Mentalni ekran

Teme o praktičnoj primeni tajne. Koje metode i tehnike koristite i na koji način?

Postovi: 409
Pridružio se: 20.07.2012. 16:28
PostPoslato: 18.04.2013. 07:40
vladooo je napisao:Zahvaljujem


Vladooo drago mi je da si postavio ovo pitanje i tako me pokrenuo na akciju koja je rezultirala da nadjem ovaj prirucnik na netu, tako da i svi ostali zajedno sa tobom sada imate punu sliku i punu informaciju i lakse mozete da pratite pisanje. Uzivajte :D

Postovi: 409
Pridružio se: 20.07.2012. 16:28
PostPoslato: 18.04.2013. 08:06
Postavljanje projekta

Sada cu objediniti sve do sada izlozeno kroz konkretan primer. Primera radi, postavite sebi za cilj da ove godine sa partnerom ili porodicom, prijateljima odete na odmor, na letovanje. Tacno iz pozicije i situacije u kojoj se trenutno nalazite. Ako imate dovoljno novca, jednostavno postavite za cilj da nadjete idealni aranzman za taj novac, a ako nemate dovoljno ili uopste novca i nalazite se u jako jako teskoj situaciji, da odete na odmor iz snova, bez obzira na novac.

I u jednom i u drugom slucaju, sa svojim Mentalnim ekranom, uradite viziju filma, scene u kojoj vi odlazite u turusticku agenciju u kojoj birate destinaciju i hotel koji se vama svidja, datum, prevoz, i sve ono sta zelite da zateknete na licu mesta kada budete dosli na zeljenu destinaciju. Ako imate novac bice vam laske da vizualizujete kako uplacujete, i lagodnije cete se osecati zbog toga. Ako nemate novac kod sebe, vizualizujte da imate dovoljno novca i da sa njim uplacujete to letovanje.

Vizualizujte kako odlazite u trzne centre i kupujete novu garderobu za letovanje, nove putne torbe, i stu opremu koja vam treba. Vizualizujte kako se pakujete za put. Vizualizujte, sam dan polaska na put, i samo putovanje koje savrseno dobro protice i vi srecni i zadovoljni stizete na odrediste.

Vizualizujte vas godisnji odmor onako kako biste voleli da se odvija. Kakvo ce vreme biti? Kako cete se osecati, provoditi i uzivati? Sa kime? Sve to stavite kao projekciju. Zatim, vizualizujte kako je odmor savrseno prosao, i kako se sada uspesno vracate kuci, odmoreni i puni utisaka i lepih secanja. Kada se vratite kuci, vizualizujte kako se otvara iznenadni priliv novca i kako nemetano nastavljate da funkcionisete bez osecanja da ste se istrosili.

Nakon postavljanja ovog projekta, ako se pojave neke misli, negativna verovanja osecanja, itd, odmah pocnite da ih uklanjate sa EFT Taping tehnikama, stalno se iznova vracajuci na vasu viziju.

To mogu biti misli tipa: Ako imate dovoljno novca, moze vam se javiti misao da necete dobiti za svoj novac bas ono sta v ocekujete. Odmah Tapkajte na tu misao. Ili da putovanje nece proteci dobro. Ili da vreme nece biti dobro. Ili da menate bas najadekvatniju garderobu a sada kada uplatite letovanje nemate dovoljno i za garderobu, itd.
Ako nemate dovoljno ili uopste nemate novca: Koga ja to zavaravam, nema pas za sta da me ujede. Imamo toliko drugih obaveza. Nedaj boze da me neko cuje mislio bi da sam poludeo. kakve sumanute misli meni padaju na pamet. ( a onda i sve one misli koje su vezane za slucaj kada imamo novca za putovanje).

To je kod unutrasnjih otpora. Takodje nam se mogu pojaviti i spoljni otpori. Moze nam se desavati da se odjednom pojavi mnogo drugih obaveza, da imamo nekih zdravstvenih problema, da nam je tesko da nastavimo da se krecemo u zeljenom smeru, da nam sve drugo privlaci i odvlaci paznju, da nas napadaju i verbalno i fizicki, da nailazimo na milione problema, teskoca i prepreka ili ih tek sada postajemo svesni. Na sve njih Tapkamo sve dok ih potpuno ne uklonimo (unutrasnje) ili dok na njih ne prestanemo da reagujemo i za njih vezemo svoju paznju (spoljasnje).

Cilj mozemo zapisati, mozemo stvoriti sliku cilja, mozemo ga programirati u alfa stanju svesti i oocekivati materijalizaciju u beta, budnom stanju svesti. Na nas cilj, na nas projekat mozemo gledati kao sportista. Recimo ako ste gledali takmicenje u dizanju tegova, mogli ste da zapazite, da kada takmicar u prvom pokusaju ne moze da podigne neku tezinu, u drugom pokusaju, za tu istu tezinu, on ne koristi samo svoju fizicku snagu, da bi podigao taj teg. On koristi Mentalnu snagu, da bi pobedio svoje unutrasnje blokove, ali i tu tezinu, koju onda u drugom pokusaju uspesno podize. Takav stav kod ostvarivanja projekta i mi sami moramo da imamo. I onda nam malo stvari nece polaziti za rukom.Srecno :D

Postovi: 409
Pridružio se: 20.07.2012. 16:28
PostPoslato: 18.04.2013. 13:00
Necete uspeti bez Podsvesti

Ako ste odradili sve sta sam do sada napisao, a i dalje imate osecaj od ranije, pored sveg Tapkanja i Vizualiziranja i Afirmacija, i taman kada pomislite ,,jos jedna glupost koja ne daje rezultate,, mozda je vreme da se zapitate, Kakav osecaj imam u sebi? Kako osecam unutar sebe? Osecam li da mi neko ili nesto pomaze? da me gura napred? ili ne osecam nikakvu snegu i energiju, nikakvu pomoc?

Dacu vam jedan primer, ste i kako bi trebalo da oosecate. Ako to i tako ne osecate, kada se usmerite ka svom cilju, vec osecate bespomocnost i zelju da sto pre odustanete, onda je problem sto je okolina i okolnosti jaca od vaseg programa u Podsvesti. Vi sa svime onim sta sam do sada pisao delujete na svoju podsvest, ali je pritisak, sada i ovde, od strane okoline i okolnosti, toliki da vas lomi i vi jednostavno odlucujete da odustanete od cilja. Pa sta u stvari treba da osecate i kako da taj osecaj dobijete?

Iz knjige Norman Vinsent Pila, ,,Moc pozitivnog misljenja,, jedan pasus ce vam pojasniti to osecanje:

,,Jedan moj prijatelj, Englez, poslao mi je knjigu Vinstona Cercila pod naslovom ,, Maksime i razmisljanja,, U toj knjigi Cercil prica o Britanslkom generalu Tjudoru, koji je komandovao jednom divizijom pete Britanske armije, koja se nasla na udaru izuzteno jakog Nemackog napada Marta 1918. Nije imo gotovo nikakvih izgleda, ali general Tjudor je znao kako da se odupre naizgled nesavladivoj prepreci. Metoda je bila sasvim prosta: jednostavno je stao i pustio da se prepreka obrusi na njega, i na taj nacin je savladao.
Evo sta je Cercil rekao o geeneralu Tjudoru: Tjudor mi je delovao kao neka gvozdena sipka, probijena u zaledjenu zemlju, koju je nemoguce pomeriti. Ovo je sjajna recenica nabijena energijom.
General Tjudor je znao kako da se suprotstavi prepreci. Jednostavno, oduprite se i vi, i to je sve. Ne popustajte pred njom i ona ce se na kraju srusiti. Vi cete je srusiti. Nesto mora da se srusi, a to necete biti vi, nego prepreka pred kojom ste cvrsto stali,,.

Kako sada ovo mi mozemo da iskoristimo za svoje programiranje podsvesti? Pa ovu sliku, ove metalne sipke cvrso zabijene u zaledjenu zemlju, sada cemo ubacivati putem slike i Mentalnog ekrana u svoju podsvest, i nju cemo umeriti prema cilju koji zelimo da ostvarimo. Nasa podsvest ce ovu sliku automatski preuzeti, jer je do sada nije bilo u njoj, i pocece da deluje u skladu sa njom. Ovo mozda za nasu svest i nase osecaje i osecanja, pogotovo kada su vezana za okolnosti u kojima se trenutno nalazimo nece biti prijatna, javice se jak otpor, jak strah, i zelja da se odustane, ali sada na ta osecanja treba da Tapkamo.

Kada sada pogledamo unutar sebe, sta vidimo? Metalnu sipku cvrsto zabodenu u zaledjenu zemlju, koja je usmerena u pravcu naseg cilja. Sta nam ta slika, ta vizija to osecanje sada radi? Ako zelimo, usled pritiska realnosti i okolnosti da odustanemo od cilja, sada vise to ne mozemo, zbog te vizije, a svaki put kada pogledamo u nju, ona postaje sve snaznija i cvrsca. Ali ne samo to, ona nas sada kao neka sila usmerava i da krenemo ka cilju koji smo postavili, bez obzira na prepreke, bez obzira na teskoce, bez obzira na opasnosti. Sada svaka teskoca zbog koje smo hteli da odustanemo od cijla, zbog ove nase vizije u podsvesti, postaje besmislena, jer mi ne mozemo da odustanemo. Prebacili smo odgovornost na podsvest, i sada cetiri petine nasih potencijala gura prema cilju, bez obzira sta i kako se mi svesno osecamo.

Sada se i nasa svest, hteli mi to ili ne, opet okrece ka cilju, ali sada sve to izgleda potpuno drugacije, i svakim trenutkom postajemo sve vise motivisani da i svesno delujema na ostvarivanju cilja, od koga smo skoro hteli da odustanemo. Afirmacija koja ide uz viziju koju sada imamo u podsvesti, jeste ,,Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem,, :D

Postovi: 262
Pridružio se: 19.02.2012. 21:17
PostPoslato: 18.04.2013. 15:30
Stimulisanju te tacki tj tacki izaziva nagon za plac,zivjevanjei povracanje .Hvala ti jos jednom

Postovi: 409
Pridružio se: 20.07.2012. 16:28
PostPoslato: 18.04.2013. 15:46
vladooo je napisao:Stimulisanju te tacki tj tacki izaziva nagon za plac,zivjevanjei povracanje .Hvala ti jos jednom


Vladooo da li stimulises sve tacke ili samo bolnu tacku? Da li kod stimulacije tacaka radis sa formulom antagonisticke motivacije i na kom problemu radis? Ako ti se to javlja na Bolnoj tacki, da li bi mogao umesto nje da koristis Karate tacku?

Ti radom sa EFT Tapingom, cistis programe koji su u podsvesti. Neki od njih, koji si potisnuo, a sa kojim ne mozes da se suocis, verovatno ti proizvodi te reakcije. Ako na drugim tackama nemas te simptome, radi na uklanjanju tih siptoma koji ti se javljaju kad koristis EFT ,,Nagon za plac,, ,,Zevanje,, ,, Povracanje,, i svaki drugi simptom ili negativan dozivljaj koji ti se javi. Sada se cistis od svega sta imas u podsvesti

PS
Ako jos neko ima poteskoca kod koristenja EFT mozete pogledati ovaj video zapis

http://www.youtube.com/watch?v=6AW01rT92Ng

Postovi: 409
Pridružio se: 20.07.2012. 16:28
PostPoslato: 18.04.2013. 17:49
Vladoo ako i dalje budes imao problema kod koriscenja EFT Tapinga, onda je mozda bolje da koristis neke druge tehnike a da EFT zaboravvis. Ocigledno je da imas neki jaki podsvesni okidac, mozda i jaku traumu koju si potisnuo pa ti se sada ona aktivira. Zasto bi sebe nepotrebno mucio

Postovi: 262
Pridružio se: 19.02.2012. 21:17
PostPoslato: 18.04.2013. 18:23
Tapkam sve tacke sam sto se duze zadrzim na bolnu tacku jer sam vidio da kad je stimulisem javlja se osjecaj suza i nagona za povracanjem.Inace radim tapping jer mi je pukao misic na nozi i sad imam u glavi trip da mi desna noga zeza.

Probacu par dana da vidim mada primjetio sam da mogu da tapkam bolnu tacku kako god oet ce mi se javljati isti simtomi .
pozdrav

Postovi: 409
Pridružio se: 20.07.2012. 16:28
PostPoslato: 18.04.2013. 18:29
Vladooo bolnu tacku ne tapkaj. Nju masiras a ostale tacke tapkas. Najbolje bi bilo da prvo potpuno procitas prirucnik a onda kada sve dobro prostudiras pocnes sa tapkanjem

Postovi: 409
Pridružio se: 20.07.2012. 16:28
PostPoslato: 19.04.2013. 09:06
Novcani tokovi

Bez obzira da li raspolazete ili ne raspolazete sa dovoljno novca, uvek vam treba barem jos malo, uvek nesto iskrsne. Ako smo postavili viziju svog godisnjeg odmora, i za sve to nam treba novac, (i ne samo za to nego i za sve ostalo) mi sada pogledamo u sebe, i vidimo metalnu sipku cvrsto zabodenu u zaledjenu zemlju, koja je usmerena u nas cilj i usmerava nas ka njemu. Ali ne vidimo novac, niti vidimo noovcani tok kroz nas i nasu podsvest i nasu realnost, jednostavno novca nema dovoljno za sve. Sta sada da radimo?

Prvo, na metalnu sipku koju vidimo kada pogledamo u sebe, sada nadovezemo jednu veoma veoma bogatu osobu, na kojoj se vidi da ima jako puno novca. Ta osoba ima ,,Midin dodir,, sve sta dodirne pretvara u zlato, sakuplja novac kao sto dete sakuplja bombone. Ta osoba, koja je sada crvsto povezana sa metalnom sipkom u vasoj podsvesti, sada aktivira sve te osobine u vama, i snazno pocinje da privlaci novac, ali istovremeno vas same da usmerava i gura ka novcu, jednostavno zato sto je to njena priroda i ona drugacije ne moze da deluje. Kako je sada cvrsto povezana sa metalnom sipkom, tako je cvrsto povezana sa vama i na vas i preko vas, iz vase podsvesti sve snaznije deluje.

Sada se na vasem Mentalnom ekranu pojavljuju novcani tokovi koji iz vase okoline, iz vase realnosti, nezaustavljivo teku ka vama, i vi sve i da hocete to ise ne mozete da sprecite. Sve vise i vise novca utice u vasu realnost, na vasem Mentalnom ekranu vi vizualizujete novac koji nezaustavljivo tece ka vama i uliva se u vasu realnost. U realnosti sve vise i vise novca se pojavljuje oko vas, vidite sve vise i vise novca i sve vise novca prosto kao privuceno strahovito jakim magnetom, prosto se lepi za vas... :D

Postovi: 409
Pridružio se: 20.07.2012. 16:28
PostPoslato: 19.04.2013. 12:19
Sta govori bogata osoba

(Napomena; Bogata, ili bilo koja druga osoba, koju budete vizualizovali vezane za metalnu sipku cvrso zabijenu u zaledjenu zemlju, vase podsvesti, ako ste vi muska osoba, onda i ta zamisljena osoba treba da bude muska, a ako ste zenska osoba, onda je ta bogata ili bilo koja druga osoba, zenskog roda)

Kada vi vizualizujete bogatu osobu koja je cvrsto vezna uz metalnu sipku u vasoj podsvesti, vi nju i cujete kako stalno, neprestalno svaki dan i svaku noc govori ,, Ja sam bogat,, ,,Sve sta dodirnem pretvorim u zlato,, ,,Ja sam snazan magnet za novac i bogatstvo,, ,, Bogatstvo je moje prirodno stanje,, ,,Ja sam navikao da imam novac i da lako dolazim do novca,, ,,Ja sada otvaram sve novcane tokove da teku ka meni,, ,, Ja zivim u bogatstvu i izobilju,, itd.

Mozda vam u pocetku nece biti prijatno da je slusate, pogotovo ako imate programe siromastva u svojoj podsvesti i siromastvo u realnosti i okolini, koje ce se snazno protiviti ovoj bogatoj osobi iz vase podsvesti, njegovom neprestalnom ponavljanju ovih izjava i samom postojanju te osobe. Nece vam biti prijatno i mozda cete cak pozeleti i da je izbacite napolje ili bar da je sprecite da govori. Ali, niti je mozete izbaciti, niti je mozete spreciti da govori.Bicete izlozeni njenom delovanmju i njenom pricanju dvadeset cetiri sata svakoga dana svakoga meseca svake godine, do kraja zivota. Neprestalno cete imati i biti pod uticajem bogate osobe u svojoj podsvesti.

Vremenom cete u svojoj realnsti poceti vise paznje da obracate na banke, menjacnice, trzne centre, i sva mesta kroz koja protice novac, vidjacete bogate ljude koji imaju novac, vidjacete slike novcanica na bilbordima i plakatima, vidjacete sve vise ljudi koji nesto placaju i kupuju i drze u rukama novac. svaka potencijalna mogucnost da kroz nju ili preko nje dodjete do novca, sada ce vam se prosto nametati i konstantno cete tome biti izlozeni. Danonocno cete na svom mentalnom ekranu videti novcanice kako teku kroz vasu realnost, i stalno cete cuti bogatu osobu kako ponavlja svoje recenice. Sve to ce vremenom duboko potonuti u vasu podsvest i cvrsto ce se vezati za nju.

Naravno, automatski ce se aktivirati svi programi koji vvas sada drze dalje od novca, a njih mozete, ili pustiti da se razbiju o metalnu sipku u vasoj podsvesti, ili mzete tapkati i ukloniti to sa EFT om. Takodje ce vam se nametati okolina i realnost, i nece vam biti lako jer cete sa jedne strane biti izlozeni svim teskocama da dodjete do novca sa kojim se i onako svakodnevno suceljavate, i neprestalnim delovanjem bogate osobe koja vas neprestalno danonocno gura ka novcu i vama kroz sve te teskoce i prepreke privlaci novac. Mozete sebi olaksati tako sto cete na sve sta dolazi spolja a sta vam smeta, da koristite EFT Tapkanje.

Postovi: 409
Pridružio se: 20.07.2012. 16:28
PostPoslato: 19.04.2013. 12:30
Licni trener

Naravno nece u vasoj podsvesti za vasu metalnu sipku biti vezana samo bogata osoba. Sve sta zelite da postignete u zivotu, i za sve sta zelite da postignete, zaduzena je neka osoba, koju cete vi sami ubacivati u svoju podsvest i vezati za metalnu sipku odakle ce ona delovati.

Recimo da zelite da na more odete doterane figure, i da budete u kondiciji, jednostavno da lepo izgledate. Sada zamislite, preko svog Mentalnog ekrana, da pored bogate osobe, koja je vec vezana za vasu metalnu sipku u vasoj podsvesti, sada dolazi savrseno gradjena sportski izvajana i u punoj kondiciji, osoba kakava vama savrseno odgovara, osoba koja savrseno poznaje sve vezbe i koja uvek zna kako da oblikuje figuru i da se dovede u savrsenu kondiciju.

Sada se ta osoba, pored bogate osobe, takodje cvrsto veze za metalnu sipku cvrsto zabijenu u zaledjenu zemlju koja je sada u vasoj podsvesti, i odatle pocinje da deluje na vas, na vase telo, i na vasu volju, da i vi pocnete da vezbate i da se oblikujete i da savrseno izvajate svoju figuru za letovanje

Sta govori vas licni trener

Ta osoba sada postaje vas licni trener i cujete je kako neprestalno govori, kao i bogata osoba koju vi i dalje cujete, tako da u isto vreme razumete sta govori i jedna i druga osoba;
,,Ja imam zdravo telo,, Ja redovno vezbam,, ,,Mene privlaci samo zdrava hrana,, ,,Ja sam uvek u kondiciji,, ,,Ja se savrseno dobro osecam,, ,,Ja sam pun snage i energije,, ,, Meni svako odelo savrseno dobro stoji,, itd. :D

Postovi: 561
Pridružio se: 12.02.2013. 18:53
PostPoslato: 19.04.2013. 12:35
:clap: Svidja mi se ovo u vezi novca i bogastva,hvala S.M.,dosta poucno a i prakticno :clap: cao

Postovi: 409
Pridružio se: 20.07.2012. 16:28
PostPoslato: 19.04.2013. 12:40
Carobnjakov segrtu, samo napred i uzivaj :D

Postovi: 409
Pridružio se: 20.07.2012. 16:28
PostPoslato: 20.04.2013. 10:56
Faza II Pojacavanje delovanja

Nakon prvog susreta sa svim onim mislima, koje svakodnevno vrtimo u svojoj glavi, i sa slikom realnosti, sada kada u svojoj podsvesti imamo viziju metalne sipke cvrsto zabijene u zaledjenu zemlju, i osobe koja je izuzetno bogata, i koja to neprestalno ponavlja i koja sada i u nama budi te iste osobine koje ona ima, i osobe koja je dobro gradjena, pravilno se hrani i redovno vezba, i koja sada to isto aktivira i u nasoj svesti i u nasem telu, i kada sada mi na nasem Mentalnom ekranu, iz nase podsvesti dobijamo slike novca i novcanih tokova, treninga i pravilne ishrane, a pri tome smo mi sami postavili na nas Mentalni ekran viziju naseg idealnog godisnjeg odmora, sta nam je dalje ciniti?

Sa logicne strane gledanja mi sada cinimo cistu ludost. Jos vise pojacavamo i sliku metalne sipke cvrsto zabijene u zaledjenu zemlju, i dozivljavamo viziju bogate osobe koju sada jos glasnije cujemo kako ponavlja svoje recenice, i jos snaznije dozivljavamo trenera i utreniranu osobu, koja sada jos snaznije deluje i na nasu svest i na nase telo, uprkos spoljasnjim i unutrasnjim otporima. Sada jos snaznije vizualiziramo i osecamo na svom Mentalnom ekranu viziju svog idealnog godisnjeg odmora, kao da se sada sve to stvarno odvija i sve snaznije to osecamo.

Provociramo tako da na nas jos snaznije deluju i nasi stari programi i delovanje okoline, i pustamo sve zajedno da se razbije o cvrsto zabijenu metalnu sipku u zaledjenoj zemlji. Osecamo kako se iz nase svesti i podsvesti sve vise starih i nepotrebnih programa cisti i nestaje, i primecijemo kako okolina sve slabije deluje na nas, kako mi jace guramo kroz proces. Prvo se njihovo delovanje pojacava, a onda polako bledi i posustaje, a delovanje iz nase podsvesti koje mi pojacavamo sve snaznije deluje u smeru nasih ciljeva.

Nakon Faze II, kada se malo naviknemo, nastavljamo sa jos snaznijim dozivljavanjem i delovanjem i metalne sipke i bogate osobe i osobe u treningu, koji sve snaznije deluju u nama i kroz nas. :D

Postovi: 409
Pridružio se: 20.07.2012. 16:28
PostPoslato: 20.04.2013. 12:37
Gvozdje se kuje dok je vruce

Ovaj ,,sistem,, koji ovde opisujem, nije za svakoga. Ako se prepoznate u ovome, i ovo vam odgovara, nesmetano nastavite da koristite iznete informacije i tehnike. Tempo i snagu delovanja na sebe i svoju podsvest, a preko nje na svoje ciljeve, sami dozirajte i odredjujte. Vas je zivot, vasa je sudbina i cvrsto je drzite u svojim rukama. Ako vam to ne odgovara, pronadjite za sebe sistem, metod i tehnike koji vam vise prijaju.

Ovde je naglasak na tajmingu. Nece realnost da ceka da se vi odobrovoljite i nece realnost da se prilagodjava vasem tempu. Konkretno, ako pravite program za odlazak na letovanje, to znaci da sada trebate da delujete, a kada dodje Septembar, ili Oktobar, letovanje gubi smisao, u ovoj kalendarskoj godini. ,,Gvozdje se kuje dok je vruce,, i ako sada ne krenete u akciju, kada se ohladi, kada prodje rok za odredjene zelje, mozete komotno da predjete na nove ciljeve. Drugi saistemi su vam mozda komotniji za rad. Tada koristite njih, a ovaj sistem zaboravite. U ovom sistemu, kao i u sportu, vazan je tajming, i vazan je rezultat, a ono sto prati naprezanja i rad ka ciljevima, mora biti prevazidjeno.

Pokusao sam da vam sto vise olaksam, ubacivanjem dosta tehnika i sistema kojima vam se olaksava rad, ali morate proci kroz ,,trenazni proces,, i morate proci kroz ,,akciju ostvarivanja cilja,, da biste uspesno koristili ovaj ,,sistem,, Podsvesno delovanje, je pandan unutrasnjoj cvrstini kod sportista. Stalno vracanje na podsvesno delovanje, mozete sagledati kao Mentalnu snagu. Vizualizacija cilja na vasem Mentalnom ekranu, kao metu u koju nisanite. A Materijalizaciju cilja, kao rezultat, rekord, i medalju ili pehar, i prvo mesto na takmicenju.

Ako to tako ne shvatite, i tako ne primenjujete, onda nema smisla da gubite vreme, sa ovim tehnikama. Ali ako vam to odgovara, sportski i takmicarski ste tip, ovaj sistem ce vam biti bolji i efikasniji od mnogo sistema sa kojima ste se do sada susretali. Srecno. :D

Postovi: 262
Pridružio se: 19.02.2012. 21:17
PostPoslato: 20.04.2013. 20:35
Problem kod brisanja kocnica jeste taj da mi ne mozemo da znamo tacno koja je glavna (osjecaj).Jer kad bi znali i kidisali na nju ostale bi se same "otpale".

Postovi: 409
Pridružio se: 20.07.2012. 16:28
PostPoslato: 20.04.2013. 20:54
Vladooo uvek ima ko zna pravi odgovor. Ovo je odlomak iz jedne od knjiga Dzozefa Marfija ,,Kako dobiti ono sta zelite,,

,,Mladi je čovjek imao cilj: savršeno zdravlje. Bilo kako bilo, njegov svjesni um podsjećao ga je da je njegova krvna slika godinama problematična. Bio je ispunjen tjeskobom, strahom i sumnjom. Rođaci su ga nastavili podsjećati da treba mnogo vremena za izlječenje do kojega možda i neće doći. Naravno, njegova je podsvijest primala sve te negativne utiske i on nije mogao ozdraviti. Njegov unutarnji govor trebao se poklopiti s njegovim ciljem. Drugim riječima, dva dijela njegova uma trebala su se sinkronizirati i složiti. Mladić je počeo govoriti svojoj podsvijesti na drugačiji način. Pažljivo me slušao kad sam mu rekao da tiho, polako, s ljubavlju i osjećajem, nekoliko puta dnevno potvrdi: »Stvaralačka Inteligencija stvorila je moje tijelo i sada stvara moju krv. Iscje-ljujuća Prisutnost zna kako valja liječiti i sada preoblikuje svaku stanicu mog tijela. Ja čujem i vidim liječnika kako me proglašava zdravim i cjelovitim. Imam tu sliku sada u svom umu, jasno ga vidim i čujem njegov glas koji mi govori:
'John, ti si izliječen. To je čudo!' Znam da se ta konstruktivna zamisao spušta u moju podsvijest gdje se razvija i ostvaruje. Znam da je moja svijest u doticaju s beskonačnim Jednim i Njegova mudrost i sila čine da se moj zahtjev ostvari usprkos svim suprotnim dokazima koje daju osjetila. Osjećam to, vjerujem u to i poistovjećujem se sad sa svojim ciljem - savršenim zdravljem. To je moj unutarnji govor tijekom dana«.
Ponavljao je ovu molitvu deset do petnaest minuta četiri ili pet puta dnevno, posebice prije spavanja. Povremeno, njegov bi se um, slijedeći svoju naviku, bunio, jadao, vrpoljio, navodio mišljenja drugih ljudi i njegove ranije neuspješne pokušaje liječenja. Kad bi mu takve misli došle na um, izjavio bi: »Dosta! Ja sam gospodar. Sve misli i predodžbe moraju mi se pokoriti. Od sada pa nadalje, sve moje misli okreću se prema Bogu i Njegovoj predivnoj iscjeljujućoj sili. Na ovaj način hranim svoju podsvijest: neprekidno se poistovjećujem s Bogom i moja unutarnja misao i osjećaj glasi: 'Hvala Ti, Oče.' ÄŚinim to stotinu puta dnevno, a ako je potrebno, i tisuću puta«.
Kroz tri mjeseca, mladićeva krv bila je zdrava. To je čudo stvarnog i istinskog govora u kojemu je vaš unutarnji govor isti kakav bi bio da ste već primili odgovor na svoju molitvu. »Vjerujte da ste već primili, i bit će vam.« Ponavljajući, moleći i meditirajući, uspio je doći do toga da se njegova podsvijest usuglasi s njegovom željom; tada je stvaralačka Božja sila odgovorila u skladu s ugovorom. »Tvoja te vjera iscijelila.«,,

Postovi: 409
Pridružio se: 20.07.2012. 16:28
PostPoslato: 20.04.2013. 22:21
,,Put kojim dolazi naša molitva uvijek je skriven od nas, osim što povremeno možemo zamijetiti dio procesa. »Jer misli vaše nisu moje misli, i puti moji nisu vaši puti...« Putovi nisu poznati. Jedino što čovjek treba učiniti jest u svome umu zamisliti i prihvatiti završetak i prepustiti njegovo ostvarenje subjektivnoj unutarnjoj mudrosti.
ÄŚesto se postavlja pitanje: »Što trebam napraviti nakon meditacije i nakon što u svijesti prihvatim svoju želju?« Odgovor je jednostavan: bit ćete potaknuti napraviti ono što je potrebno da bi se vaš ideal ostvario. Pritisak ili kompulzija zakon je podsvijesti. Zakon života je akcija i reakcija. Ono što činimo automatska je reakcija na unutarnje pokrete uma, na unutarnje osjećaje i uvjerenja.
Kad sam prije nekoliko mjeseci pošao na spavanje, zamislio sam kako čitam na francuskom jedan od mojih najpopularnijih eseja, Magičnost vjere. Počeo sam predočavati i zamišljati kako taj tekst ide u dijelove svijeta u kojima se govori francuski. ÄŚinio sam to nekoliko tjedana svake večeri, padajući u san sa zamišljenim francuskim izdanjem eseja u svojim rukama.
Nedugo prije Božića 1954. godine, primio sam pismo vodećeg pariškog izdavača kojemu je bio priložen ugovor što sam ga trebao potpisati i na taj način mu dati pravo objavljivanja i reklamiranja francuskog izdanja Magičnosti vjere širom francuskog govornog područja.
Možete me pitati što sam nakon molitve učinio da bi se esej objavio.
Odgovor bi bio: »Ništa!« Subjektivna mudrost preuzela je stvar i dovela do rješenja na svoj način, što je bilo daleko bolje od bilo čega što bih svjesno smislio.
Svi naši vanjski pokreti i akcije slijede unutarnje kretanje uma. Unutarnja akcija prethodi svakoj vanjskoj akciji. Kakve god korake poduzeli, ma koliko se činili objektivnima, svi će biti dio obrasca koji nastojite ispuniti.
Prihvatiti konačnu zamisao znači prihvatiti i njezino ostvarenje. Vjerujte da ostvarenje imate sada i primit ćete ga.,,

Postovi: 409
Pridružio se: 20.07.2012. 16:28
PostPoslato: 21.04.2013. 06:19
Svesno delovanje

,, Ja sam bogat,, ,,Sve sta dodirnem pretvorim u zlato,, ,,Ja sam snazan magnet za novac i bogatstvo,, ,, Bogatstvo je moje prirodno stanje,, ,,Ja sam navikao da imam novac i da lako dolazim do novca,, ,,Ja sada otvaram sve novcane tokove da teku ka meni,, ,, Ja zivim u bogatstvu i izobilju,,

,,Ja imam zdravo telo,, Ja redovno vezbam,, ,,Mene privlaci samo zdrava hrana,, ,,Ja sam uvek u kondiciji,, ,,Ja se savrseno dobro osecam,, ,,Ja sam pun snage i energije,, ,, Meni svako odelo savrseno dobro stoji,,

Sve ove afirmacije mi sada svesno po nekoliko puta dnevno ponavljamo kao svoje airmacije. Pri tome osecamo sebe kao bogatu osobu i kao osobu u treningu. U nasoj podsvesti osecamo da mi vec jesmo takva osoba, jedna osoba sa dva aspekta koja i kakva zelimo da imamo. Snaga koja nam pomaze i koja nas gura napred duboko je u nasoj podsvesti i osecamo da govorimo istinu. Na Mentalnom ekranu svakoga dana vizualizujemo svoj idealni godisnji odmor i afirmisemo da idemo na idealan godisnji odmor, na kome cemo se fenomenalno provesti.
Dozvoljavamo da svesni dijalog koji smo nekada vodili i koji nas je drzao van domasaja nasih ciljeva, jednostavno nestane a ako se i javi, ili ga oteramo, ili ga uklonimo EFT Taping tehnikom.

Afirmisemo stalno ,,Beskrajna inteligencija moje podsvesti sada vodi ovaj projekat, i on ce se savrseno materijalizovati za mene,, Osetimo snagu podsvesti, osetimo energiju koja se sada nalazi u nama, a koju sada mi svesno mozemo da usmeravamo ka nasim svesnim ciljevima, koja nam pomaze, koja nas cuva, koja nas leci i koja deluje u nasem najvecem interesu... :D

Postovi: 409
Pridružio se: 20.07.2012. 16:28
PostPoslato: 21.04.2013. 07:51
Satori Mladen je napisao:Strpljenje

Pogledajte ovaj video za strpljenje kod manifestovanja zelja Mentalnim ekranom, veoma je poucno

http://www.youtube.com/watch?v=FTX-Gh9dgNo


I opet da se vratimo na Strpljenje :D
PrethodniSledeća

Povratak na Praktične metode i tehnike

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju

cron