Just do it!

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Tajna Tags: , , , , , ,
Da li ste uvereni da su vaše misli stvarna sila? Da li to znate samo intelektualno ili znate suštinski, celim svojim bićem? Ta sila stvarno postoji. Mnogi ljudi koji su su upoznali Tajnu, nemaju čvrsto uverenje da će misli da im privuku ono što žele, nego malo krenu da rade, pa im ili dosadi ili kažu: “pa ništa se ne dešava” i ubrzo odustanu. Onda ponovo malo počnu, pa im je scenario isti. Da biste imali pozitivne rezultate, neophodno je da stvorite sebi predstavu da zakon privlačenja mislima stvarno funkcioniše.

Ako idete na posao mesec dana i radite svoj posao kako treba, sigurno ćete dobiti platu (jednog dana :-)). Kada uradite ono što se očekuje od vas, na kraju imate isplatu. Isto je i sa imaginacijama koje radite. Ako redovno i pravilno radite imaginacije, sigurno ćete imati isplatu. Ali ako na posao odete dva – tri dana, pa onda razmišljate da li će šef uopšte da vam da platu, pa ne odete nekoliko dana, pa se predomislite i odete ponovo na nekoliko dana, ali se ne koncentrišete dovoljno na posao i tako stalno, nije baš sigurno da li ćete dobiti isplatu. Možda i dobijete platu, a možda dobijete i otkaz. Ako neredovno radite imaginacije, ako niste sigurni da sledi isplata na kraju, onda se nećete posvetiti tome. Uverite sebe da stvarno postoji isplata. Uverite sebe da su vaše misli pravi magneti. Ali morate da radite na tome. Disciplinujte sebe da svako veče i svako jutro radite na tome. Nema izgovora i nema opravdanja.

Ne postoji nigde da dobijete nešto, a da ne date ništa zauzvrat. Uvek morate ili da platite (novcem ili protivuslugom) ili da se na određeni način žrtvujete da biste dobili nešto. Da biste dobili platu, morate da se žrtvujete, ustajete rano, uložite svoje vreme i rad. A žrtva koju treba da “prinesete” da bi vam se ostvario neki cilj je da ustajete možda 15 minuta ranije i legnete malo kasnije da biste redovno radili svoje imaginacije. Da biste dobili platu treba da uložite oko 180 sati mesečno, a za imaginacije 15 sati (ako radite dva puta dnevno po 15 minuta) da biste ostvarili sve što želite. Dobro, možda isplata kod imaginacija neće biti nakon mesec dana, ali biće sigurno nekada. U to nemojte da sumnjate.

Postoje 4 elementa koji utiču na efikasnost imaginacija:

 1. Dužina imaginacija – što duže možete da zadržite mentalnu sliku neke situacije, to je imaginacija kvalitetnija. Ako ne uspevate da zadržite neku sliku ili film u mislima dovoljno dugo, probajte da promenite scenario. Učinite scenario dovoljno interesantnim da vam drži pažnju što duže. Ne morate stalno isti scenario da zamišljate, ali očuvajte istu temu.
 2. Frekvencija imaginacija – koliko često radite imaginacije. Jednom dnevno je dobro, dva puta je bolje, a tri puta je još bolje. Naravno, uvek je dobro da se i u toku dana vraćamo u mislima na svoj cilj, makar na kratko. Koristite natpise koje ste oblepili po stanu. Nosite svoju “amajliju” odnosno predmet kome ste odredili namenu da kada god ga dotaknete u džepu, pomislite na cilj. Napravite i gledajte svoju tablu sa ciljevima… Stavite na desktop računara sliku koja vas motiviše i podseća na cilj. Podsetite se na razne načine da se fokusirate na ostvarenje svog cilja. Kad imate negativnu misao, poništite je tako što ćete odmah da je zamenite mislima o ostvarenom cilju.
 3. Jasnoća imaginacije – koliko jasno sebi možete da predočite sliku ili film. Jasnoća slike i brzina ostvarenje cilja su u direktnoj proporciji. Slike su na početku mutnije, crne, neko čak ne može ni da ih stvori. Ali što se duže budete bavili tom svojojm imaginacijom, slika će biti jasnija, a time i cilj bliži.
 4. Intenzitet imaginacija – koliki intenzitet emocije možete da stvorite tokom imaginacije. Jasno vam je da što veći intenzitet emocija imate, imaginacija je kvalitetnija i brže privlači cilj.

Nisu kod svih sva četiri elementa podjednako zastupljena. Neko je dobar u stvaranju jasne mentalne slike, ali ne može da oseti emociju. Kod nekoga je obrnuto. Neko može da ima i jasnu sliku i emociju, ali ne može da drži dugo sliku. Ali ono što je bitno da znate je da poboljšanjem bilo kog od ova 4 elementa, vi poboljšavate kvalitet svoje imaginacije i brže idete ka cilju. Takođe, kada poboljšate jedan element, automatski se poboljšavaju i ostali.

Prva stvar je da shvatite da to sve što radite stvarno ima smisla. To je žrtva koju morate da preduzmete. To je cena koju morate da platite ako hoćete rezultate. Ovde ta cena nije izražena novcem, nego u žrtvi da morate da uradite svoje imaginacije. Morate da uradite svoje vežbe. Kada to shvatite kao obavezu, kada to shvatite kao naviku, život nikada neće biti isti. Da li imate naviku da perete zube? Nadam se da je imate :-). Stvorite još jednu jaču naviku da više puta dnevno radite svoje imaginacije. Nije dovoljno da samo čitate pozitivnu literaturu i da se družite sa pozitivnim ljudima, makar i preko tajna.rs sajta. Pozitivno razmišljanje nije dovoljno. Pozitivno razmišljanje je lako. Samo kada pomislite nešto negativno, a vi se prekinite, pa pomislite suprotno. To je lako. Rad na sebi kroz imaginacije od nas zahteva veliku žrtvu, zahteva promenu navika, zahteva vreme, zahteva mentalni napor. Imaginacije treba da radite i kada ste umorni i kada vam se spava i kada niste kod kuće i kada ste na dužem putu i kada ste bolesni i kada ste tužni i kada ste razočarani i kada ste sumnjičavi… stalno. To nije lako. Shvatite već da je to teško i uhvatite se u koštac sa tim. Ali, pošto znamo da je sve teško pre nego što postane lako, nakon mesec dana ćete sve ovo raditi lako kao što perete ruke ili zube. Nećete moći da legnete da spavate dok ne uradite svoje imaginacije, bez obzira koliko se osećali onako kako sam već napisao.

Vaše misli su stvarna sila koja privlači ljude, stvari i događaje i od toga ne možete da pobegnete. Ĺ˝rtvujte deo svoga vremena i energije da usmerite svoje moćne misli da vam privuku sve što želite i da vam ostvare život koji ste sanjali.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

28 Responses to Just do it!

 1. laki

  Extra text! Svaka cast, bas mi je ovo trebalo kao potsetnik :)I kod mene je tako, pocnem sa imaginacijama neko vreme pa se javi neka sumnja pa kazem ne mogu ja ovo, pa nakon par dana kad se oraspolozim onda kazem sebi ja to mogu, i sve tako. Ali bice bolje 🙂

 2. Dan

  Odlican tekst, hvala! Kao sto rece Laki bas mi je ovo trebalo… Na zalost i ja sam jedan od onih koji ne radi ovo redovno, mada postoji svest, manje-vise, da ovo stvarno funkcionise, ali polako se navikavam na disciplinu. Prijatno…

 3. Maja Anđelković

  Mentalna gimnastika je vrh ledenog brega u radu na sebi i u radu sa zakonom privlačnosti. Siliti sebe na nešto je kontraproduktivno, ulaže se ogromna količina energije, pa se na kraju umorimo. Pre mentalne gimnastike, potreban je rad na dubinskoj strukturi i razrešavanju unutrašnjih konflikta, deintalacija nekorisnih programa. Onda nećemo polagati nikakvu žrtvu, već će nam mentalna gimnastika biti poput pranja zuba, radićemo je automatski i neće nam biti obaveza.
  Izvinjavam se na pametovanju :), osvestiti taj nedotajući element je ključan.

 4. Tajna

  Slažem se Majo. Ali, kako se čiste nekorisni programi nego istim tim mentalnim vežbama, bilo EFT, bilo NLP ili bilo kojom drugom skraćenicom 🙂 A da bismo to uradili opet je neophodno da sebe uverimo da odradimo te vežbe. ÄŚak i kada smo očistili sebe svega što bi moglo da smeta, opet je lakše da ne radimo ništa nego da radimo imaginacije svakodnevno. I tada je potrebno žrtvovati svoje vreme i mentalni rad.

 5. principessa

  opasno lep text, jasan i konkretan, trebalo mi je ovako nesto da procitam. Radim imaginacije i jos uvek nisu tolikog intenziteta i jacine kao sto treba da budu…Znam da je potrebno vreme 🙂

  Hvala Milose na ovim lepim recima…

 6. Данијел

  🙂

 7. Данијел

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 8. carob. segrt

  pozdrav svima , divni ste . ja bih voleo da dodam jednu vaznu cinjenicu a to je motivacija i ogromna zelja od koje nam nista nije vaznije nego ostvarenje te zelje .svi se mozda secate price o ucitelju koji je drzao glavu ucenika u vodi toliko dugo sve dok ovaj nije poceo da se koprca trazeci da udahne vazduh i nasta mu ucitelj odgovara “kada budes zeleo znanje (novac ,zdravlje ,ljubav ) toliko puno kao sto si zeleo vazduh tada ces i da ostvaris.mora da postoji ogromna motivacija i ogromna zelja za to sto zelimo ili ce rezultati biti slabi . volim vas i samo napred.

 9. Maja Anđelković

  Ko ima nameru da se menja, nek se menja. Oni koji nemaju, bolje da se ne nateruju, jer to može biti stvarno kontraproduktivno.

  Da bi se uopšte prihvatili bilo kakvog rada na sebi, potrebna je ili urođena istraživačka priroda- radoznalost po pitanju ove tematike, veliko nezadovoljstvo ili dosezanje onog nivoa svesti kad smo odvažili za promene.
  A postoji i formula promene:

  N x V x PK > OPP

  Nezadovoljstvo, Vizija i Prvi korak moraju biti jači od OTPORA PREMA PROMENAMA.
  🙂

 10. maja

  ODLICAN TEKST! Veliki Pozdrav 🙂

 11. Danijela ;)

  http://www.youtube.com/watch?v=7zVp_EQvyU0
  Svaka cast za tekst. Taman nas je malo podsetio i ohrabrio da nastavimo prelepim putem, sve dok ne stignemo do ostvarenog cilja. Suglasna sam da stvarno su jako bitne imaginacije. Jako mi je tesko bilo u pocetku, nisam mogla sebe da vidim kao srecnu, bogatu i uspesnu osobu, ali sad mi je postalo to kao realnost i navika. Postavila sam link jedan, moguce da su neki videli to, vezano je za Novaka Djokovica, kako prica on i kako je oduvek video sebe kao prvaka u Tenisu… Nista vise necu reci, mislim da je sve jasno 🙂 Veliki pozdrav. 🙂

 12. Pozitiva

  SLAZEM SE SA TIM DA BI TREBALO DA RADIMO IMAGINACIJE UVECE UJUTRU,KAD GOD STIGNEMO.DOVOLJAN JE 21 DAN DA BI NESTO POSTALO NAVIKA DA BI TO UBACILI U SVOJU PODSVEST.ALI ONO STO SAM VREMENOM SHVATILA JESTE DA IMAGINACIJE SLUZE SAMO TOME DA SHVATIS NA KOM MESTU ZELIS DA SE NADJES U ODNOSU NA MESTO NA KOM SI SADA. SLUZE TI DA VIDIS JASNO SVOJ CILJ PRED OCIMA. ALI AKO HOCES I REALIZACIJU TOG CILJA,NE MOZES SAMO DA UVECE I UJUTRU RADIS IMAGINACIJE I OCEKUJES DA CE TI TO PASTI SA NEBA. MORAS DA KRENES U AKCIJU JER TAKO POKRECES ENERGIJU KOJA TE POMERA DALJE,I AKO STVARNO VERUJES DA CES TO DOBTII ,DOBICES TO BEZ SUMNJE,ALI SAMO AKO KRENES U AKCIJU!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. Mary Poppins

  …Isto kao što sunčev zrak, kada „prione“ za kapljicu kiše, biva „obradjen“ (izlomljen i razložen na dugine boje) – tako i kad svesnošću (duhom) prionemo za misao (misaonu sliku), čist kvalitet svesnosti biva „obradjen“ i iluzija „Pojavnog Sveta“ stupa na delo.

  Kako ovo objasniti nekima kojima trud na korelaciji imaginacija – manifestacija ne ide od ruke, povlace se i nailaze na jos zesci otpor kod ponovnog pokusaja?

  Jedina prepreka u manifestaciji je ulozeni napor usled komande da se nesto mora. Ne moze to na silu, jer energija, zna se, treba da protice sa intenzitetom visoke frekvencije, ali sa vibriranjem pozitivnih emocija, nikako uzrujano i nestrpljivo.

  Tajno, ako smatram da nesto moram, zar nije to prisilan rad? Nista ne moram, a sve hocu… 🙂

  Opusteno samo, sa cistim kvalitetom svesnosti!

 14. Happy Maya :)

  Danas je za mene poseban dan jer konačno sam isčitala sve tekstove i sve komentare sa ovog našeg izvora pozitivne energije, upila sam svaku mudru reč i svaki savet i to je trajalo punih 6 meseci ali nisam želela da išta odavde propustim. U međuvremenu sam pohađala i Silva seminar i ponosna sam na sebe pa reko da se malo pohvalim 🙂 Mnogo toga sam postigla i jako sam zadovoljna i želim da svi ostvare svoje želje i ciljeve. Ovaj tekst me je dodatno motivisao da nastavim da vredno radim na sebi kao što sam i do sada. Ĺ˝elela bih da se posebno zahvalim Milošu jer ti si početna i najvažnija karika što smo se okupili ovde i puno toga naučili i ostvarili, zatim želim da se zahvalim Lalooni, Mau, Afroditi, Energiji, Radosti, Nenadu, Srce, Kalina, 13 petak, Mila… HVALA vam veliko jer su mi značili vaši tekstovi, kao i vaši komentari. Iako me ne poznajete, znajte da ste ostavili pečat na mom srcu i učinili nešto lepo za mene,nešto što nosim u sebi, nešto što je neprocenjive vrednosti. VOLIM vad sve mnogo i verujem da osećate ljubav koja sada izbija iz mene 🙂 <3

 15. Nena

  HVALA<3

 16. Baya

  Divan tekst,prava tema u pravo vrijeme,vjerujem u imaginacije,i odnedavno sam pocela stim radom kao i sa pozitivnim manifestacijama i pratim svakodnevna desavanja,i svaki put kad mi dodje nesto iznenada,neocekivano,svaki put se nasmjasim i ZAHVALIM,jer znam da je to to,zasigurno dobro to sve funkcionise….
  Pozdrav svim Tajnasima:)))

 17. Unutrašnji mir

  Hvala Miloše na predivnom tekstu…..uživala sam čitajući i imala sam veliki osmeh na svom licu….jer sve to radim i ostvarujem svoje snove,ciljeve i mnogo sam srećna i zahvalna na svemu što mi se dešava.Tajna je jedna velika istina :).Vidim koliko sam mentalno ojačala i gde sam i mnogo sam zahvalna.Verujte mi nije mi bilo lako u životu imala sam velikih poteškoća u životu i uspela sam da pobedim samu sebe jer sam imala veliku veru u ”Boga i Bogorodicu”…moji snovi se ostvaruju idem korak po korak….i dalje radim imaginacije,meditacije,svoje snove i srećna sam i zahvalna na svemu.
  U životu nam se manifestuje naša podsvest a ne naše svesno stanje….ubacite u vašu podsvest nove programe a to su ( vaši snovi,želje)…osetite ih kao da ste ih već ostvarili….uđite u ovaj svet TAJNE sa 100% vere i rezulati će stići to je sigurno….

  Mene sada ljudi gledaju mnogo čudno misle da sam celog života bila pod staklenim zvonom da ja ne znam šta su problemi…..verujte mi odlično poznajem život i znam koliko može da bude težak ….ali sam uspela i vidim koliko sam sad mentalno jaka i sviđaju mi se komentari što misle da sam celog života bila zaštićena…..to mi je odgovor da sam uspela i da sam izbrisala prošlost (loše programe)…..jako je bitno da se živi samo u sadašnjosti i u budućnosti….sve se može,bitna je samo jaka odlučnost, volja i vera .

  Neko je u komentaru napisao ”ako smatram da nesto moram, zar nije to prisilan rad”

  Ako neko gleda ”moram” kao prisilan rad onda je to prisilan rad….a to ”moram” može da se gleda i sa lakoćom i sa verom sve je to stvar gledanja unutrašnjih očiju i to nam se servira u životu.

  I još nešto “Kada doživite tragediju ili zapadnete u krizu sasvim je normalno da prođete kroz faze straha, besa i tuge, ali u nekom času svi moramo reći sebi: “Evo me, još sam tu. Da li želim da ostatak života provedem u jadanju ili želim da se izdignem iznad svega što me je snašlo i sledim svoje snove?” Da li je to lako? Ne, svakako, da nije. Potrebna je velika odlučnost.”
  Nik vujičić

  Sami biramo put JA MOGU ili JA NE MOGU
  Volim vas puno tajnaši moji…..vi ste moji anđeli i hvalavam što postojite

 18. livingthesecret

  Samo budite uvek strpljivi i opušteni, sigurno sigurno sigurno je sve moguće, vidim sad iz mog novog primera uspeha 🙂 Ali apsolutno je sve moguće. 🙂

 19. ♥MINJA♥

  Sada sam gledala skok FELIKSA sa ivice svemira i jos sam pod utiskom…Da li ste videli koliko je on bio smiren i fokusiran na svoj cilj,koliko je taj covek bio siguran u sebe!On je sve to vec doziveo u svojim imaginacijama i verovao je u pozitivan ishod!APSOLUTNO SVE JE MOGUCE, AKO VERUJES DA JE MOGUCE!A ON JE DEFINITIVNO VEROVAO! 🙂

 20. sapmanjac

  Moramo li zapisavati zelje svoje?

 21. keativa

  Bob Proctor na seminarima savetuje da odmah zapisemo sta zelimo u svim segmentima zivota. Prvo kad sam pocela da pisem jedva da sam uspela da registrujem osnovne stvari koje zelim i to jedva da sam popunila jedan list obicne sveske. Nisam imala jasnu sliku onoga sta zelim.medjutim iz dana u dan slika je sve veca jasnija i sada pisem…pisem i pisem i da nije drugih koji me prekidaju mogla bih roman da napisem…Salu na stranu, istina je da se moja vizija sebe i nacina zivota koji zelim formira sve jasnije i jasnije sa sve vise detalja. Na pocetku pisanja nije bilo emocija iako sam znala da su veoma bitne iskrene emocije da bi delovalo pa sam pocela sa laznim emocijama.Odglumim…U nekom trenutku posle nekog vremena pocela sam da stvarno reagujem i verujem da laz izgovorena stotinu puta postaje istina u jednom momentu. Sad mi je sve jedno sta cu dobiti jer mi je toliko lepo da mislim o tome,prosto uzivam…

 22. laki

  Mene zanima da li mi mozemo da sedimo i zamisljamo i da ostvarimo to, ili nista dok ne krenes u akciju? Neko pise da mozemo da samo sedimo i zamisljamo i da ostvarimo bilo sta i veliko i malo. Malo sam konfuzan po tom pitanju. Zna li neko tacno po svom iskustvu?

  Hvala druztvo 🙂

 23. sapmanjac

  i mene to interesuje laki? 😀

 24. Mila

  Pozdrav za radio planetu. Svaka cast. Odvojila sam vreme i slusala emisiju i mogu reci da su divni, jako sposobni i mocno pozitivni. Ziveo RADIO PLANETA i hvala.
  Pozdrav i za sve Tajnase. Voli vas Mila.

 25. Mocna

  I ja sam slusala emisiju. Ocekivala sam Tajnu kao gosta, ali voditelj je bio prisutan. Sreeecan pozdrav. Ne pisem cesto, ali citam svaki dan 😉

 26. Satori Mladen

  Rad na sebi i menjanju onoga sta privlacimo u svoj zivot, a sto zavisi od sadrzine nase podsvesti, mozemo i moramo efikasno oplemeniti ,,mentalnom higijenom,, Sa njom mi se spremamo za savrsen rad na programiranju, ali ujedno i odbrani svoje podsvesti, koja nam onda privlaci u realnost ono sta je u njoj sadrzano, a od nase strane svesno i voljno programirano.
  Mentalna higijena omogucava nasoj svesti da se brani, odnosno da brani ulaz informacija iz okoline u nasu podsvest, dok mi istovremeno programiramo nasu podsvest na nacin kako to objasnjava Bob Proctor.

 27. milionerka

  Cestitam na jos jednom uspehu Milose,kada smo imali druzenje u prolece u Bg, ja sam predlozila Mili i Laloone da nadjemo sponzore i da imamo svoju rado stanicu Tajnasa i nasih uspeha ali evo,Tvoj uspeh je i moj uspeh,nije bitno ko je uradio ili ko je uspeo meni je vazno i jako sam zahvalna i srecna da se noja misao ostvarila,ja odnosno mi sada slusamo radio Planetu i ,ja sam svoju viziju ostvarila preko Milosa i preko radio Planete,ali sam je ostvarila jer sam to zelela i evo dobila,tako i sve ostalo,samo kada imate ideju,cilj taj fantasticni cilj,drzite ga i negujte,ne odestajte,naravni imate pravo i da odustanete ali sta dobijete sa odustajanjem,sa upornoscu i radom na sebi i radu ka cilju ali opusteno kao da se sve vec desilo stigne nagrada,a tako volim nagrade.Hvala vam svima,posebno Milosu,zahvaljujuci sebi sto sam vas nasla ja volim svaki naredni dan sve vise i vise.Volim Vas.Hvala i radio Planeti i svim ljudima koji rade u njemu sto nam ulepsavaju zivot.Volim Vas.

 28. Srecna :)

  Pozdrav svima i cestitam na odlicnim tekstovima!
  Muci me jedno pitanje.. U ovom tekstu govorite o tome kako konstantno treba da se vracamo na cilj,da razmisljamo o njemu vise puta dnevno,da ga zamisljamo i tako dalje.Medjutim,u knjizi se govori da je univerzum koji ispunjava zeje kao katalog iz kog narucujemo proizvode.I kada narucimo prozivod (zamislimo zelju) mi znamo da ce on stici.Tako znamo da ce se i nasa zelja ostvariti,i da ne treba naknadno razmisljati o njoj,jer u tom slucaju izgleda kao da sumnjamo u njeno ostvarenje – kao sto ne bismo razmisljali o narucenom proizvodu jer znamo da on sigurno dolazi.Koji je sada pravi odgovor ? Hvala unapred 🙂 😀

Add a Comment