Kako da popravite neko ponašanje?

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in 10.000€ Tags: , , , , , , , , ,
U ovom tekstu pišem o svom dobitku od oko 10.000 evra, promenama koje je doneo u moj život, zatim o novoj sesiji koju sam imao sa Zoranom i sjajnoj tehnici koju sam radio, a sada je dostupna i vama preko interneta.

Potpuno spontano i neplanirano, mojih čuvenih 10.000 evra, o kojima sam toliko pisao da je svima već dosadilo, je dospelo na moj račun. Onako, pravo s neba, na jedan od onih čudesnih načina kako samo zakon privlačenja može da organizuje. Moje vizuelizacije su se ispunile. U realnosti sam podizao novac iz banke, baš kao u svojim vizuelizacijama. Imao sam onaj sjajan “deja vu” osećaj dok sam čekao u redu u banci. Super sam se osećao.

Ipak, iz novogodišnjeg teksta znate da tih 10.000 evra nije moja zarada, ni dobitak, već samo “promet” kako bi ekonomisti rekli. Dakle, preko mog računa i kroz moj život je stvarno prošao taj novac, ali za sada nisam uspeo da ga zadržim. Ono što jeste veliki pomak je da mi je ovo najveći promet do sada. Ostaje mi da analiziram svoje postupke na definisanju cilja da vidim da li sam negde pogrešio. Da li se ostvarilo ono što sam poželeo, a da sam poželeo na pogrešan način? Rekao bih da nisam nigde pogrešio. Jasno sam postavio cilj da želim da IMAM 10.000 evra do 31. januara. Da li je Univerzum shvatio da “imam” znači da bude na mom računu iako nije zaista moj novac? Više bih želeo da posmatram ove događaje kao jasan znak da sam na pravom putu. A rok za ispunjenje cilja još nije istekao. Guram dalje.

Bez obzira što cilj još uvek nije ostvaren u svom izvornom obliku, ovi događaji su uticali na to da se osećam sjajno. Stvarno sam imao, i još uvek imam osećaj, da imam 10.000 evra i da mogu sa tim novcem da raspolažem kako želim. To je onaj pravi osećaj koji me drži 24 časa dnevno. Do sada nisam uspevao da postignem taj uverljiv osećaj tokom dana. Naravno, dok sam radio imaginacije, trudio sam se da imam taj osećaj kako posedujem novac i mogao sam da ga zadržim tih nekoliko minuta u imaginacijama. Ali čim bih se vratio u realnost, to više nije bilo to. Sada su stvari drugačije. Stalno razmišljam kako već imam taj novac, pravim planove šta ću da radim sa njim, gde ću da ga investiram da bih privukao još više novca. Osećam se sjajno jer sam konačno postigao ono o čemu pišem sve vreme na sajtu. Postigao sam to da konačno živim neku drugu realnost u odnosu na onu koja se prikazuje mojim čulima.

Novu koučing sesiju sa Zoranom sam imao 8. januara, posle Nove Godine i malo duže pauze. Pohvalio sam mu se kako sam zaista privukao 10.000 evra u svoj život, pohvalio sam se kako više nemam lopove u svojoj podsvesti, i kako sam stvarno počeo da “živim svoj cilj”. Nisam imao ideju šta bih radio na toj sesiji. Imao sam osećaj da sam postigao sve što želim da postignem i da ne moram više ništa da radim 🙂

Iako sam imao dobar osećaj, Zoran je predložio da poradimo na tome da ga ojačamo i učvrstimo, pa smo uradili vežbu koja se zove “Kreiranje buduće prošlosti” o kojoj sam već pisao ranije. Takođe smo uradili vežbu “generator novog ponašanja” koju sam ja i ranije radio i mnogo mi je prijala. Ali ovog puta mi je Zoran predstavio snimljenu verziju u kojoj njegov glas vodi kroz proces. Pustili smo film i odradio sam sesiju “Generator novog ponašanja” na temu “ponašanje koje treba da imam da bih zaradio 10.000 evra”. Ja sam do sada skoro svakodnevno radio ovu vežbu tokom koje sam sam sebe vodio. Postigao sam mnogo u korekciji svog ponašanja, ali mi se često dešavalo da mi tokom vežbe misli odlutaju pa se vraćam i pitam se gde sam stao. Uradio sam ovu vežbu koristeći njegova uputstva koje je snimio i video da se ne razlikuje previše od vođenja vežbe uživo. Misli mi nisu lutale već sam u roku od 7 minuta odradio vežbu tačno kako treba i efekat je bio odličan.

Generator novog ponašanja je vežba u kojoj vizuelizujete sebe kako se ponašate onako kako želite da se ponašate. Prvo je bitno da odlučite na kom ponašanju ćete raditi. To može biti popravljanje samopouzdanja u nekoj situaciji, poboljšanje memorije, da budete duhovitiji, neposredniji, smireniji, brži, da sredite neke svoje loše navike itd. Nemojte da radite više stvari odjednom, nego se fokusirajte na jednu osobinu koju želite da popravite. I onda se samo opustite i pratite uputstva sa snimka.

Tokom poslednjih nedelju dana sam svakog jutra, nakon buđenja radio ovu vežbu uz pomoć navedenog video materijala. Mogu vam reći da izuzetno prija kada se tako od ranog jutra naoružate pravim ponašanjem koje diktira ostatak celog dana. Ĺ˝elim vam puno uspeha u promeni svog ponašanja, svojih osobina i svog života!

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

20 Responses to Kako da popravite neko ponašanje?

 1. ivs

  Cestitam! Srecno i ubuduce da taj novac zadrzis na tvom racunu i mudro trosis.I da se tvoj dohodak stalno povecava.

 2. Zoja

  Da li si otkrio supruzi da vodis ovaj blog?
  Moj partner takodje nije u ovom fazonu, tako da i ja citam tekstove ove tematike na netu, radim vizualziacije, a njemu ne pricam nista o tome, pa me malo grize savet

 3. laki

  Zoja,

  Ja sam reko mom partneru za Tajnu ali se ona ljuti i dolazi cak i do zesce svadje. Nikako da joj objasnim da nase misli kreiraju sve sto nam se dogadja, jednostavno to je glupost za nju. I ne vredi vise da joj pricam 🙂

 4. mau

  E, pa, dragi moj Tajno, ja probala 😀

  Naravno, znaš da sam nešto slično uradila i pre nego što sam shvatila da postoje tehnike za to, i kod Nevila i kod drugih, onda kad sam upoznala svoju “novu ja” 🙂 Ali sam svejedno htela da probam i ovo, jer ako ti kažeš da je dobro, onda mora da je tako. A sad mogu da kažem i da sam se uverila u to da je – zaista dobro 🙂

  Iako nisam navikla da gledam sebe sa strane, i mada mi nije prvi put da vidim sebe kako uspešno radim nešto, ipak sam se iznenadila kad sam shvatila sličnosti između nas dve.

  Osim što je moja usavršena, tj. veštija ili izvrsnija verzija brža i preciznija, i što se ne zadržava na manje bitnim stvarima, već ide u srž problema, tražeći okosnicu, stub u svemu, bilo da je to rečenica ili priča, dve stvari su iste: posvećenost i radost zbog dobro obavljenog posla.

  A kako sam dovoljno puta čula kako izgledam kad radim i kad uživam u tome, imala sam dovoljno materijala da shvatim da je slika moje usavršene verzije i zapravo slika mene, samo usavršene 🙂

  Znam da ovo zvuči kao da sam otkrila rupu u saksiji, ali je meni bilo zaista ohrabrujuće. Možda i zato što nisam zamišljala sebe kao najsavršeniju verziju sebe, već samo kao sledeći unapređeni model 🙂

  U svakom slučaju, hvala ti, i hvala Zoranu što nam je omogućio da se upoznamo sa ovako dobrom tehnikom. A još kad sam u komentarima videla ko je još učio od njega, bila sam još sigurnija da si izabrao pravog učitelja da te uputi kako da postigneš ono što želiš. I drago mi je da se to ubrzano dešava 🙂

 5. Zagonetka

  Kao prvo, htela bih da te pozdravim i zahvalim na ovom predobrom blogu koji mi je mnogo pomogao da shvatim događaje koji mi se dugi niz godina dešavaju! 🙂
  Pratim vas već par godina, ali to je, kako bih ja nazvala “selektivno praćenje”, tačnije-kad mi sve lađe potonu i kad zaboravim šta mogu, uđem ovde sa željom da se žalim kako mi ništa ne ide. 🙂 A onda, onda pročitam par tekstova i VERA je opet tu, i opet SHVATIM da mogu sve. Poželim nešto apsurdno, i desi se. Neverovatno!
  Jednom sam tako gledala slike jedne devojke iz mog grada koja se bavi poslom fotomodela i koja je dosta toga uspela i POĹ˝ELELA sam da i ja to radim. Zvuči neverovatno, ali još iste večeri mi je baš ONA poslala konkurs za fotomodele da se prijavim i počela da me ubeđuje i priča kako je ona počela i kakve je probleme imala a da je ta agencija potpuno profesionalna i da ništa neću izgubiti ako pokušam. Kasnije su mi i ostali prijatelji i poznanici pružili podršku i rekli da to uradim i na kraju sam se ipak prijavila, poslala fotografije i stupila u kontakt sa vlasnikom agencije….
  A onda se nešto desilo… Naprosto sam odustala. Rekla sam da to nije za mene i da nemam nameru da učestvujem u nekom tamo konkursu. I pored svog ubeđivanja i vlasnika agencije i te devojke, rekla sam da ne želim. Zapravo sam se uplašila gubitka, motalo mi se po glavi “ma to je smešno, šta ću im ja, ima boljih, nisam savršena”…

  Ovu priču sam vam ispričala da bih vam dočarala da je kod mene uvek sve tako u životu.
  Oduvek…
  Uvek sam verovala, još od puberteta da “Mogu da imam sve što poželim” i zaista su mi se dešavale stvari koje su potvrđivale to.
  Ali… To večito “Ali”
  Skoro uvek kad sam bila na pragu ostvarenja, ja bih odustajala.
  Više mi nije bilo interesantno. Nije mi bilo zanimljivo ono što lako mogu da dobijem i uvek sam postavljala sebi visoke ciljeve, čak i one nemoguće a onda bi se i oni pojavili kao nešto realno i moguće i gubila bih interesovanje za njih.

  Ja sam veliki optimista i veliki sanjar, vizionar, kako god. Sve slike koje sam prizivala i koje su mi bile potpuno nemoguće, približila sam ih i pojavile su mi se u životu.

  Znam da mogu, verujem u kreaciju i znam da sam u svom životu kreirala i negativne i pozitivne stvari.
  Ja prosto volim da se igram i proveravam granice i na kraju shvatim da su one tamo gde ih ja postavim.
  Kad sam nesigurna, znam da ću napraviti neku glupost čak i u laganoj šetnji, a kada sam sigurna, i izaći ću kao pobednik i iz najrizičnije situacije (mnogo puta sam tako izbegla saobraćajne nesreće).

  Jedino što se promenilo otkad znam za vaš blog i otkad redovno čitam tekstove članova je to da sam sada sto posto sigurna zašto imam toliko uspeha, ali i zašto nekad krene po zlu. Hvala vam na tome!

  I da, ranije nisam nikad ništa planirala, jednostavno bi mi pala na pamet neka ideja i krenula bih da je pratim bez određenog cilja. Otkad čitam vas, počela sam da pravim planove, dugoročne i kratkoročne. Ranije me je izluđivala i sama pomisao na planove jer su mi stvarali neku vrstu obaveze, a danas uživam u njima.

  I zacrtala sam sebi milion evra.
  Zacrtala sam vilu na moru;
  Zacrtala sam automobil od 100.000 evra; i bundu od 10.000 evra (možda zvuči glupo, preterano i nenormalno, ali ja verujem u to);
  zacrtala sam muškarca koji je dobar, lep i uspešan i koji će moći da me prati u mojim poslovima i pružati mi podršku… i naravno voleti me.

  To su neki dugoročni planovi, a što se kraćih tiče, do proleća sam poželela 13.000 evra od jednog posla. Prošlo je nedelju dana a ja već imam 1500 evra i očekujem u narednih 24h još 800 evra.
  Od drugog posla sam poželela da mi agencija kojoj zapravo ja godinama plaćam, vrati novac u iznosu od 60.000 evra.
  Za to sam im dala rok od godinu dana. 🙂

  Moram da napomenem da nikad nisam bila materijalista i da se nisam opterećivala ciframa, tačnije da sam imala odbojnost prema njima. Uvek sam želela da imam stvari koje poželim a novac mi ništa nije predstavljao. Otkad vas “poznajem”, rešila sam da to promenim i da se fokusiram na precizne ciljeve i zabavim brojkama.

  Hvala vam što postojite!
  Hvala svima koji pišu!
  Ja se retko javljam ali vas redovno pratim i prećutno zahvaljujem posle svakog pročitanog teksta.

  P.S. Dok sam čitala ovaj tekst, htela sam da te pitam kako mogu doći u kontakt sa Zoranom, a onda sam na kraju ugledala link do njegovog sajta. 🙂 Tajna je tu, u nama. 🙂 Pozdrav i sve najbolje!

 6. Tajna

  @Zoja, @laki,
  svako treba da bude ono što jeste i da pusti druge da budu ono što jesu. Moja supruga verovatno zna za sajt, ali ta tema se jednostavno ne pominje.

  U poslednje vreme ja joj sve više pominjem koncepte Tajne i sada je postala otvorenija za to, ali i dalje me zeza kako verujem u gluposti 🙂

  Ali to je tako i uopšte ne požurujem da bude drugačije. Ni malo me ne grize savest što ona ne zna za ovaj deo mog života. To je njen izbor da ne zna.

 7. laki

  Milose,

  Interesantno 🙂 Ja sam mislio da je cela tvoja porodica ukljucena u Tajnu i super napredujete, ali dobro, znas ti sta radis i kako postupas. Srecno 🙂

 8. mezenin

  hahaha, ovo je interesantna tema o znanju partnera za Tajnu. Ja sam sve do sada sa Tajnom i muzem postigla, tako sto mi jednostavno kazem: sve ce se brzo desiti i sve ce se dobro desiti ako imamo zajednicke ciljeve i zajednicku energiju ulozimo da ih ostvarimo – i stvarno je tako. Dosta toga mu lepo upakujem u smislu: opusti se, sve ce se resiti kroz par dana, posmatraj sebe kako si vec zavrsio svoj posao, ajd da isplaniramo zajedno…i za tri godine koliko se sve ukupno poznajemo uspeli samo da pomerimo planine. A jako je ineresantno kad mu spomenem nesto o talasima koje emituju nase misli on mi svasta nesto isprica iz fizike, mnoga imena fizicara spomene i neke formule – ali dzabe kad ja ne razumem :(. No i ovako je super, svako svoje vidjenje i zajednickim snagama u nove pobede. Pozdravljam vas…

 9. Zoran

  Ćao dragi tajnaši
  Iako je više puta spomenuto ja bih još jedan put naglasio šta sve možete da radite sa ovom sesijom. Možete da popravite ponašanje u kome ste dobri a želite da budete odlični. Možete da povećate motivaciju za neko ponašanje koje Vam se ne radi a “morate”. Možete da promenite neko ponašanje koje je nekorisno, tipa “Svaki put kada me neko iseče u vožnji ja pobesnim” u “Svaki put kada me neko iseča ja se nasmejem i kažem, on žuri a ja ne, blago meni.”. Možete na početku dana da pustite film kako ćete se super ponašati tokom dana koji je ispred vas i da imate takav lep dan. 🙂
  Uživajte .-)
  Veliki pozdrav
  Zoran

 10. mau

  Zorane, hvala, sila pun pogodak. sgurno ću probati ovo u različite svrhe, jer je u jednom kod mene bila pun pogodak – posle samo 2 “sesije”, moj učinak na poslu se povećao skoro duplo 🙂

 11. Tina07

  Mau, mozda tebi to dobro funkcionira, jer si daleko ispred nas nekih,odnosno mene,meni je uopce tesko zamisliti mene citavu,odnosno ne mogu da se vidim u kompletu, ne znam dali to umanjuje sesiju ili ne?
  Bas bi voljela znati!
  Zorane hvala za sve pomoci!

 12. Zoran

  Tina07
  Ako ne možete da zamislite sebe u potpunosti ovo i dalje radi. Mi svi imamo slike na nesvesnom nivou. Svesno neko može lako da ih vidi dok je nekom to malo teže. Ovo se vežbanjem poboljšava. Ĺ to više vizuelizujete to ste bolji u tome. Ako ne možete da vidite jasnu sliku, vidite koliko možete ili čak ako ne možete uopšte da vidite sliku imajte ideju da se na tom mestu nalazi to nešto što treba da se nalazi i recite sebi “ovde sam ja koja odlično radi …” i testirajte 🙂
  Uživajte 🙂
  Pozz
  Zoran

 13. Zoran

  Bravo Mau 🙂

 14. mina

  pitala bih za savet..kako privuci ljubav ili kako da vratim bivseg koji me je ostavio? trenutno mi to deluje kao nemoguca misija

 15. Tajna

  @mina

  odgovorio sam mejlom, ali nije loše da svi mogu da pročitaju odgovor 🙂

  Ako ti deluje kao nemoguća misija, onda je to sigurno tako. Potrudi se da ti deluje kao da je to već gotova stvar. Onda menjaš vibraciju na kojoj funkcionišeš i onda si u situaciji da privučeš ono što želiš.

  Moj kratak savet ti je da se ne držiš grčevito te ideje da ga pošto poto povratiš, da se brineš i nerviraš što neće da ti se javi… To su sve pozicije straha i očaja koje ne mogu da ti donesu dobro.

  Znam da je to veoma teško, ali potrebno je da pronađeš način da budeš srećna i zahvalna, da imaš pozitivne emocije i da pustiš da se događaji sami dese. Kao što si napisala, tvoj strah ga je oterao od tebe, a ti onda budi pribrana i nemoj da dozvoliš da takve emocije i dalje rade protiv tebe. Opusti se, kaži sebi: “ko zna zašto je dobro što je otišao”, nauči nešto iz tih događaja i odluči da ti se to nikada više ne ponovi.

  A kako da ga privučeš nazad? Moj savet svima koji žele određenu osobu je da je to pozicija u kojoj naš ego uzima glavnu reč. Zašto želimo baš tu osobu ako je moguće da na ovom svetu postoji neko ko je još bolji za nas? I to sigurno postoji mnogo drugih osoba koje su za nas sigurno bolje od te baš jedne koju mi hoćemo. Zato uvek treba da radimo vizuelizacije da privučemo idealnog partnera, ko god to bio. Ti svojoj podsvesti zadaj zadatak da ti privuče idealnu osobu, makar to bio čovek koga trenutno želiš. Ako je on taj, sigurno će se pronaći.

  Da zaključim… samo ako se osećaš dobro, možeš da privučeš dobro u svoj život. Negativne vibracije, privlače negativne događaje. I nikada nemoj da ograničavaš sebe jednom mogućom solucijom problema, odnosno nemoj da tražiš tačno određeno rešenje. Uvek traži konačan cilj, a to je u ovom slučaju da budeš srećna u ljubavi, i nemoj da se ograničavaš samo na jednu osobu koja to može da ti pruži.

 16. mina

  puno hvala, jako sam zadovoljna ovim sto ste napisali. veliki pozdrav

 17. Mila

  drugari, pozdrav od mene. Sjajni ste, samo napred. Ja trenutno slavim jos jedan uspeh. Verujte u sebe, ja sam primer i ima puno primera u svetu.

 18. Jaca

  Pozdrav dobri ljudi.Vec dugo znam za tajnu i sta radi pozitivno i kreativno razmisljanje,ali jedno mi nikako ne uspeva.Hocu da smrsam,bez dijete,jer ja se ustvari ne gojim od hrane,vec od toga sto sebe od rodjenja vidim kao gojaznu osobu,zdravo se hranim,i hocu da postanem i ostanem vitka za ceo zivot.Jel moze neka pomoc,neke smernice da promenim sto se promeniti moze?Sta ja to radim pogresno?Hvala puno i puno srece i uspeha na svakom koraku.

 19. N

  kakvi su to odnosi ako partner ne zna / buni se/ ne želi da zna nešto što je način mog življenja. partner je tu da me podržava i razvija, nikako da me ne razumije i sputava.

 20. N

  @ jaca
  problem je što VIDIĹ  sebe kao gojaznu osobu. počni da gledaš na sebe kao na vitku osobu: izgradi u glavi tijelo koje želiš da imaš; kada tu scenu mentalno sagradiš – izgradićeš je i u fizičkom, materijalnom smislu.

Add a Comment