Imaginacija je realnost

Objavljeno . Autor: Nenad Posted in Tajna Tags: , , ,

Strah je onaj koji nas godinama sve porobljava i u zavisnosti od teme, količina straha varira pa smo nekada optimisti, a nekada pesimisti. Jako je teško pružiti otpor realnosti i sama borba može biti psihički isrpljujuća jer dilema oko toga da li Tajna i Zakon privlačenja rade može da potraje i duže od godinu dana.

Ranije sam imao običaj da savetujem da probate sa malim stvarima, ali sam vremenom shvatio da koliko god malih manifestacija primetite nikada neće biti dovoljno jaka vera u stvar koju još ne vidite i ovo je najčešći razlog odustajanja posle nekog vremena. Sada savetujem da postavite sebi ”najveći” cilj ikada koji ste imali, najveći san koji sanjate. Uđite u stanje uma gde živite taj san. Ĺ˝ivite ga svakog momenta, kada šapućete u sebi, kada pričate sa ljudima, radite instant revizije trenutnog događaja. Kako bi ste reagovali u nekoj situaciji da ste potpuno druga osoba, da ne radite za mesečne plate već da posedujete kompanije i da novac radi za vas. Testirajte imaginaciju do krajnjih granica svojih čula i najrealnije realnosti. Videćete zašto je tvrdnja da imaginacija nema limitacije istinita. Shvatićete kada doživite to izlečenje, tu nemoguću ljubav, taj nemogući loto ili nemoguće skupi auto. Mi smo ceo život navikli da se igramo u realnosti koju nam diktiraju naša čula, sada nas ne košta ništa da se igramo u nerealnosti.

Jedan sjajan čovek je pre 100 godina napisao odličnu knjigu koja je i meni bila temelj, ali se od samog početka nismo slagali u jednoj stvari. Valas Vatls (Wallace Wattles) je bio kontradiktoran kada je pričao o ovoj moći ali to mu ne treba zameriti jer je život o kome je pričao i pisao živeo samo poslednjih godina svog života. Zato, iako je napisao sjajnu knjigu, nije uspeo do kraja da upozna moć koju ima u sebi. On je tvrdio da imaginacije možemo upotrebljavati u realnim uslovima, ali ne i u onim nerealnim.  Naravno, ovde se ne možemo složiti. Rekao je da ako želimo da pokrenemo biznis, ne možemo očekivati da ćemo jednako dobro prodavati sladoled na severnom polu kao i u tropskim uslovima. Međutim, ako je imaginacija tako jaka i moćna, onda smo mi jedini ometači koji postavljaju ove limite i to Wattles nije tada znao. Testirajte imaginaciju do granica nemogućeg i kada doživite manifestaciju onda ćete postati master svog života, a to je potpuna sloboda.

Moramo sebe zamisliti prilikom svake imaginacije da imamo to što želimo da imamo. Moramo biti kreativni i pokušati da zamislimo živote jednog uspešnog bankara, uspešnog arhitekte, lekara. Ĺ ta bih večeras radio kada bih imao milion dolara? Dajem za primer izjavu koje se boji 99% stanovništva da izgovori jer žive u realnosti. Da sam milioner, bio bih u svesti jednog milionera koji život posmatra iz tog ugla. Ovo je upravo ono što je potrebno da uradite dok radite imaginacije i revizije takođe. Ako se radi o zdravlju, normalno zdrav čovek bi se ponašao kao zdrav i ne bi dovodio nikada u pitanje niti sumnju o svom zdravlju. On prosto zna da je zdrav. Ako biste samo neko vreme istrajali u ovim igricama otkrili biste neverovatnu istinu ovog života. Možete imati i biti šta god poželite.

Imaginacija je realnost

Imaginacija stvara realnost i to je istinita krilatica. Ali na naprednom nivou, Imaginacija JE Realnost .

Primer 1: Zamišljali mi broj 53 ili ne, on postoji.

Primer 2: Ako zamišljamo određenu sumu novca, ona već postoji samo ne postoji za nekoga ko nje nije svestan, tj. ko nije u tom stanju uma.

Nemoguće je zamisliti realnu stvar koja ne postoji i ovo je osnovni zakon imaginacije. Dakle sve se svodi na moć viđenja slike u našem umu. Kada ugledamo sliku ona ugleda nas.

Primer 3: Kada uđemo u nepoznatu prodavnicu i ugledamo prodavca on kreće prema nama i pita da li može da nam ”pomogne”.

Primer 4: U Grčkoj priči o Nimfama kada se kupaju, šta se dešava kada primete da ih neko posmatra?

Primer 5: Sprska poslovica: Ne diraj Lava dok spava, jer će krenuti ka tebi.

Primer 6: Pogledajte double slit experiment iz kvante fizike i sve će vam biti jasno.

Dakle gde god da dajemo pažnju mi provociramo povratnu reakciju. Taj proces se dešava prilikom gledanja scena i slika u našem umu koje želimo. Potpuno isto se dešava kada u toku dana funckionišemo i dajemo pažnju na razne pojave oko nas. I zbog ovoga je bila priča da su pojave ometači jer ako im damo pažnju, one kreću da nas upoznaju.

Dakle, novost je da mi ne kreiramo stvari koje su već iskreirane već ih možemo izumeti u nasem objektivnom svetu. Isto je Tesla uradio. Procesom iluminacije (imaginacije) upalio je svetlo u svemiru i time narušio ravnotežu koja je postojala i učinio da stvari krenu jedna ka drugoj, tj. da krenu prema njemu u za nas vidljivu stvarnost.

Slično je uradio i Aladin u bajci.

Dakle, imaginacija je realnost i sve stvari već postoje. Samo je na nama da uskočimo u to sedlo, tj. u to stanje uma i da živimo stvari kao da su već vidljive. Inače su podjednako realne poput ovog monitora uz pomoć koga čitamo ovaj tekst.

 

12 Responses to Imaginacija je realnost

  1. Freedom

    Odlican tekst! I ja bih podelio iskustvo koje sam imao dok nisam imao pojma sta je tajna. Da skratim pricu kako sam se preselio i ostao bez kompjutera i jedno godinu dana isao od ovog do ong na net da proverim mail itd. I jednog dana shvatim da moram imati svoj, toliko sam bio ubeđen da ću ga uskoro imati (a nije bilo keša ni na vidiku za njega) da sam i napravio ugovor o adsl-u na godinu dana bez njega! I eto ga, za par dana pričam sa dobrim prijateljem o tome, i on kaže kako ima kompletan komp kuci i ga je batalio jer nije mogao da digne sistem nikako.. Taj komp sljaka kod mene vec dve godine! Ali to je sitnica sta sve mogu i mozemo!

Add a Comment