Ho`oponopono/ iskustva

Teme o praktičnoj primeni tajne. Koje metode i tehnike koristite i na koji način?
Korisnikov avatar
Postovi: 1212
Pridružio se: 19.12.2010. 17:59
PostPoslato: 29.11.2012. 20:18
Zapamtite, ovo je najvažniji, ključni odnos, od svega ikada stvorenog, odnos između majke i deteta. Ako majka uspe da privoli dete na svoju stranu, onda je slobodna. Vi ste slobodni. Dete će vam pomoći da čistite. Dete će rado otpustiti, i rado će unapred javiti, svojoj majci, vama, da nailazi nešto što bi bilo dobro odmah očistiti i otpustiti. Znajući to, reći ćete detetu „Hvala ti. Mnogo ti hvala.“

Sada ćete zamoliti dete da spustite svoje ruke na njegova ramena. „Molim te, dozvoli mi da spustim ruke na tvoja ramena. Kad spustite ruke na njegova ramena, započećete razgovor sa njim prihvatajući njegovo prisustvo. „Volim te. Hvala ti. Hvala ti što si deo mene. Toliko sam zahvalna što znam da ti postojiš u meni. Znam i da nisam vodila brigu o tebi od početka vremena. Molim te oprosti mi što sam te ignorisala, što nisam brinula o tebi i što sam ti nanela veliki nepravdu, bol i tugu.“ A zatim, držeći dete za ramena, recite „Molim te, dozvoli mi da te držim za ramena i da ti pružim neograničenu ljubav.“

Kada odnos između majke i deteta funkcioniše, funkcionisaće i za sve drugo. A sada se, mentalno držeći dete za ramena, duboko zagledajte u njegove oči, priznajući, prihvatajući svoju prošlost. Budite potpuno iskreni. Gledajući dete u oči recite: „Ja sam te ignorisala. Donela sam ti bol i tugu. Ĺ˝ao mi je. Molim te, molim te, oprosti mi. Volim te. I hvala ti što si spreman da to otpustiš, tako da ti i ja možemo da postanemo sećanje za tebe. Slobodni od tih podataka, slobodni od informacija. Da ti i ja možemo da hodamo ruku pod ruku sa Božanstvom. U srce stvari, u svetlost.“

Sada možemo i da promenimo perspektivu, tako da u umu sada vi budete to unutrašnje dete. Dete u vama kome ste se upravo izvinili i od koga ste zatražili oproštaj. Kome ste se zahvalili i rekli mu da ga volite. Sada se stavite u položaj tog deteta u vama. Osetite kako se stavljate u položaj tog deteta u vama. I da kao dete, sada zauzimate položaj Božanstva, majke i deteta zajedno. Dopustite sebi da kao dete vidite nasmejano lice Božanstva kroz osmeh majke. Vidite i osetite radost koju oboje, Božanstvo i majka, osećaju za vas, duboko u sebi. Osetite kako ljubav prirodno isijava u vas. ÄŚujte kako vam govore ono što bi roditelj rekao izražavajući ljubav i radost svom novorođenčetu u naručju. Osetite da ste vi to novorođenče. To novorođeno dete u vama. ÄŚujte ih kako vam govore: „Toliko te volimo. To što si u našim životima nam donosi nemerljivu radost. Bićemo tu za tebe, da te podržimo najbolje što znamo.“ Osetite i doživite da ste obgrljeni, u nežnom zagrljaju njihovih ruku, Božanstva i majke. Osetite kako vas nežno miluju po šakama, rukama i ramenima. A onda čujte kako vam nežno i sa puno ljubavi kažu „Tako nam je žao zbog svega što si moralo da prođeš. Kroz sav taj bol i tugu. Pomoći ćemo ti najbolje što znamo da otpustiš ta sećanja, podatke i informacije. Pomoći ćemo ti sada, ako nam dozvoliš. Molimo te, ne ustručavaj se da nam se obratiš oko bilo kakvog problema. Bilo kada, bilo gde. Slobodno, slobodno nam se obrati i dođi nam, i sa svojom srećom i radošću, tako da i mi možemo da je podelimo sa tobom.“

Ne žurite, slobodno prolazite kroz ovo iskustvo onoliko vremena koliko vam bude trebalo za to. Za iskustvo vas kao deteta koje majka obasipa ljubavlju i divnim rečima koje su vam inspiracija. Ako osetite potrebu da ovde zaustavite ovaj video, slobodno ga zaustavite, i iskoristite koliko god vremena želite za to.

Ovu naprednu meditaciju sa detetom u vama možete vežbati koliko god puta želite, i kad god želite, ujutro, preko dana, uveče. A možete je ubaciti i u bilo koje doba dana, između vaših obaveza, kad god poželite da se povežete sa detetom u vama, da se sjedinite. Ako ste spremni da započnete ovaj proces, dete u vama će vam biti partner u svim aspektima i delovima života.

Kad budete spremni, vratite se u sadašnji trenutak, u sadašnji prostor, i otvorite oči kad budete spremni. Ako treba da rukujete nekom mašinom, ili da vozite, uverite se da ste potpuno budni.
Korisnikov avatar
Postovi: 1212
Pridružio se: 19.12.2010. 17:59
PostPoslato: 29.11.2012. 20:20
Eto, jedna sjajna meditacija, uz mnoštvo sitnih usputnih objašnjenja, ovde iz tri dela.

Moram da priznam da prevod nije idealan, ali nisam imala vremena da ga doterujem. Ako vam je lakše da slušate original na engleskom, potražite na youtube-u "Inner child meditation".

U svakom slučaju - i drugi put ;)

Postovi: 3
Pridružio se: 07.07.2011. 13:45
PostPoslato: 30.11.2012. 21:21
Mau,hvala ti... ♥

Postovi: 84
Pridružio se: 21.10.2011. 09:45
PostPoslato: 01.12.2012. 18:07
http://forum.ratnicisvetlosti.com/viewtopic.php?f=5&t=128

hvala ti, volim te ;)
"U tome je tajna radosti, tajna neovisnosti o pomoći izvana, kada tvoj mir ne ovisi o drugima." Marko Aurelije
"Nije sreća biti voljen. Svako voli sebe, ali voljeti drugog, to je sreća! Srećan je ko umije da voli." Herman Hesse

Postovi: 84
Pridružio se: 21.10.2011. 09:45
PostPoslato: 01.12.2012. 23:18
možda je malo čudno, al važno je da djeluje (moje iskustvo)

http://hooponoponotehnika.com/2012/11/14/ciscenje-vodom/comment-page-1/
"U tome je tajna radosti, tajna neovisnosti o pomoći izvana, kada tvoj mir ne ovisi o drugima." Marko Aurelije
"Nije sreća biti voljen. Svako voli sebe, ali voljeti drugog, to je sreća! Srećan je ko umije da voli." Herman Hesse

Postovi: 84
Pridružio se: 21.10.2011. 09:45
PostPoslato: 04.12.2012. 12:56
http://www.youtube.com/watch?v=R-RtDH5ChW0&feature=g-all

hvala ti, volim te ;)
"U tome je tajna radosti, tajna neovisnosti o pomoći izvana, kada tvoj mir ne ovisi o drugima." Marko Aurelije
"Nije sreća biti voljen. Svako voli sebe, ali voljeti drugog, to je sreća! Srećan je ko umije da voli." Herman Hesse

Postovi: 7
Pridružio se: 09.05.2012. 15:05
PostPoslato: 06.12.2012. 19:17
molim vas neki savjet kako da ponavljam mantre dok sam na posao ,dok studiram ? po cjeli dan nesto radim misle lutaju... treba mi da ocistim lose programe za novac . hvala vam :)

Postovi: 262
Pridružio se: 19.02.2012. 21:17
PostPoslato: 15.12.2012. 12:17
S.N.Lazarev - Analiza filma "Tajna" i knjige "Nulte granice"


http://www.youtube.com/watch?v=RabSgfig-Zk

Postovi: 65
Pridružio se: 30.01.2012. 19:15
PostPoslato: 20.01.2013. 22:14
.
Korisnikov avatar
Postovi: 1212
Pridružio se: 19.12.2010. 17:59
PostPoslato: 20.01.2013. 23:41
Draga Isidora,

pročitaj malo pažljivije knjigu ili iskustva drugih ovde.

Ni u ho'oponopou ni u bilo kojoj drugoj tehnici ne možeš da promeniš drugoga a usput da čistiš sebe.

Obrnuto je, kad primetiš negativnost u drugome, to je negativnost koju si prepoznala kod sebe, i kad nju očistiš u sebi, tj. kad promeniš sebe, to će usput promeniti i drugoga.

Ne moraš se udubljivati ni zamišljati tu osobu, a i možeš. A možeš i da zamisliš čime si je ti, kroz druge ljude, dovela do te negativnosti, i da se tražeći njen oproštaj zbog nanetog bola, iskupiš i očistiš. Ipak, to je obično vrlo bolno, pa je dovoljno samo da ponavljaš četiri fraze kad god osetiš bilo šta negativno, od nelagodnosti do besa, od gotovo neosetnog pa do jakog bola.

Uzgred, moram ponovo da skrenem pažnju na onaj okvir u gornjem desnom uglu svakog ekrana, zvani Pretraga, u koji je dovoljno da ukucaš jednu reč, recimo ho'oponopono, pa da vidiš ko je sve i šta pisao o tome do sada. A veruj mi da su mnogi probali ovu tehniku i sasvim ovladali njom.

A onda nam javi kako tebi ide ;)

Postovi: 65
Pridružio se: 30.01.2012. 19:15
PostPoslato: 21.01.2013. 10:41
..

Postovi: 1
Pridružio se: 07.04.2013. 21:53
PostPoslato: 07.04.2013. 22:22
:D
Korisnikov avatar
Postovi: 1212
Pridružio se: 19.12.2010. 17:59
PostPoslato: 10.04.2013. 21:28
Dragi moji,

žao mi je što nisam bila na seminaru ho'oponoponoa, i nadam se da je neko od vas bio. Ako jeste, volela bih da čujem vaše utiske.

A do tada evo jednog teksta sa stranice hoopnoponotehnika.com koji na veoma jednostavan način objašnjava kako je moguće menjati svoj život na bolje samo ponavljanjem tih malih, lepih reči svetla u našem umu. Uživajte:

BOJE SU U NAMA

Objavio Ho'oponopono u Vaš blog Travanj 5, 2013
Koliko postoji nijansi npr. žute boje? To uopće nije moguće odrediti. Zamislite da u neku osnovnu žutu dodajete kap po kap recimo bijele boje…tko zna koliko je potrebno kapi da bi žuta prestala bit žuta i postala zamućena bijela. Ako na istu količinu žute dodam istu količinu bijele boje i dalje će dominirati žuta boja, a ne bijela iako ih u količini ima isto…

Ako u crnu boju dodam kap bijele boje, rezultat će biti zanemarujući u korist bijele. Ali, ako u bijelu boju dodam kap crne boje, bijela više neće biti onako bijela kao što je bila prije te jedne kaplje i to će se jasno vidjeti.
Da bi se neutraliziralo crnilo u crnoj boji trebati će abnormalne količine bijele, a da bi bijela prestala biti bijela potrebno je svega par kapi crne i eto ti sivila.

Neslana hrana nije ukusna, a nije ni presoljena – soli bi trebalo biti baš onoliko da obogati okus hrane.
Tijesne cipele nisu udobne, kao ni cipele koje su nam prevelike pa jedva u njima hodamo…i tu je potrebna prava mjera. Isto je i sa svime ostalim u životu – potrebno je imati mjeru u svemu – inače imamo kontra efekt.
Kad nam je u jednom području života crnilo potrebno je jako puno bijeloga da bi se to crno neutraliziralo. Iako je to logično mi ipak u životu u praksi postupamo drugačije – na postojeće crnilo dodajemo još crnila i malo smo začuđeni što je sve i dalje crno. Znamo reći da smo probali dodati neku drugu boju, ali da se rezultati ne vide. Naravno da se ne vide kad sve osim bijele boje slabo utječe na crnu, a i te bijele treba jako, jako puno – strašno puno…
Jednom sam negdje pročitala da je u stvari moguće ispunjenje 99% naših želja i to već u ovom životu i da jednostavno za neke složenije želje treba više vremena (spomenuto je 5 godina – ako se u tih 5 godina ništa nije promijenilo onda nešto ne štima sa željom ili mi baš ništa ne radimo po pitanju ispunjenja te želje).

Hvala i Volim te su kapi bijele boje (recimo), a mi svijetom “hodamo” s kantama boje. Neke kante su nam pune crne boje i teške su i otežavaju nam život, nekada toliko da nam i ostale kantice koje su prepune veselih i živih boja nisu toliko privlačne zbog tih crnih. Potrebno je puno kapi bijele (Hvala, Volim te) da bi se ublažila intenzivna crna boja, ali je lijepo kad znamo da svaka kap Hvala ili Volim te djeluje i da iz trenutka u trenutak crna više nije ona ista crna od par trenutaka ranije pa ni sama kanta s tom bojom više nije toliko “teška” kao što je bila.

Obožavam miješati boje, dodavati kap po kap određene boje u drugu boju, a volim i hopsati, onda se moj Volim te spaja i miješa sa sve ostalim što nosim u sebi. Rezultati nisu uvijek predvidljivi i očekivani (dobro je da je tako), ali nisu nikada loši – na taj način mogu uživati u novome, a i uvijek nešto novo naučim pa to mogu dijeliti sa drugima.
Postoji bezbroj nijansi žute i svaka je lijepa sama po sebi jer postoji kao mogućnost koja se može i ne mora koristiti-ispoljiti. Tuga, bol, jad… su boje (tama) kojima fali bijela boja (svjetlo) i ako nam se ne sviđaju možemo ih neutralizirati dodavanjem bijele.

Hvala i Volim te – je kao kap po kap bijele boje, zrno po zrno soli, to su čarobne riječi koje osim što neutraliziraju crnilo, mudro balansiraju i sve ostale boje u nama… pa ničega nema niti previše niti premalo nego baš onoliko koliko treba. ♥ ♥ ♥

- Dani Ella
Korisnikov avatar
Postovi: 197
Pridružio se: 23.04.2012. 10:15
PostPoslato: 11.04.2013. 08:04
Mau Hvala :angelic-little:
Korisnikov avatar
Postovi: 197
Pridružio se: 23.04.2012. 10:15
PostPoslato: 15.11.2013. 10:50
Božanski stvaraocu, oče, majko, sine kao jedni ... ako smo ja, moja porodica, rođaci ili naši
preci uvrijedili tebe, tvoju porodicu, rođake i pretke našim mislima, riječima, djelima i akcijama od
početka naše kreacije do danas, molimo te za oproštaj ... Dopusti da se očisti, pročisti, oslobodi, svako
negativno sjećanje, blok, energija i vibracija i transformišu ove neželjene energije u čistu svjetlost... i
tako bi učinjeno.

HVALA HVALA HVALA
ZAR NIJE PREDIVNO
Korisnikov avatar
Postovi: 197
Pridružio se: 23.04.2012. 10:15
PostPoslato: 26.03.2014. 10:51
Mir počinje sa mnom.

Postovi: 12
Pridružio se: 10.05.2014. 16:37
PostPoslato: 10.05.2014. 20:31
Za Ho'oponopono sam cula poodavno, ali ga primenjujem tek nekoliko dana, tako da cu se jos javljati ovde.

Po prirodi sam (bila?) kolerik i kontrol frik - stalno u jurnjavi, stalno rokovnik (analogni ranije, digitalni sada) pred sobom, zongliraj, juri. U rokovnik sam unosila i gluposti tipa "zalij biljke", "popij vitamin", "trening" - iako sam sve to nepogresivo i uprogramirano odradjivala koji minut pre nego sto se podsetnik oglasi. Za ovih nekoliko dana sam pobrisala sve podsetnike - sta ce mi?

Ranije sam morala sve sto cujem da "dodatno istrazim i ispitam". Sada stvari koje cujem a koje nisu od neposrednog znacaja za mene i bliznje mi jednostavno "na jedno udju, na drugo izadju". Nema vise besomucnih pretrazivanja interneta na teme koje mi nikada u zivotu nece zatrebati, iz puke radoznalosti. Zna se sta je radoznalost uradila macki :evil:

Plava solarna voda me aktivno prociscava na vise nivoa, a pijem je tek 2 dana.

Ne cistim nista konkretno - jednostavno u glavi vrtim svoju verziju: "Zao mi je, Oprosti mi, molim te, Hvala ti, Volim te" (lezi mi rima), a koristim je i kao neku vrstu tihe koracnice kada idem u setnju (ovih dana 4-5 km dnevno). Osecam se mnogo smirenije.

Cesto dolazim u iskusenje da postavljam pitanja, da trazim detalje - ali mi to dovoljno brzo "ispari iz glave". Uzivam da pustim klip na YT-u gde Morrnah izgovara meditaciju koju je nina* napisala.

Dug je put ispred mene, ali me izuzetno raduje sto sam na njega konacno zakoracila.

Mir od JA
Mir od JA

Postovi: 2
Pridružio se: 01.02.2015. 10:54
PostPoslato: 07.02.2015. 16:06
Dragi prijatelji
tako ja sasvim slucajno naidjoh na ho'oponopono i odusevih se ! Knjigu Nulte granice do pola procitah,danas cu ostatak al sam dosta ovako po netu citala iskustva i na ovom forumu isto
No svakako stee mnogo vise u ovome od mene i bas bih vam bila zahvalna za savete
Naime ja cesto pevam reci ,hvala i volim te a na muziku iz onog crtaca za decu Masa i Medved :lol:
Hvala,hvala,hvala i volim te ....volim,volim,volim te i hvala ti ... :whistle:
Da li je to ispravno ?
E sad ...imam neke svoje ciljeve koje zelim daa ostvarim u ovom mesecu ...trebam u svojoj mrezi
imati 5 novih Lidera u nekom poslu kojim se bavim ,necu spominjati koji da nebude da je reklama
kako da se fokusiram na to ,kako ho'oponopono da iskoristim u tu svrhu :think:
Da katalogu govorim volim te i hvala ti ? Ili stranici preko neta koju vodim preko koje obavljam dobar deo posla ?
Ili ?
HVALA,HVALA,HVALA puno svakom na odgovoru i sugestiji i VOLIM VAS :P
Korisnikov avatar
Postovi: 197
Pridružio se: 23.04.2012. 10:15
PostPoslato: 11.02.2015. 15:21
:angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :teasing-newbie: :romance-heartstiny: :happy-cheerleaderkid: :happy-cheerleadersmileyguy: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-sunshine: :happy-smileyinthebox: :happy-cheerleaderkid: :chores-laundry: :chores-vacuum: :chores-mop: :chores-mowlawn: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :eusa-violin: :dance: :dance: :dance: :dance: :romance-heartstiny: :romance-heartsthree: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-welcomeconfetti: :-P

Postovi: 70
Pridružio se: 22.12.2010. 16:45
PostPoslato: 11.02.2015. 19:50
*
"Onima koji veruju, nijedan dokaz nije potreban. Onima koji ne veruju, nijedan dokaz nije dovoljan"~ Einstein
PrethodniSledeća

Povratak na Praktične metode i tehnike

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju