Ljubavnost i "zeko u grmu"

Pitajte sve što vam nije jasno oko primene tajne u praksi ili ostalih aspekata zakona privlačenja.
Korisnikov avatar
Postovi: 369
Pridružio se: 15.10.2012. 18:59
PostPoslato: 29.01.2013. 18:59
Tonka je napisao:
ivs je napisao:Možete biti ovisni o odbacivanju. Kuda se god krećete, privlačite ljude koji vas odbacuju. Stalno ih pronalazite. Međutim, vanjsko odbacivanje samo je odraz vašeg vlastitog neprihvaćanja sebe. Ako vi ne odbacite sami sebe, ne će to činiti ni drugi, a ako to učine, vama to ne će biti važno. Upitajte se: "Ĺ to to ja neprihvaćam kod sebe?"

Lujza Hej.


Ĺ˝ena je kraljica :) Razmišljala sam danas o tome i ovo je istina. Vjerojatno nema puno žena (osim ako nije živjela na pustom otoku il u samostanu ;) ) kojoj se nije dogodilo da ju bar neki odbaci. S obzirom da imam sličan problem kao i autorica teme, reći ću samo kako je kod mene, pa se možda ona i druge prepoznaju.
Problem je što mi je to jako važno, što oko toga dramim, čačkam, patim, ne prihvaćam, pitam se zašto, analiziram…. I zato se to ponavlja. To sigurno jest posljedica nečega što ne prihvaćam kod sebe. Možda mogu nešto i pretpostaviti, toliko se poznajem, ali mislim da do toga neću doći sama i da nema smisla trošiti previše vremena. Ali nije niti bitno što je, mislim da trebamo postići upravo to što piše Louise – da nam prestane biti jako važno da li će se ON javiti ili ne, da li će nam uzvratiti osjećaje ili što već.
Ne u smislu da smo ravnodušne, ni slučajno, ali znam za sebe da živim u stalnom strahu hoće li se javiti, hoće li samo naglo nestati, da li išta osjeća za mene ili samo priča lijepe priče i sl. Kao da mi život ovisi o tome. I onda kad se to naravno opet dogodi, dramim i patim i govorim si „evo vidiš, znala sam, opet“. Vjerujem da će nekome to biti teško za shvatiti, ali tako je kod mene. ÄŚisti ZP.
A za to promijeniti je potrebno „samo“ vjerovati da već postoji netko tko će ostati i zahvaliti se na ovima što su otišli (i koji će možda još i otići), jer su oslobodili prostor. Tada mogu biti tužna, ali mi neće više biti jako važno. E, to je meni najteži dio, ali nije nerješiv ;)
To je točno taj strah kojeg kreativa spominje i kojeg je ključno riješiti. I kada više ne bude (tako jako) važno da li će neki nestati, kad se otpusti taj strah, tada će obrazac prestati….
Draga Tonka,
    jedno od moje dece zovem Tonka pa si mi jako simpaticna ....
Okretanje situacije mozes da formulises nekim recima...Na primer:"Pravi postoji i tu je prisutan i on ostaje zauvek samnom...on je moja srodna dusa...Univerzum zna ko je moja srodna dusa i pokazace mi kad budem spremna...Oni koji su otisli ,trebali su da odu da oslobode prostor za onog koji ga zasluzuje. "Tako draga Tonka nema straha ...pravi je tu i samo osecaj ljubav....to je poziv koji univerzum prihvata.

Postovi: 388
Pridružio se: 15.08.2012. 22:46
PostPoslato: 29.01.2013. 19:50
Tonka, tek kada sam istinski zavolela sebe sa svim vrlinama i manama (a to mi je bio najtezi deo) fenomenalni muskarci su poceli da se pojavljuju u mom zivotu:)

Mary Popins je otvorila jednu divnu temu: Kurs o postavljanju namera. Tamo sam procitala nesto sto mi se mnogo dopalo, a sto mislim da je istina.

Evo da kopiram

Mary Poppins je napisao:MOST – KORAK 15

NAJVIĹ E DOBRO (2)


Ranije smo rekli da tri stvari sprečavaju manifestovanje naših namjera – naše sumnje, faktor vrijeme (ostvarenja) i Najviše Dobro. Kad smo tek počeli sa Intenderima na Havajima, Mark (moj dobar prijatelj) i ja razgovarali smo često o Najvišem Dobru. Jednog dana, kad smo stavljali krov na njegovu kuću, Mark mi je objasnio zašto neke stvari koje sam nedavno želio manifestirati nisu baš dobro išle. Reko je da nisam uključio Najviše Dobro u svoje namjere. Mark je također rekao da je to čest previd, i naglasio da postoji mnogo stvari za koje mislimo da ih želimo, ali nekad je teško unaprijed da kažemo koje su dobre za nas, a koje nisu. To možemo izbjeći tako što ćemo uključiti „klauzulu“ - Najviše Dobro na kraju izgovaranja svojih namjera.

Dalje mi je objasnio da kad kažeš „da bi se moje namjere manifestirale, one moraju služiti Najvišem Dobru Univerzuma, mene samog i svakog svugdje“(i znaš da kad to kažeš da će se to i ostvariti) možeš biti siguran da jedino namjere koje su usklađene sa Najvišim Dobrom će se manifestovati u stvarnosti. Sve one namjere koje potiču iz sebičnih motiva neće biti manifestirane.

Imali smo primjer ovoga nedavno, kad je jedna žena po imeni Genie stalno ponavljala istu namjeru sedmicu za sedmicom. Ona je namjerila da bude u vezi sa čovjekom njenih snova, i sedmicu za sedmicom očekivali smo je da stigne na naš sastanak sa svojim novim momkom, ali, nakon nekoliko mjeseci, to se još uvijek nije dogodilo.

I tako jedne večeri kad smo završili zvanični dio sastanka, Mark je pitao putem Ji Ðinga zašto Geniena namjera se još uvijek ne manifestuje. Odgovor je bio sljedeći: nije bilo u interesu Najvišeg Dobra za Genie (ili njenog budućeg momka) da ima čovjeka pored sebe u ovom periodu života; da se ona još uvijek nije očistila od svojih negativiteta; i ako bi se on pojavio u njenom životu, ona ne bi mogla, na svom sadašnjem nivou emocionalne (ne)zrelosti da ga zadrži kod sebe. Sugerisano joj je da malo više poradi na sebi, te da bude malo mirnija i stabilnija u teškim životnim situacijama i da na taj način kad se čovjek njenih snova pojavi, bude pripremljena da ostvari maksimum od te veze.

Moja namjera za danas je: Ja namjeravam postaviti svoje namjere tako da služe Najvišem Dobru Univerzuma, meni samom i svima svugdje.

Postovi: 27
Pridružio se: 28.01.2013. 12:34
PostPoslato: 30.01.2013. 11:09
@Tonka

Preispitujem se i razmišljam o svemu napisanom/komentarima.

U svakom komentaru vašem ima djelić istine.

Ĺ to se tiče sigurnosti mislim da sam sigurna u sebe/u svoju osobnost
i uostalom postizanje svega do čega sam do sada došla.
Nekako ne vidim u tome problem kao što je "round" rekao/la.

Slažem se da ima jako puno ljudi koji niti znaju tko su i što su, koji su nesigurni pa su u vezama/ brakovima (pitanje kakvim ali njihov odabir poštujem) i na taj način možda liječe svoje nesigurnosti, no smatram da u tom lječenju ne mogu uvidjeti upravo tu ljepotu ljubavi i zahvalnosti na tome što imaju-koju bih ja zaista cijenila do nebesa jer ne treba meni muškarac da me upotpunjuje već samo uplemenjuje život.

I to je razlika.
Nisam očajna nisam nesretna već samo pomalo tužna.

Nisam jedna od onih koje govore: "kako oni mogu, kako netko nešto ima"...no nekako nisam po pitanju sebe skromna.
Smatram da zaslužujem najbolje (potaknula me je nedavno otvorena tema o "skromnosti") i ne mislim da se trebam sramiti toga-trebam se ponostiti kao što su rekle "mina i ivs" time što jesam.

Na prvom sam si mjestu ja osobno, želim ja biti dobro jer znam da ću onda davati i sebi i drugima sve najbolje.
I ljubav i radost i sve ljepote ovog svijeta.

To nije ona malodušna sebičnost i neskromnost već ona iskrena koja jedina rađa plod.
(ako sebe zbrineš sposoban si zbrinuti sve oko sebe-nažalost neki ne razumiju te riječi-dobro Bruno Ĺ imleša zbori o tome..)

E sada, slažem se s "kreativom", zadnjim "ivsinim" postom i tvojim razmišljanjima.
Jedino bi možda naglasila da se ja ne pitam toliko često o svemu ovome.

No ipak, dolazim do jedinog zaključka da me je strah-što opet dolazi do vraćanja na sigurnost u sebe.
Ako me je strah što i kako onda možda mislim da ne vrijedim i ne zaslužujem ljubav?

A opet kada svjesno razmišljam znam koliko mogu pružiti, dati i znam da bi ta osoba bila sretna sa mnom.

I opet, kose se svjesno i nesvjesno/podsvjesno.

Ostaje mi kao što je "13petak" rekao razmišljati usmjereno i konstruktivno-djelovati i vježbati misli.

Ostaje mi kao što je "kreativa" rekla "okrenuti situaciju"..

I ostaje mi "postavljenje namjere" kao što je "Ivs" rekla.

I jednostavo živjeti tako, bez straha, bez pitanja.

On je tu, on postoji i ostaje!
(nadam se sve više dizati tu vibraciju do visokog nivoa)

Vjerujem u sebe, vjerujem u ljubav onu o kakvoj je "mau" pisala kada je iz sebe iznosila kakvog je supruga pokušavala vidjeti i revizirati (o tehnici-ne mogu se sjetiti kojoj je zborila)..to je onaj osjećaj koji želim postići koji je vjerojatno i ona željela-da taj netko uvidi sve to..mene takvu koja dajem sve..

Djelić njezinih riječi želim ponoviti s vama, posebni osjećaji i želje su to..ali smatram da se to zove ljubav-ako je i kada je takva-predivna je....

"I sada, kada gledam S oči pune ljubavi, zahvalnosti, divljenja I nade, jer od ponedeljka počinje da radi na novom poslu, ovde, u Beogradu, I to za duplo veću platu od prethodne, I dok ga slušam kako mi priča kako je bilo na razgovoru, I oduševljen I miran, I zadovoljan I pun ideja – sada sam mirna. 

Ni ne čujem ga pravo, ne pamtim šta mi priča, samo uživam u pogledu na njegovo lice sa koga kao da se otapa maska brige, I kao da se ljušte sa njega, sloj po sloj, neizvesnost, nemaština, tuga, bol, strah od budućnosti, strah da će me izneveriti, strah da neće biti u stanju da pruži meni I deci sve ono što bi želeo. 

Sve to polako nestaje, I ja uživam u tome, I u njegovom pogledu punom ljubavi dok mu provlačim prste kroz kosu I milujem po licu. Uživam gledajući kako se u njemu oslobađa nada, život, snovi i ideje koje je godinama potiskivao. Uživam gledajući kako se podmlađuje gledajući negde u daljinu, kao da vidi kako njegovi snovi niču, rastu i oživljavaju. I zadivljena tom promenom ne mogu a da ne osetim da i nesvesno, samo dahom i bilom ponavljam „hvala ti, hvala ti, hvala ti, hvala ti…“

A onda, valjda zaustavljen mojim osmehom i pogledom, i on svoj pogled skreće sa tih daljina na mene. I dok govori „hvala ti, ljubavi moja“, pogled mu govori mnogo više od toga; hvala za sve do sada, i ljubav, i podršku, i pomoć, i utehu, ali i sve one teške i divne trenutke koji su prošli do tog trenutka; i misao da me voli više nego ikada pre, iako je koliko do sad mislio da je to nemoguće; i želju da mi uzvrati svim što može, što mu je bog dao, kako bi mi pružio makar deo onoga što je od mene dobio; i pomisao kako će mu ceo život malo biti da me voli, ali da će me i posle toga voleti, duboko, ludo, lako i bezgranično, a pomerajući granice te ljubavi kao i do sada, jer je našao smisao svog života. 

Gledam ga, i osmehom, pogledom i dodirom mu odgovaram „uvek, ljubavi moja“.

E, sada sam mirna, jer znam da počinje doba sreće, ljubavi I smeha u našim životima."


Hvala, hvala, hvala...Volim vas...

Postovi: 2
Pridružio se: 22.02.2013. 03:38
PostPoslato: 22.02.2013. 15:03
DragiTajnasi :
Imam 46 g. i citam sve sto naidjem na ovoj stranici ,teme su jako interesantne ,poucne i uzbudljive..
Za primjer autora ove teme zelim objasniti neke pouke iz svog vlastitog iskustva.Moje presretno djetinjstvo pamtim i sve ono sto sam possjedovala a najvise pamtim ljubav koju sam imala prema drugima i ljubav koja je meni pruzana-sve do prve simpatije,prve ljubavi koja je zaista bila uzvracena ali sam imala velike prepreke od strane roditelja. Naime moji roditelji niisu bili spremni sa se suoce sa situacijom da njihova najstarija kcer ima decka .... Branili su mi ,u mojoj dusi se probudila gorcina ,strah ,nezadovoljstvo i u svemu tome su me jos sprecili da ne nastavim skolovanje koje mi je bilo na prvom mjestu:(,moj zivot se pretvara u pakao tog dana-decko sa kojim sam bila u vezi je stariji od mene 7 g. ali za nas to nije predtavljalo problem ,amo sa moje rodidtelje jest iz razloga sto smo razlicite Vjere. Ja iz bijesa odlucim da se udam za nekog ko mi nista nije znacio u zivotu i dodjem do zakljucka da sam naprarvila ogromnu gresku .Uzalud sto sam lijepa,pametna -ipak sam udarila glavom u zid i to deblji.Od tog dana ja sam pokusala da nikad ne napravim drugi pogresan korak ,uvjek sam analizirala svoje postupke,uvjek sam za svaki potez razmisljala STA AKO ? I uvjek sam bila Nesretna ,Sada zivim tacno 30 g. sa tim covjekom, imam dva predivna sina ja konacno srecu vidim kako sam pogledala film tajna i pocela da citam vase komentare pre mjesec dana .... Kako sam to uspijela? Radim na sebi ! Mjenjam sebe ! Prvi korak sto mi je univerzum ispunio je da sam u jednom danu kupila 6 igara na srecu i na svakoj dobila a to se desilo posle prve terapije na sebi ,svaki dan kad svane radujem mu se dok pre nisam uvjek sam zivjela u strahu sta ce mi taj dan donijeti i nije nista dobro donosio ... drugi najsretniji trenutak je bio kad sam sinu trebala da pomognem u jednoj situaciji koja je bila jako teska za resiti ,ja sam se probudila sa saznanjem da ja to mogu i moram da sam ja jedino osoba koja ce to srcano uciniti i necete vjerovat resilo se sa najboljim rezultatima ! Tada me jos vise uvjerilo da postoji Tajna da postoji neko ko ispunjava nase zelje ali samo trebamo biti fokusirani na to i znati sta hocemo sta osjecamo iz duse da jesmo ,nije lako doci do srece ,i ja sama imala bolove u grudnom kosu ,osjecala sam svoje srce kao da je santa leda u grudima kad radim na sebi ali vjerujte mi to je Rat izmedju onog sa cim zivis godinama i sa onim sto zelis da ostvaris preko noci !! Trebate sebi postaviti cilj ,sta zelite da budete a osjecati se da ste vec to ,zamisljati se da uzivate da to morate i mozete ...OSTVARICE VAM SE !!! Puno vas pozdravljam i zelim vam puno srece i snage da istrajete!!!!

Postovi: 557
Pridružio se: 12.02.2013. 18:53
PostPoslato: 22.02.2013. 17:39
Ne mogu jednostavno da odolim a da ne dam neko moje misljenje, draga moja sigurno si cula za pricu "Carevo novo odelo",svi pricaju kako je odelo prekrasno sve dok jedno malo dete ne rece" pa car je go",e sad nazad na tebe ,citajuci ovaj tvoj tekst ja ne bih zakljucio da si ravnodusna kao "13Petak",ne nikako ti to nisi,ti si jednostavno preveliki egoista,sto ?pa zato ,citiram:"savestan sam radnik drugi govore,oci mi se smeju to mi kazu ,drugi govore o meni ovo ili ono itd " .Ego je kao naduvani balon dok jednog dana ne pukne ili se izduva, i kad to jednog dana covek shvati i pocne da smanjuje svoj ego pocnu cuda da se dogadjaju i bum jednog lepog dana naidjes na svog princa i postanes zaljubljena i sretna.Ja se nadam da ces ovo moje misljenje da shvatis kao pozitivnu kritiku,ali uzimajuci u obzir tvoje trenutno stanje ja to ne ocekujem.Sve najbolje i cao :whistle:
Korisnikov avatar
Postovi: 20
Pridružio se: 31.01.2013. 00:26
PostPoslato: 22.02.2013. 20:24
Mislim da imam najprostiji predlog od svih ovde ali... pokusacu. :idea:
Ako si u ok odnosima sa bivsim partnerima pitaj sta im to kod tebe nije odgovaralo, drugim recima zasto su te ostavili?.
Ako su odgovori slicni znaces sta je... ;) Ako nisu... forumasi su tu i opet ces znati sta je. :D
''Stariji sam od tebe 20. godina,kako mozes tako da razgovaras samnom?!'' -pita me covek.
Mozda jesi u ovom zivotu ali pojma nemas koliko sam ja stariji od tebe...Starce.
Prethodni

Povratak na Postavite pitanje

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Bing [Bot] i 29 gostiju