Tehnika ubrzanja

Teme o praktičnoj primeni tajne. Koje metode i tehnike koristite i na koji način?

Postovi: 17
Pridružio se: 23.12.2010. 14:26
PostPoslato: 23.12.2010. 17:51
Pozdrav svim poštovaocima tajne. Evo i ja da se javim i pružim doprinos. Ĺ˝eleo sam da negde postavim ovaj tekst ali nisam imao predstavu o tome kojoj temi pripada, kad, gle čuda, naš admin otvori forum koji savršeno odgovara. ÄŚitao sam tekstove i komentare na blogu, video vašu posvećenost i oduševljenje, pa sam stoga poželeo da
sa vama podelim jednu veoma jednostavnu tehniku koja vaše napore da prizovete pozitivne dogadjaje i emocije vodi na viši nivo.
Naime, da biste vašim nastojanjima dodali moćnu energiju i osnažili pozitivne stavove koji vode ispunjenju vaših imaginacija, uradite sledeću vežbu: sedite udobno u svoju fotelju, stolicu ili kauč, opustite se, zatvorite oči i tokom narednih 5 minuta zamišljajte da beskrajno ubrzavate svoje kretanje kroz prostor, a da se u isto vreme i neograničeno širite u prostoru. Ovo zamišljanje nemojte činiti vizuelno, već zamišljajte fizički osećaj ubrzanja. Osetite kako postajete teži dok tonete u vaše sedište od ubrzanja, osetite čisto uzbudjenje brzine. U isto vreme zamišljajte da sve dublje i dublje udišete vazduh. Možete disati mirno, ravnomerno i onoliko duboko
koliko vama odgovara, ali produbljivanje disanja takodje treba da bude čisto mentalna projekcija telesnog osećaja, kao što to radite sa ubrzanjem. Tako zamišljajte u isto vreme veliko ubrzanje i veliko produbljenje disanja. Zamislite da sa svakim udahom postajete širi i da sa svakim udahom doživljavate smirenje na višem nivou. Svaki udah vas uvećava i vi se sa svakim udahom sve više širite u beskraj. Smirenje širenja i uzbudjenje ubrzanja treba doživljavati istovremeno. Iako se čini paradoksalnim, to jedinstvo suprotnosti donosi istinsku moć i predstavlja iskonski izvor ostvarenja u najopštijem smislu. Kako budete osećali da je svaki udah dublji i da svakim udahom sve više ubrzavate, tako u isto vreme zamišljajte da se vaša energija povećava, da se vaše fizičko telo i vaš um preobražavaju u svetlost. Zamislite telesni osećaj topline sličan onome kad se sunčate na plaži, kada osećate toplinu sunčevih zraka na sebi. Izgubite se u toj toploj svetlosti. Osetite kako svakim udahom postajete moćniji, kako svakim udahom postajete lakši i snažniji. Sva tri zamišljanja, beskrajno ubrzanje, beskrajno širenje i preobražaj u toplu svetlost morate raditi istovremeno. Ako ovu tehniku ne možete uraditi bez vizuelizacija, možete zamisliti beskrajnu čistu belinu ili blistavu svetlost koja se širi oko vas. Kada istekne 5 minuta, otvorite oči, ustanite i nastavite sa svakodnevnim aktivnostima. Vreme od 5 minuta je samo okvirno, možete sami otprilike da odredite da li je prošlo toliko vremena, ali je bitno da dosegnete taj osećaj snage, slobode i veličanstvenosti, osećaj da je sve moguće. Sa ovom tehnikom to se brzo postiže, a svi znamo značaj takvih osećanja za uspešnu primenu tajne. Možete praktikovati ovu tehniku svakog dana po nekoliko puta, kada imate vremena ili kada vam je potreban osećaj ostvarenja za vaše imaginacije, 5 min. nije puno a donosi mnogo toga dobrog, snagu, smirenje, nadahnuće za stvaranje
savršenog života. Voleo bih da je isprobate i napišete svoja iskustva sa njom. Veliki pozdrav
U jednostavnom svetlu, najkomplikovaniji problem je najlakše rešiti.
Korisnikov avatar
Postovi: 28
Pridružio se: 20.12.2010. 16:59
PostPoslato: 25.12.2010. 18:32
Zvuci vrlo stimulativno, cim uspavam sina odmah krecem sa ubrzanjem, sirenjem i zagrejavanjem... :)

Postovi: 17
Pridružio se: 23.12.2010. 14:26
PostPoslato: 25.12.2010. 23:03
Sanja, hvala na postu i nadam se da ćeš uskoro pisati o svojim utiscima. Bitno je da kreneš od zamišljanja telesnih osećaja moći koji će pojačati tvoje mentalne utiske snage i neograničenosti. U ovoj tehnici mentalni i telesni osećaj se medjusobno pojačavaju i reflektuju jedan u drugom kao ogledalo u ogledalu. To je slično onoj tehnici imaginacije koju je opisao Nenad kada zamišljamo da ležimo na plaži pored mora zamišljajući da se vozimo kolima na Slaviji. To jedinstvo suprotnosti je odraz prirodnog odnosa medjusobne refleksije spoljašnjeg sveta stvarnosti koja nas okružuje i unutrašnjeg sveta našeg uma i srca, što u suštini čini osnovu tajne ili principa privlačenja. Zato svaka tehnika koja koristi tu činjenicu nosi u sebi veliki potencijal ispunjenja. Ĺ˝elim ti puno uspeha u primeni tajne.
U jednostavnom svetlu, najkomplikovaniji problem je najlakše rešiti.
Korisnikov avatar
Postovi: 28
Pridružio se: 20.12.2010. 16:59
PostPoslato: 27.12.2010. 12:32
Evo i mene sa utiscima...
Prvo vece kada sam vezbala ovu tehniku, verovao ili ne, bilo mi je muka (inace mi je uvek muka u voznji). Pretpostavljam da sam se tako dobro uzivela u ulogu ubrzanja.
Drugi put je bilo mnogo bolje, potpuno drugaciji osecaj, osecala sam neku moc i kao da granice i vreme ne postoje....
Nastavicu sa ovim, imam dobar osecaj posle ove vezbe...
Hvala!
Korisnikov avatar
Postovi: 1212
Pridružio se: 19.12.2010. 17:59
PostPoslato: 27.12.2010. 14:15
Bravo Sanja, i dvaput bravo Dan! Moracu i ja da probam

Postovi: 17
Pridružio se: 23.12.2010. 14:26
PostPoslato: 27.12.2010. 16:52
E Sanja, ne mogu da verujem, potpuno sam prevideo da postoje ljudi kojima je muka od brze vožnje. Tvoj uspeh mi je doneo puno radosti. Drago mi je da si dostigla to stanje inspirativne snage. Naveo sam vreme primene od samo 5 min. zato što ova tehnika nije meditacija ili standardna imaginacija koju treba dugo raditi, već sredstvo za vraćanje u prirodni tok o kojem je pisao Tajna na svom blogu, ali na višem nivou. Treba je praktikovati tako da ti je svaki put potrebno sve manje vremena da bi dostigla to stanje izuzetnosti i blistavosti. I u pravu si, vreme i prostor zaista ne postoje, to su samo refleksije naših zajedničkih predstava. Bitno je da ne staviš akcenat samo na ubrzanje, sva tri zamišljanja (ubrzanje, širenje i preobraženje u svetlost) su podjednako važna, suština je u jedinstvu suprotnosti koje ti pruža oslobadjanje. Svrha ove tehnike je da spoznaš kako se prevazilaze ograničenja. Posle malo vežbe, to stanje veličanstvenosti možeš dosegnuti posle 15-20 sekundi, bilo gde, bilo kad.
Hvala mau na podršci, ti si prava iskra radosti, čak i kad si u teškoćama. Nadam se da ćeš napisati svoja iskustva.
Ako vam se svidi ova tehnika, mogu da postavim i tehniku refleksije koja se prirodno nadovezuje na ovu, a koja pruža uvid u to kako princip privlačenja funkcioniše.
U jednostavnom svetlu, najkomplikovaniji problem je najlakše rešiti.
Korisnikov avatar
Postovi: 3
Pridružio se: 27.12.2010. 04:02
PostPoslato: 28.12.2010. 01:03
Veliki pozdrav svima!
Od pocetka sam sa Vama, samo sam do sada bila “nevudljiva”, a sada zelim da zamolim Dan za malu pomoc.
I ja zelim da isprobam TEHNIKU UBRZANJA, ali slicno kao Sanja imam odredjenu nelagodnost, a to je zbog straha koji osecam pri velikoj brzini. Narocito ako se ona povecava. Da li imas neki predlog kako da to prevazidjem, jer me to ometa i onemogucava da se opustim i prepustim vezbi? Ili mozda neko od ostalih clanova ima neki savet koji bi mi pomogao?
A kad sam vec tu, ne mogu a da ne kazem (mada je vec milion puta receno) OBOZAVAM VAS SVE! Optimizam i radost, koje nalazim na blogu Tajna.rs, i zahvalnost koju zbog toga osecam, tesko da se mogu recima opisati. Ali vi to znate i bez toga. Lep pozdrav svima!
:P

Postovi: 168
Pridružio se: 19.12.2010. 19:09
PostPoslato: 28.12.2010. 01:38
U početku mi nije bilo jasno šta se u stvari ovdje traži, ali mi je post o Vajperu i 400km/h pojasnio neke stvari. :)

Ja krenem da radim ovu vježbu, pošto se savršeno uklapa u moje umne sposobnosti (uglavnom ne vidim slike, samo osjećam) i već u prvom minutu moram da prekinem, jer je osjećanje toliko snažno da je to neopisivo. Sad će neko reći: "super!", ali nije super. Naime, nikad ne stignem da osjetim kako se širim, smirujem i sjedinjujem sa okolinom. Onaj osjećaj ubrzavanja me potpuno slomi i prosto moram da ustanem. Ali, efekat je sličan, posle toga imam osjećaj da mogu podići svijet jednom rukom, sve je moguće.
No, valjda će se stanje popraviti kad se malo priviknem na velike brzine. :)

Htio sam samo da pohvalim temu, u stvari sam se zato i javio. ;)

Postovi: 17
Pridružio se: 23.12.2010. 14:26
PostPoslato: 28.12.2010. 12:23
Hvala vam puno na primedbama, vaša iskustva sa ovom tehnikom su mi veoma značajna. Ĺ to se tiče ubrzanja, postoje različite stope ubrzanja, na primer, nije isti osećaj ubrzavati od 0 do 100 za tri sekunde ili za 30 sekundi. Možete sami odrediti tempo ubrzanja koji vam odgovara. Važno je da osećaj ubrzanja bude prijatan.
Anna Mary, ako ti smeta ubrzanje, probaj prvo da smanjiš njegov intenzitet, kao što sam napisao, oseti lagano ubrzanje i samo onoliko koliko ti prija. Ako ti i to smeta, probaj da umesto zamišljanja kretanja pravo napred kreneš sa uzdizanjem ka gore. Zamisli da sediš zatvorenih očiju u balonu koji se sve više uzdiže. Bitan je telesni osećaj težine i kretanja koji se javlja kada ubrzavamo, tako da ti možeš istovremeno da zamišljaš lagano i postojano kretanje na gore, neograničeno širenje i toplinu svetlosti u koju se pretvaraš.
Slavko, ti si stvarno odličan, tebi ne treba više od 20 sekundi da dostigneš osećaj moći koje ubrzanje pruža. Moj savet bi ti bio da prvo zamišljaš širenje i preobražaj u svetlost, pa kada uspostaviš te osećaje, počneš da zamišljaš ubrzanje. Znaš već, zamišljaš da je svaki tvoj udah sve dublji (ali NE dišeš sve dublje, već zamišljaš telesni osećaj širenja), osećaš toplinu sunca kao da si na plaži (ali NE zamišljaš plažu, samo telesni osećaj topline) i preobražavaš se u moćnu blistavu svetlost. Ako ti je i za to potrebno manje od minuta, to je odlično. Već sam napomenuo da ovu vežbu treba radith kratko, onoliko koliko je potrebno da dostignete moć. Zato Slavko, pola minuta do minut bez ubrzanja i onda sve zajedno 20-30 sekundi.
U jednostavnom svetlu, najkomplikovaniji problem je najlakše rešiti.
Korisnikov avatar
Postovi: 28
Pridružio se: 20.12.2010. 16:59
PostPoslato: 28.12.2010. 16:52
Anna Mary, mozda zvuci blesavo ali ja sam taj osecaj mucnine prevazisla tako sto sam u vizuelizaciji promenila svoj polozaj tj. nisam vise sedela vec sam lezala, gledala si film "Superman" (i kako on to radi) eto bas tako :D
Srecno!
Korisnikov avatar
Postovi: 3
Pridružio se: 27.12.2010. 04:02
PostPoslato: 28.12.2010. 22:38
Hvala Sanji i Danu. Obe ideje su odlične! Da se krećem na gore zaštićena čarobnim balonaom, i to u udobnom ležećem položaju, ka Suncu! Istovremeno će mi biti lakše da postignem osećaj toplote, svetlosti i nesputanog širenja … Isprobaću odmah večeras i javiću o rezultatima. Topli pozdravi svima
Anna Mary
:P
Korisnikov avatar
Postovi: 1249
Pridružio se: 05.01.2011. 00:02
PostPoslato: 05.01.2011. 14:50
Pozdrav svima i veliko hvala sto ste tu.
I ja ucim i ucim, iako imam iskustva, iako neke stvari znam i poznajem jako dobro, ovo mi je novo. Mislim da trebam dobro da uvezbam, kao sto sam danima vezbala svoje tehnike. Ne znam da li moze biti od koristi ako pogledate jedan snimak:
http://www.youtube.com/watch?v=fmMNlmn1DPc
a mozda ste vec ovo videli, a verujte meni, ovo nije montaza, ovo garantujem da je tako, jer imam iskustva.
ja sam ovo gledala pre nego sam pronasla ovaj blog, a pokazala mi ga je jedna zena koja je fascinirana mojom borbom i na kraju pronasla ovaj snimak da bi mi objasnila da jako veruje u mene i da ustvari trebam da budem primer svima.
Sada, posto govorim 5 jezika, ali ne i engleski, ustvari zarumem pomalo, ja brckam na jezicima koje ja govorim i pronadjem ovaj film sama, i pronasla sam jos neke forume. Verujte na pravom smo putu. Ja vam dajem garanciju. Sve sto nije uspesno je samo zato sto nesto ne odradjujemo kako treba, nesto nas koci, samo treba verovati dalje i verovati da cemo pronaci tu kvaku.
Ako pogledam unazad davno, ja sam na ovakav nacin izlecila svoga sina, nisam bila svesna svega, ali sam verovala sebi i necete verovati, ali posle 10 godina su me ti isti doktori od kojih sam pobegla sa sinom upitali sta sam ja radila, jer oni hoce da znaju kako sam ja to uspela. Naravno da sam imala podrsku jednog doktora, ali drugacije i hvala mu od srce. To je dokaz da ne treba imati bilo sta protiv doktora, vec birati ono sta i kako ti kaze srce. Ljudi mesaju osecanja, pa mrze doktore. Nemojte mrzeti nikoga. To je isto kao kada idemo da kupimo cipele, kupimo tamo gde nam odgovara, ali ne mrzimo druge prodavnice. Mrznja je nesto sto te dovodi do onog sto ne valja i losa razmisljanja, zato zivite sa puno osmeha na licu, kad god vas muci nesto, pomislite na Milu koja je pobedila rak. Kad mogu ja mozete svi. Pricacu vam kako ja izbacujem bolove.. ima vremena...ne znam sta cu pre. :D
Korisnikov avatar
Postovi: 22
Pridružio se: 26.03.2011. 18:08
PostPoslato: 26.03.2011. 18:21
Mila je napisao:Pozdrav svima i veliko hvala sto ste tu.
I ja ucim i ucim, iako imam iskustva, iako neke stvari znam i poznajem jako dobro, ovo mi je novo. Mislim da trebam dobro da uvezbam, kao sto sam danima vezbala svoje tehnike. Ne znam da li moze biti od koristi ako pogledate jedan snimak:
http://www.youtube.com/watch?v=fmMNlmn1DPc
a mozda ste vec ovo videli, a verujte meni, ovo nije montaza, ovo garantujem da je tako, jer imam iskustva.
ja sam ovo gledala pre nego sam pronasla ovaj blog, a pokazala mi ga je jedna zena koja je fascinirana mojom borbom i na kraju pronasla ovaj snimak da bi mi objasnila da jako veruje u mene i da ustvari trebam da budem primer svima.
Sada, posto govorim 5 jezika, ali ne i engleski, ustvari zarumem pomalo, ja brckam na jezicima koje ja govorim i pronadjem ovaj film sama, i pronasla sam jos neke forume. Verujte na pravom smo putu. Ja vam dajem garanciju. Sve sto nije uspesno je samo zato sto nesto ne odradjujemo kako treba, nesto nas koci, samo treba verovati dalje i verovati da cemo pronaci tu kvaku.
Ako pogledam unazad davno, ja sam na ovakav nacin izlecila svoga sina, nisam bila svesna svega, ali sam verovala sebi i necete verovati, ali posle 10 godina su me ti isti doktori od kojih sam pobegla sa sinom upitali sta sam ja radila, jer oni hoce da znaju kako sam ja to uspela. Naravno da sam imala podrsku jednog doktora, ali drugacije i hvala mu od srce. To je dokaz da ne treba imati bilo sta protiv doktora, vec birati ono sta i kako ti kaze srce. Ljudi mesaju osecanja, pa mrze doktore. Nemojte mrzeti nikoga. To je isto kao kada idemo da kupimo cipele, kupimo tamo gde nam odgovara, ali ne mrzimo druge prodavnice. Mrznja je nesto sto te dovodi do onog sto ne valja i losa razmisljanja, zato zivite sa puno osmeha na licu, kad god vas muci nesto, pomislite na Milu koja je pobedila rak. Kad mogu ja mozete svi. Pricacu vam kako ja izbacujem bolove.. ima vremena...ne znam sta cu pre. :D


Svaka cast za ovu pricu, odgledala sam video i ostala bez teksta... Volela bih da mogu nekako da stupim u kontakt sa Milom, ali nova sam ovde i ne mogu da saljem poruke jos uvek. Mlada sam i imam neke zdravstvene probleme, ali verujem da cu se izleciti, pa ako bi Mila mogla nekako da razgovara samnom i objasni mi sve to jos malo bolje? Mnogo toga mi nije jasno u vezi islecenja ovom metodom, samo malo objasnjenja i podrske, ok? Zoka
Korisnikov avatar
Postovi: 1249
Pridružio se: 05.01.2011. 00:02
PostPoslato: 26.03.2011. 19:15
zordana93 je napisao:
Mila je napisao:Pozdrav svima i veliko hvala sto ste tu.
I ja ucim i ucim, iako imam iskustva, iako neke stvari znam i poznajem jako dobro, ovo mi je novo. Mislim da trebam dobro da uvezbam, kao sto sam danima vezbala svoje tehnike. Ne znam da li moze biti od koristi ako pogledate jedan snimak:
http://www.youtube.com/watch?v=fmMNlmn1DPc
a mozda ste vec ovo videli, a verujte meni, ovo nije montaza, ovo garantujem da je tako, jer imam iskustva.
ja sam ovo gledala pre nego sam pronasla ovaj blog, a pokazala mi ga je jedna zena koja je fascinirana mojom borbom i na kraju pronasla ovaj snimak da bi mi objasnila da jako veruje u mene i da ustvari trebam da budem primer svima.
Sada, posto govorim 5 jezika, ali ne i engleski, ustvari zarumem pomalo, ja brckam na jezicima koje ja govorim i pronadjem ovaj film sama, i pronasla sam jos neke forume. Verujte na pravom smo putu. Ja vam dajem garanciju. Sve sto nije uspesno je samo zato sto nesto ne odradjujemo kako treba, nesto nas koci, samo treba verovati dalje i verovati da cemo pronaci tu kvaku.
Ako pogledam unazad davno, ja sam na ovakav nacin izlecila svoga sina, nisam bila svesna svega, ali sam verovala sebi i necete verovati, ali posle 10 godina su me ti isti doktori od kojih sam pobegla sa sinom upitali sta sam ja radila, jer oni hoce da znaju kako sam ja to uspela. Naravno da sam imala podrsku jednog doktora, ali drugacije i hvala mu od srce. To je dokaz da ne treba imati bilo sta protiv doktora, vec birati ono sta i kako ti kaze srce. Ljudi mesaju osecanja, pa mrze doktore. Nemojte mrzeti nikoga. To je isto kao kada idemo da kupimo cipele, kupimo tamo gde nam odgovara, ali ne mrzimo druge prodavnice. Mrznja je nesto sto te dovodi do onog sto ne valja i losa razmisljanja, zato zivite sa puno osmeha na licu, kad god vas muci nesto, pomislite na Milu koja je pobedila rak. Kad mogu ja mozete svi. Pricacu vam kako ja izbacujem bolove.. ima vremena...ne znam sta cu pre. :D


Svaka cast za ovu pricu, odgledala sam video i ostala bez teksta... Volela bih da mogu nekako da stupim u kontakt sa Milom, ali nova sam ovde i ne mogu da saljem poruke jos uvek. Mlada sam i imam neke zdravstvene probleme, ali verujem da cu se izleciti, pa ako bi Mila mogla nekako da razgovara samnom i objasni mi sve to jos malo bolje? Mnogo toga mi nije jasno u vezi islecenja ovom metodom, samo malo objasnjenja i podrske, ok? Zoka


Pozdrav Zoko i dobro dosla,
kao da sam znala da trebam da udjem ovde.
Smatraj da si zdrava, vidi i sama da su potezi na tvojoj strani.

milajovovic33@hotmail.it

evo moje ,mail adrese i veruj da nema ni razloga da se brines, ni nikakve druge zabune. Sve je moguce, a posto i znamo da sve zavisi od nas same, utoliko je sve to mnogo, mnogo bolje, nego da cekamo na nekoga da nam se smili. Zar nije divno.
Pozzzzzzz, javi se slobodno.

Postovi: 36
Pridružio se: 24.04.2011. 19:36
PostPoslato: 14.05.2011. 10:58
.......................
Korisnikov avatar
Postovi: 1212
Pridružio se: 19.12.2010. 17:59
PostPoslato: 14.05.2011. 13:56
Lucia, citajuci tvoju poslednju poruku sam se bas lepo uživela i setila mora, peska, nekih slicnih sanjarenja. Ali sam imala utisak da ima jos nesto sto sam zaboravila, nesto na sta me tvoja slika podseca. I setila sam se. Pogledaj moju poslednju pricu, na "Tajni s ljubavlju" ;)

Tajna je definitivno mesto na kome se nalaze srodne duše. Hvala... svima, ali najviše našem Tajni
:romance-grouphug:

Postovi: 36
Pridružio se: 24.04.2011. 19:36
PostPoslato: 14.05.2011. 14:15
..................

Postovi: 17
Pridružio se: 23.12.2010. 14:26
PostPoslato: 16.05.2011. 17:31
Pozdrav lucia, nisam često na forumu, pa odgovaram sa malim zakašnjenjem. Ova tehnika je instant verzija autogenog treninga. Kod A. T. polazi se od mentalnog skeniranja tela od glave do pete sa tri ključne afirmacije: prijatna opuštenost, prijatna težina i prijatna toplina. Tako se u sebi izgovaraju afirmacije tipa "mišići mog čela su prijatno opušteni", "moji kapci su prijatno opušteni" itd. Tako po redu prelaziš mišiće vilice, vrata, ramena, ruku, leđa, grudi, stomaka i nogu. Isto to se radi i sa druge dve vrste afirmacija, toplinom i težinom. To je samo deo A. T. tehnike koja uvodi osobu u jednu vrstu meditacije koja putem telesne relaksacije stvara mentalnu opuštenost i okrepljenje. Međutim, taj uvod kod početnika traje najmanje 20 minuta, a potreban je i trener koji vodi kroz trening. Ja sam prošao jednu vrstu A. T. obuke pre nekoliko godina koja je trajala 6 dana, mada sada vidim na netu da se nude obuke koje traju nekoliko nedelja. Tehnika ubrzanja pruža istu vrstu telesnog efekta kao A. T., prijatnu opuštenost u vidu zamišljenog širenja, prijatnu težinu u vidu ubrzanja i prijatnu toplinu u vidu svetlosti, koje se prenose na mentalni nivo, ali bez verbalnih afirmacija, bez trenera i, što je najvažnije, u veoma kratkom vremenskom intervalu.
U jednostavnom svetlu, najkomplikovaniji problem je najlakše rešiti.

Postovi: 17
Pridružio se: 23.12.2010. 14:26
PostPoslato: 16.05.2011. 17:42
A što se tiče tvojih imaginacija, ne smemo da smetnemo sa uma da često koristimo veoma moćne arhetipske prizore. Arhetip ili prauzor je deo našeg kolektivnog nasleđa kao ljudske rase. Jung je to nasleđe nazvao kolektivno nesvesno. Svetlost kao arhetip u bilo kojoj formi predstavlja izvor života, ali i postojanja. Svi znamo biblijske reči 'I bi svetlost', ali znamo i da svetlost Sunca održava život na našoj planeti. Međutim, svetlost takođe gradi i materijalnu stvarnost sačinjenu od elementarnih čestica. Znamo iz fizike da su elektroni, protoni i neutroni koji grade hemijske elemente, pa time i naša tela i sve predmete koji nas okružuju, nastali iz čestica svetlosti, fotona, koji su se podelili na pomenute čestice i njihove parnjake, antičestice. Svetlost čak utiče i na samo vreme i prostor, jer ako ubrzamo do brzine svetlosti, vreme će se zaustaviti, a prostor skratiti. To znači da je svetlost kategorija van vremena i prostora, a kad je dostignemo, kad se PROSVETLIMO, i mi postajemo beskrajni i večni. Oprosti mi ovaj kratak izlet u filozofiju, ali ja lično mislim da je tvoj doživljaj sunčeve svetlosti i upravljanje vetrovima arhetipski doživljaj istinske moći koja ne podčinjava već uznosi i prosvetljava, jer si tada u saglasju sa svojim istinskim bićem koje je dete svetlosti, što znači dete života i večnosti. Zakon privlačenja je tu da nam otkrije našu istinsku prirodu, jer kada isprobamo sve naše želje, kada iskusimo sve što nam je poznato, bićemo spremni za nepoznato.
U jednostavnom svetlu, najkomplikovaniji problem je najlakše rešiti.

Postovi: 36
Pridružio se: 24.04.2011. 19:36
PostPoslato: 16.05.2011. 21:18
..................
Sledeća

Povratak na Praktične metode i tehnike

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google Adsense [Bot], xmhlxzybzzyq99804 i 3 gostiju