Kada poklanjate znači da imate

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Zakon privlačenja Tags: , , , , , , , , ,

Već smo svi naučili da naša podsvest ne razlikuje da li nam se nešto dogodilo u stvarnom životu ili smo događaj zamislili dovoljno živo i uz prisustvo emocija. Zato ako stalno zamišljamo da smo bogati, podsvest će se ponašati kao da je to stvarno i uz pomoć zakona privlačenja, privućiće nam događaje, ljude i situacije koje će omogućiti da se to realizuje u stvarnom životu. To nije više tajna, jer svi to znamo. Ali nije loše da se s vremena na vreme podsetimo jer naša svest često ume da se vrati u stanje brige i straha koji nam privlače negativne događaje. Morao sam ovo da ponovim jer sam pomislio da će neko da se uplaši kada pročita naslov da će morati da poklanja iako nema šta da poklanja. Ne plašite se! Idealna stvar je što uvek možete da dajete mentalne poklone jer naša podsvest neće razlikovati takav od stvarnog poklona. Zato poklanjajte!

Zašto uopšte treba da poklanjamo? Ako ne znate odgovor na ovo pitanje, ponovo pročitajte prvi pasus. A ponovo pročitajte i naslov. Onaj ko nema ništa, neće moći ništa ni da pokloni. Pošto se mi svi (mi koji znamo Tajnu) trudimo da ubedimo našu podsvest da živimo u stanju blagostanja, jedan od dobrih načina da poboljšamo taj osećaj je da dajemo poklone. Najbolje je da dajemo one poklone koji su i nama potrebni. Ako je novac ono što nam nedostaje u stvarnom životu, treba da mentalno poklanjamo novac. Ako nam nedostaje zdravlje, treba da poklanjamo zdravlje, izlečenje, isceljenje. Ako nam treba ljubav, prvo moramo da pružimo ljubav drugima, moramo da je poklanjamo.

Skoro je o mentalnim poklonima govorio gospodin Dragan Vujović, osnivač Silva metoda na našim prostorima. Pošto on živi u ÄŚeškoj, tek ponekad dođe u Srbiju i održi uvek zanimljivo predavanje. Na tom predavanju je veoma nadahnuto govorio kako treba što češće da dajemo mentalne poklone i da je to odlična tehnika da za kratko vreme promenimo svoj život na bolje. To je tehnika koja ne zahteva specijalne uslove za primenu, može se primenjivati bilo gde i bilo kada.

Puno puta ste samo negde fizički prisutni, a mentalno ne radite ništa što bi bilo korisno i pomoglo vašem životu. To su situacije kada se vozite autobusom, čekate u redu, čekate nekoga da stigne… Tada, umesto da dopustite mislima da beskorisno lutaju, usmerite pažnju na nekoga u vašoj okolini. Dajte mu poklon. Umirite vašu pažnju i u sebi izgovorite rečenicu sličnu ovoj: “Od sveg srca ti poklanjam … “, pa mu poklonite zdravlje, 1000€, milion dolara, sreću u ljubavi, uspeh u poslu. Stvorite osećaj kao da ste stvarno u situaciji da darujete navedene stvari. Nemojte da osećate grižu savesti kada dajete poklon, kao što se to često dešava u stvarnosti. Oživite osećaj da poklanjate zato što to želite i zato što će taj poklon biti prihvaćen sa velikim oduševljenjem. Dajte poklon od srca, sa stvarnom namerom da nekome pomognete da poboljša svoj život.

Nakon što je gospodin Vujović ispričao o mentalnim poklonima, javila se jedna gospođa koja nas je sve raspametila svojim primerom. Ona je još ranije prisustvovala skupu gde je gospodin Vujović pričao o poklanjanju. Putujući prigradskim autobusom, svakom putniku je ponaosob poklonila po 1000€, naravno mentalno. Tačno je zamislila dve ljubičaste novčanice od po 500€ i svakom putniku se obratila, poklonila novac i predložila njegovu namenu, nekome za putovanje, nekome da se izvuče iz dugova, nekome za pokretanje sopstvenog posla, u zavisnosti od toga kako je procenila. Putovanje joj je brže prošlo nego inače jer je imala čime da se zanima. Uveče je videla reklamu za neku SMS nagradnu igru i poslala poruku. Kasnije je dobila odgovor da je zaradila 100.000 dinara. Kada je, posle nekoliko dana, otišla da podigne novac i kada su odbili porez, dobila je tačno 1000€ u dinarskoj protivvrednosti. Tada je kurs bio niži nego danas.

Naravno, većina nas je odmah počela da deli šakom i kapom novac po prevozu. Pričao sam sa nekim ljudima koji su takođe bili na predavanju i svi su mi rekli da su pokušali da mentalno poklanjaju novac, ali nisu imali toliko sreće sa nagradnim igrama. Novac uvek dolazi, najčešće u nekom drugom obliku: novi posao, unapređenje, novi poslovni poduhvat, nasledstvo, poklon i ko zna na koje još sve načine. Univerzum je kreativan i beskrajno inteligentan. Smisliće on već način na koji će da nam vrati sve ono što smo poklanjali. Ono što mislimo drugima, dešava se nama. Zato uvek mislite sve najbolje drugima, darujte im nesebično što više mentalnih poklona, poželite im svu sreću, uspeh i zdravlje, a onda očekujte sve najbolje za sebe.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

One Response to Kada poklanjate znači da imate

  1. tesoro

    ZAISTA FASCINANTNO. POSTO TAJNU – KNJIGU I VIDEO IMAM VEC GODINAMA I CITAM JE I DALJE PO KO ZNA KOJI PUT, DELIM SVE OVE COMENTARE SA VAMA KAO MOCNO SREDSTRVO, ALI OVAKO INTERESANTAN I UCINKOVIT NACIN KAO GOSPODJA U GRADSKOM PREVOZU , POCINJEM DA PRIMENJUJEM I JA . HVALA NEIZMERNO.

Add a Comment