača jer ste ih prihvatili kao realnost i ušli ste u to stanje svesti siromaštva. U tom teškom trenutku kada nemate uopšte para, verujte najjače i zamišljajte najbolje što umete izobilje novca. I vaše želje će postati vaša realnost. Ovo je takva ironija da kada bih imao sada jedan preparat da prodam uz ovu priču vi mi ne biste verovali, ali srećom jedino što vam prodajem jeste saznanje o vašoj svesnosti. I jedini preparat nalazi se potpuno besplatno u vašoj glavi.

U tekstu reč ometači se pojavljuje tačno 19 puta. Nesvesno ućiće vam u glavu, ali ne da vam smeta već da razvijete viši nivo svesnosti i da razvijete sposobnost u ingorisanju istih štetnih navala kroz pitanje: “šta sada kreiram”, “gde sam sada”?

Add a Comment